Wenger ei tee mitään ja muut vahvistavat joukkueitaan

Tänä kesänä ei pitänyt olla mitään esteitä aikaisille pelaajahankinnoille, koska olimme kolmas perinteisen nelospaikan sijaan ja tämä tarkoitti Mestareiden liigan karsintojen välttämistä. Cech oli hyvä ja suhteellisen nopea hankinta, mutta se ei ole riittävästi ja asian tietävät kaikki tai sanotaanko suurin osa kannattajistammekin, mutta ei managerimme.

On myös pitkään ollut selvää, että Wenger ei koskaan kisaa pelaajista muita suurseuroja vastaan tai yritä ostaa pelaajia, jotka eivät ole niin sanotusti ulos laitettavien listalla nykyisissä seuroissaan. Schweinsteiger olisi ollut lähes täydellinen pelaaja meidän keskikentän pohjalle ja olisi selkeästi ollut jopa myynnissä, mutta eihän Wenger ala kisaamaan Manua vastaan. Hintakin on naurettavan halpa jos uutiset vajaan 15 miljoonan punnan siirtosummasta pitävät paikkansa. No Arteta n jatkosopimus oli Wengerin valinta Flaminin joukkueessa pitämisen lisäksi.

Tämä kesä ei näytä eroavan mitenkään aiemmista. Lähtökohdat olivat periaatteessa paremmat kuin hetkeen, mutta niin ne olivat viime kauteenkin lähdettäessä ja siitä huolimatta alkukausi oli heikoin 30 vai jopa 40 vuoteen liigan osalta. Toki tämä kesä ei ole heikoin samalla tavalla, mutta ei missään nimessäkään riittävä.

On äärimmäisen tuskallista katsoa kuinka Wenger harhaisesti luottaa nykyisiin pelaajiinsa ja jopa sanoo haluavansa nähdä kaikki pelaajat pelikuntoisina pre-seasonin aikana ennen kuin mahdollisesti hankkii vahvistuksia. Meillä kaikki eivät ole koskaan kunnossa ja toisekseen mitä ihmettä managerimme voisi oppia parin viikon aikana mitä ei jo tiedä pelaajista koko viime kauden tai ylipäätään vuosien kokemuksella? Täyttä selittelyä, jotta taas olisi sitten jotain tekosyitä miksi emme ensi kaudellakaan voita tai edes taistele tosissaan Valioliigan ja Mestareiden liigan voitoista.

No odotellaan sinne elokuun loppupuolelle niin managerimme saattaa paniikissa ostaa pelaajan tai jopa kaksi, mutta ne eivät ole vahingossakaan ykköshyökkääjä tai puolustava keskikenttäpelaaja. Joku pelintekijä tai kymppipaikan hankinta on todennäköisin, sillä nämä pelaajathan ovat Wengerin suosikkeja, kuten joukkueen miehistöstä näkee. Kolmasosa pelaajista on jo suurin piirtein näille paikoille ja lisäksi managerimme rakastaa peluuttaa näitä pelaajia sitten laidalla, kun peliaikaa ei millään muuten riitä kaikille keskustassa.

Ei voi sano kuin muuta, että äärimmäisen turhauttavaa tämä näyttää taas olevan, kun sama kuvio toistuu ties monettako vuotta ja tässä tapauksessa kesää peräkkäin.

Mainokset

11 thoughts on “Wenger ei tee mitään ja muut vahvistavat joukkueitaan

 1. Odottiko joku muka oikeasti jotain kovaa vahvistusten suoraa? Jokainen Wengeriä pitkään katsellut tiesi kevään suhteellisen kovan pisteputken jälkeen, että suurinpiirtein näillä mennään ja sillä hyvä. Itse asiassa Cechin siirto oli jo iloinen yllätys, kun moni ns. ”asiantuntija” piti Ospinaa täysin riittävänä ties mihin pokaaleihin.

