FA Cupin voitto uusittu huippuesityksellä

Arsenal – Aston Villa 4-0 (1-0)

Huikea esitys, joka ei jättänyt mitään sijaa selityksille minkään suhteen. Olimme alusta asti selkeästi parempi joukkue, eikä Aston Villa tainnut saada koko ottelussa yhtään laukausta maalia kohti. Kolme edellistä Wembleyn vierailua FA Cupissa olivat päättyneet voittoihin vähemmän vakuuttavilla peliesityksillä, mutta nyt esitys ei jättänyt varmasti ainoatakaan gooneria pettyneeksi.

Yhtään heikkoa lenkkiä joukkueesta sen enempää kuin valmennuksestakaan ei eilen löytynyt ja tulos oli lopulta sen mukainen. Suurimpia onnistujia olivat ehkä Cazorla, Sanchez, Walcott ja Özil. Toisaalta taas puolustus ja erityisesti topparit pitivät Benteken täysin pimennossa koko 90 minuutin ajan.

No voitto on koko joukkueen ja ei ole erityisesti tarpeen nostaakaan ketään yksittäistä pelaajaa esille, sillä moni olisi ansainnut eiliseltä ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Cazorla tuon taisi saada, mutta sillä tuskin on suurta väliä kenellekään ja joukkueen voitto oli se todellinen palkinto.

Wengerin ratkaisu aloittaa Walcottilla kärjessä oli täysin oikea ja samalla mahdollisti Ramseyn peluuttamisen oikeana laiturina. Jos Giroud olisi ollut piikissä, niin silloin nopeutta olisi puuttunut liikaa hyökkäyksestä Ramseyn laituriroolin myötä. Nyt kuitenkin Walcottin ja Sanchezin ollessa kentällä voi toisella laidalla peluuttaa keskimmäistä keskikenttää ilman, että se tappaa liikaa nopeutta ja suoraviivaisuutta hyökkäyspelistämme.

Huikea esitys, valmistautuminen ja pelaajavalinnat menivät nappiin. Eilisestä ei jäänyt yhtään asiaa mieleen, jonka olisi voinut heti tehdä paremmin ja tämä on äärimmäisen harvinaista. Toki viimeistely olisi voinut olla parempaa ja sitä myöten ottelu olisi ratkennut jo avausjaksolla. Tämä on kuitenkin turhaa spekulointia, kun joukkue onnistuu neljä kertaa maalinteossa ja nolla pysyy omissa.

Tusina täyteen FA Cup voittoja, jolla olemme nyt yksin ykköspaikalla tämän kilpailun voittojen määrässä. Mukava lisä ehdottomasti voittoon, vaikkakin nykyhetki on se tärkein. Mukavaa on myös se, että ManU on juuri sen, jonka ohitimme tilastossa.

Voitto toisena vuonna FA Cupissa on harvinaista herkkua. Tästä on lupa ja oikeastaan pitääkin nauttia muutama päivä, joten ottakaa vapaata ainakin huominen töistä jos mahdollista. En tiedä mitä muuta tässä enää keksisi sanoa. Jatkakaa juhlintaa ja seuratkaa lähetystä Arsenal Playerista viime kauden tapaan, kun Islingtonin kadut täyttyvät juhlivista goonereista.

9 thoughts on “FA Cupin voitto uusittu huippuesityksellä

 1. Vaikka kuinka haluaisin aidosti innostua tästä voitosta, eipä juuri tunnu miltään. Olisi mahtavaa ajella ympäri kaupunkia punavalkoasussa, olla voittaneena jotakin ihanaa ja merkityksellistä. Koska, valioliiga 80%, CL 17%, FA 2,5%, LCup 0,5%. Tunnen iloni hieman väkinäiseksi. Ja kyllä, olen yhtä hyvä kannattaja kuin kukaan muukaan täällä. Hyvä peli toki lämmitti mieltä.

 2. Vieläki serpentiinejä ja viinaa suu täynnä. No, voitetaan ens kautena Valioliiga niin rupiaa rantummeillekin kelpaamaan.
  COYG! Painun väkinäisesti nukkumaan. 😉
  Hiphurraa lähiövalas, täältä tulee Gooner!

 3. Kyllä cupin voitto edelleen maistuu tällaiselle 70- ja 80-luvun rospuuttokausien veteraanille ja itselläni prosentit menevät suunnilleen liiga 40, metsurit 30, FA-cup 20 ja liigacup 10 eli cup-tupla vastaa hyvinkin yhtä liigamestaruutta!

