Idioottimaiset jatkosopimukset este joukkueen vahvistamiselle

Yksi mahdollisuus olisi käydä päättynyttä kautta läpi vaikka pelaaja pelaajalta sekä managerin osalta, mutta tänään tuntuu, että en vielä tuohon lähde. Jossain vaiheessa tämä perinteisesti varmaan tulee kuitenkin tehtyä.

Tämän kesän piti olla loistava tilaisuus uusia pelaajistoa ja ennen kaikkea päästä eroon useista liian pitkään joukkueessa mukana olleista pelaajista. Artetan, Flaminin, Rosickyn ja Diabyn sopimukset olisivat loppuneet, jolloin koko nelikosta olisi päästy vihdoinkin eroon. Tilalle olisi voinut hankkia esim. Schneiderlinin, jolloin palkkabudjetti olisi pienentynyt ja silti joukkue olisi ainoastaan vahvistunut.

Nyt kuitenkin vaikuttaa vahvasti, että ainoastaan Diabysta päästään vihdoin eroon ellei Wenger sitten tarjoa tällekin uutta sopimusta. Aivan hirveä ajatus, mutta tätäkään ei voi pitää täysin mahdottomana tietäen managerimme toimintatavat.

Yksi tai kaksi laatupelaajaa yllä mainitun nelikon tilalle olisi parantanut joukkueen tasoa selkeästi, mutta ei niin ei. Pelkästään nämä jatkosopimukset kyseiselle kolmikolle ovat jo niin surkea ratkaisu, että sen jälkeen joukkueen vahvistaminen on huomattavasti vaikeampi tehtävä. Palkkaa viikossa menee kyseiseen kolmikkoon arviolta vähän vajaa 200 000 puntaa viikossa ja käytännössä se ei hyödytä joukkuetta millään tapaa kentällä. Esim. FA Cupin finaalin kokoonpanossa oli ainoastaan Flamini ja esim. hetki sitten jatkosopimuksen ilmeisesti tehnyt ja pelikunnossa oleva Rosicky ei mahtunut edes penkille.

Jos Wenger todella olisi oppinut aiemmista virheistään ja haluaisi taistella mestaruudesta ensi kaudella, niin koko nelikko olisi päästetty lähtemään. Jälleen kerran kuitenkin Wengerin rajaton ja täysin käsittämätön luotto tai lojaalisuus pelaajia kohtaan ainoastaan haittaa joukkueen menestymistä.

Sen vielä jollain tapaa ymmärrän jos pelaajalla on sopimusta jäljellä, että joku Flamini, Rosicky tai Arteta olisi saanut jatkaa, mutta nyt tätä ongelmaa ei olisi ollut. Olisi riittänyt, kun managerimme ei olisi tarjonnut jatkosopimuksia, mutta tämäkin osoittautui liian vaikeaksi tehtäväksi. Ja eikö esim. olisi riittänyt, että yksi tästä kolmikosta olisi pidetty, mutta kaikki kolme on vain liikaa ja vaikeuttaa huomattavasti joukkueen vahvistamista ja on suoranaista seuran resurssien tuhlaamista.

Tosin tarkoitus taitaakin olla jälleen kerran, että hankintoja ei tarvitse tehdä, vaan mieluummin helpoimman kautta ja pidetään jo pitkään tasoltaan riittämättömäksi todetut pelaajat. Vielä kun nämä ovat loukkaantumisherkkiä, niin siinä on Wengerillä taas selitys jos ja todennäköisesti kun ensi kaudellakaan emme ole mukana mestaruustaistelussa.

8 thoughts on “Idioottimaiset jatkosopimukset este joukkueen vahvistamiselle

 1. Alan olemaan aika vakuuttunut siitä, että Diaby on se äijä siellä Gunnersauruksen sisällä.

 2. Niin, keskikenttämiehen rooli on fysiikan puolesta vaativin. Esim. hyökkääjällä nopeus korostuu ja toppareilla stamina. Keskikenttimiehellä on oletusarvoisesti reilun kympin juoksuliike per peli ja repiviä nopeita spurttejakin pitäisi kohtuudella kestää, sekä ylös- että alaspäin. Nyt kun Flamini ja Cazorla vanhenevat, nämä heikkenevät. Artetalla ja Rosickyllä liike on jo täysin mennyttä kevyttä hölkkäilyä lukuunottamatta.

  Keskikenttää pitäisi uusia nykyaikaisen liiketason ja atleettisuuden vaatimuksen mukaisesti, kuitenkaan pallollisia kykyjä unohtamatta. Yksi nopeajalkainen tempokuljettaja tarvittaisiin, nyt vaihtoehdot ovat lähinnä Ox keskikentälle tai Cazorla. Ramsey ja Wilshere ovat liian hitaita. Lisäksi Rosicky, Flamini ja Arteta pitäisi korvata tahdilla 1/per vuosi, mutta ollaan menossa kohti äkkirysäystä, kaikki ulos kerralla.

  Toki tässä voi olla kyseessä cunning plan, eli sopimukset ajoissa talvella kuntoon ja nyt pikkuhiluja siirtokorvauksena, mutta tuon ikäisillä ja noiden näyttöjen pelaajilla tämä on mielestäni epätodennäköistä. Rosicky nyt ainakin viime viikkojen puheilla jää ringistä paikkaa tuhlaamaan, Artetan ja Flaminin kohtalo on vielä jossain määrin sumuinen.

 3. Samaa mieltä. Korkeintaan Rosickylle jatkosoppari, jos sitäkään.

  Muut 3 pihalle ja uutta verta sisään.

 4. Kuinka yllättäen Jackie joutui FA:n hampaisiin spuds-kettuilustaan. Vielä kun lätkäisisivät pelikieltoa, niin heippa rallaa. No, eiköhän tuosta jokin sakko rapsahda.

 5. Mää en kyllä ymmärrä miten FA:lla voi olla edes toimivaltaa tämmöisessä tapauksessa? Eihän pokaalijuhlat ole FA:n alainen tilaisuus vaan yksityisbileet?

 6. tää on huhujen kulta-aikaa… Wanyama s’tonista meille…ottaisin mielelläni ainakin diabyn tilalle. samaa mieltä useamman muun kanssa, keskikentän 3:lle sairaskertomukselle lämmintä kättä ja näkemiin. Kyllä ko. kolmikosta olis hyvä päästä eroon. Olin näkevinäni Cech’in kommentoineen jossain, että hän haluaisi lähteä chelsistä vex, haluaisi pysytellä Lontoossa ja olisi kiinnostunut liittymääntykkimiehiin, mene ja tiedä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s