Emirates Cup, päivä 2: Wolfsburg

Eilinen Lyon peli oli varmaan niin lähellä täydellistä harjoitusottelua kuin vain voi kuvitella. 6-0 voitto ei jättänyt mitään epäselvää joukkueen esityksen suhteen. Hyökkäyspeli ja erityisesti viimeistely toimi loistavasti. Myöskään puolustussuuntaan ei ongelmia paljoa ollut, vaan vierailijat jäivät vähille paikoille.

Koko joukkueen voi sanoa onnistuneen, mutta erityisesti Ramsey ja Özil olivat erinomaisella pelipäällä ollen mukana valtaosassa maaleja. Giroudin panos oli myös vahva ja jopa Iwobi sai maalitilin auki ykkösjoukkueessa. Oxin onnistuminen maalinteossa oli myös tärkeää, sillä englantilaisella voisi olla suuri rooli joukkueessa tulevalla kaudella jos vain mies pysyisi pelikuntoisena ja sitä kautta kenties tehojakin alkaisi löytyä edellisiä kausia huomattavasti enemmän.

Loistavan esityksen lisäksi ainakaan peliä katsomalla ei näyttänyt, että kukaan olisi loukkaantunut, joten senkin suhteen eilinen meni nappiin. Iwobin hyvistä otteista huolimatta itseäni harmittaa Gnabryn puuttuminen, sillä pidän saksalaista edelleen erittäin suurena lupauksena. Toivottavasti mies on tänään kokoonpanossa, mutta vähän epäilen asiaa ja jotenkin vaikuttaa, että peliaikaa ei ole luvassa ja lainasiirto jonnekin saattaa olla edessä vielä ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

Pelit jatkuvat tänään samaan aikaan eli klo 18.20 Suomen aikaa. Wolfsburgin riveistä löytyy eräs juuttihyökkääjä, joka ei kuitenkaan tänään ole kokoonpanossa. Olisihan se ollut mielenkiintoista nähdä Bendtner kentällä, mutta juutti on palannut tänäkin vuonna lomilta ylipainoisena ja rapakunnossa, joten saksalaisseura ei ottanut miestä edes mukaan Lontooseen.

Saa nähdä vaihtuuko koko avaus eilisestä, joka olisi varmaan ihan järkevää, ettei loukkaantumisia tulisi. Ainakin varmuudella Wenger sanoi Cechin ja Wilsheren aloittavan. Samoin pidän muun muassa Gabrielin, Bellerinin, Monrealin, Cazorlan ja myös Walcottin löytymistä avauksesta lähes varmana. Myös Chambers, Arteta ja Flamini ovat hyvinkin mahdollisia vaihtoehtoja avauksessa.

Tänään tuskin on luvassa samanlaista ilotulitusta kuin eilen, mutta kyseessä on toiseksi viimeinen harjoituspeli ennen sarja-avausta, joten merkitystä ei voi vähätellä. Samoin täyden tai lähes täyden kotiyleisön edessä pelaaminen on aina merkittävä juttu verrattuna normaaliin harjoituspeliin jossain muualla.

Walcottin huhutaan tehneen neljän vuoden jatkosopimuksen ja palkka on varmasti yli 100 000, kun edellinenkin oli tätä luokkaa. Henkilökohtaisesti en olisi tehnyt kyseistä sopimusta ja olisin myynyt mieluummin englantilaisen suurella summalla Citylle tai vaikka Liverpoolille osana Sterling kauppaa.

Sopimus on kuitenkin ilmeisesti tehty ja toivottavasti Walcott osoittaa huoleni turhaksi. Kunnossa ja hyvässä iskussa ollessaan Walcott on arvokas pelaaja, mutta valitettavasti tätä on nähty aivan liian harvoin miehen koko lähes 10 vuotta kestäneen tykkimiesuran aikana. Ja juuri tähän nähden palkka on liian kova ja vielä pahempaa, että Wenger laskee kausi toisensa jälkeen paljon Walcottin varaan ja joukkueen menestys sitten kärsii, kun mies on vähintään puolet kaudesta sivussa.

13 thoughts on “Emirates Cup, päivä 2: Wolfsburg

 1. Pieni täsmennys: Bendy on toki mukana ja tuli eilen kentälle 60 minuutin kohdalla. Eli voisi jopa olettaa, että on tänään avauksessa.

 2. Yes, Bendy on avauksessa. Jostain sitä peruskuntoa on lähdettävä rakentamaan. Mukavaa nähdä miten pulskassa kunnossa mies on

  • Äläs nytte.. Mulla ei adblockia ja kävi pirskatin hyvä tuuri, ku mulle tarjottiin justii keinoa kasvattaa penistäni!

