Outo kausi päättyi komeasti – mukana myös kilpailu!

Tänään saatte nauttia jo eilen lupaamastani Issen päivityksestä sekä halutessanne osallistua kilpailuun. Vuoro Isselle:

En edes muista, mitkä olivat odotukset kuluneeseen kauteen. Edellinen kausi oli alkukevään osalta karmea, mutta huipentui FA cupin voittoon. Ehkä siitä nousi ajatus, että pokaalittoman ajan päättyminen veisi pahimmat pusertamiset pois. Kun vielä Community shieldissä Shitty kaatui mennen tullen, kaikki vaikutti lupaavalta – joo, höntsä mikä höntsä mutta kuitenkin.

Ja mitä vielä. Tasapelit seurasivat toisiaan ja Wenger vain höpisi, että ei olla hävitty. Kun hävisimme perinteiseen tapaan Chelskille, alkoi ”ei olla hävitty aikoihin kotona” -hokeminen. Kun hävisimme kotona Munalle, siitä seurasi ”ainoa kotitappio pitkään aikaan ja sekin huonon tuurin takia” (toki osittain totta: munalla yksi laukaus maalia kohti ja silti saivat kaksi maalia…). Sitten olimmekin tilanteessa, että alettiin laskea, kuinka moneen vuosikymmeneen huonoin kauden avaus on menossa.

Alkoi vetää hiljaiseksi. Miten tässä näin pääsi käymään? Kaiken lisäksi loukkaantuneiden määrä hipoi huippulukemia. Oli sentään Alexis, joka muutamia matseja ratkoi ihan omaksi ilokseen – ja toki sitten samalla muidenkin.

Kun hävisimme vuodenvaihteessa Sotonille, aloin olla varma, että nyt tuli kausi, jolloin Wengerin pokaali jää saavuttamatta. Mutta sitten sairauslista alkoi lyhentyä ja voitot seurasivatkin toisiaan. Spudsilta otimme pataan, mutta siinä historia (ainakin lyhyt sellainen) toisti itseään: kun häviämme kevätkaudella spudsille, alkaa meidän nousu ja spudsin alamäki. Tähän voi olla useitakin selityksiä kuten tylsästi sattuma, mutta voi se olla näinkin: spudsille (erityisesti kotona) se on ottelu, johon lataudutaan erityisesti ja sitten vire katoaa. Meille, ainakin joukkueena – ei toki faneille, se on enemmänkin yksi ottelu muiden joukossa ja tappio saa yrittämään seuraavissa matseissa entistä enemmän.

Kun edellisellä kaudella saimme pokaalittomuuden katkeamaan, tällä kaudella onnistuimme kaatamaan, Moun Chelskiä lukuunottamatta, joukkueita, joiden voittaminen on ollut pitkään ylivoimainen este. Erityisesti Munan voittaminen vieraskentällä cupissa oli yksittäisenä otteluna kauden kohokohtia.

Kevään kuntokäyrä oli viemässä meitä jo kakkoseksi, mutta lopulta tuli muutaman matsin taantuma, joissa maalit jäivät tekemättä. Eli tulevaan kauteen ei lähdetä minkään hervottoman voittoputken jälkeen.

Mutta pokaali takataskussa lähdemme kuitenkin. Ja kesän siirtomarkkinoillekin saimme kolme miljoonaa puntaa ylimääräistä, kun Vermaelen katseli katsomossa Mestareiden liigan finaalivoittoa. Kieltämättä taitavasti tehty diili.

Syksyn rähmiminen ja Monaco-sössiminen vetävät arvosanaa alaspäin, mutta lopulta ihan hyvä maku kaudesta jäi. Siitäkin huolimatta, että olin vielä paikan päällä Grovella katsomassa Monaco-fiaskoa – ensimmäinen kerta muuten, kun olin katsomossa todistamassa Arsenalin tappiota. Tasureita, katkeriakin, on osunut useampia, kuten lokakuussa Hull-ottelu, jota jo olimme häviämässä mutta lopulta Welbz teki tasoittavan maalin.

Ja lopuksi: kilpailu! Perustele, miksi Denilson pitäisi hankkia takaisin puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi? Oikein… siis parhaan vastauksen antanut saa palkinnoksi kirjan: valitettavasti vielä ei ole olemassa Denin elämäkertaa, joten tarjolla on ”Arsenal – kannattajan kirja”. Mulla sattuu niitä olemaan yksi ylimääräinen. Vastaukset siis kommenttikenttään ja parhaan perustelun laatineeseen otan yhteyttä sähköpostitse siihen osoitteeseen, joka on ”täytä tietosi” -kohtaan laitettu. Nyt kaikki kehumaan!

-Isse-

Kiitos Isse. Päivitys oli huippuluokkaa ja bonuksena vielä kilpailu palkintoneen. Voitti varmasti allekirjoittaneen normaalit päivitykset mennen tullen.

13 thoughts on “Outo kausi päättyi komeasti – mukana myös kilpailu!

 1. Pieni korjaus: Ilmeisesti Verma-miljoonat jäävätkin saamatta, koska heppu ei pelannut cl-matseja. Tämä tieto tuli ylläolevan kirjoittamisen jälkeen.

 2. Korjataan nyt sitten palkintona oleva ylimääräinen kirja uuteen kotiin, ellei Isse koe blogin perustajan osallistumista kilpailuun moraalisesti liian epäilyttävänä.

