Mitä pelkään kesän aikana tapahtuvan tai pikemminkin jäävän tapahtumatta

Toivottavasti olen täysin väärässä tämän päivän aiheessani, joka ennustaa mitä kesän aikana tulee tapahtumaan siirtomarkkinoilla ja kuinka joukkueeseen hankitaan vahvistuksia.

Aikaisempien kokemusten perusteella Wenger vain joka ikinen kesä jättää olennaisimmat pelipaikat vahvistamatta, vaikka kaikki näkevät tällä hetkellä hyökkääjän ja puolustavan keskikentän olevan pakolliset ostokset jos halutaan parantaa joukkuetta. Samoin maalivahtiosastolla olisi parantamisen varaa sekä myös laiturien suhteen, kun Walcottin sopimustilanne on auki ja lisäksi Theon tai Oxin kunnossa pysymisen varaan ei vain voi laskea mitään. Tämä on nähty liian usean kauden ajan heikoin tuloksin.

Edellä on hankinnat, jotka olisi syytä tehdä jos todella halutaan taistella kirkkaimmista pokaaleista ja suurin piirtein yllä olevassa järjestyksessä jos olennaisimmasta aloitetaan. Mitään luottoa ei kuitenkaan ole Wengerin tälläkään kertaa korjaavan joukkueen ilmiselviä ongelmakohtia, vaan eiköhän tässä ensin katsella tämä kesäkuu muiden tehdessä aikaiset hankinnat. Sen jälkeen aletaan miettiä, että ketä olisi vielä saatavilla ja sitten voikin jo selitellä kuinka harjoituskausi on menossa ja kohta sarjakin uuden kauden alkaessa viikkoa aikaisemmin kuin yleensä.

Pahasti uskon Sanogon palaavan kolmanneksi hyökkääjäksi, vaikka ei juuri mahtunut edes Crystal Palacessa pelaamaan. Tällä ei kuitenkaan ole mitään väliä managerillemme, sillä jos Wenger on päättänyt jotain jonkun pelaajan suhteen, niin täysin epätoivoista ja joukkueen menestystä vahingoittavaa projektia katsellaan vuosikausia ennen kuin pelaajasta viimein hankkiudutaan eroon. Tämä on nähty niin useiden pelaajien kanssa, esim. Denilson, Almunia, Diaby, Eboue, Chamakh, Squillaci ja lukuisat muut.

Keskikentän pohjalle tuskin on tulossa myöskään uutta pelaajaa, kun Wengerin papereissa Coquelin on riittävä ja täytyyhän myös joukkueen kapteeni Artetalle sekä Flaminille tarjota peliaikaa uusien sopimusten kunniaksi, vaikka kummallakaan ei ole oikeastaan enää mitään annettavaa joukkueelle kuin ihan heikoimpia vastustajia vastaan.

Maalivahtihankintaan en myös usko hetkeäkään, vaikka Cech olisi loistava ostos. Ospina tuli viime kesänä, joten pysyy seurassa ja hyvä niin. Kolumbialainen on pätevä kakkosmaalivahti, mutta voittavaksi ja pisteitä tasaiseen tahtiin pelastavaksi ykkösvaihtoehdoksi mies ei vain ole riittävä. Szczesny myös ilmeisesti jatkaa seurassa ainakin jos miehen omia puheita on uskominen ja samalla tämä tarkoittaa, että maalivahtihankinta jää tekemättä, sillä Wenger ei varmasti osta kolmatta maalivahtia näiden kahden edelle ykkösvaihtoehdoksi. Muutenkin Szczesnyn myyminen voi olla vaikea ellei mahdoton tehtävä, sillä mies tienaa noin 100 000 puntaa viikossa uusimman sopimuksensa myötä ja sitä on jäljellä kolme tai jopa neljä kautta.

Laiturinkaan hankintaan en usko, sillä yleensä Wenger ei näitä hanki ja eiköhän mahdollinen hankinta tänäkin kesänä, kuten niin usein aikaisemminkin ole hyökkäävä keskikenttämies, jota sitten voi laiturina myös perinteiseen tapaan peluuttaa. Jos nimiä pitäisi heittää, niin joku Cabaye olisi lähes täydellisesti sellainen hankinta, jonka Wenger voisi jälleen tehdä. Ranskalainen on toki hyvä pelaaja, mutta ei niin hyvä, että mahtuisi avaukseen. Ylipäätään hyökkäävä keskikenttä tai edes keskikentän kolmikon keskimmäinen rooli on paikka, johon joukkueessa kaivataan kaikkein vähiten vahvistusta. Noille kahdelle paikalle joukkueessa on jo muutenkin vaatimattomasti Cazorla, Özil, Ramsey, Wilshere, Rosicky ja Diaby. Lisäksi vielä Arteta ja Flamini kärkkyvät myös peliaikaa keskikentän keskelle jos Coquelin pelaa alimmaisena, kuten olettaa saattaa.

