Walcott osoitti hyökkääjähankinnan olevan edelleen pakollinen ja tekopyhää kritisoida Wilsherea

Loistavaa maanantaita Suomigoonerit. Maanantaiaamut eivät välttämättä aina ole niitä parhaita hetkiä viikossa, mutta tänään pystyi heräämään hymyssä suin. Lauantain loistava voitto lämmittää edelleen mieltä toden teolla. Ongelma vain on tämän blogin päivittämisen suhteen, että mistä kirjoittaisi. Kausi on meidän kohdalta ohi ja tankki niin sanotusti tyhjä.

Lauantain esityksestä on paljon kirjoitettu ja sanottu, joten siihen en näe hirveän suurta tarvetta enää palata. Ehkä sen verran, että jatkossa tarvitsemme joukkueeseen todella hyökkääjän, joka on selkeästi Giroudia nopeampi ja liikkuvampi. Walcott ei todellakaan ole huippuluokan kärkimies ja on pelannut todella vähän otteluita ylipäätään hyökkääjän paikalla. Tästä huolimatta ero on valtava meidän esityksissä, kun kärkipelaaja muodostaa jatkuvan pystyjuoksu-uhan vastustajan puolustukselle ja muutenkin liikkeellään tarjoaa syöttösuuntia sekä tekee tilaa muille.

Özil ja Cazorla etunenässä, mutta muutama muukin pelaaja joukkueessa ovat sellaisia, jotka tarvitsevat liikkuvan kärkipelaajan ja vähintään toisen samantyylisen laiturin, jotta syöttövaihtoehtoja on tarpeeksi. Staattinen Giroud on aivan liian helppo puolustettava, eikä tarjoa muun muassa Özilille läheskään tarpeeksi syöttövaihtoehtoja liikkeellään.

Jos jo hyökkääjäksi melko keskinkertainen Walcott saa parannettua koko meidän hyökkäyspeliä selkeästi, niin mikä olisikaan tilanne jos joukkueessa olisi todellinen huippuhyökkääjä takavuosien tyyliin Wright, Henry, Persie tai joku edes lähelle tätä tasoa. Hyökkääjän tontti on ehdottomasti tänäkin kesänä jo usean edellisen vuoden tapaan yksi selkeimpiä ellei kaikista selkein vahvistusta kaipaava pelipaikka. Tästä huolimatta veikkaan ensi kaudellakin meidän hyökkääjävaihtoehtojen olevan Giroud, Welbeck ja Walcott sekä lainalta palaava Wengerin viimeisin täysin toivoton kehitysprojekti Sanogo.

Wengerin viimeisimmät kommentit ovat jo viitanneet siihen suuntaan, että tänä kesänä ei ole tulossa parin viime vuoden tapaan megahankintaa eli tämänkin puolesta hyökkäyskolmikko jää ennalleen, sillä millään pikkurahalla tuskin huippuhyökkääjiä on tänäkään kesänä irrotettavissa.

En ehtinyt eilen katsomaan kuin pari minuuttia voittoparaatia Islingtonin kaduilta, mutta uutisoinnin mukaan ilmeisen humalassa ollut Wilshere oli kuittailut Tottenhamin suuntaan oikein kunnolla. Tätä tietysti paheksutaan mediassa perinteiseen tyyliin, mutta sanoisin kyseessä olevan melkoista kukkahattutoimintaa. Eiköhän pelaajillakin ole pitkän ja raskaan kauden jälkeen oikeus heittää vapaalle ja erityisesti voittojuhlissa. Ei se varmaan mitään hyvää esimerkkiä ole, mutta toisaalta jokainen vanhempi, joka päästää lapsensa jalkapallo-otteluun tai antaa edes katsoa niitä tv:stä altistaa jälkikasvunsa vastaavalle kielenkäytölle ja pahemmallekin kerta toisensa jälkeen.

Lisäksi usein nykyään valitetaan kuinka pelaajat ovat irtautuneet oikeasta maailmasta ja kannattajista täysin. Tämä toki pitää paikkansa, mutta nyt sitten, kun pelaaja tekee jotain mitä suurin osa kannattajistakin tekisi vastaavassa paikassa ja tekee stadioneilla viikosta toiseen, niin se on jotenkin erityisen paheksuttavaa. Jos Wilsheren temppu oli liikaa joillekin, niin silloin seuraatte väärää lajia. Kannattaa vaihtaa pitsin nypläykseen tai johonkin vastaavaan, niin ei tarvitse pahoittaa mieltään moisesta.

18 thoughts on “Walcott osoitti hyökkääjähankinnan olevan edelleen pakollinen ja tekopyhää kritisoida Wilsherea

 1. Joo. Blogin voi allekirjoittaa. Paitsi, että en vielä valaisi Sanogolle betonisaappaita ja heivaisi mereen. Tein näin muuan Aaron Ramseyn kohdalla joku vuosi sitten, kuten varmaan moni muukin gooneri.

  Selvähän se on ettei kaverista ensikaudella ole luultavasti hyötyä Arsenalille. Nuorimies kuiteskin kyseessä.

  Nyt vaan tulee mieleen kuka se hyökkääjä olisi markkinoilla, joka olisi selvästi parempi kuin Giroud ,Theo tai Danny.

  Itse en oikein lämpene joillekkin Higuaineille,Bentekeille tai Bentzemoille.

