Schneiderlin Manuun – siinä oli parin vuoden huhujen lopputulos

Nyt täytyy sanoa, että nyt ottaa kohtalaisen koville seurata taas tätä siirtorulettia ja ennen kaikkea meidän toimettomuutta muiden vahvistaessa joukkueita kunnolla. Manulla on edessä Mestareiden liigan karsinnat, mutta jostain käsittämättömästä syystä se ei odota otteluiden lopputulosta ja paikkaa lohkovaiheessa ennen kuin alkaa miettiä keillä pelaajilla joukkuetta kannattaisi vahvistaa.

Schweinsteigerin jatkoksi Van Gaal on hankkimassa meillekin jo vuosikausia aktiivisesti huhutun Schneiderlinin. Tämä on siirto, joka harmittaa todella paljon. ManU ei osta ainoastaan yhtä, vaan kaksi loistavaa pelaajaa keskikentän pohjalle, vaikka sillä oli kuitenkin joukkueessa jo ennestään Carrick sekä Blind. Näin toimivat muut suurseurat, jotka eivät halua jättää mitään sattuman varaan ja yhden loukkaantumisen päähän siitä, että kentällä on Artetan tai Flaminin tasoisia pelaajia.

No mutta emmehän olisikaan tarvinneet ketään, kun Coquelin pelasi hienosti viisi kuukautta. Se riittää Wengerille ja mitään muuta ei tarvita. Olisihan se liikaa jos joukkueessa olisi kaksi kunnollista puolustavaa keskikenttää jolloin yhden loukkaantuessa emme olisi heti suurissa ongelmissa tai osassa otteluissa voisi pelata myös puolustavammalla taktiikalla, jolloin molemmat mahtuisivat aivan hyvin samaan aikaan kentälle. Ei tärkeämpää on taas kerran, että Artetan ja Flaminin mieltä ei pahoiteta. Mitäpä joukkueen edusta, kun voi mennä suurin piirtein kaikki pelaa –systeemillä. Toki tämä ei koskenut Podolskia, mutta mies olikin vain Saksan maajoukkueen vakiopelaaja, eikä mikään Artetan ja Flaminin kaltainen sateentekijä.

Tässä on Wengerin perinteinen suunnitelma tulevallekin kaudelle ja syy miksi uusia hankintoja ei tarvita sen enempää kärkeen kuin keskikentän pohjallekaan:

The best way to strengthen other areas of the team is to get the players who did not play a lot last year and keep them fit.

Onneksi managerimme onkin mestari tässä pelaajien kunnossa pitämisessä, järkevässä rotaatiossa ja vaihdoissa, jotta avainpelaajamme pysyvät kunnossa ja iskussa koko kauden. Varmasti ensi kausi on aivan erilainen kuin aiemmat 10 ja emme kärsi juuri ollenkaan loukkaantumisista. Tämän varaan kannattaa aina ehdottomasti laskea, jolloin ei tarvitse hankintoja tehdäkään.

Managerimme jatkoi vielä loistavan strategiansa jakamista:

Walcott basically did not play until the end of the season, Wilshere has not played many games. Those two were very convincing at the end of the season so I hope that this season we can benefit from their participation and competitiveness.

We lost Ozil and Giroud for long periods last year and they contributed a lot in the second part of the season. Let’s hope all these players will be fit and available.

On todellinen kuningasajatus laskea Walcottin ja Wilsheren kunnossa pysymisen varaan ensi kauden menestys. Molempien loukkaantumishistoria on sellainen, että tuskin mitään pidempää poissaoloa on luvassa.

Toisekseen edes kunnossa ollessaan Wilshere ei ole avauksen pelaaja, vaan edellä ovat vähintään Cazorla ja Ramsey. Samoin Walcott ei käytännössä ole pelannut urallaan hyökkääjänä, mutta on nyt ilmeisesti loukkaantumistensa ja penkkikomennusten aikana kehittynyt tuolla paikalla valtavasti. Samoin mitäpä siitä, että Walcottin pelatessa mahdollisesti hyökkääjänä ei joukkueessa ole alkuunkaan tarpeeksi kunnollisia laitureita.

