Erona kilpailijoihin

Tänään mennään jo kesän ajalta tutuksi tulleella kaavalla eli päivitys on eilisen aikana ennakkoon kirjoitettu.

Jatkan alkuun hieman eilisellä aiheella tai ainakin sivuan sitä, kun kommenteissa oli hyviä ajatuksia. Ero siinä, että me emme ole tehneet Cechin lisäksi muita hankintoja, joita kiistatta tarvitaan verrattuna esim. Manchesterin joukkueiden tai Chelsean hiljaiseen kesään on kuitenkin selkeä.

Ensinnäkin aiemman historian perusteella en jaksa uskoa Wengerin tekevän noita tarvittavia hankintoja eli minimissään kahta tasokasta pelaajaa, toinen keskikentän pohjalle ja toinen hyökkääjäksi. Tämä on se olennaisin ero, vaikka muutkaan eivät Chelseaa lukuun ottamatta ole vielä Falcaota suurempia nimiä hommanneet. Olen kuitenkin vakuuttunut, että toisin kuin me muun muassa Manchesterin kaksikko tekee vielä pari kovaa hankintaa per joukkue. Chelsean tilanne on taas eri hallitsevana mestarina, sillä se ei juuri tarvitse mitään, vaan joukkue on tälläkin hetkellä ylivoimaisesti suurin mestarisuosikki.

Itselläni ei periaatteessa olisi mitään sitä vastaan vaikka Wenger hankkisi tarvittavat vahvistukset melko lähellä kauden alkua tai vaikka toisen vasta jo kauden alettua jos kuitenkin hankinnat saataisiin tehtyä. Tähän en kuitenkaan usko, kun taas kilpailijoiden tai ainakin suurimman osan heistä uskon vielä vahvistavan useammalla pelaajalla joukkuetta ennen kuin kausi alkaa tai viimeistään siirtoikkunan loppuun mennessä.

Tietysti olen enemmän kuin mielelläni väärässä ja toivottavasti Wenger todistaa arvailuni vääräksi hankkimalla esim. paljon huhutun Schneiderlinin tai vaikka Martinezin Bayernista keskikentän pohjalle ja kärkeen Benzeman tai Benteken. Jos näin tapahtuu, niin mielelläni tunnustan olleeni täysin väärässä.

Ehkä asian ydin on juuri se kuinka uskon tai näen managerillamme olevan yritystä menestyä ja voittaa kaikilla seuran olemassa olevilla resursseilla. Tällä hetkellä, kuten viimeisen vuosikymmenen ajan Wenger on tyytynyt olemaan neljän joukossa voittamisen sijaan ja sitä en vain voi hyväksyä.

Meidän resursseilla ei olisi tarvinnut kausi toisensa jälkeen tyytyä keskinkertaiseen tai ok tason maalivahtiin. Onneksi tämä ongelma on vihdoin korjattu. Myös laitapakkien eli Monrealin ja kumppaneiden pelaaminen useassa pelissä topparina on täysin anteeksiantamatonta, Artetaa ja Flaminia parempia puolustavia keskikenttämiehiä on maailma täynnä, joten mitään syytä tyytyä nykyisiin vaihtoehtoihin ei ole. Ykköshyökkääjäksi on myös parempia pelaajia saatavilla kuin Giroud tai vähintään ranskalaisen kaveriksi on saatavilla huomattavasti parempia pelaajia kuin Welbeck, Walcott tai Sanogo. Myöskään keskikentän keskustan pelaajia ei tarvitsisi peluuttaa laidassa jatkuvasti, vaan markkinoilta olisi saatavilla ihan oikeita tasonsa osoittaneita laitureita.

Mainokset

4 thoughts on “Erona kilpailijoihin

  1. Nyt näyttää vahvasti siltä, että Muna hankkii Schweinsteigerin. Mutta kiinnostaako Schneiderlin ketään?

  2. Joo-o, bastian on munan miehiä ja rvp lähti hakee vastuuta turkista! Nyt olis hyvä tsäänssi iskea kii schneiderliniin, jos mies meille halutaan. Saas nähdä mitä wenkku sisäpiireineen tekee…

  3. Schweinsteigerissa LvG ottaa kovan riskin: loukkaantumiset ovat alkaneet jo vaivata 30-vuotiasta. No jää nähtäväksi eikä ole meidän päänsärky.

  4. Riski on Bastin hankinnassa hinnoiteltu hyvin, mies on käytännössä ilmainen. Uusien tietojen mukaan tämä hankinta ei estä Manua ostamasta lisää keskikenttämiehiä ja toppareita metsästävät myös. Eli Manuun vielä huippukärki ja 1-2 topparia ja ehkä joku kk-mies. Jos saavat pidettyäde Gean, aika hyvä paketti?

    Muutenkin ikonit liikkuvat tänä kesänä, Casillas oikeasti pantiin viimein Realista pois ja ehkä myös Ramos. Tämä on uutta, ainahan näitä Espanjan tähtiä viedään palkkaneuvottelujen ollessa nihkeitä, mutta nyt myös jotkut siirtyvät. Myös Zlatinin paluu Italiaan näyttää selvältä, mutta mikä on PSG:n huippuhankinta? Ronaldo?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s