Lainasiirto(ja), Rosicky hajalla jo tässä vaiheessa ja Vieiran myynnistä 10 vuotta

Yksi siirto lienee varmistunut tai ainakin hyvin lähellä. Jenkinson näyttää menevän toiseksi kaudeksi lainalle West Hamin riveihin. Samalla Wenger on antanut miehelle uuden viiden vuoden sopimuksen palkankorotuksella. Tätä en ymmärrä alkuunkaan, kun entistä sopimusta oli jäljellä kolme kautta. Eikö mahdollinen myynti ensi kesänä olisi helpompi jos palkka on maltillinen ja sopimusta olisi ollut edelleen kaksi kautta jäljellä eli mitään ongelmaa ei senkään suhteen olisi ollut tiedossa. Eipä tarvitse ihmetellä miksi meillä on palkkakustannukset muiden huippuseurojen tasolle, vaikka menestystä ei ole tullut läheskään samassa suhteessa.

Jenkinsonin lisäksi huhut vievät Gnabrya West Bromwichiin lainakomennukselle. Tämä on melko ristiriitainen asia. Lupaava saksalainen tarvitsee ehdottomasti peliaikaa ensi kaudella loukkaantumisen takia pieleen menneen viime kauden jälkeen. Meidän nykyisessä laituritilanteessa lainaaminen ei vain välttämättä ole hyvä idea. Sanchez on alkukaudesta pois ja Walcott mahdollisesti hyökkääjä jos nyt ylipäätään tekee uuden sopimuksen ja sitä myötä pysyy joukkueessa. Lisäksi Walcottin ja Oxin kunnossa pysymisen varaan ei kannata kovin paljoa laskea eli peliaikaa saattaisi olla luvassa myös meillä ennakoitua enemmän etenkin jos pre-season menee hyvin.

Kolmas lainasopimus sen sijaan saisi olla pysyvä, kun Sanogoa huhutaan lainalle Ajaxiin. Toivottavasti tapahtuu, mutta sääliksi käy Ajaxin valmentajana toimivaa Bergkampia. Yritä siinä sitten saada hyökkäyspeli toimimaan Sanogon johtamana.

Rosickyn jatkosopimus näyttää entistä suuremmalta virheeltä jo tässä vaiheessa kautta. Polven kanssa lienee taas kerran kunnolla ongelmia, kun tsekki ei ole pystynyt aloittamaan edes harjoittelua vielä maajoukkueen mukana tulleen loukkaantumisen seurauksena. Rosickyn pitäminen joukkueessa Artetan ja Flaminin ohella on lähes sama kuin heittää roskiin rahaa noin 200 000 punnan edestä viikossa palkkakustannusten muodossa. Tuolla rahalla saisi jo maksettua kahden hyvän tai yhden loistavan pelaajan palkan.

Vieiran lähdöstä on kulunut 10 vuotta ja tämän seurauksena Skysports on julkaissut artikkelin, jossa käydään läpi pelaajia, jotka ovat käyneet yrittämässä täyttää legendan saappaita. Tämäkin listaus kertoo karulla tapaa kuinka Wenger on noin 10 vuoden ajan laiminlyönyt puolustavan keskikentän tonttia ja sama näyttää jatkuvan tälläkin kaudella.

Muilla joukkueilla on ollut tuona 10 vuoden aikana keskikentän pohjalla esimerkiksi nimiä Carrick, Makelele, Alonso ja Mascherano. No tämän tason kavereita on turha odottaa jatkossakaan, kun managerimme ei halua maksaa puolustavasta pelaajasta nykymarkkinoiden mukaista hintaa ja/tai luottaa mieluummin sokeasti nykyisiin riittämättömiin vaihtoehtoihin.

