Uutiskatsausta keskiviikolle

Viime viikolla nousi esille uutinen, että Chambersin viime kesäistä siirtoa tutkitaan. Ilmeisesti ainakin jotain epäilyjä väärästä toiminnasta on ja tutkinnan alla on niin pelaajan agentin toiminta, mutta myös Arsenalin tekemiset. Tämä uutinen ei oikein istu millään tapaa seuran imagoon, jossa Wenger ja kumppanit vähän väliä moralisoivat muita asiasta kuin asiasta ja pitävät meitä jonain esimerkkinä kaikille muille.

Paha sanoa tuleeko rangaistusta ylipäätään ja mikä se on jos sellainen tulee. Sakot voisivat olla se pienin ja niillä tuskin olisi käytännössä mitään väliä. Toinen vaihtoehto voisi olla sakkojen lisäksi varoitus, että seuraavasta vastaavasta tulee myös yhden tai kaksi siirtoikkunaa kestävä pelaajien ostokielto. Periaatteessa myös pelaajien hankintakielto voisi tulla heti suoraan, mutta tuskin nyt kuitenkaan.

Vähän ja vain hyvin vähän leikillään sanoen pelaajien hankintakielto olisi varmaan Wengerille mieluisa. Saisi ihan luvan kanssa tehdä järjettömiä jatkosopimuksia tasoltaan riittämättömille pelaajille, ai mutta nehän tehtiin jo muutenkin. Tämän lisäksi ei tarvitsisi selitellä miksi emme hanki ketään tai ainakaan tarpeeksi vahvistuksia, vaikka joukkue ei ole yli 10 vuoteen edes sijoittunut liigassa kahden parhaan joukkoon ja tippunut viisi kertaa peräkkäin Mestareiden liigassa ensimmäisellä jatkopelikierroksella.

Siirtoihin liittyen tämäkin kesä näyttää taas lähtevän heti alusta asti tutuille raiteille. Me emme saa hankituksi ketään, vaan managerimme odottaa ja odottaa, jolloin muut vievät parhaat ensin päältä. Falcao näyttää olevan matkalla Chelseaan vuoden lainalla ja todennäköisellä osto-optiolla. Olisi kelvannut meillekin ja riski lainasopimuksessa olisi ollut pieni jos homma jostain syystä ei toimisikaan.

Ulospäin sen sijaan vaikuttaisi olevan liikettä, kun Jenkinsonin tie näyttäisi vievän Sunderlandiin vuoden lainasopimuksella. Ihan ymmärrettävä ratkaisu ottaen huomioon vaihtoehdot oikean pakin paikalla. Luultavasti tämä myös tarkoittaa Chambersin jäävän kolmosvaihtoehdoksi oikealle ja varatoppariksi, joten jo tässä vaiheessa näyttää varmalta, että puolustukseen ei ole tulossa ainuttakaan hankintaa.

Puma julkaisi eilen uudet kotipaidat. Julkaisutilaisuuteen oli ilmeisesti panostettu ihan kunnolla tai ainakin huomattavasti enemmän kuin Niken aikaan. En ehtinyt katsoa tilaisuutta, eikä se nyt suoraan sanoen hirveästi kiinnostanutkaan. Paita näytti ihan tyylikkäältä, mutta edelleenkään en aio sitä ostaa, kun seuran pääasiallinen tavoite on neljän joukkoon sijoittuminen voittamisen sijaan. Siinä vaiheessa, kun tähän tulee muutos niin pelipaitojen tai muiden tuotteiden ostamista voi taas harkita.

En ole jaksanut seurata Copa American pelejä edes vähää, joten en tiedä miltä näyttää Sanchezin ja Ospinan kesälomien tilanne. Chile isäntämaana lienee yksi suosikeista Argentiinan ja Brasilian jälkeen sekä myös Kolumbialla on hyvä joukkue ainakin viime kesän MM-kisojen perusteella. Mikäli olette seuranneet kyseistä kilpailua, niin ovatko Chile ja Kolumbia menossa jatkopeleihin?

7 thoughts on “Uutiskatsausta keskiviikolle

 1. Saas nähdä mitä Chilen osalta tapahuu. Pelanneet kovin hyvin, mutta nyt joukkueen kenties suurin tähti Sanchezin ohella, eli Vidal ajanut kännipäissään kolarin. Saattaa miehen turnaus näin ollen päättyä ja Chilen ottelut vaikeutua. Tuli muuten tänään ensi kauden otteluohjelma. Ihan hyvältä näyttää. Mihinkään väliin ei pääse syntymään sellaista turhan vaikeaa vaihetta missä menetetään ainakaan lähtökohtaisesti liikaa pisteitä.

 2. Tämän blogin negatiivisuus menee jo aivan uskomattomiin sfääreihin.. Eipä siinä, silti tulee luettua joka päivä.

 3. Tohon tammikuulle tulee kyllä vittumainen pätkä: Liverpool vieraissa, Stoke vieraissa ja Chelsea kotona. Muuten aika hyvän näköinen toki cupit ja sieniliiga sitten vaikuttaa kokonaisuuteen

 4. Toivon, että Wenger näyttää kaikille epäilijöille ensi kaudella. Nyt kun seuralla alkaa olemaan raha-asiat kunnossa ja myös kokoonpano rupeaa näyttämään laadukkaalta.

  Epäilen, että jos blogistin myynnit ja hankinnat pistettäisiin nippuun niin meillä olisi tuollainen Manu tyylinen joukkue. Tykkään Wengerin tyylistä kasata JOUKKUETTA, ei vain ostella nimimiehiä ja toivoa heidän pelaavan hyvin. Toki Wengerillä on omat sotkunsa mitä en aina ymmärrä mm. Diabyn, Artetan jne. roikottaminen mukana, vaikka hyöty on ihan minimaalinen.

  Mm. Coquelin syttyminen tähdeksi oli aikamoinen tuuripallero ja aivan kuin sekin olisi Wengerin syytä, ettei tajunnut pojan lahjoja?
  Eihän sitä nähnyt kukaan muukaan?

  Ja huom. olin jo itsekkin ulostamassa Wengeriä alkukaudesta. Tällä hetkellä vain hyvät valmentajat ovat vähissä. Tietysti yrittämättä ei voi onnistua.

 5. Otteluohjelmassa on se paha epätasapaino, että tärkeistä/vaikeista/merkittävistä peleistä kaikki ovat ensimmäisellä puoliskolla kotona, paitsi Chelsea. Toisella puoliskolla vieraissa siis Stoke, Pool, Manu, City, Spurs. Vaikeuttaa kyllä huomattavasti pokaalijahdissa väistämättä tarvittavaa menneen kauden tyypppistä kakkospuoliskoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s