Kesän ensimmäinen haamulista

Tämä niin kutsuttu haamulista on Henten aikoinaan lanseeraama termi liittyen siirtohuhuihin ja erityisesti pelaajiin, joita on yhdistetty meihin, jotka vahvistaisivat joukkuetta ja jotka ovat omia suosikkeja hankinnoiksi.

Vuosien aikana on tullut nostettua monia nimiä listalle, kuten Zamora tai vastaavat. Täytyy kuitenkin sen verran perustella, että haamulistoja on ollut erilaisia ja Zamoran tapaiset pelaajat ovat olleet niitä varavaihtoehtoja tai halpoja ratkaisuja, joita managerimme erityisesti rakastaa. Ja kun Zamora nyt nostettiin esille, niin siitä on varmaan viitisen vuotta kun nostin englantilaisen nimin esille miehen pelatessa hyvin Fulhamissa.

En missään nimessä väitä Zamoran olleen mikään ykköshyökkääjä meille, mutta olisi mies ollut paljon parempi kuin Chamakh, Park, Sanogo ja kumppanit yhteensä. Vertailkaa maalimääriä jos ette muuten usko. No se menneistä ja mennään seuraavaksi enemmän tähän päivään.

Ensimmäinen ja se suurin ongelma on hyökkääjän paikka, jossa annamme liikaa tasoitusta niin ykkösvaihtoehdon kuin tuuraajienkin suhteen. Giroud ei ole huippuluokkaa, enkä pidä Welbeckia edes tarpeeksi hyvänä kakkosvaihtoehtona, kuten maalimäärä tältä kaudelta osoittaa. Walcottin varaan ei vain voi laskea mitään loukkaantumisten takia ja muutenkin nykytilanteessa miestä tarvitaan laidalla.

Hyökkääjän lisäksi haussa olisi puolustava keskikenttäpelaaja, sillä kaksi kunnollista on pakko olla joukkueessa. Tälle paikalle vaihtoehtoja löytyy melko mukavasti ja ongelma ei ole mikään muu kuin managerimme haluttomuus maksaa markkinoiden mukaista hintaa puolustavasta pelaajasta.

Kolmas kohde olisi maalivahti, mutta tämä on selvästi hankalampi kuin edellinen tai sanotaanko, että en ole kovin hyvin perillä muun muassa Saksan, Italian tai Espanjan liigojen maalivahdeista. Ihan hyvää maalivahtia ei kannata ostaa, sillä semmoisia meillä on kaksi. Nyt tarvitaan huippuveskari, joka tulee selväksi ykkösvaihtoehdoksi ja näitä ei välttämättä ole kovin paljoa saatavilla.

Hyökkääjä, puolustava keskikenttä ja maalivahti ovat kolme selkeintä paikkaa vahvistuksille, mutta koska koko haamulista on pelkkää utopiaa suurimmaksi osaksi, niin neljäntenä otan mukaan vielä laiturin. Edelleen liian usein näemme keskikentän keskustan pelaajan laiturin tontilla ja ehkä tähän saataisiin muutos jos joukkueeseen hankittaisiin vielä yksi kunnollinen laitapelaaja. Toki voi olla, että hankitankaan ei auttaisi mitään, kun kyseessä on Wengerin pakkomielle saada kaikki keskustan pelaajat yhtä aikaa avaukseen. Määrällisesti pelaajia on jo tarpeeksi, mutta kun Ox ja Walcott eivät vain muun muassa pysy yhtään kunnossa niin laatu olisi tässäkin asiassa parempi kuin määrä.

Hyökkääjä: Radamel Falcao tai Christian Benteke

Molemmissa on varmasti omat riskinsä, muta samoin erittäin hyvä mahdollisuus saada selkeä ykköshyökkääjä joukkueeseen. Falcaon kausi Manussa oli surkea, mutta en tämän perusteella miestä vielä tuomitsisi. Uskon edelleen kolumbialaisen olevan ihan maailman parhaita maalintekijöitä, kunhan vain löytää oikean joukkueen ja saa vastuuta. Hinnan luulisi olevan myös paljon alhaisempi kuin aiemmin.

Benteken kohdalla tilanne on suhteellisen helppo. Ulosostopykälän 32 miljoonaa puntaa panostamalla saa belgialaishyökkääjän varmasti ellei sitten vitkuttele niin kauan, että muut ehtivät ensin. Benteke olisi selkeästi nuorempi kuin Falcoa, mutta toisaalta näytötkin ovat kolumbialaiseen verrattuna heikommat. Toki Valioliigan puolelta paremmat, mutta tämä on lähes turha vertailu, koska Falcoa on pelannut muualla lähes koko uransa.

