Huomenna FA Cupin finaali

Erityisesti Bentekestä ja muutamasta muustakin Aston Villan laatupelaajasta, kuten Vlaarista huolimatta pidän huomisen suurimpana ongelmana tai paremminkin huolenaiheena sitä kuinka Wenger on valmistanut joukkueen otteluun, miten vastustajan vahvuudet ja heikkoudet on huomioitu sekä miten niitä pyritään hyödyntämään omassa tekemisessä ja avauskokoonpanon valinnassa.

Lyhyesti sanottuna pidän meidän suurimpana uhkana itseämme ja sitä kuinka olisimme alusta asti hereillä näissä Wembleyn otteluissa. Varmaa on, että jossain vaiheessa tulee kerta jolloin emme nousekaan takaa-ajoasemasta voittoon.

Paljastin jo eilen avauksen, jolla olen vakuuttunut Wengerin lähtevän otteluun. Siinä on vähintäänkin muutama valinta, joka ei ole joukkueen edun mukaista. Ilmeisimmät ovat maalivahtivalinta ja Ramseyn peluuttaminen laiturina. Lisäksi ottaen huomioon Walcottin onnistumisen ja Giroudin kahdeksan ottelun maalittoman putken ei hyökkääjävalintakaan ole aivan niin selvä kuin se olisi vielä hetki sitten ollut. Myös yksi kysymys olisi kuka jää penkille Ramsey, Cazorla ja Özil kolmikosta, sillä kaikki eivät vain mahdu kentälle samaan aikaan jos halutaan pitää kenttätasapaino kunnossa ja pelaajat oikeilla pelipaikoilla.

Aston Villa pääsee huomiseen altavastaajana ja harva odottaa sen voittoa, joten siinä suhteessa vastustajamme pääsee ehkä helpommista asemista otteluun. Toisaalta taas meillä on kokemusta näistä Wembleyn otteluista mukavasti viime ajoilta ja ylipäätään koko Wengerin uraa katsottaessa FA Cup on ollut se ylivoimaisesti paras kilpailu pokaalien muodossa managerillemme.

Menneet ovat kuitenkin menneitä ja ne eivät ratkaise mitään, kun puhutaan yhdestä ottelusta ja siitä kuinka hyvin siinä onnistuu. Tällä kaudella voitimme Aston Villan molemmissa otteluissa, mutta tuolloin Sherwood ei vielä ollut joukkueen manageri, joten näillä tuskin on mitään painoarvoa. Muutenkaan seurojen välille ei vallitse mitään erityistä kilpailu- ja/tai vihasuhdetta.

Aiemmin tällä kaudella Liigacupin finaalissa kohtasivat Chelsea ja Tottenham ja itselläni ei ollut tuon ottelun voittajan suhteen missään vaiheessa pienintäkään epäilystä. Haluaisin sanoa tilanteen olevan nyt sama, mutta se ei ole sitä lähimainkaan. Syitä on varmasti useampia, sillä Arsenalin tekemistä ei voi vain katsoa puolueettomasta näkökulmasta, vaikka kuinka yrittäisi. Tämä on yksi selkeä syy, mutta ei suinkaan ainut.

Periaatteessa tasoeron joukkueiden välillä pitäisi olla suurin piirtein sama kuin Chelsean ja Tottenhamin välillä, mutta silti vain tilanne tuntuu olevan täysin eri. Wengerin ensimmäisten vuosien tai oikeastaan ensimmäisen puolikkaan aikana finaalit toki jännittivät samalla tapaa, mutta samalla oli melko luottavainen olo. Nykyään tuota luottavaista oloa ei vain enää ole, vaikka vastassa on selkeästi heikompi joukkue, eikä mikään huippujoukkue. Esimerkin voi ottaa vuoden 2003 FA Cupin finaalista Southamptonia vastaan. Tuolloin vastustaja oli suurin piirtein samantasoinen kuin Villa huomenna, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä oikeastaan missään vaiheessa.

Kukaan tuskin kiistää meidän olevan parempi joukkue jos pelaamme omalla parhaalla tasolla tai edes lähellä sitä. Se riittää aivan varmasti voittoon ja jopa selkeään sellaiseen. Valitettavaa on vain se tosiasia, että aivan liian harvoin Wenger saa enää joukkueen pelaamaan todella hyvin ja potentiaalin ylärajoilla. Ja huomista ajatellen nämä erinomaiset esitykset sattuvat vielä äärimmäisen harvoin huippuotteluihin tai muuten vain tärkeimpiin paikkoihin, kuten finaaleihin. Ehkä pieni onni onnettomuudessa tämän suhteen on, että Aston Villa saattaa kaatua keskinkertaisellakin esityksellä jos olemme hiukan onnekkaita. Tätä mahdollisuutta ei olisi esim. Chelseaa, Manchesteriä Cityä ja tuskin Manuakaan vastaan.

3 thoughts on “Huomenna FA Cupin finaali

  1. Telegraphissa päivän paras juttu:

    Lucifer cleared of wrongdoing by Fifa ethics committee as Sepp Blatter awards 2026 World cup to Hell.

  2. Kertoo kyllä FIFAsta kaiken olennaisen, että kaiken tämän keskellä organisaatio vielä järjestää puheenjohtajavaalit ihan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

  3. Itse uskon Ospinan olevan lopulta maalissa ja sitä myöten tai joka tapauksessa konsonantin vaihtavan kesällä seuraa. Muita yllätyksiä ei kokoonpanossa varmaan olekaan, muutama olennainen vaihtoehto on loukkaantunut.

    Tosiaan tässä on lähinnä kaksi uhkakuvaa, kuten Ville maalailee. Vime vuoden toisinto eli unessa alussa ja Benteke tekee heti pari. Siitä ei välttämättä enää noustaisi. Toinen uhkakuva on pyöreä 0-0 ja lopussa toinen tekee jonkun kulmamaalin.

    Omaa peliä normilaadukkaasti pelaamalla ja viime pelejä vähän paremmalla viimeistelyllä matsissa tulee aika helpolla voitto. Villa tuskin on kova tulemaan takaa ohi, eli ensimmäisen jakson johto johtaa lopulta parin maalin voittoon. Sanchezille ja Girolle tämän pelin voisi olettaa sopivan hyvin ja Theo on totta kai täynnä itseluottamusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s