Lyhyesti sanottuna pelkään kesän olevan hyvin hiljainen ja joukkueen olevan lähes ennallaan ensi kaudella. Useasta turhasta pelaajasta olisi päästy eroon, mutta käsittämättömästi jatkosopimuksia taas tehtiin ja samalla tämä estää osaltaan vahvistusten hankkimisen.

Lisäksi perinteiseen tyyliin Wenger uskoo hyvään kevätkauden olevan riittävä näyttö FA Cupin voiton ohella, että joukkue on ensi kaudella valmis pelaamaan samalla tavalla koko kauden. Ei tule tapahtumaan, vaan avainpelaajat on peluutettu loukkaantuneiksi tai vähintäänkin puhki jo ennen vuodenvaihdetta, kuten aiemmillakin kausilla.

Monen mielestä varmaan aivan liian negatiivista tekstiä, mutta näin valitettavasti näen kesän sujuvan. Toivottavasti managerimme yllättää ja todistaa haluavansa todella taistella mestaruudesta ensi kaudella. Se vaatii kuitenkin jotain aivan muuta kuin mitä aiempina kesinä on siirtomarkkinoilla nähty tai mitä puheet ja ennen kaikkea teot tänä kesänä tähän saakka ovat olleet.

Mainokset

9 thoughts on “Mitä pelkään kesän aikana tapahtuvan tai pikemminkin jäävän tapahtumatta

 1. Spämmätään nyt vielä tähän päivitykseen edellisen päivityksen kommentti, kun ehti Ville jo uuden päivityksen tekemään:

  Omasta mielestäni kausi oli, jos nyt ei ihan menestys, kuitenkin lupaava ja FA-cupin voiton uusiminen hieno saavutus.

  Oheisessa artikkelissa on hieman ruodittu Arsun menestystä ja fanien odotuksia, kannattaa ehdottomasti lukea:

  http://positivelyarsenal.com/2015/06/07/arsenal-fans-need-a-reality-check/

  Aivan kaikkea en ehkä allekirjoita, enkä ole tarkistanut artikkelin faktoja, mutta valitettava totuus näyttää olevan nykyfutiksessa rahan ylivalta. Vertailussa Juveen, Dortmundiin ja Atleticoon on kuitenkin hyvä muistaa, ettei kyseiset joukkueet kuitenkaan kovin usein pyttyjä nostele.

  Toiveekkaana kuitenkin tulevaan kauteen.

 2. Tällä foorumilla on kirjoitettu paljon pelaajien loppuun peluuttamisesta. En osaa sanoa, onko Espanjan liiga niin paljon kevyempi paikka pelata, sillä Satuin katsomaan Messin statseja tämän vuoden peleistä.
  Sarja, Pelatut ottelut, minuutit, maalit min/ottelu
  La Liga 37+1 3374 43 88min 50 s
  CUP 6 540 5 90 min
  UCL 13 1146 11 88 min 10 s

  Eli aivan hirveitä pelimääriä. Englannissa on toki 2 cupia, mutta ei se kaikkea selitä. Sinänsä uskomatonta, että Messi pysyi noilla minuuteilla koko kauden ehjänä.

  Ja miksi nämä statsit. Näillä tunnustuksilla ei tällä foorumilla juuri propseja saa, mutta olen kannattanut Barcaa miltei yhtä kauan kuin Arsenalia. Isäukko toi aikanaan Arsenalin paidan joskus 80-luvun lopussa ja miltei samoja aikoja sain Barcan pelipaidan nro 4. Silloin selässä luki Koeman

  • Espanjan leudompi sää ja pitkä joulutauko auttavat kummasti pysymään kunnossa. Lisäksi futista ei pelata siellä esim. rugbyn kanssa samoilla kentillä…

   • Hassusti myös itse Pepi jäi heti kiinni doping-testissä, kun siirtyi Italiaan pelaamaan.

 3. Ilmeisesti Poldikin aikoo palata epäonnistuneelta lainapestiltään takaisin. Tässä on nyt oikeasti ylisuuren joukkueen ongelma, jota pitäisi jollain lailla purkaa.

  • Poldi aikoi myös varmasti tehdä kasan maaleja Italiassa. Toisin kävi.
   Toivotaan että niin käy nytkin.
   Flamini, arteta, Campbell, Poldi ja abu pihalle ja vauhdilla. Vaikka sitten tuntuvalla alella

  • Paras huhu ikinä, mutta ei kyl toteudu. Alkuperäinen lähde on jokin italialainen verkkosaitti ja jos zlatan ois tarjolla 11 miltsillä, psg:n toimistolla ois jonoa. Lisäksi wenger sössi jo kerran, kun nuori zlatan ois ollut valmis diiliin, mut wenger tarjosi vain koeaikadiiliä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s