Katsaus kilpailijoiden kesään

Tähän mennessä kesä on ollut rauhallinen jos puhutaan siirroista ja erityisesti niiden määrästä. Ainoan poikkeuksen tähän tekee Liverpool, joka on ollut erittäin aktiivinen heti viime kauden lopputtua ja hankkinut useita pelaajia riveihinsä.

Aloitetaan Chelseasta, koska se on taso johon myös meidän pitäisi pyrkiä jatkossa. Paljoa ei ole tapahtunut hallitsevan mestarin joukkueessa. Cechin lähtö heikensi maalivahtiosastoa, mutta ei olennaisesti edellyttäen tietysti Courtoisin pysyvän pelikuntoisena. Pidemmän loukkaantumisen sattuessa Cechin myynti saattaa osoittautua pahaksi virheeksi. Falcao on ainut hankinta tähän mennessä ja luultavasti hyvä sellainen, sillä uskon kolumbialaisen olevan aivan eri pelaajaa tulevalla kaudella kuin mitä Manussa nähtiin. Chelsea ei ole ollut kovinkaan aktiivinen, mutta sillä ei ole siihen suurempaa tarvetta ja Drogba vaihtui Falcaoon, joka ainoastaan paransi joukkuetta.

Manchester Cityssä managerinvaihdon piti olla selvyys pokaalittoman kauden päätteeksi, mutta niin vain Pellegrini sai jatkaa. UEFA:n höllättyä FFP:n säännöksiä olisi voinut odottaa, että City olisi jo tähän mennessä hankkinut pari kallista pelaajaa. Näin ei ole kuitenkaan vielä käynyt, mutta olen melko vakuuttunut, että kauden alkuun tai viimeistään ennen siirtoikkunan sulkeutumista Pellegrini on hankkinut vähintään kaksi kovaa nimeä suurella rahalla.

Manussa Van Gaal on ollut erittäin rauhallinen tähän saakka siirtojen suhteen, kun sisään on tullut ainoastaan Depay ja Torinon oikea puolustaja Darmian. Useissa lähteissä veikkailtiin ennen kesää samanlaista suurkulutusta myös tälle vuodelle kuin viime kesänä, mutta toistaiseksi tuosta ollaan vielä kaukana. Persien todennäköinen myynti Turkkiin heikentää selkeästi Falcaon lähdön lisäksi Manun hyökkäystä, vaikka kumpikin pelaaja oli viime kaudella todella kaukana parhaasta tasostaan. Jotenkin on sellainen tunne myös Manun suhteen, että sen suuret hankinnat ovat vielä tekemättä tämän kesän osalta. Olennaista on myös De Gean tilanne ja saako seura pidettyä espanjalaisen Old Traffordilla. Jos ei niin se on suuri menetys joukkueelle ja heikennystä maalivahtiosastolla tapahtuu väistämättä. Onneksi ehdimme saada Cechin ennen kuin Manu mahdollisesti myy ykkösmaalivahtinsa Real Madridiin.

Liverpool on ollut ylivoimaisesti aktiivisin ja se on tainnut hankkia viisi vai jopa kuusi uutta pelaajaa. Tietysti nimet Ings, Milner, Clyne ja edes Firmino eivät ole mitään tähtiluokkaa, mutta yritystä parantaa joukkuetta Rodgersilla ainakin on ja siirrot ovat tapahtuneet aikaisin, jotta joukkue olisi kasassa mahdollisimman nopeasti. Olennaista kuitenkin lienee, että Liverpool on vahvistunut, sillä hankinnoista kaikki lienevät avauksen pelaajia tai ainakin todella lähelle. Clyne ottaa selkeästi oikean pakin paikan, Firmino menee kärkeen ja myös Ings on selkeää parannusta Balotelliin ja Lambertiin. Milner myös lienee avauksen pelaaja ottaen roolia keskustassa Gerrardin poistuttua joukkueesta. En todellakaan usko Liverpoolin nousevan mestaruuteen näillä hankinnoilla, mutta todennäköisesti se on kuitenkin parempi kuin viime kaudella, mutta paljonko se parantaa on kysymysmerkki. Tietysti Sterlingin mahdollinen ja jopa todennäköinen lähtö heikentää joukkueen hyökkäyspeliä.

Tottenhamin kesä on ollut harvinaisen hiljainen, sillä yleensä ovat käyvät managerista lähtien naapurissa molempiin suuntiin tiuhaan tahtiin. Alderweireld ja Trippier ovat ainoat tunnetut hankinnat. Lähtijöitä on enemmän, mutta ainoastaan Paulinho ja Capoue ovat mainitsemisen arvoisia. Näillä muutoksilla naapurimme tuskin parantaa edellisvuodesta, mutta tietäen seuran aktiivisuuden siirtomarkkinoilla kaikki siirrot ovat tuskin vielä tehtynä tässä vaiheessa.