   • Löytyki hyvä tasonen lähetys youtuben kautta,pystyy jopa mun rojulla kattoo ilman pahempia katkoja.

 3. Vaikka muuten melko mitään sanomaton ottelu ollut,niin tää adeleide kuitenki vaikuttaa ihan pirteältä tapaukselta,hieno syöttö theon maaliin.

 4. Eli nyt voi ilmoittautua mukaan Viikinsaari-turnaukseen la 8.8 Treella. Tähän alle ketjuun tai spostilla puheenjohtaja@arsenalfinland.net: Viikinsaari (Tampere) 8.8. kalentereihin jo nyt: 24. ELK Viikinsaari Cup 2015 Lohkot ja otteluohjelma
  Lohko-A: Newcastle, Chelsea, Man Utd, Aston Villa
  Lohko-B: Liverpool, Arsenal, Tottenham, Rest Of England
  Matsit 1x11min (tunnissa 4 matsia) ja FINAALI 2x10min
  Lohkojen voittajat toisen lohkon kakkosta vastaan ja voittajat Finaaliin.
  Semien hävinneet sätkivät pronssista ja sijasta 4.
  klo Lohko-A Lohko-B
  1 12:00 Newcastle Chelsea
  2 12:15 Tottenham Arsenal
  3 12:30 Man Utd Aston Villa
  4 12:45 Liverpool ROE
  5 13:00 Aston Villa Newcastle
  6 13:15 Arsenal Liverpool
  7 13:30 Chelsea Man Utd
  8 13:45 Tottenham ROE
  9 14:00 Aston Villa Chelsea
  10 14:15 ROE Arsenal
  11 14:30 Man Utd Newcastle
  12 14:45 Liverpool Tottenham
  13 15:00 Lievä tauko
  14 15:15 Semi 1 A1 B2
  15 15:30 Semi 2 B1 A2
  16 15:45 Loosers, ”Pronssiottelu” III IV
  17 16:00-16:20 Winners, 1 ja 2 I II FINAALI
  (14 & 15 Finaalin ja pronssiottelun kotijengi on enemmän maaleja sarjassa tehnyt joukkue )
  Lohkojen kolmosille ja nelosille kolme matsia, finalisteille viisi matsia
  Säännöt:
  Kentällä 6 vs 6
  Lentävät vaihdot rajattomasti oman joukkueen palaajista.
  ( Kentällä ei saa olla kerrallaan yli kuutta pelaajaa )
  Yli sivu-, tai päätyrajasta menneet vedot joissa pallo häviää näkyvistä: -Vetäjä hakee.
  Tällöin joukkueesta tulee vaihtopelaaja kentälle ja otetaan uusi pallo heti käyttöön.

 5. Kiva höntsä tämä Emirates. Nyt myös junnut on näyttönsä antaneet, tuskin enää Chelseaa vastaan saavat tilaa. Ja yleisesti parhaaksi arvioitiin äskettäin Ranskasta kaapattu Jeff. Ihan hyvä, sama se mistä sitä uutta talenttia löytyy ykkösjoukkueeseen (aikanaan toivottavasti), mutta pitää hieman surra Arsenalin akatemia-panoksen huonoa hyötysuhdetta. Ei vaan löydy Lontoosta pelaajia ykkösjoukkueeseen, vaikka väestöpohjaa on 10 m ja geenipoolia kiitettävästi ympäri maailmaan. Eli lahjakkuutta ei saada puristettua esiin. Ei sillä, ei saa suuria summia akatemiaansa panostanut Chelseakaan. Spursilla on aika paljon kasvattejaan ollut pelaamassa, nyt suurimpana tähtenä Kane, jota tosin epäilen tähdenlennoksi eikä tulevaksi supertähdeksi.

  Tätä ei pidä nähdä marinana, vaan olisi yksinomaan järkevää kokonaistaloudellisesti, jos akatemia tuottaisi paikallisista pojista omaan ykkösrinkiin 3-5 laadukasta pelaajaa, eikö muille seuroille valion tyven ja divarin rajamaastoon. Näin vapautuisi puhdasta rahaa ostaa parempia pelaajia muille paikoille ja omien kasvattien muodossa tarpeeton vaihtuvuus ringissä todennäköisesti vähenisi. Nythän Diabyn jälkeen Arsenalin pitkäaikaisin ykkösjoukkueen pelaaja taitaa olla kovaan hintaan ostettu Theo. Vaihtuvuus on hieman liian suurta, vaikka toisaalta valitettavasti kaiken maailman Rosickyjä roikotetaan liian pitkään mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s