  Eiliseen Henten kysymykseen vastaan törkeästi tilastokirjasta luntaten, kun kukaan ei ole vielä älätänyt: ensi kerran Villa kohdattiin FA-cupissa helmikuussa 1926 5. kierroksella, jolloin uusinnassa tuli 2-0 voitto maalintekijöinä jo kerran jalkapallosta vetäytynyt lääkäri James Paterson ja Jimmy Brain. Rehellisesti sanottuna olisin veikannut aiempaa ajankohtaa, mutta näköjään liki 40 vuotta piti tahkota kyseistä kilpailua, ennen kuin kohdattiin tuolloiset cup-kuninkaat. Kyseessä oli muuten Herbert Chapmanin debyyttikausi Arsenalin managerina ja liigassa tuli tuolloin heti kakkossija. Cupissa hävittiin 6. kierroksella Swansealle 1-2.

 4. Oli huike peli,Ville kertoi jo onnistujat.Mut Mesut oli taas huikea, siitä yhdestä paikasta ku laitto itelleen liian pitkän ois tullut hieno maali.Maistuu vieläkin niin hyvälle.Ei muuta ku PS4 käynnistelemään pahimpiin Arsuvierotusoireisiin…ja nyt juhlitaan!!!!

 5. Ville kertoi totuuden, ottelu oli huikaiseva näytös. Kerrankin myös brittilehdistö oli yksimielisesti sitä mieltä, että Arsenalin peliesitys oli hieno kunnianosoitus sille, mitä jalkapallo parhaimmillaan on ja sattui oikeaan kohtaan kaikkien noiden FIFA-sotkujen jälkeen.
  Englannissa on selvästi tendenssi palauttaa ottelu sille kuuluvaan ainutlaatuiseen arvoon. Yksi BBC:n kanavista oli lauantaina lähes kokonaan FA-cupin historiaan keskittynyt ja eri vaiheita mieleen palauttava kokonaisuus. Erityisesti kiiteltiin Tottenhamin mies Gary Linekerin tekemä historiallinen dokumentti FA-Cupista.

  COYG!

 6. Nimimerkille History not made – kukin kannattaja tietysti suhtautuu näihin omalla tavallaan, mutta ikävää jos näistä hetkistä ei pysty nauttimaan.

  Nykyäänhän monella kannattajalla ykköselämykset futiksen parista tulevat esim. pelaajasiirtojen myötä, eikä niinkään itse pelistä ja voitetuista otteluista. En tarkoita, että juuri sinulla näin tapahtuisi, mutta ymmärtänette pointin.

  Ja olkoon seuran, johdon tai managerin toiminnasta mitä mieltä tahansa, niin historiaahan tuossa nimenomaan tehtiin. 12 cup-kannua on enemmän kuin millään muulla englantilaisseuralla. Samoin Wengerin voittamat 6 cupia on historiallinen lukema.

  Itsestäni ainakin hemmetin hienoa nähdä Goonerit ympäri maailmaa juhlatuulella. Vähättelyä ja analysointia on sitten aikaa tehdä koko kesä.

 7. Tapa millä voitto otettiin on myös tärkeä. Arsenalin ylivoima on hyvä palauttaa ja jättää vihaajille, niin: ei mitään pureksittavaa.

  Räpellysvoitoillakin on akansa ja nautintonsa, mutta mielestäni nyt on oikea aika osoittaa joukkueen kasvua ja tason nousua tiukoissakin paikoissa. Tämän myötä on ainakin teoriassa hyvä myös katsoa kohti horisonttia ja parempaa tulevaisuutta. Tuli sitä tai ei, mutta nyt on sallittua olla toiveikas, ainakin jokunen viikko. Ne julkistettavat vähemm’n mieluisat jatkot vähän aikanaan himmentävät tilannnetta, vai mahdetaanko jatkosopimuksia vanhoille sotaratsuille edes julkistaa?

 8. Kyl mä antaisin jatkot Theolle Ja Rocylle.Rocyn tekemisessä on aina tietty taso ja Rocy tuo aina peliin mukanaan jotain.Theolle pidempi soppari ja Rocylle vuos kerrallaan.Molemmathan on viime aikoina olleet ajoittain vempassa, mut se kuuluu fudikseen.Toisilla on parempi tuuri sen suhteen.Toki uusfyssaripuoli on tuonut siihen parannusta.Kunpa Theo pysyis vaan terveenä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s