Yhteenvetona tunnelma on melko odottava ja erityisesti Manchesterin kaksikolta on odotettavissa vielä suuriakin hankintoja. Meidän tavoitteen pitäisi olla kuitenkin ainoastaan Chelsena ja Cityn ohittaminen, eikä niinkään vilkuilu taaksepäin murehtien paikaa nejän joukossa. Tässä suhteessa Cechin hankinta on hyvä, mutta ei vielä millään mittarilla riittävä, jotta voisimme todella olla mukana mestaruustaistelussa ja ehkä jopa voittaa viimeinkin yli 10 vuoden tauon jälkeen.

Cechin hankinta kyllä varmistaa paikan neljän joukossa, mutta se ei ainakaan itseäni lämmitä pätkääkään. Nyt todella punnitaan ennen kauden alkua ja viimeistään siirtoikkunan loppuun mennessä haluaako Wenger edes yrittää voittaa enää liigamestaruutta ja Mestareiden liigaa vai tyytyykö managerimme paikkaan neljän joukossa ja satunnaiseen FA Cupin voittoon.

Mainokset

10 thoughts on “Katsaus kilpailijoiden kesään

  • Näin voi olla – tosin diili astuu voimaan vasta 1. elokuuta, joten aika lailla kauden alkuun menisi. Lisäksi uuden rätin markkinointi yleensä menee niin, että itse rätti on pääosassa eikä joku pelaaja. Ja vielä lisäyksenä, että samalla adidas mainostaa myös Muna-shoppejaan, kun nekin siirtyvät Addun hoitoon.

 1. Wenger kun ei ole hankkinut pelaajia niin kyse on vanhan jäärän haluttomuudesta kuluttaa rahaa tai siitä että ei ole voitontahtoa enää. Jos muut eivät ole hankkineet niin siinä ei ole mitään ihmeellistä. Alkaa tuntua että joukkueen vahvistaminen ei olekkaan niin yksinkertainen tehtävä.

  Liverpoolin hankinnoista sen verran että itse en usko että nousevat näillä mestaruustaisteluun. Hankinnat eivät kuitenkaan ole ihan terävintä kärkeä ja jos hankkii tuollaisen määrän pelaajia, keiden olisi tarkoitus pelata avauksessa niin saa nähdä miten toimii yhteispeli.

 2. Hankinnoista puheen ollen: Maikkarin valkkustudiossa on alkavalla kaudella Keken lisäksi Antti Niemi ja Peter Enckelman sekä lisäksi Sami Hyypiällä on jokin rooli. Pasihan siirtyi Viasatille sieniliigan perässä.

 3. Aika onnetonta tuo maikkarin touhu oli viime kaudella, oikeastaan tosi harvoin niitä studioita enää oli, saa nähä mitä tulevalla kaudella.

 4. Viasatilla metsurit, FA cup ja kaljacup sekä epälukuisa määrä muita sarjoja/cuppeja. Näköjään tuo appsi toimii nyt kohtuullisesti maksukanavillakin. Pannaan harkintaan kapitalismin tukeminen, eikös Viasat Sportin parille kanavalle ole keskitetty koko roska, vai ripotellaanko niitä muillekin, kuten MTV-paketissa toisinaan Maxille?

  • Viasat muuttaa syksyllä Viasat Hockey Finlandin Viasat Sport Finlandiksi. Lisäksi futista tietty Viasat Sportilta ja tapauskohtaisesti (jos em. kanavilla ei tilaa) Sport Xtralta.

   Maikkarista: Lupaavat studion aloittavan aina 15 minuuttia ennen ottelua. Studioita huomattavasti enemmän kuin viime kaudella, kun CL-studioihin ei tarvitse polttaa rahaa. Lisäksi tämä on viimeinen ponnistus saada lisää katsojia – tämän kauden jälkeen Valkun soppari umpeutuu ja jos katsojamäärät eivät nouse, Maikkari tuskin edes jättää tarjousta. Ja vaikka jättäisikin, tod.näk. Viasat pistää paremmaksi – tai yllätyskorttina Discovery (Eurosport yms.)…

   • Kukas tämän uuden fanseat-palvelun takana on? Jonkinlaista suuntautumista jalkapalloon on, tosin toistaiseksi maajoukkuepuolelle.

   • Elisaviihde tuota myös jakelee ja näköjään myös Helsinki cupia on ohjelmistossa. En jaksanut, vielä, selvittää, ketkä ovat sen takana, mutta suomalaisomisteinen on ja betavaihe vielä menossa. Vaikuttaa Start up -meiningiltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s