Jälleen Cech, HG-pelaajat ja Copa America

Ei tämä nyt varsinaisesti ole uusi uutinen tai huhu Cechin siirtosaagassa, mutta nyt Skysportsinkin mukaan tsekkivahti olisi jo päässyt sopimukseen henkilökohtaisista ehdoista. Kuulostaa hyvältä, mutta ei sinänsä muuta tilannetta vielä ratkaisevasti. Kuten jo aiemminkin kirjoitin en usko siirron kariutuvan palkkaan, vaan siirtosumma ja Mourinhon haluttomuus myydä pelaajaa Wengerille ovat ne mihin siirto voi kaatua.

Tietysti on mahdollista asian pitkittyessä muidenkin joukkueiden tulevan mukaan kuvaan, joka ei ainakaan asiaa helpota tietäen meidän toimintatavat markkinoilla. Yleensä tuntuu siltä, että me hankimme vain pelaajia jos muuta eivät ole heistä kilpailemassa. En ainakaan ihan nopealla mietinnällä muista milloin olisimme voittaneet ns. tarjouskilpailun jotain muuta suurseuraa vastaan.

Cech olisi loistava hankinta ja vahvistaisi selkeästi joukkuetta. Vielä ei kuitenkaan uskalla luottaa tämän siirron toteutumiseen, vaikka siitä on jauhettu kuukausitolkulla. Joka kesä näitä varmoja siirtoja, jotka eivät kuitenkaan koskaan toteutuneet nähdään muutamia. Viime vuosilta mieleen tulevat esim. nimet Higuain, Jovetic, Carvalho ja Martinez.

FA:n älytön idea, jota ei kuitenkaan ole vielä päätetty, kiristää HG-pelaajien kiintiötä näyttää johtavan tänä kesänä entisestään englantilaispelaajien siirtosummien nousevan. Englantilaiset ovat muutenkin olleet jo selkeästi ylihintaisia, mutta tämä viimeisin FA:n linjaus näyttää vain lisäävän ylihintaa entisestään.

Sterlingin arvo ei ole 40 miljoonaa, jonka Manchester City on jo tarjonnut puhumattakaan Liverpoolin pyytämästä 50 miljoonasta. Wilshere ei myöskään ole 40 miljoonan arvoinen ja jos City tarjoaa tuon tai edes lähelle, niin myymistä ei pitäisi harkita hetkeäkään. Olisihan se mahtavaa jos Jack lunastaisi mieheen kohdistetut odotukset, mutta henkilökohtaisesti en siihen usko ja jos joku on valmis maksamaan 40 miljoonaa erittäin loukkaantumisherkästä rotaatiopelaajastamme, niin myynti on ainoa oikea ratkaisu.

Vaikka siirtomarkkinoilla kaikki maalivahteja lukuun ottamatta ovat järkyttävän hintaisia, niin 40 miljoonalla saa kuitenkin pelaajan tai parikin, jotka hyödyttävät joukkuetta paljon enemmän kuin Wilshere tällä hetkellä. Tietysti aina on riski, että Wilshere viimein lyö läpi kunnolla ja pysyy kunnossa lopulta, mutta vaikea uskoa tähän mahdollisuuteen ja silti 40 miljoonalla saa silti todennäköisesti yhtä hyvän pelaajan ellei paremman.

Sanchezin ja Ospinan pelit jatkuvat alkulohkojen jälkeen Copa Americassa. Kai tämä oli ihan odotettua eli lomat ja sitä kautta ensi kausi kärsivät lähes maksimaalisesti tästä kesän maajoukkueturnauksesta. Tietysti Ospinan siirrosta muualle on huhuttu ja ylipäätään jos Cech saataisiin, niin kolumbialaisen pitkäksi menevä kausi ei olisi ongelma. Sen sijaan Sanchezin toinen kausi putkeen ilman kunnon lomaa ja harjoituskautta on huomattavasti suurempi ongelma.