  Uskon vielä yhteen mainitsemisen tasoiseen vahvistukseen ja ehkä joku Bielikin tyylinen haku lisänä. Siinä se. Mutta aika selkeästi treenikauteen menee muillakin. Manu saa tällä viikolla Depayn lisäksi pari pelaajaa lisää, joten heillä on hyvä hyvä vauhti päällä. Cityllä on selviä isoja ongelmia, Pellellä ei ole täyttä luottoa johdolta ja tarpeelliset isot siivoamiset ja ostot tökkivät. Heillä voi syksystä tulla pannukakku, jos seisova tilanne jatkuu siirtoikkunan loppuun ja sitten paniikki päälle.

 2. Eikös Arsu palkannut pari uutta naamaa lääke/fysiotiimiinsä.? Loukkaantumiskierteen katkaiseminen on kuitenkin tärkeämpää kuin yksikään yksittäinen pelaaja. Jos viimevuotiseen tapaan syksyllä on 11 pelaajaa samaan aikaan vesijuoksussa, niin turha puhua mistään mestaruudesta.

  • Kaikki riippuu varmaan siitä myös, mennäänkö peruskuntokaudella vielä Tony Colbertin opeilla kuten viimeiset 15 vuotta, vai saako Forsythen ja uusien miesten uudet opit jalansijaa. Bensan loppuminen kesken kauden ja isot loukkaantumiset menevät ison peruskuntoharjoittelun piikkiin, näin se on nähtävä. Itse uskon toiveikkaana, että Forsythen rooli näkyi jo kevään otteissa.

 3. En usko, että Schweinsteiger oli saatavissa. LvG on entinen bayern-manageri ja vaikka saikin potkut, suhteita sinne suuntaan yhä on ja basti oli hänen luottopelaajiaan. Lisäksi on pieni ihme, jos Schweinsteiger pysyy kasassa koko kauden.

  Joo, jos joku yllätysveto tulee tarjolle, voi tulla isollakin rahalla, mutta yhtä hyvin cech saattoi olla tämän kesän ainoa iso hankinta.

 4. Yksi kolmesta tarvittavasta vahvistuksesta on tullut , taitaapi vaan olla et Cech jää ainoaksi.
  Sneiderllin olisi varmasti saatavilla nyt jos halua vaan olis….
  Uudesta kärkimiehestä voi haaveilla tietty
  Niin pitkään kun ikkuna on auki.

 5. Saihan se City tilin auki, vaatimattomat 20m ylihintaa Sterlingistä. Diilihän on ollut sikäli selvä, että Pool on ostanut pelaajia jo valmiiksi tietäen, että joutuvat taipumaan myyntiin. Ärsyttävän paljon ovat kilpailijat saaneet nyhdettyä Balesta, Suarezista ja Sterlingistä.

  • Jos 49 miljoonaa puntaa pitää paikkansa, on tosiaan huima ylihinta pelaajasta, joka ei ole ihmeitä saavuttanut.

 6. Ja schneiderlin ilmeisesti manuun 25 miltsillä, et sillai, nyt olis ollu sitä top top qualityä tarjolla mut ei kelvannu wengerille.

 7. Artetan rakastajille tulee hyvä kausi. Paljon peliaikaa ja saavat nauttia vankoista esityksistä ja tyylikkäästä tukkakuosista.

  • Noo, wengerin kommentit artetan jatkodiilin yhteydessä olivat jopa yllättäviä, luvassa peliaikaa lähinnä otteluruuhkissa. No, ei ehkä pitäisi olla silloinkaan. Mutta kapteenina kaiketi jatkaa, mikä on outoa.
   Vaikuttaa vahvasti siltä, että wenger ei edes ollut kiinnostunut Schneiderlinista.

 8. Kyllä mun mielestä kaverin hintalappu siihen tulevaan rooliin verrattuna olisi ollut liian kova.
  Jos coqqeli ei oli ilmestynyt viime vuoden vaihteessa veikkaisin, että Morgan olisi jo meidän mies.

  Mutta väliäkö tuolla.
  Näillä mennään, se on lähes varma juttu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s