Kelpaisiko Cambiasso ja Szczesny ehkä lainalle Romaan?

Puolustavan keskikentän hankintaa on toivottu ties kuinka kauan ja sama toive on edelleen olemassa, vaikka vahvistuksen saaminen näyttää tänäkin kesänä epätodennäköiseltä. Flaminin huhuttu siirtyminen Turkin liigaan saattaisi avata pienen mahdollisuuden, mutta valitettavasti useat vahvistukseksi kelpaavat pelaajat ovat jo menneet kilpailijoihin. Tietysti vaihtoehtoja on vieläkin jäljellä jos hankinta todella haluttaisiin tehdä.

Yksi nimi, joka on ollut itselläni mielessä aina silloin tällöin, nousi esille taas ilmoitettuaan ettei jatka viime kauden seurassaan. Kyseessä on 34-vuotias lähes kaiken nähnyt ja voittanut Esteban Cambiasso. Argentiinalainen pelasi hyvän viime kauden Leicesterin paidassa ollen joukkueen ehdottomia avainpelaajia.

Olisiko kokeneesta argentiinalaisesta vielä vuodeksi tai kahdeksi huipputasolle lähinnä tuuraamaan Coquelinia ja tietysti pelaamaan osassa otteluita ranskalaisen rinnalla. Tämä olisi ainakin budjettiin sopiva ratkaisu Wengerille, sillä siirto olisi ilmainen ja tuskin palkkakaan nyt mikään aivan huikea olisi, vaikka ei Cambiasso varmasti ilmaiseksi pelaa.

En todellakaan väitä Cambiasson olevan mikään tähtipelaaja enää, vaikka on sitä kiistatta kauan ollutkin. Väittäisin kuitenkin argentiinalaisen olevan parempi kuin Arteta tai Flamini ja lisäksi mies tuntuu pysyvän kunnossa todella hyvin kaudesta toiseen, joka melko harvinaista meidän joukkueessa.

Jos isomman luokan hankintaa keskikentän pohjalle ei haluta tänäkään vuonna tehdä, niin Cambiasso voisi tarjota hyvän lyhytaikaisen ratkaisun toiseen jäljellä olevaan ongelmakohtaan pelaajistossa. Toki tiedän, että Wenger ei tule argentiinalaista hankkimaan ja se on harmi, sillä jo Flaminin vaihtaminen Cambiassoon parantaisi joukkuetta.

Huhut vievät pelaajia ennen kaikkea ulospäin ja uusimpana Szczesny olisi menossa vuoden lainalla Roman riveihin. Tämä kuulostaa loistavalta siirrolta, mutta toivottavasti sopimukseen ei laiteta mitään pykälää pysyvästä siirrosta. Puolalaiselle siirto olisi ainakin omissa silmissäni se vihoviimeinen mahdollisuus nostaa tasoa vähän samoin kuin Courtois teki ollessaan lainalla Atletico Madridissa. Potentiaalia entisellä ykkösmaalivahdillamme on, mutta se ei auta mitään jos se ei vuosienkaan jälkeen ala näkyä tasaisen hyvinä esityksinä.

Ospina jäisi tässä tapauksessa kakkosmaalivahdiksi ja tämä olisi loistava tilanne. Kolumbialainen olisi varmasti liigan parhaita ellei paras kakkosmaalivahti ja Cechin loukkaantuminen ainakaan lyhyemmäksi aikaa ei olisi mikään ylitsepääsemätön ongelma.

12 thoughts on “Kelpaisiko Cambiasso ja Szczesny ehkä lainalle Romaan?

 1. Tuntuu siltä, että konsonantin lainaan tulee osto-optio. Suuri virhe. Parempi olisi vaan myydä Ospina. Maalivahtitulevaisuus on tällä paketilla vain muutaman vuoden perspektiivin varassa.

 2. Ymmärrän Villen tuskan dm-vajauksesta ja olen täysin samaa mieltä, mutta Cambiasso on kyllä vain rohkean avantouimarin veto… Toki Leicesterin kannattajat äänestivät jampan vuoden pelaajaksi ja ilmeisesti hakee vielä uutta nostetta, sillä ei hyväksynyt Leicesterin jatkodiiliä.