  Itse pitäisin tärkeänä, että laatuun satsaamalla hyökkääjän pitäisi olla tasoa Aguero, Rooney……

  Noistahan kumpikaan ei ole irrotettavissa.

  Sanokaa mulle hyökkääjän nimi joka nostaa selvästi hyökkäyksen tasoa?

 2. Jep, samaa mieltä, Higuain tai Benzema ovat giroud-osastoa. Kyllähän wengerkin toki tietää, minkä tyyppinen hyökkääjä ois sopivin – ei sitä suarezia huvin vuoksi yritetty saada. Walcottillahan on samoja ominaisuuksia, mutta kovat tehot ovat puuttuneet.

 3. Kompataan, kyllä hyökkääjän suhteen pitää panostaa ennenkaikkea laatuun.Huippuhyökkääjiä ei täl hetkellä ole liikaa vapailla markkinoilla, eikä wenkku ole ikinä ollu mikään avokätisin ostaja.Mut rahalla saa ja hevosella pääsee…
  Giroud ei todellakaan ole huippuhyökkääjä, eikä miehestä tod näk saada ikinä parasta (mahdollista) potentiaalia irti meidän systeemissä.
  Toiveena olis: älykkäästi liikkuva, nopea, maalivainuinen ratkaisija. Mut turha täs on elätellä haavekuvia, jos huippuluokan ostot jää tänä kesänä tekemättä. Lisäksi 1. kassari ja Coq’ille tuuraaja keskustan pohjalle.
  Sata varmaa on että muna vahvistuu ja celssi ja chitty ei ainakaan tule heikentymään. Saattaa se poolikin jonkun sotaratsun hommata torstailiikan karsintoihin

 4. ”Toiveena olis: älykkäästi liikkuva, nopea, maalivainuinen ratkaisija.”

  Nimiä kiitos 🙂 ?

 5. Lacazette

  Mikä tekee tästä paremman hyökkääjän kuin Chamakh tai Giruu?

  Ei jatkoon. Piste.

 6. On sillä aika paljon samankaltaisia ominaisuuksia kuin Henryllä. Tuskin tekee yhtä komeaa uraa, mutta harva tekee. Tosiasia on, että Arsenal hyötyy nopeasta ja nokkelasta keskushyökkääjästä, jolla on terve maalivaisto. Welbeck on Arsenalin Milner, ei käyttöä kuin puolustamaan roolitettuna laiturina. Giro on muuten hyvä, mutta juoksuvoima on kuin Jallu Rantasella. Walcott taas on pikajuoksija, jolla on kovin rajoittunut käsitys keskushyökkääjän kaikista tehtävistä. Ei ole loppujen lopuksi mitenkään mahdotonta löytää pelaajaa, joka tarjoaa paremman kokonaispaketin kuin Walcott tai Giro. Ympärillä olevien kavereiden kanssa on niin hyvä pelata.

  Niin, en minäkään usko, että Wenger ostaa kärkeen ketään, paitsi jos Theo ei suostu tekemään uutta sopparia ja joudutaan kauppaamaan.

 7. Benteke kyllä olisi aivan loistava lisä,samantyyppinen kyllä kuin giruu,mutta ehkä just aavistuksen liikkuvampi ja nopeampi ja aivan jäätävä pääpelaaja.

  • Giroko ei ole jäätävä pääpelaaja? Benteke on mielestäni aika lailla tätä ylemmän keskiluokan tasoa. Ei riittävän hyvä ollakseen erityinen match winner ja omaehtoinen paikkojen luoja.

 8. Jos kookas kärkipelaaja ois hakusessa, Zlatan ois ainoa vaihtoehto. Yli 30-vuotiaanakin omassa sarjassaan, mutta wengerhän jo aikanaan missasi hänet.

 9. Todennäköisesti erityisen kookas ei olisi hakusessa, vaan Suarezin tapaan keskimittainen, mutta pätevä pääpelaaja. Nopeus ja muut ominaisuudet ratkaisevampia kuin iso ja jyräävä pääpelaaja. Muutenhan Emile Heskey olisi vahvoilla.

   • Rehellinen pointti. Myös Suarez pystyy pelaamaan laidalla eli monikäyttöinen pelaaja on kummankin kohdalla kyseessä. Sanchez on kuitenkin parempi laajalla säteellä liikkuvassa roolissa, eli piikkiin olisi edelleen kysyntää tekijämiehelle.

    Yksi syy Giron tuhnujaksoihin lienee väsymys ja rugby-otteiden tuottamat pikkuvammat. Tasaveroinen vaihtoehto olisi hyvä.

    Walcott tuskin pysyy piiikissä terveenä pitkään, koska häneen puree vastustajien kannalta vain potkiminen ja kyynärpäät, joilla vauhti saadaan pois.

 10. Muller osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.Hyvässä iässä ka kokemusta löytyy kovista peleistä

 11. Benteke ei ole riittävää tasoa. Hyvä boksissa, mutta todella hidas ratkaisuissaan pallollisena ja peliälykin kyseenalainen. Kokonaisuutena ei sen parempi kuin Giroud ja puutteet ovat meidän pelityylin kannalta paljon kriittisempiä.

  Benzema on mielestäni aliarvostettu, muttei silti realismia. Todennäköisesti pitäisi olla joku uusi nimi puskista, joka sitten breikkaisi meillä. Valmiit huippukärjet ovat kiven alla ja tuskin liikkumassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s