Benteken nimen voi myös kohta vetää yli vahvistusten listalta

Karu tosiasia on, että kilpailijat vahvistavat joukkueitaan koko ajan ja kohta jäljellä ei ole enää kuin näitä Vargasin tasoisia pelaajia. Viimeisimpänä Liverpool on useiden lähteiden mukaan maksanut Benteken ulosostopykälän ja siirto saattaa olla jo hyvin pitkälle sovittu myös henkilökohtaisten ehtojen suhteen.

Siinä meni sitten se ainut tai sanotaanko ainakin paras Valioliigan sisältä saatavilla ollut hyökkääjä sitten Falcaon Chelseaan siirtymisen. Jos olisin Liverpool kannattaja, niin olisin mielissäni Sterlingin vaihtuessa Bentekeen ja lähes 20 miljoonaan puntaan. Tuon sanoisin olevan melko hyvä kauppa.

Benzemasta nousee taas huhuja esille, mutta nämä eivät jaksa innostaa alkuunkaan. Ei sen takia, että ranskalainen ei vahvistaisi selkeästi meidän hyökkäystä, vaan siksi että tämä huhu on joka kesäinen ja toisekseen Real Madrid ei myy ykköshyökkääjään ennen kuin se on saanut Agueron tai jonkun muun vastaavan tasoisen nimen ensin hankittua tilalle. Lisäksi vaikka Real myisikin Benzeman, niin en usko miehen meille päätyvän, sillä muun muassa ManU on vähintään yhden uuden hyökkääjän perässä ja tunnetusti Wenger luovuttaa kisan suosiolla jos muut suuret seurat ovat kiinnostuneita samasta pelaajasta.

Football365.com on julkaissut tähän Wengerin siirtopolitiikkaan liittyvän artikkelin ja se ei mitenkään mairittele manageriamme, mutta on valitettavasti samalla hyvin lähellä totuutta. Ainainen luotto pelaajiin, joiden taso ei vain riitä ja ketkä ovat lisäksi erittäin loukkaantumisherkkiä on todellinen ongelma joukkueen menestykselle.

Kylmä totuus on, että edellisestä mestaruudesta samoin kuin edes kakkossijasta liigassa on yli 10 vuotta, joten luottamalla nykyisiin pelaajiin sijoitus ei vain parane. Tarvitaan Cechin tapaisia vahvistuksia vähintään se kaksi lisää, jonka jälkeen tilanne voisi olla toinen.

Tietysti pelkät pelaajat eivät vielä muuta tilannetta, sillä myös taktiikat, peliin valmistautuminen, palautuminen, järkevä rotaatio, vaihdot ja muut asiat ovat olennainen osa menestystä. Jotain näistä on tehty viime kaudella hiukan paremmin kuin edellisellä, mutta silti parannettavaa on vielä runsaasti jos vertaa vaikka mestaruuden voittaneeseen Chelseaan.

Kaikki lähtee kuitenkin managerimme tavoitteista ja halusta voittaa. Jos voittaminen ei enää ole se tärkein asia managerimme, kuten viimeiset vuodet tai lähemmäs 10 vuotta on karusti osoittanut, niin silloin ei mikään tule ratkaisevasti muuttumaan. Tällä hetkellä, kuten jo kauan on näyttänyt, että Wenger mieluummin pelaa ns. varman päälle ja pitää tavoitteen neljän joukkoon sijoittumisessa mestaruuden sijaan.

Tällä tavalla tavoite täyttyy joka vuosi, vaikka asioita ei tehdäkään niin hyvin kuin seuran resursseilla olisi mahdollista. Tämä myös takaa aina perinteiset selitykset muun muassa loukkaantumisten muodossa, kun pelaajisto on aina muutamaa vahvistusta vaille.

Karu totuus on, että en usko Wengerin voittavan mestaruutta, vaikka pelaajisto olisi aivan yhtä hyvä kuin esim. Mourinholla. Meidän pelaajiston pitäisi olla jonkin verran parempi, jotta Wengerin olisi mahdollista voittaa ja valitettavasti tuosta tilanteesta ollaan tämänkin siirtoikkunan jälkeen kaukana.

Mainokset

4 thoughts on “Benteken nimen voi myös kohta vetää yli vahvistusten listalta

  1. Minä en ole enää pitkään aikaan ottanut itselleni ”mielen myrkkyä” Wengerin tekemisistä tai tekemättä jättämisistä, sillä kaikkihan me tiedämme jo hänen luutuneet toimintatapansa, ei niissä mikään muutu. Vasta sitten jos/kun Arsenalin kaudesta tulee täydellinen floppi voi jotain tapahtua….jos sittenkään vaikka ”sokea Reetta” joukkuetta valmentaakin. Toivossa taas eletään ja pahinta pelätään taas kerran tulevasta kaudesta, mutta koetetaan silti ilman paineita nauttia kaikista ilon hetkistä mitä Arsenal tarjoaa.

  2. Giroud on parempi kuin Benteke. Benteke on hidas lukemaan peliä ja ei todellakaan parantaisi meidän hyökkäystyöskentelyä. Lisäksi katoaa täysin kuvasta useammin ja täydellisemmin kuin Giro. Saa mennäkin ’pooliin. Jos ei Cavania tai Benzemaa saada niin sitten ehkä riskillä Lacazette ihan vaan erilaisuutensa vuoksi.

  3. Sanogo vahvistettiin lainalle. Campbellin lähtö on 99% varmaa, mutta mietityttää tämä huhuilu Gnabryn lainasta. Sinänsä järkevää, mutta tuskinpa Wenger lainaa Pulisin WBA:an kuitenkaan. Ja mikä tärkeintä, noin monesta kärjestä ja laiturista eroon hankkiutuminen jo aika lähelle pakottaisi hankintaan. Vaikka esim. Sanchezia Wenger saattaa ajatella ajoittain piikkiin, mutta laiturit alkavat käydä silloin niukoiksi. No, ehkä Wengerin valinta kauden projektiksi on sitten Akpom.

  4. Twitter liehuu turkkilaisten Flamini-kiinnostuksesta, joka voi olla totta tai ei. Merkillistä, miten jokainen hiipunut valiotähti muuten näyttää kelpaavan Turkkiin? No, mutta pian nähdään, viheltääkö Wenger huhut poikki ja julistaa Flaminin olevan olennainen osa ensi kauden miehistöä.

    Ja vaikka siivous menisikin putkeen, niin ongelmaksi jää taas se, että todellakin suurin osa kärjistä ja varsinkin kk-miehistä, jotka olisivat tasollisesti itsestään selviä vahvistuksia, ovat jo menneet. Siinä mielessä strategia ei kovin hyvin toimi, jos vain korvataan riittämättömän tasoiset samanlaisilla eri nimisillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s