 3. Joo Cambiasso ja miksei samalla vaikka Bobby Zamora. Kun oikein kynitään valjun paskimmista joukkueista ne pienimmätkin valopilkut niin eiköhän Chelsean puntti ala tutista. Tässä kohtaa huomaa kuinka heikkouksistaan huolimatta Wenger operoi aivan eri tasolla monien häntä kritisoivien fanien kanssa. Wenger on täysin oikeassa siinä, että meidän joukkue on sen verran hyvä, että ei ole helppoa hankkia parempia pelaajia. Eikä todellakaan ratsaamalla valjoliigan heittopusseja. Schneiderlinistäkin puhutaan täällä ihan kuin kaveri olisi saavuttanut jotain. No ensi kaudella nähdään onko kyseessä ”satavarma huippuhankinta” à la Dempsey/Fellaini vai kenties ihan oikeasti huippupelaaja. Jos tulevat hankkinnat eivät ole tasoa Cech, Sanchez, Özil niin sitten ainakin kehityskelpoisia hieman nuorempia kavereita, joista voi kasvaa hyviä pelaajia. Ei mitään järkeä roudata jotain Cambiassoa sen takia, että tehdään sentään jotain. Mielummin ei ketään kuin Cambiasso, koska turha muutos on riski ryhmädynamiikan kannalta. Ainoasttaa top top top qualitya, please.

 4. Ja eiköhän se tullut jo kaikin puolin todistetuksi, ettei pappahölkkä riitä keskikentällä valiossa.

  • Juoksuvoima ja kamppailuvoima on niitä attribuutteja joita dmältä arsuun kaivataan.
   Kyllä flaminikin loistaisi jossain burnleyssä. Tai noh. Ainakin menettelisi

 5. Villellä on loppukappaleessa selvä virhe. Chelsealla oli paras maalivahtikaksikko ja on edelleen, sillä Begovic pyyhkii kenttää Ospinalla mennen tullen. Ospinalla on sitäpaitsi edelleen vain muutama peli takana ja konsonantillakin enemmän huippupelejä Arsenalissa.

  Onneksi Cech on tullut tunnetuksi luotettavana ja harvoin loukkaantuvana, mutta sattuuhan sitä (kypärä). Konsonantin laina pilaa myös ajatuksen mestarilta oppimisesta.

 6. Noh, samaa mieltä siinä, että laatu korvaa määrän.Mut onhan nyt jokaisen meistä ymmärrettävä, että vahvistusta tarvitaan, ennen kaikkea kärkeen sekä kk-pohjalle. Nykyinen kalusto ei riitä, kuin 4 joukkoon, jos sinnekkään.
  Ikävintä on huomata että seuran johto ei tätä ymmärrä, tänäkään kesänä…
  Pelejä voittava veska on hankittu, mut pelejä voittava kärki puuttuu.Ei Giroud, Danny tai Theo pelejä voita. Ja jos Coq loukkaantuu, kusessa ollaan, ei Arteta/Flamini ei kestä kasassa ja vauhti ei riitä mihinkään.
  Kyllä me pari kunnon ukkoa tarvitaan, jos menestyä halutaan.

 7. Manussa on tunkua keskikentälle, joten nyt vois olla aika napata sieltä laadukkaampaa ylijäämää kuin Welbeck. Esim. Fellaini vuoden lainalle osto-optiolla kelpaisi.

  • Miksi Fellaini kelpaisi? Eikö se nyt tullut varsin hyvin osoitettua ManU siirron yhteydessä, että kaverin rahkeet ei riitä sinne absoluuttiselle huipulle. Meidän pitäisi ottaa kiinni Chelseaa, Man Cityä, FC Bayernia ja Real Madridia yms. Tapahtuuko se meitä paskempien jengien rotaatiopelaajia haalimalla?

 8. Millä helvetin rahoilla nää poolit ja munat jyllää kun ukkoa tulee ovista ja ikkunoista. Ei niillä nyt enempää puntaa voi tilillä olla(poolilla ainakaan) kun meillä ja vetovoimaa vielä vähemmän. Ja okei ei sinne nyt mitään megastaroja ole menny mutta sen tason ukkoja kuitenkin että muutamalla niistä olis komeasti meidänkin rosteria leventänyt. Siis kun rahaa pitäis kuitenkin käytössä olla, kaiketi…? No, toivossa hyvä elää että sieltä joku iso kala (kaloja) tulee joka saa noi muiden hankinnat näyttämään kasalta kakkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s