Petr Cech

Enää ei tarvitse miettiä ja jopa pelätä saammeko uuden ykkösmaalivahdin. Cechin siirto varmistui eilen huhutulla 10 miljoonan punnan siirtosummalla. Aivan loistavaa ja pitkästä aikaa meillä on todellinen huippumaalivahti joukkueessa.

Lehmann oli hyvä ja jopa loistava muutaman kauden ajan, mutta lähtökohtaisesti pidän Cechiä parempana. Tämä ei tietysti vielä takaa mitään, mutta en usko meidän tulevien kausien aikana kaatuvan enää maalivahtipeliin. No kaatuvan on ehkä väärä termi, mutta jatkossa uskoisin taas meillä olevan tolppien välissä pelaajan, joka pelastaa kaudessa useita pisteitä joukkueelle.

Skysportsin artikkeli uudesta hankinnastamme on lukemisen arvoinen. Valioliigan historian eniten nollapelejä pitänyt maalivahti ei ole kuitenkaan kuin 33-vuotias eli pelivuosia ihan huipputasollakin pitäisi olla useita jäljellä ilman pahoja loukkaantumisia.

Uskoisin myös Cechin tason ja kokemuksen auttavan puolustusta sen sijaan, että maalivahti vaihtuu tasaisin väliajoin, kuten viime vuosina on ollut tapana. Cech on selkeä parannus Ospinaan keskityspalloissa ja tilastojenkin mukaan tsekki tekee näissä todella vähän virheitä. Szczesnyyn nähden taas Cechin tasaisuus ja erityisesti sijoittuminen sekä vastaantulojen ajoitus ovat huomattavasti paremmalla tasolla. Myöskään tsekkivahdin jalalla pelaaminen ei ole jäänyt mieleen riskialttiina, vaan pallot lähtevät varmasti ja pitkälle vastustajan kenttäpuoliskolle tarvittaessa.

Mielenkiintoista on nähdä nyt mitä tapahtuu Ospinan ja Szczesnyn kanssa. Toinen lähtee varmasti, mutta kumpi ja onko kyseessä pysyvä siirto vai laina. Huhujen mukaan Ospinan visiitti seuraan olisi jäämässä lyhyeksi, kun mies ei halua jäädä kakkosmaalivahdiksi. Saattaa pitää hyvinkin paikkansa. Ei Ospina mikään suuri menetys olisi, vaikka kolumbialainen menisikin loistavasti kakkosmaalivahdista.

Oma ratkaisuni tilanteeseen olisi Szczesnyn lainaaminen jonnekin vuodeksi tai jopa kahdeksi. Tämä olisi puolalaiselle viimeinen tilaisuus osoittaa pystyvänsä kehittymään ja nostamaan tasoa toivotulle tasolle. Jos tämä onnistuu, niin sen jälkeen mies voisi tehdä Courtoisin tyylisen tempun ja vallata ykkösmaalivahdin paikan Cechiltä. Jos taso ei nousisi, niin emme menettäisi mitään, eikä Szczesny olisi ainakaan maksanut enempää oppirahoja meidän paidassa.

Toinen teoria on tietysti, että Szczesnyn kannattaisi pysyä seurassa ottamassa oppia Cechiltä. Ymmärrän tässäkin idean, mutta vaikea silti nähdä, että ilman peliaikaa puolalaismaalivahtimme kehittyisi toivotulle tasolle. Ehkä maksimissaan vuosi Cechin opissa ja sen jälkeen lainalle jonnekin, mutta tämä tuskin on vaihtoehto, koska valinta pitää tehdä nyt Ospinan ja Szczesnyn välillä.

Itse olen ainakin äärimmäisen tyytyväinen Cechin hankintaan ja uskon vuosia kestäneen maalivahtiongelmamme olevan nyt ratkaistu. Bonuksena on pelaajan ja vieläpä sellaisen pelaajan hankinta Chelseasta, jota Mourinho ei olisi halunnut myydä.

15 thoughts on “Petr Cech

 1. Täytyy muistaa että ei yksi pääsky kesää tee, jos muita vahvistuksia ei tule, ja jos historia toistaa Wengerin aikana itseään niin todenäköisesti ei tule… ei ainakaan mitään selkeitä vahvistuksia?