Puolustava keskikenttäpelaaja: Morgan Schneiderlin ja varavaihtoehtona Victor Wanyama

Schneiderlin on ollut jo vuosia pelaaja, jonka olisin halunnut joukkueeseen ja edelleenkään ei ole mitään syytä miksi emme voisi ranskalaista hankkia. Noin 25 miljoonan tarjous sisään ja homma olisi selvä. Schneiderlin olisi ykkösvaihtoehto, mutta miehen seurakaveri Wanyama pelasi myös vahvasti viime kaudella ja muodosti omaan silmääni ranskalaisen kanssa koko liigan parhaan puolustavan keskikenttäparin. Wanyamalla Afrikan mestaruuskisat saattaisivat olla rasite, mutta toisaalta Kenia taitaa aika harvoin päästä noihin karkeloihin mukaan.

Maalivahti: Petr Cech

Maalivahtiosastolle en ehdota kuin yhtä nimeä. Päivä päivältä vaikuttaa selvemmältä, että tsekki lähtee Chelseasta ja ensisijaisesti haluaisi jäädä Lontooseen. Tämän jälkeen ei pitäisi olla enää mitään epäselvää, vaan tarjotaan Chelsealle se 10 tai 12 miljoonaa mitä se vaatii. Olisihan se lisäksi kerrankin loistava viedä pelaaja Mourinholta ja erityisesti sellainen pelaaja, jota portugalilaismanageri ei haluaisi myydä.

Laituri: Kevin De Bruyne ja varavaihtoehtona Raheem Sterling (vaihto Walcottiin)

Ykkösvaihtoehtoni olisi ollut vielä hetki sitten Pedro B*rcasta, mutta mies teki vasta jatkosopimuksen. Espanjalainen on loistava pelaaja ja erittäin tehokas, eikä iällä pilattu, vaikka onkin ehtinyt voittaa jo kasan pokaaleita urallaan ja tehnyt maalin vai jopa maaleja Mestareiden liigan finaalissa.

Loistavan kauden Saksassa pelannut De Bruyne toisi tehoja laitapeliimme huomattavasti lisää. Entinen Chelsean pelaaja pystyy tekemään maaleja itse ja syötti päättyneellä kaudella 20 osumaa Bundesliigassa, joka on äärimmäisen kova saavutus. Bonusta olisi päästä näpäyttämään hiukan Chelsean suuntaan tässäkin siirrossa.

Sterlingn puolestaan vaihtaisin Walcottin, mutta välirahaa en maksaisi enempää kuin 10-15 miljoonaa. Liverpoolin laituri haluaa huhujen mukaan palata Lontooseen, on Walcottia viisi vai kuusi vuotta nuorempi, joten kehitystä on lupa odottaa vielä huomattavasti. Lisäksi Sterling pysyy kunnossa ihan eri tavalla kuin Walcott ja lisäksi laitapelimme nopeus ei juurikaan kärsisi tästä vaihdosta.

Siinä oli kesän ensimmäinen haamulista, joka oli suunnattu suurimmaksi osaksi paljon maksaviin pelaajiin, mutta tähän pitäisi olla varaa kun seuran tilillä ainakin vielä jokin aika sitten oli yli 200 miljoonaa. Ja totuushan on, että pelaajien hinnat nousevat nopeasti ja parin vuoden päästä tuolla pankkitilillä olevalla summalla ei saa enää samaa määrää yhtä hyviä pelaajia. Olennaisinta on kuitenkin, että rahat tilillä ei lämmitä näin kannattajan näkökulmasta pätkääkään, kun joukkueessa on vuosi toisensa jälkeen useampia ilmiselviä puutteita.

Mainokset

10 thoughts on “Kesän ensimmäinen haamulista

 1. Wanyamahan on kenialainen ja Kenia ei ole viimeisen kymmenen vuoden aikana selvinnyt kertaakaan Afrikan mestaruuskisojen lopputurnaukseen. Vahvalta jässikältä vaikuttaa, mielelläni minäkin ottaisin meidän keskikentän pohjalle ottamaan luulot pois vastustajan hyökkääjiltä.

 2. Falcaon osalta en kuitenkaan väheksyisi viime kauden merkitystä. 29-vuotiaana tuorein kausi todennäköisesti kuitenkin osoittaa suuntaa tulevaisuudelle paremmin, kuin 25-vuotiaana pelatut kaudet.

  Ko. pelaajan kohdalla itselleni tulee mieleen surkean viime kauden lisäksi kohtuu vakava loukkaantuminen, sekä tähtitieteellinen palkka. Toki mahdollista, että palkkapyyntö on tullut alas viime kauden johdosta.