9 thoughts on “Lainasiirto(ja), Rosicky hajalla jo tässä vaiheessa ja Vieiran myynnistä 10 vuotta

  1. Täysin samaa mieltä tämän bloggauksen kanssa.

    Ihmetyttää kyllä Wengerin peruuttaminen siitä, mihin lähti tullessaan eli keskikenttää tukittiin oikein voimalla Vieiran ja Petitin muodossa. Lisänä oli Parlour paikkaamassa työhevosena vapaan roolin Overmarsin löysäilyjä. Keskikentän tukkiminen on nähty joskus tärkeäksi, mutta ei enää. Eikä se uuden ryhmityksen laiturien työmäärä alaspäin nyt kovin huikeaa ole ollut, varsinkaan Poldin, Walcottin ja Özilin kohdalla.

    Nyt suositaan pienikokoisia ja periaatteessa juoksuvoimaisia pelaajia keskellä, mikä on varmaankin ihan hyvä ajatus nykyfutiksessa. Pääpelivoima ei ole niin keskeistä enää keskikentällä, KUNHAN erikoistilanteissa on hyökkäyksestä tukemassa Giron tasoinen pääpelaaja alakerrassa. Giro on tässä todella tärkeä, hän ja topparit ovat lähinnä kykeneviä siivoamaan pallot pois (maalivahdin ohella), vaikkei voi vähätellä (ilmeisesti Bouldin parantamaa) muiden tappipelaajien tekemää vastustajien blokkaamista ja häirintää siinä, ettei vastustaja pääse iskemään vapaasti palloon, vaan Ospinan kaltainen pieni mieskin ehti paikalle. Erikoistlanteet eivät enää ole niin suuri uhka, mutta toki parantaa aina voi. Cech auttanee tässäkin.

    Mielestäni Ramseyn, Oxin, Cazorlan, Wilsheren, Rosickyn ym. epätasainen pärjääminen keskikentällä on seurausta hyökkäävästä ajattelusta, joka on heidän taustallaan. Makelelen kaltaiseksi pelinluvun mestariksi ei tulla yhdessä tai kahdessakaan kaudessa ja ammottavat aukot on tavallisia Arsenalin keskikentällä. Coquelinia on auttanut hänen huikea juoksuvoimansa ja aika hyvä nopeus, joka teki eron Artetaan, vaikka pelinluku ei ole kypsää. Ikävää Arsenalin kannalta, ettei pelinlluku ole kypsää edes kolmekymppisellä Flaminilla, vaan tökeröä ulospelaamista tulee koko ajan. Vidalin ja Khediran kaltaisia rautaisia kahden suunnan pelaajia sinne tarvittaisiin, eikä uskotella, että Jack, Ramsey ja Cazorla ovat ilman muuta tarpeeksi hyviä.

  2. Selvennyksesti sanon vielä, että vastustan jyrkästi pelaajien ”kertakäyttökulttuuria” eli yhdestä huonosta kaudesta heti myyntiin ja ulos. Tämä on silkkaa tottenhamia. Mutta eipä ole Arteta ja Flamini kovin paljon antaneet parin viime kaudenkaan aikana ja jotain johtopäätöksiä voisi tehdä. Edes toinen ulos ja uutta sisään. Jotain huhuja onkin, että Flaminia yritettäisiin taivutella Ranskaan, mutta eiköhän nämäkin ole keksittyjä.

    Samalla logiikalla voisi tosin arvostella Walcottin kanssa toimimista, kun kuntoutukseen sössittiin jopa liki puolitoista vuotta, ennen kuin kunto saatiin esillle ja peliaikaa uskallettiin antaa. Kannattaako uusi sopimus? Mutta koska uusia pelaajia ei ehkä Wengerin mukaan ole tulossa, pakkohan se on maksaa mitä Theo haluaa. Laitapelaajilla ei ole mitään maaliuhkaa lukuunottamatta Sanchezia ja Walcottia.

    Ja ennen ristisidevammaa Walcott oli oivassa vedossa, joten täydessä kunnossa ollessaan on ollut hyvä ja tehokas pelaaja. Tässä kohtaa pitää ihmetellä, miksei saatu nopeammin terveeksi., mutta tätähän on jo aiemminkin mietitty.

