Mourinhon mediapeli

Sunnuntaina on vuorossa Community Shield ottelu Chelseaa vastaan ja ehkä vähän myös tähän liittyen Mourinho on avannut toden teolla mediapelin tämän kauden osalta. Yleensähän Mourinho kommentoi asiaa kuin asiaa suoraan ja hyvin värikkäästi kuitenkin unohtaen totuuden tai sanotaanko vähintään sivuuttaen omat tekemisensä.

Mourinhon kommentteja voi tarkastella varmasti hyvin monelta kannalta, mutta itse näen ne positiivisina ainakin siinä mielessä, että jos Chelsean manageri ei kokisi meitä minään uhkana, niin tuskin saisimme lukea tämän tyylisiä kommentteja. Ehkä myös Cechin siirrosta on jäänyt enemmän hampaankoloon kuin arvaammekaan, vaikka portugalilaisluotsi yrittää muuta uskotella.

Osittain Mourinho oli toki oikeassa viime siirtoikkunoissa käytettyihin rahasummiin. Me olemme käyttäneet rahaa ihan mukavasti, mutta silti vain vajaa kaksi kolmasosaa siitä mitä Chelsea on laittanut uusiin pelaajiin. Tämä puhuttaessa ainoastaan hankinnoista ottamatta huomioon myynneistä saatuja tuloja. Kun nettokulutusta taas mietitään taitaa Chelsea olla vähemmän rahaa käyttänyt osapuoli ja tämä selittyy muun muassa Luizin, Matan ja muutaman muun pelaajan myynneillä.

Yhdessä asiassa Mourinho oli kuitenkin täysin oikeassa, että enää Wengerillä ei pitäisi olla selityksiä jos emme pysty voittamaan mestaruutta tai ainakin haastamaan siitä ihan tosissaan. Aikaa on ollut ja samoin rahaa on ollut ja on edelleen, joten selityksiä ei ole ja ainoastaan tulosten kentällä pitäisi puhua puolestaan.

Positiivista on Mourinhon kommentit, kun mies laskee meidät uhkaksi, mutta toisaalta pelkään Wengerin perinteiseen tyyliin ottavan nokkiin ostojoukkuesyytöksistä ja tämä viimeistään varmistaa, että uutta hyökkääjää tai puolustavaa keskikenttää ei tulla hankkimaan tänäkään kesänä.

Voi tietysti olla, että edellinen on liian pitkälle menevää arvailua, mutta olisihan se hyvin tyypillistä käytöstä Wengerille. Jos joku kyseenalaistaa miehen toimintatapoja tai syyttää jostain, niin managerimme menee täysin puolustuskannalle ja jopa asiattomuuksiin, kuten esim. viime kaudella haastatteluissa pariinkin kertaan nähtiin.

Wenger reagoi hyvin ja ei lähtenyt oikeastaan minkäänlaiseen sananvaihtoon Mourinhon kanssa asiaan liittyen. Nyt vain jatkossa eli tarkoittaen sunnuntaina ensimmäisen kerran pitäisi pystyä voittamaan Mourinhon Chelsea myös viheriöllä. Siihen perään sitten vielä ne kauan kaivatut ykköshyökkääjä ja puolustava keskikenttämies ennen siirtoikkunan sulkeutumista, niin johan olisi tilanne kääntynyt päälaelleen.

Valitettavasti en usko kummankaan edellä mainituista tapahtuvan, vaikka ns. harjoituspeli onkin se selkeästi todennäköisin ottelu, jossa Wenger saattaisi Mourinhon viimein onnistua voittamaan. No sunnuntaina tämäkin selviää.

6 thoughts on “Mourinhon mediapeli

 1. Ehkä turhankin usein olen verrannut Suomen ja Ruotsin tai Norjan tv-tarjontaa jalkapallossa, mutta kyllähän se on vähän tylsää, kun Community Shield näytetään sekä Ruotsissa (Viasatin TV10) että Norjassa (maksukanava TV2), mutta Suomessa ottelua ei televisioida.

 2. Tää on niin tyypillistä, jos ottelussa pelaisi esim. liverpool vs. muna, niin melko varmasti jokin kanava ottelun näyttäisi meilläkin…

  • Niin… Hjk-Pool tulee Subilta lauantaina. Totaalinen höntsä: klubilla matsi on kauden tärkeimpien otteluiden välissä (CL-karsinnat) ja Pool löysäilee, koska pelaavat heti sunnuntaina viimeisen harkkapelinsä Swindonia vastaan.

 3. Näin on näreet
  Konsonantti on menossa 1-v lainalle roomaan. Olisko sittenkin ollu järkevämpää antaa miehen imeä oppia Cech’iltä ja pelata sillon tällän valkkua ja enemmänkin cup pelejä. Mene ja tiedä.
  Ei noita vahvistuksia näytä ainakaan heinäkuun ailana tulevan, ennen sarjan alkua. Jouduttaneen tyytymään elokuun lopun hätähankintoihin. Vai vieläkö joku uskoo, että huippumiehiä olis tulossa?

 4. Meitsin mielestä futiksen ykköspelleä, busquetsia, huhutaan Arsenaliin!?!
  No thanks.
  Äijänhän pitäisi opetella kokonaan uusi laji, jos meille tulisi.

  • Niin, tämä katalonialaisen Sport-verkkojulkaisun ns. uutinen on nyt saavuttanut mm. Suomifutis-saitin. Aiheestahan oli täällä keskustelua jo eilen vaiko toissapäivänä. Busquets on myös allekirjoittaneen inhokkilistan kärkipäässä – ei tosin ykkönen, sillä se paikka on varattu John Terrylle, mutta toisaalta olisi hillitöntä jos Busquets oikeasti olisikin tulossa. Mutta tuulestahan tuo on temmattu – Busquetsilla on soppari vuoteen 2019 eli hinta olisi aivan älytön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s