Ei voi kuin sanoa, että vahvalta näyttää taas kerran, mutta ei valitettavasti meidän kannalta vaan kilpailijoiden. Muut sentään edes yrittävät, mutta Wenger tyytyy mieluummin paikkaan neljän joukossa, eikä edes yritä korjata joukkueen ongelmakohtia, koska sen jälkeen selitykset olisivat vähissä jos menestystä ei tulisikaan. Jos loukkaantumisia tai parin pelaajan puutosta miehistössä ei voisi käyttää ikuisena selityksenä, niin jokuhan saattaisi pian huomata vian olevan myös managerimme taktiikoissa ja muussa tekemisessä.

Mainokset

15 thoughts on “Schneiderlin Manuun – siinä oli parin vuoden huhujen lopputulos

 1. Kieltämättä tuntuu pahalta lukea tätä siirtofieskoa. Cech toki loistava ”kaappaus”, mutta Ville on oikeassa puolustavan keskikenttämiehen suhteen. Ensimmäisessä ottelussa Coqilta jalat paskaksi ja Arsenalin kausi on käytännössä päättynyt. Toki siirtoikkunaa vielä jäljellä ja toivoa on.

 2. Noo, Wenger hankkii bayernista javi martinezin, niin saamme kertaheitolla paremman kuin sch:t yhteensä.

 3. No manchester united on oikeasti suurseura ja voi laittaa puntia menemään riskilläkin. Arsenalin pitää jatkossakin yrittää pysyä neljän joukossa. Taloudellisilla muskeleilla ei meillä ole mitään jakoa.

 4. Kyllä Arsenal on myös suurseura. Ei esim. Schneiderlinin hankinta jäänyt varmastikaan siitä kiinni, etteikö Arsenalilla olisi häneen varaa. Manageri nyt vain katsoi, että ko. pelaaja ei ole sen summan tai palkan (huhuttu £150k viikossa) arvoinen.

  Ei tässä nyt ihan vielä kannata kirvestä heittää kaivoon ensi kauden suhteen. Ei varmaan kannata tehdä sitä myöskään ensimmäisen pelin jälkeen, jos siinä sattuu tulemaan loukkaantuminen.

  Itsekin kaipaan sitä coveria/kilpailijaa Coqille sekä kärkihankintaa, mutta jotenkin näitä juttuja seuratessa tuntuu siltä, että osa kannattajista tuulettaa pelaajahankintoja paljon kovempaa, kuin itse pelin voittamista. Mitä turhaan esim. nauttimaan yksittäisen pelin voitosta, koska seuraava peli on taas uusi mahdollisuus tappiolle.

  • Aika posketon väite. Kyse on vain siitä, ettei pitkän seuraamisen antamalla kokemuksella usko riitä siihen, että Flaminin ja Artetan tasoisilla jampoilla pärjätään liigassa koko kautta. Ja, UCL:ssä olisi syytä pelata välillä kahdella laadukkaalla puolustavammalla kk-miehellä, jos haluaa pärjätä. Nythän sellaista mahdollisuutta ei ole. Yksittäinen voitto on ok, mutta ärsyttäähän se jo etukäteen se tieto, että väistämättömien loukkaantumisten jälkeen Artetan siellä hölkkäilee, 20 m jäljessä vastustajan harppuunankärkeä.

   Enkä edes aloita siitä mahdollisuudesta, että Coq voisi alkaa leijumaan menestyksensä ja uuden sopimuksen myötä. Eihän sellaista ole koskaan tapahtunut.

 5. Niin kuten tuossa edellä jo sanoinkin, niin itsekin tosiaan kaipaan vielä dm- ja hyökkääjähankintaa. Mutta siirtouutiset ja huhut saavat kuitenkin valtavat mittasuhteet ja tuntuu, että tämä on osalle kannattajista vuoden odotetuinta aikaa.

