Emirates Cup meni positiivisissa merkeissä

Wolsburg ottelu ei ollut missään nimessä samanlaista ilotulitusta kuin peli päivää ennen Lyonia vastaan. Saksalaisjoukkue oli huomattavasti parempi kuin aiempi vastustajamme ja lisäksi meidänkään esitys ei ollut yhtä hyvä, mutta harvoinpa se on 6-0 voiton jälkeen heti uudestaan samanlainen.

Bundesligan viimekauden kakkonen kaatui kuitenkin 1-0 tuloksella, vaikka paikkoja olisi pariin lisäosumaankin ollut. Positiivisinta lienee kuitenkin, että puolustuspeli on mukavasti kohdillaan, sillä nolla pysyi viikonlopun molemmissa otteluissa ja ylipäätään vastustajan paikat tai ainakaan vaaralliset sellaiset olivat melkoisen vähissä, vaikka kentällä nähtiin kaksi eri puolustuslinjaa ja maalivahtia.

Cech pelasi perusvarman ottelun ja jo miehen pelkkä olemus antaa koko puolustukselle lisää itseluottamusta. Tsekkivahti hoiti ruutunsa eilen, kuten pitikin vaikka ei joutunut mihinkään paraatipelastuksiin venymään. Joka tapauksessa mahtavaa, että vihdoin meillä on todellinen huippumaalivahti lähes 10 vuoden tauon jälkeen.

Walcott aloitti kärjessä ja onnistuikin tekemään jälleen maalin, vaikka taisi pelata jo ainakin nimellisesti laiturina maalinteon aikaan. Joka tapauksessa maaleja näyttää tulevan mukavaan tahtiin ja se onkin elinehto Theolle. Tällä vireellä käyttöä on, kun jatkosopimuskin alkaa Wengerin mukaan olla hyvin lähellä valmista. Täytyy vain toivoa, että kerrankin Walcott pysyisi kunnossa pidempään kuin muutaman pelin tai maksimissaan kuukauden.

Eilisen suurin yllättäjä ellei jopa onnistuja oli kuitenkin vasta 17-vuotias Jeff Reine-Adelaide. Lauantaina vaihdosta tullessaan nuori mies esitti muutaman hyvän tatsin ja harhautuksen, mutta eilen hyviä asioita näkyi jo paljon enemmän. Kruununa oli tietysti Walcottin maalin syöttäminen ohitettuaan ensin pari vastustajan pelaajaa.

Voi olla, että sorrun tekemään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä yhden ottelun perusteella, mutta Adelaide vaikuttaa kaikin puolin todelliselta lahjakkuudelta. Ikää on tosiaan vasta 17 vuotta, mutta kaveri on isokokoinen ja näytti fysiikan puolesta pärjäävän ihan mallikkaasti. Samoin nopeus oli kohdallaan, taitoa löytyi, mutta myös pelikäsitystä.

Täytyy sanoa, että en hetkeen muista yhdenkään ainakaan meidän junnun tehneen vastaavanlaista vaikutusta välittömästi. Olisin ehdottomasti halunnut nähdä Gnabryn kentällä, mutta eilisen esityksen perusteella saksalainen on saanut yhden uuden haastajan peliajan suhteen.

Tietysti yksi peli on vain yksi peli, mutta jos jo ensimmäisessä ottelussaan avauksessa pystyy eilisen kaltaiseen suoritukseen kovatasoista vastustajaa vastaan, niin täytyyhän sen jotain tarkoittaa. Ehkä tämä kausi tulee vielä liian aikaisin, mutta vähintään Liigacupissa voisi olettaa peliaikaa tulevan, kun Wenger sanoi pitävänsä Adelaiden joukkueessa muualle lainaamisen sijaan.

5 thoughts on “Emirates Cup meni positiivisissa merkeissä

 1. Emirates cup jätti pari kysymystä: Missä ovat Gnabry ja Bielik? Menossa lainalle, loukkaantuneita?

  Asiasta viidenteen – eilisissä kommenteissa oli pj. Tommin viesti Viikinsaari-turnauksen ohjelmasta: Lienee laadittu erityisesti ajatellen Muna- ja Spuds-kannattajia – niiden ei tarvitse katsoa ko. joukkueiden Valkku-avausta, kun on parempaakin tekemistä…

 2. Cuppi jätti muitakin ihmettelyn aiheita.
  Arteta on joko pahasti ruosteessa pitkän loukkaantumisen jälkeen tai vielä surullisempi kuin muistinkaan.
  Toivotaan, että enempi tuota ensimmäistä vaihtoehtoa.
  Flamini lienee myös tosissaan lähdössä kun ei saanut peliaikaa. Hyvä tämä.

  Vielä keskustelun avauksena.
  Box to Box roolissa pelasi eri otteluissa Ramsay ja Cazorla.
  Puhtaasti näiden otteluiden perusteella, kumman laittaisitte avaukseen hyväntekeväisyys kilpi otteluun?

 3. Arteta oli eilen parhaimmistoa, jos et usko kato vaikka peli uusintana. Coq-cazorla-özil kolmikko oma valinta. Toisaalta sanchezin ollessa pois, voisi özil jopa avata vasemmalla ja Ramsey keskellä yhdessä Coqin ja Santin kanssa

  • Oliko!? Huikeaa.
   Katsoin vain lyhyen koosteen ja siinä hassasi pari kertaa vaarallisesti.
   Niinkuin Ville aina kirjoittaa olen mielelläni väärässä tässä asiassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s