  • Tuo on ehdottomasti totta. Toki, jos nyt halutaan jossitella niin, JOS Arsenal jatkaa siitä mihin keväällä jäi, voi joukkue kyetä vaikka mihin. Ja siihen pakkaan Cech on loistava lisä. Toisaalta ähän huonoa tuuria ja korttipakka voi kaatua.

   (Tuntui oudolta kirjoittaa Cech… Kauankohan menee, ennnekuin lopetan kirjoittamaan Cesc?)

 2. Konsantin lainaretket on tehty jo muutama kausi sitten, joten sellainen ei varmasti enää tule kysymykseen. Lienee selviö, että Ospina myydään – valittiin copassa Col-Arg-ottelun parhaaksi, mutta ei sittenkään ole maalivahti, josta täytyisi pitää kiinni. Vaikka kannattajien Oo-spina-huudot avauspotkuissa ovatkin olleet hauskoja.

  Ja höh, miksi Cech poseeraa veskarivermeissä ilman kypärää? Tuleeko myyntiin Cech-kypäriä?

 3. Maallikon on vaikea ymmärtää tätä maalivahtihankintaa. Ospinan sanottiin (taas) olleen maajoukkueensa avainpelaaja Amerikan cupissa. Hänet korvataan pelaajalla, joka ei enää mahtunut Chelsean joukkueeseen.

  • Kun maailma olisikin yhtä mustavalkoinen. Melkeinpä jokainen siirto voitaisiin tuomita samalla lailla, koska myyjä joukkue hankkii tai on hankkinut korvaavan pelaajan. Ja nyt Wenger tekee sitä mitä on aina huudettu eli hankki hyvän tilalle paremman!

  • Hyvin helppo ymmärtää, ospinaa ja cechiä en lähtis edes vertaamaan. Cech on helvetisti parempi.

 4. Olen tässä pohtinut, onko Konsonantilla home grown status ja jos on, sillä on varmaankin jotain merkitystä..

  • Kyllä, Konsonantilla on HG-status ja koska FA kiristää HG-sääntöjä, tällä voi olla myös merkitystä.

   Maajoukkuemeriittejä en hirveästi laskisi – lyhyt turnaus on eri asia kuin 38 matsia yhdeksässä kuukaudessa. Ja onhan Welbzkin paukuttanut tiheään maaleja karsintamatseissa…

 5. Sesnyn suurin heikkoushan on pelisilmän puute. Se on sellainen ominaisuus joka ei treenaamalla parane. Sitä on tai sitä ei ole. Konsonantilla sitä ei ole. Kokemushan vähän auttaa, mutta ei vie absoluuttiselle huipulle ikinä.

  Itse diggaan Ospinasta enemmän. Eikä toi ihme olisi vaikka herra valittaisiin copan parhaaksi molariksi.

  Ospina kyykyttää messiä. (toki eihän Messi ole mikään kummoinen maalari,heh)

 6. Ospinan näytöt on aivan pilipalitasoa Cechiin verrattuna. Kevät on ainoa jakso laatuseurassa ja muutama hassu maajoukkuehöntsä, jollaisissa Messikin on aina surkea. Ainoan talven yksittäisen painepelin jossa voi hävitä kaiken, Ospina myös möhli raskaasti eli UCL.

  • Noo, esim. avausmaalissa Merte teki torjumisen aika hankalaksi laittamalla lapikkaansa väliin ja pallo sai siitä kimmokkeen. Huippu reaktiotorjuja ois sen ehkä torjunut kyllä.

   • Aika huippu reaktiotorjuntaa tuo kaveri näyttää tuossa Henkan klipissä esittävän.

    Kuinka paineettomia nuo Mm kisat tai Copa American kisat ovat kun Ooooospina on niissä vähintäänkin loistanut.

    En ihan roviolle laittaisi tätäkään torjujaa, mielestäni laitetaan kaveri kuitenkin myyntilistalle ja näytöt ovat olleet sellaisia, että pitäisi saada omamme kyllä pois. Vähintään.

    Toki meidän asema neuvotteluissa on hieman hankala, kun meidän on ns. pakko päästä kaverista eroon.

 7. Tää on kyl hauskaa: Telegraphin mukaan arsenal ei ole Vidalin perässä mutta ehkä vielä Schneiderlinin. Joidenkin lähteiden mukaan ei kummankaan. Veikkaan että jälkimmäinen on lähimpänä totuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s