  Kun puhutaan huippu-urheilusta, tavoitteiden saavuttamiseksi täytyy kyetä tekemään kotimaan politiikasta tutuin termein kipeitäkin ratkaisuja. Sympatialle ei ole sijaa, kun edessä on vaikeita päätöksiä, kuten ’luopuminen’ taannoin Denilsonin palveluksista. Täytyy tosin todeta, että Denilsonin tapauksessa Wengerin päätöksentekokyky osoittautui jopa odotettua nopeammaksi.

  Yhtä kaikki tunnen sympatiaa, en Denilsonia, vaan Isseä kohtaan. Täytyyhän sen olla kiusallista, että edelleen vasta 27 vuotiaan Denilsonin tiedot Wikipediassa ovat jääneet päivittämättä. Jokainen voi toki miettiä syitä tähän, ei vähiten Isse henkilökohtaisesti. Lopullisesti herkistyin kuitenkin nimenomaa Wikipediasta löytyneestä kappaleesta, kun Denilson oli siirtynyt lainasopimuksella kotimaahansa:

  ’Denílson was sent off twice in his first three matches, with the latter of the red cards coming after he swore at a referee. Denílson then received a number of angry messages through Twitter. Denílson then branded the fans who moaned about then-head coach of São Paulo Adílson Batista as ’very, very annoying’. Denílson then claimed that he did not mean his comments in a negative way. This was followed by a row which ensued to such an extent that the supporters demanded that Denílson never to play for São Paulo again.’

  Auts!

 3. Mikäli itse vastaus jäi vain rivien välistä luettavaksi, täsmennettäköön, että siirtonsa myötä takaisin Pohjois-Lontooseen Denilsonin tiedot Wikipediassa saataisiin takuulla ajantasalle – Issen suureksi iloksi.

   • Ahaa. Ja aivan rehellisesti täytyy kiittää linkistä, sillä statistiikan löytäminen kielitaidottomalle osoittautui varsin hankalaksi tehtäväksi.

    Täytyy kuitenkin puolustaa originaalia vastaustani sikäli, että uskallan olla vakuuttunut toiveistasi löytää sankarisi päivitetty urakehitys myös Portugalin kieltä taitamattomien suureksi iloksi.

    *Köh*, ettei mene ihan sisäpiirin neppikseksi hiekkalaatikolla.

    En sitten tiedä millainen yhteensattuma, mutta pyörittelen levylautasella Fleetwood Mac’in vinyyliä, missä soi hetki sitten kappale nimeltään ’Never Going Back Again’.

 4. Oma ehdotukseni: saataisiin Macin, Esan ja kumppaneiden kanssa viimeinkin hankitua ne Holkka-paidat, kun voitetaan tupla ensi kaudella. Muistaakseni pelkästä liigamestaruudesta luvattiin ostaa Passmaster-paidat.

 5. Vielä lisäyksenä äskeiseen, että Deni sai meiltä lempinimen Hölkkä Sportin suosikkitarjoilijamme kunniaksi.

 6. Se nyt vaan ois kauheen tyhmää maksaa kenestäkään paremmasta penkinlämmmittäjästä yhtään sen enempää.

 7. Wilshere näytti normaalia raikkaammalta kyllä toukokuussa, ilmeisesti kuntoutus oli tosiaan sujunut tavanomaista paremmin ja kuntopiikkiäkin oli saatu aikaan.

 8. Jos Arsenalin avausvastus on Everton, niin Deni voitaisiin hankkia toistamaan historiaa ja tekemään kauden avausmaali samaan tyyliin kuin vuonna 2009, jolloin Denin huikea kuti ylänurkkaan pohjusti Arsenalin 1-6 vierasvoittoon. Tässä olisi se hyvä puoli, että tuon avausmaalin jälkeenkin siirtoikkuna olisi edelleen auki,
  ja Deni voisi jatkaa matkaa vaikka HJK:n riveihin nostamaan HJK europeleihin ensi talveksi.

 9. Denilson, joka paremmin tunnettiin nuorempana, Samba drumming boy who wore a permanent smile.
  Eittämättä Wengerin ”suuri” löytö jolla oli käyttöjä milloin missäkin, yleinen paikka ollen penkki, toisella rivillä.
  Äärimmäinen koti-ikävä iski juuri pahinpaan aikaan ( lue: kausi jolloin Jackiboy oli lyömässä itseään läpi ja peliaikaa ei oikein tullut, ja kenkä alkoi puristaa jne jne.). Tämän seurauksena siirto takaisin Braziliaan.
  Miksi Denilson takaisin, miksi ei?
  Nyt kun olemme alkaneet potkimaan pois pelaajia, jotka eivät sitten koskaan kuitenkaan lyöneet itseään läpi Arsenalissa. Tämän seurauksena kannattaja toivovat epätoivoisesti uusia hankitoja. Wenger luottaa, että kukaan ei kuintenkaan muista Denilsonia, ja jos muistaa niin wikipedia tiedot on sen verran huterat, että ei niistä kukaan kuitenkaan saa mitään selvää. Seurauksena tästä:
  Denilson sopii pay as you play diilin Wengerin kanssa. Kansa hurraa, muut joukkueet hurraa, ainoa joka ei hurraa on Denilson itse. Kaikki voittaa, Denilson takaisin ja kannu on varma!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s