  3. Jostain syystä Wellington Silvankin huhutaan tehneen pitkän jatkon ja jatkavan sitten lainalla. Täytyy myöntää, että Wengerin optimismi on loputonta hankintojensa suhteen. Jenko ja Wellington eivät ole koskaan pokaalinvoittajakamaa, mutta niin vaan luotto on loputonta kuten oli Diabyllakin. Jossain vaiheessa kannattaisi joskus luovuttaakin.

    Ihmeellisiä ovat nämä huhut suhteellisen tuntemattomasta afrikkalaislaitapakista. Sellaistahan ei siis tarvittaisi, ellei Gibbsiä tai Monrealia myydä. Kumpikin tuntuisi jokseenkin turhalta, ainakin vaihto tällaiseen pelaajaan. Maailmanluokkaan päivittämistä ei karsasta kukaan. Muutenkin enää ei pitäisi tietenkään myydä ketään avauksesta kauden lähentyessä, mutta Arsenalissa kasvavat nämä myyntihuhut eikä ostohuhut. Monreal, Özil, Cazorla…

  4. Ei oo, ei tuu. Pessimisti ei pety. Tänä kesänä ei tule enää mitn vahvistuksia, ei mitn. Ei meillä ole massia, ei meillä ole vetovoimaa, ei me haluta voittaa enää mitn. Me tehdään vaan taloudellista tulosta ja ollaan keskikastin joukkue, ei tästä mihinkään pääse.
    Riekkoviskiä otetaan siirtoikkunan loppuun asti ja murehditaan tulevaa.
    Munalle ja pöölille ei hävitä ens kaudella, muuta tavoiteltavaa ei tällä miehistöllä ole.Ugh

  5. komppaan Petjaa.jos nyt Jack ja Walcott pysyvät kasassa ja KIERRÄTETÄÄN Cogia paskoja vastaan ninhyvä tulee.Ja meillä on 2 worldclass pelaajaa Özilin ja Alexixsin muodossa ni maaleja tehdään..Näen myös et Theosta ,kunhan toki pysyy terveenä,ja Villen pelot eivät toteudu ,niin siinä,meillä on nopea ja maaleja tekevä kärki.Ja kun otettaan huomioon et mun livepeli aikana meillä on myös eka worldclass veska ni kyllä hyvä tulee.Eli jatketaan mihin keväällä jäätiin.Mesut laittaa joka pelissä 8 keypassia ,josta Theo tekee sen 1-2 ja Gir 0-1 .Alexis ei edes tartte noita syöttöjä,välttämättä,mut Mesut laittaa kaikille kyselemäti.cech is make big difference.ja jos mietitään korvaavaa jätkää cogille ,niin Arteta käy,tai sit kääntyisin jonnekinmuualle ku Englantiin.Vidal tulee vielä….eli en ole niin pessimisti…Ja hei kukA olisi laittanut Roponsa likoon Federerille ,mut äijä meni finaaliin wimpelissaäEli Rocyllä on huikea visio kentällä,ja jos Özil loukkaantuu,ni vaikka Rocy pelasi vain joka toisen tai kolmannen pelin ninse se on pelaaja joka vie kokonaan peliä hyökkäyssuuntaan kuten Tsaari teki aikoinaan ja oli myös aliarvostettu.Rocy viä taklaa.On selvää et jo Rocy on poissa puolikautta niin tehoille ei tule vastinetta mut jos edes joka kolmannessa on kunnossa ni sieltä lähtee!Ja sit ja kumppanit ovat oppipoikia.Özil ei.Eli en ymmärrä Rocyn jatkuvaa dissaamista.

  6. Wenger tosin ilmoitti tuoreeltaan tekevänsä vielä Welbeckistä keskushyökkääjän, joten sitä tuhnuilua katsellessa niitä huippupasseja pitää löytyäkin aika kasa. Se osasto täynnä.

    Loppukesän ponnistus seuralta taitaa olla Campbellin myynti ja Walcottille jatkon saaminen aikaan. Onhan siinäkin jo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s