  Asioilla tuppaa yleenä olemaan myös kääntöpuolensa. Esim. tässä Schneiderlin-tapauksessa, jos palkkavaatimus oli tosiaan sen £150k/vko, niin sillä olisi tehty Morgan Schneiderlinista Arsenalin parhaiten palkattu pelaaja. Mutta millä meriiteillä ja mitä se olisi tarkoittanut muiden meidän huippujen palkkojen suhteen? Tällaistakin pohdintaa olisi syytä käydä läpi siinä samalla, kun todetaan, ettei Wenger tee yhtään mitään ja jos olet eri mieltä niin olet Arteta-rakastaja (copyright Timo).

  Toinen huvittava asia, mikä nostaa joka kesä päätään, on pakonomainen heikkojen lenkkien hakeminen joukkueesta. Tällä hetkellä tuomio on, että esim. Arteta on ihan sysipaska pelaaja, eikä hänestä voi koskaan olla mitään iloa joukkueelle. Olen toki samaa mieltä, että Artetan rooli pelaavassa kokoonpanossa ei voi enää jatkossa kovin suuri olla, mutta en myöskään näe hänen yksivuotisen jatkodiilin olevan suuri este meidän menestymiselle.

 6. Vittu Arsenal ei ole millään mittareilla suurseura. Ei taloudellisesti eikä urheillullusesti. Me ollaaan Spursin ja Livepöölinn kanssa samassa seurassa. Isot seurat sitten erikseen. Top neljä on meidän mestaruus.

 7. Henkka on oikeammassa, joskin Arsenal on tarkkaan ottaen ehkäpä siinä välimaastossa kuin suoraan Spursin ja Poolin laarissa. Siirtosummavertailussa varsinkin selvähkösti vielä pienemmässä korissa.

  Mutta ajatusleikkinä, jos Arsenal nyt sattuisi saamaan sen Villen haaveileman huippukärjen, niin miten kävisi? Käytännössä Arsenal ei pystyisi/haluaisi lyödä jotain naurettavaa 60m ylihintaa Higuainista, vaan ostaisi noin puolella tästä Lacazetten. Jos patonki nyt iskisi parissa kaudessa 60-70 häkkiä, niin tossa munassa hänet ostettaisiin väkisin pois. Arsenal ei voisi mitään. Näin käy kyllä Poolille ja Spursillekin. Ilman UCL-kannua ja poskettomia palkankorotuksia ei ole saumaa pitää kiinni todellisissa syntyneistä supertähdistä, eikä siis edes UCL-finaalipaikkakaan välttämättä riitä, kun katsoo Dortmundin ja Atleticon kuppausta.

 8. Pessimisti ei pety, silti maailman kiittämättömin porukka, eli Arsenalin etäfanit jaksavat pahoittaa mielensä kerta toisensa jälkeen. Mä lähestyisin toista kautta asioita. Arteta on kokenut ja joukkueen sisällä arvostettu ammattilainen, joka on täysin pätevä varamies Coquelinin tilalle silloin, kun tätä lepuutetaan, tai kun tämä on pienen loukkaantumisen takia sivussa. Flamini tuo tarvittaessa asennetta kentälle. Pystyy pelaamaan tarvittaessa noita alemman keskikastin joukkueita vastaan ilman, että joukkueen kokonaisuus kärsii liikaa. Laitoihin on laittaa Walcott, Alexis, Ox, Gnabry ja Ramsay, joka oli tehokas myös laidassa ja pystyy tasapainottamaan myös alaspäin. Keskikentän keskustassa tasapaino löytyi nimenomaan kolmikolla Cazorla-Özil-Cazorla. Wilshere pystyy korvaamaan kenet vain. Jack on pelannut dominoivassa roolissa dm:ää maajoukkueessa ja Arsenalissa monasti taas hyökkäävämpää roolia. Itse näkisin Jackin erityisesti Cazorlan korvaajana, etenkin peleissä, joissa vaaditaan hyvää kahden suunnan peliä. Ramsay Özilin tilalle. Lisäksi reserveistä on tulossa parikin kk-miestä. Puolustuksessa laitoihin on jopa ylitarjontaa ja topparin tontille Merte-Kos-Gabriel. Haydenillekin kenties jämäminuutit. Ainut selkeä puute on hyökkääjä, joka kykenee haastamaan Giroudin ja tuomaan myös taktisen vaihtoehdon. Huuliltani voi lukea nimen Lacazette…

