Sarjaohjelma julkaistu, Wilsherelle sakkoja ja miten olisi vaihtokaupassa Ox tai Walcott Cechiin?

Eilen julkaistiin uuden kauden alustava sarjaohjelma. Aloitamme kauden kotona paikallispelillä West Hamia vastaan ja kausi päättyy myös kotiottelulla Aston Villan saapuessa Grovelle. Useimmat ovat otteluohjelman jo luultavasti katsoneet läpi, mutta tässä se vielä kokonaisuudessaan.

Kaiken kaikkiaan melko mukavan oloinen arpaonni, vaikka toki joitain asioita voisi aina mennä paremmin. Muun muassa Mestareiden liigan neljän alkulohkon ottelun jälkeen kohtaamme heti seuraavana viikonloppuna erittäin kovan vastuksen. Tasapaino on myös sillä tavalla hukassa sarjaohjelmassa, että kohtaamme syyskaudella lähes kaikki kovimmat joukkueet kotona ja keväällä vieraissa.

Mitään peräkkäisiä pitkiä huippuotteluiden sarjoja ei onneksi tullut vastaan ja ehkä pahimpana voisi pitää Liverpoolin ja Stoken kohtaamisesta peräkkäin viiden päivän sisään vieraskentällä tammikuun puolen välin tienoilla.

Otteluohjelma on tosiaan alustava tässä vaiheessa ja useat seikat vaikuttavat vielä lopullisiin pelipäiviin. Tämä kannattaa ottaa erityisesti huomioon jos on suunnittelemassa matkaa Englannin suuntaan. Muun muassa eri cup-kilpailujen aikataulut ja menestys niissä sekä mahdolliset uusintapelit muuttavat pelipäiviä. Eniten muutoksia kuitenkin aiheuttavat televisioinnit ja suurin piirtein tämän kuun loppuun mennessä pitäisi olla parin ensimmäisen kuukauden televisioitavat ottelut tiedossa. Talvikaudella eli puhuttaessa lähinnä joulu-, tammi- ja helmikuusta kannattaa ottaa myös huomioon sääolosuhteet ja niistä johtuvat peruutukset, vaikkakin nämä meidän kohdalla ovat olleet todella harvinaisia viime vuosina.

FA on langettanut Wilsherelle rangaistuksen FA Cupin voittojuhlista. Paha sanoa vaikuttiko huippuottelu kolmen leijonan paidassa rangaistukseen, mutta se on ainoastaan sakkoja, joilla ei käytännössä ole mitään merkitystä. Tietysti jos oikein muistan, niin Suarez sai rasismipelikieltonsa ohella samansuuruisen 40 000 punnan sakon, joten ei tässäkään päätöksessä ole oikein mitään linjaa.

Joka tapauksessa hyvä näin ja pelikieltoa ei tullut. Mitään linjaa ei vain sanktiossa ole, kun esim. Rio Ferdinand sai Twitter kirjoittelustaan kolmen ottelun pelikiellon viime kaudella ja esim. Leicesterin kolme pelaajaa eivät saaneet mitään sanktioita Thaimaassa tapahtuneesta (video)kohtauksesta, jonka luulisi olevan huomattavasti pahempi asia kuin muutama ruma sana paikallisvastustajasta voittoparaatissa.

Aikaisemminkin on huhuttu jo, että Mourinho haluaisi Cech-kaupassa mieluummin pelaajan kuin rahaa ja tuo pelaaja olisi Ox. Täytyy sanoa, että näkisin tämän olevan meille hyvä kauppa ja suostuisin siihen jos se on ainut keino saada tsekkivahti tykkimiespaitaan. Ox on potentiaalinen pelaaja, mutta loukkaantumiset epäilyttävät, eikä taso muutenkaan parin viime kauden aikana ole noussut toivotulla tavalla, joten näkisin vaihtokaupan olevan meidän etu. Mieluummin toki antaisin Walcottin Oxin sijaan jos se olisi mahdollista. Vaihtaisitteko Oxin Cechiin jos tuo olisi mahdollista?

8 thoughts on “Sarjaohjelma julkaistu, Wilsherelle sakkoja ja miten olisi vaihtokaupassa Ox tai Walcott Cechiin?

