Cech olisi loistava lisä, mutta vielä enemmän tarvitaan menestykseen

Cechin tilanne muuttuu tai sanotaanko pikemminkin huhujen muuttuvan koko ajan. Uusimpien huhujen mukaan tsekki olisi ollutkin jo eilen lääkärintarkastuksessa, vaikka aiemman tiedon mukaan ajankohdan piti olla vasta ensi viikolla jossain vaiheessa. Hyvä jos homma aikaistui, mutta edelleenkään ei varmistusta siirrolla kuulu, joten ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Cechin on syytä poseerata virallisilla sivuilla ennen kuin uskon meillä viimein vuosien tauon jälkeen olevan kunnollinen ykkösmaalivahti, joka todella voittaa joukkueelle pisteitä.

Sen sijaan puolustavan keskikentän suhteen näyttää heikommalta tai voiko se nyt näyttää, koska vaikea on ollut missään vaiheessa uskoa Wengerin edes hakevan toista kunnollista pelaajaa tälle pelipaikalle. Huhujen mukaan Schneiderlin olisi halukas tulemaan meille ennemmin kuin Manuun, mutta Wenger jahkailee ja ei varmaankaan ole halukas maksamaan Southamptonin pyytämää reilua 20 miljoonaa puntaa.

Niin perinteistä eli jos joku muu suurseura tulee samoille apajille kilpailemaan pelaajasta on sama unohtaa tuon pelaajan hankinta saman tien. Toki huhut Vidalista ovat nostaneet päätään samaan aikaan, kun Schneiderlin on matkalla yhä enemmän Manun suuntaan.

Vidalin huhuttu hinta on suunnilleen sama kuin Schneiderlinilla, mutta mies on kolme vuotta vanhempi, ei HG-pelaaja, eikä omaa Valioliigakokemusta, joten en näe mitään järkeä miksi ostaa chileläinen ennemmin. Toki Vidal on hyvä ellei loistava pelaaja, mutta ainakin itse näen miehen enemmän box to box-pelaajana kuin keskikentän puolustavana, jota ensisijaisesti tarvitsemme. Keskikentän keskimmäiseen rooliin on pelaajia jo muutenkin liikaa, joten Vidal olisi siinäkin mielessä väärä hankinta.

Cech tapahtuessaan on loistava vahvistus, mutta ei vielä yksinään tee joukkueesta mestaruudesta taistelevaa. Siihen tarvitaan toinen vähintään Coquelinin tasoinen pelaajaa sekä uusi ykköskärki tai vähintäänkin toinen Giroudin tasoinen pelaaja jakamaan vastuuta.

Luultavasti Wengerin taktiikka on kuitenkin jatkaa nykyisillä vaihtoehdoilla, jolloin jää aina selitykset valmiiksi jos ja kun menestystä ei taaskaan tule Valioliigan tai Mestareiden liigan voiton muodossa. Managerimme voi piiloutua muun muassa loukkaantumisten taakse, kun Coquelin ja Giroud ainoina vaihtoehtoina palavat loppuun jo ennen joulua ja luultavasti myös loukkaantuvat.

Toki vielä olisi aikaa, mutta mikään ei viittaa tämän kesän muuttavan normaalia Wengerin toimintatapaa. Aina vähintään pidetään joukkue muutamaa pelaajaa vajaana, jotta menestymättömyyttä voi selitellä. Jos kerrankin managerimme hankkisi vielä Cechin lisäksi sanotaanko Schneiderlinin, Falcaon ja Sterlingin emmekä siltikään voittaisi liigaa olisi syypää selvä. On jo pitkään tuntunut, että tätä riskiä Wenger ei enää uskalla ottaa, vaan tyytyy suosiolla nelossijataisteluun ja tämän ei pitäisi olla meidän kannattamassamme seurassa missään tapauksessa hyväksyttävää vuodesta toiseen.

4 thoughts on “Cech olisi loistava lisä, mutta vielä enemmän tarvitaan menestykseen

  1. Miksi edes jatkaa keskustelua puolustavasta keskikenttäpelaajasta? Wenger jää odottamaan Artetan ja Flaminin sopimuksen loppumista ensi kesään ja näillä mennään. Selvä virhe, mutta minkäs teet. Ei ole mitään merkkejä siitä, että kumpaakaan pakotettaisiin ulos. Hyvä ettei Diabyä palkata.

    Hyökkääjä voisi tullakin, jos tuhnu- ja hölkkäosastoa saadaan kirjoilta pois. Se menee elokuulle, joten huippunimestä ei enää liene toiveita.

  2. Niin, viime kesähän osoitti wengerille, että kannattaa odottaa ensin muiden siirtoja, niin tarjolle tulee edullisia vaihtoehtoja… Kun muna lainasi falcaon, Welbz tuli kuin tarjottimella. No joo, tokihan pari vuotta putkeen on ostettu myös isolla rahalla – saas nähdä, miten nyt.

  3. s’otonista kuuluu huhuja, et schneiderlin ois saanu luvan vaihtaa maisemaa? mene ja tiedä… munakin on sneikun kintereillä, nyt rahat tiskiin ja mies meidän riveihin! Nopeat syö hitaat 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s