  Idioottimaista miettiä vain käytettyjä euroja mittarina. Omillekin pitää antaa mahdollisuus ja tehdä nimenomaan ne täsmähankinnat.

   • Toistan aiemman kommenttini: Cazorla-Özil-Coquelin voi toimia ajoittain ja toimiikin, samoin Wilshere siinå tuuraamassa. Mutta kysymys on lähinnä yksittäisistä peleistä, eikä siitä, että nämä kaksi hyökkäävää pelaajaa koulitaan täydellisiksi kahden suunnan pelaajiksi. Se on epärelalistista. Koko kauden mittaan tulee notkahduksia puolustusinnossa ja joukkueen suunnittelun piikkiin meneviä tappioita, kun ei ole keskikentälle plan b:tä eli puolustuksellisempaa kaksikkoa. Tätä ajaa takaa myös esim. van Gaal, jolla on nyt Carrickin ohella varaa heittää Schneiderlin ja Schweinsteiger tasapainottamaan keskikenttää, yhtäaikaa. Mourinho on aina ymmärtänyt tämän, mutta Wenger lähtee idealistisesti höntsäämään ja tulos on kuten Monacoa vastaan. En viitsi tarkemmin palata enää niihin Artetan kipparoimiin koviin matseihin.

    Olen täysin samaa mieltä Villen kanssa siitä, että Wenger sortuu tässä ja aina siihen lempilapseensa multifunktionaalisista pelaajista. Sankarillisia venymisiä on nähty, mutta on väärin perustaa tälle idealle kokonaisia kausia. Kausia kausien perään.

 9. Mainiota keskustelua, jota Wenger yrittää latistaa: ”If we can find one or two players we will do it.” Aika tuttua puhetta.

 10. Callelle peräti viiden vuoden pahvi ja laina jatkuu. Eli Calle pidetään lainalle sinne asti, kunnes Bellerin myydään joskus parin vuoden päästä (tason edelleen noustessa).

  Minusta Jenkinsonista olisi pitänyt luopua.

  • Toivon että depussy laitetaan jäähdyttelemään emiraatteihin tän kauden jälkeen ja olisi sen jälkeen heittää 2 omaa kasvattia oikeeseen laitaan kisaamaan.

 11. komppaan Petjaa.jos nyt Jack ja Wakcott pysyvät kasassa ja KIERRÄTETÄÄN Cogia paskoja vastaan ninhyvä tulee.Ja meillä on 2 worldclass pelaajaa Özilin ja Alexixsin muodossa ni maaleja tehdään..Näen myös et Theosta ,kunhan toki pysyy terveenä,ja Villen pelot eivät toteudu ,niin siinä,meillä on nopea ja maaleja tekevä kärki.Ja kun otettaan huomioon et mun livepeli aikana meillä on myös worldclass veska ni kyllä hyvä tulee.Eli jatketaan mihin keväällä jäätiin.Mesut laittaa joka pelissä 8 keypassia ,josta Theo tekee sen 1-2 ja Gir 0-1 .Alexis ei edes tartte noita syöttöjä,välttämättä,mut Mesut laittaa kaikille kyselemäti.cech is make big difference.ja jos mietitään jätkää cogille ,kaverit ninArteta käy,tai sit kääntyisin jonnekinmuualle ku Englantiin.Vidal tulee vielä….eli en ole niin pessimisti…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s