 1. Linkki puuttuu otteluohjelmaan.

  Cech olisi todella tervetullut vahvistus, mutta oxia en kyllä vaihdossa antaisi. Potentiaalia kuitenkin löytyy ja paljon, eikä ikääkään hirveästi vielä ole. Loukkaantumishistoria nyt on mitä on, mutta vielä en luovuttaisi. Jos cechin lisäksi saisi kunnon keon puntia (~10-15 milj.) kaupassa, niin sitten harkitsisin.

 2. En antaisi Oxia vaihdossa ja viimeisimpien huhujen, joskin paskalehtien tuottamien sellaisten, mukaan Chelsea olisi taipumassa Cechin myyntiin ilman vaihtokauppoja. Jos me todella ollaan Cechin perässä ja Cech haluaa Arsenal paitaan niin en näkisi Chelsealla olevan paljoakaan vaihtoehtoja kun kyseessä on kuitenkin pelaaja, joka on ollut nostamassa joukkuetta huipulle. Toki mulkku seura, jossa mulkku valmentaja niin mikä tahansa mulkkumainen ratkaisu on mahdollinen

 3. En myisi Oxia minnekään. Englantilaisia ei ole syytä vähentää, varsinkin kun Theon tulevaisuus on epäselvä. Ehkä uusi fysiovalmentaja saa paikat kuntoon pidemmällä aikavälillä, fysiikkaa Oxilla sinänsä riittää loistavasti ja sellaisia pelaajia Arsenalissa on liian vähän.

  Independent huhuilee mielenkiintoisesti, että Cechin tieltä myydään Ospina pois. Olisi erittäin hyvä kuvio, jos onnistuu. Kaksi samantyylistä isokokoista maalivahtia, joista konsonantti voisi kypsyä lopulliselle huipulle Cechin esimerkkiä seuraamalla. Tätä toivoisin, ikäjatkumokin olisi aika ideaali. Cech oli varhaiskypsä ja ainakin Mourinhon mielestä myös hiipuu varhain, kuten myös Casillas aikoinaan, toinen vielä nuorempana huipulle noussut. Vaikea sanoa, mihin tämä perustuu (eli kumpaakin on työnnetty sivuun), ehkäpä on vain henkisesti vaikeaa jaksaa pysytellä huipulla 15-20 vuotta, kuten huippumaalivahdeilla teoriassa.

 4. Ospinan myynti yhden kauden jälkeen olisi aika yllätys ja hinta suunnilleen sama kuin ostettaessa. Sinänsä olisi ymmärrettävä liike: Ospina on ok, mutta hieman liian lyhyt ja tuskin enää erityisemmin kehittyy. Turhankin paljon parjatulla Konsonantilla taas on vielä kaikki mahkut tulla huippuveskariksi – sitä paitsi mä pidän siitä, että joukkueessa on edes yksi kukkoilija… Mutta ensin kantsii klousata Cech-diili, koska Chelskin kynnys tehdä ohari on hyvin matala.

  Ja Ryo siirtyy sit St. Pauliin 2. Bundesliigaan. Ihan hyvä siirto häneltä, vaikka Reeperbahn onkin siistiytynyt…

 5. Ox Cechiin? Ei kiitos. Mielestäni maalivahti tilanne ei kuitenkaan niin huono ole. Tuo vaihtokauppa saattaisi hiukan parantaa maalivahti tilannetta, mutta heikentäisi hyökkäyspään vaihtoehtoja roimasti. Minusta Ox on hyvä ja kaverilla on potentiaalia vielä reilusti parantaa, varsinkin maalinteossa. Olisi kyllä yksi typerimmistä kaupoista tuo, jos toteutuisi. Saa Mou etsiä sitä juoksuvoimaa muualta. Taitaa nämäkin jutut vaihtokaupoista olla vaan ”asiantuntijoiden” heittoja. Ei tainnu se Kolumbian ostos oikein toimia Moulla. Olisi pitänyt Schurlen.

  Hyvät Jussit Goonerit. Olkaa ihmisiksi! Ei saa hukkua!

 6. Ospinan huhuillaan menevän kebabin perässä turkkiin, fenerbacheen? Mene ja tiedä. Cech sisään, rahaa pöytään. Tottatai Mou yrittää heikentää pahinta paikallisvastusta vaihtokaupalla….näkisin että viisainta olisi antaa koko vesijuoksuosasto vaihdossa ja vähän massia kaupan päälle. Chelskissä rivimiehet istuu kuitenkin penkillä ja tekis hyvää budjetillemme 😉
  Hyvää jussia kaikille Gunners kannattajille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s