 3. Cechin ja Schneiderlinen kohdalla olen samaa mieltä. De Buyne on hyvä pelaaja, mutta ei laituri eli tässä mentäisiin samaan ansaan kun mistä Wengeriä on kritisoiutu eli peluutettaisiin kymppipaikan palaajaa laidalla.

  Benteken ja Falcaon kohdalla näen massiiviset flopin ainekset. Lisäksi Benteke ei toisi juurikaan mitään parannusta ominaisuuksien muodossa Giroudiin, vaikka hieman nopeampi onkin. Falcao taas näytti ManU:ssa kömpelöltä ja haisee vahvasti uudelle Fernando Torresille eli en näe, että mieheltä eneää huipulle paluu onnistuu.

  Itse ehdottaisin tuohon laiturin rooliin Reusia, mutta se on tuskin realistinen vaihtoehto. Sen sijaan esim. Denis Cheryshev on pelaaja, josta itse pidän kovasti ja voisi olla potentiaalinen läpimurtopelaaja huipulle. Kärkeen onkin vaikeampi heittää mitään todellista huippunimeä, mutta ainahan on se seuraava huippunimi. Max Kruse? Luciano Vietto? Mauro Icardi?

  Kuulostaa Wengeriltä, mutta ei se ihan oikeastikaan ole ihan helppoa löytää pelaajia, jotka ovat selkeästi meidän nykyisiä avauksen pelaajia parempia. Toki niitä pelaajia on, paljonkin, mutta ovat usein jo seuroissa, joista heitä on todella hankala hankkia ja sitten taas pienemmistä seuroista tulevat voivat aina murtua isoijen valojen paineiden alla. Aikanaan meidän scoutteihin pysyui luottamaan, että he kyllä löytävät ne tulevat tähdet, mutta viimeisimmät ”halvat” ostokset hyökkäyskäähän ovat olleet laatua Gervinho/Podolski.

 4. Deni-kisassa oli huikea loppukiri – vastauksia suorastaan tulvi… Ymmärrän kyllä, että moni jätti vastaamatta, koska Denin paluu Brasiliaan ottaa yhä koville. Mutta: kisan voitto menee… Hentelle! Ja tämä ei ollut sovittu juttu. Valinnan perustelu: Hente vastasi kolmesti… Miinuspiste tuli portugalin kielen osaamattomuudesta, mutta myös muiden, sinänsä hyviin, vastauksiin sisältyi virhepisteitä tuovia kohtia, kuten jääkiekkoa suosivan ravintolan nimen osittainen mainitseminen (Eero) ja hevimusiikin mainitseminen myönteisessä mielessä (Honkanen). Lasselle irtoaa kunniamaininta Arsenalin historian hienoimman maalin mainitsemisesta.

  Voittajaan olen yhteydessä. Seuraava kilpailu on luvassa heti sen jälkeen, kun Deni allekirjoittaa sop…

 5. Coquelin pelaa tällä hetkellä todella hyvin. Minusta tuolle paikalle paremman hankkiminen on todella vaikeaa, jos meinaa pitää molemmat tyytyväisenä.. Schneiderlin ja Coquelin.

 6. Niin tuo DM-paikka on tosiaan hankala. Tuskin Wenger haluaa hankkia isolla rahalla pelaajaa penkkiä lämmittämään. Toisaalta Coquelinia on hyvin vaikea sivuuttaa, jos kevätkauden vire säilyy.

  Joka tapauksessa Coqin pelaaminen osoitti tuon pelipaikan tärkeyden. Pelkällä Coqilla kauteen lähteminen olisi siinä mielessä todella riskialtista ja tätähän on nähty ennenkin. Tottakai siellä on vielä Artetaa ja mahdollisesti Flaminia jonossa, jotka voivat tulla kyseeseen tietyissä peleissä, mutta kovempia jengejä vastaan arveluttaisi kyllä kovasti.

  Samoin joukkueen edeunmukaista olisi terve kilpailu pelipaikoista. Luulen, että yksi syy Coqin huippuotteisiin oli myös se, että tämä oli aidosti hänelle viimeinen paikka näyttää kykynsä. Jos kirittäjää/kilpailua ei jatkossa ole, niin tulevatko esityksetkin tippumaan?

 7. Ja DM-asiaan vielä palatakseni. Näkeekö Wenger, että Wilshere voisi myös pelata tuota paikkaa jatkossa? Äkkiseltään ajateltuna Coqin parina voisi toimia hyvinkin. Mutta ilman Coqia? Coquelinin vahvuushan on myös siinä, että keskittyy nimenomaan DM-tehtäviin, eikä edes yritä hyökkäyspäässä olla sankarina. Wilsherella (ja Ramseylla) olisi tämän suhteen varmasti hankalampaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s