7 thoughts on “Jälleen Cech, HG-pelaajat ja Copa America

 1. Eli tämä kalentereihinne:

  24. ELK Viikinsaari Cup 2015 Lohkot ja otteluohjelma
  Lohko-A: Newcastle, Chelsea, Man Utd, Aston Villa
  Lohko-B: Liverpool, Arsenal, Tottenham, Rest Of England
  Matsit 1x11min (tunnissa 4 matsia) ja FINAALI 2x10min

  Lohkojen voittajat toisen lohkon kakkosta vastaan ja voittajat Finaaliin.
  Semien hävinneet sätkivät pronssista ja sijasta 4.

  klo Lohko-A Lohko-B
  1 12:00 Newcastle Chelsea
  2 12:15 Tottenham Arsenal
  3 12:30 Man Utd Aston Villa
  4 12:45 Liverpool ROE
  5 13:00 Aston Villa Newcastle
  6 13:15 Arsenal Liverpool
  7 13:30 Chelsea Man Utd
  8 13:45 Tottenham ROE
  9 14:00 Aston Villa Chelsea
  10 14:15 ROE Arsenal
  11 14:30 Man Utd Newcastle
  12 14:45 Liverpool Tottenham
  13 15:00 Lievä tauko

  14 15:15 Semi 1 A1 B2
  15 15:30 Semi 2 B1 A2
  16 15:45 Loosers, ”Pronssiottelu” III IV
  17 16:00-16:20 Winners, 1 ja 2 I II FINAALI

  (14 & 15 Finaalin ja pronssiottelun kotijengi on enemmän maaleja sarjassa tehnyt joukkue )
  Lohkojen kolmosille ja nelosille kolme matsia, finalisteille viisi matsia

  Säännöt:

  Kentällä 6 vs 6

  Lentävät vaihdot rajattomasti oman joukkueen palaajista.
  ( Kentällä ei saa olla kerrallaan yli kuutta pelaajaa )

  Yli sivu-, tai päätyrajasta menneet vedot joissa pallo häviää näkyvistä: -Vetäjä hakee.
  Tällöin joukkueesta tulee vaihtopelaaja kentälle ja otetaan uusi pallo heti käyttöön.

  Ei paitsioita

  Maalivahti saa avata maasta yli puolen kentän

  Tasapisteissä sijoituksen määrää keskinäisten ottelujen:
  – Pisteet
  – Maaliero
  – Tehdyt maalit
  Koko sarjan
  – Maaliero
  – Tehdyt maalit
  Arpa

  Tasatilanteessa Finaalissa käytössä rangaistuspotkut
  __._,_.___

 2. http://www.bbc.com/sport/0/football/33232195

  BBC:n mukaan Cechin siirto on hyvin lähellä, mutta ei vielä paketissa. Luotto on kuitenkin kova kun sekä Sky että BBC jo kirjoittelee. Tarkoittaa kuitenkin sitä, että Cech todella haluaa Arsenalin paitaan, koska Chelsea ei ole kyennyt siirtoa torppaamaan. Varmasti homma olisi jo kaatunut jos Cech edes harkitsisi jotain muuta vaihtoehtoa. Kyseessä voi olla myös pieni voimannäyte Abramovichilta Mourinhon suuntaan, jotta lusitaani tietäisi kaapin paikan myös jatkossa.

 3. Mun mielestä Wilshire ei ole kaupan eikä toivottavasti myöskään tule olemaan kaupan. Vaikka pyritään maksimaaliseen tulokseen, kynnys myydä seuran kasvatti pitää olla todella korkealla.

 4. Täysin samaa mieltä issen kanssa,ainakin ite kovasti uskon jackin uuteen nousuun mitä mies oli ennen pitkiä loukkaantumisia,kyllä viime kaudella ajoittain nähtiin välillä huikeita otteita pojalta,sekä oikean roolin löytyminen on tärkeää,kun eikös pelaa maajoukkueessa hieman erilaista roolia?sitäpaitsi eikös jack ole valittu englannin seitsemässä edellisessä ottelussa kuusi kertaa ottelun parhaaksi,tai muistelen ainakin näin jostain lukeneeni.loppujen lopuksi kuitenkin vasta 23 vuotias jannu.

 5. Joo myös samaa mieltä Jackista . Oma kasvatti joita ei liikaa enää nykyaikoina joukkueissa ole.
  Pitää vaan toivoo et kestää ehjänä jatkossa paremmin ja oikea rooli löytyy.
  MaJossa tosiaan rooli ollu puolustavampi ja siihen Jack on sopeutunut loistavasti kuten nuo edellä mainitut otteluiden parhaaksi valinnat todistavat.

 6. Mitään Jackilta pois ottamatta, kyseiset maaottelut ovat olleet selvästi heikoimpia joukkuita vastaan, Skotlanti poislukien. Liigassa nyt löytyy ainakin 10 kovempaa jengiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s