Diaby Marseilleen, Szczesny Romaan ja Reus huhuissa

Aloitetaan päivä siirtouutisella, joka ei suoranaisesti enää liity meidän tilanteeseen, mutta on kuitenkin mainitsemisen arvoinen. Diaby oli jo hetki sitten menossa Pulisin alaisuuteen West Bromwichin riveihin, mutta päätyikin takaisin Ranskaan Marseillen miehistöön.

Olisi hauska tietää kuinka Diaby läpäisi lääkärintarkastuksen ja ylipäätään mitä tarkastus piti sisällään. Tuskin ihan samoja asioita kuin kaikilla muilla pelaajilla tai siirto olisi varmaankin kariutunut siihen. Diabyn sopimus on joidenkin huhujen mukaan kahden vuoden mittainen ja palkkaa tulee pelattujen ottelujen määrän mukaan. Toisin sanoen Diaby taitaa tehdä vapaaehtoistyötä seuraavat kaksi vuotta, mutta saapa sentään ilmaisen kuntoutuksen edelleen. Parasta on lisäksi, että enää me emme ole maksaja ja lisäksi Wenger ei elokuun lopun paniikissa pysty hankkimaan Diabya takaisin vaikka haluaisi.

Szczesnyn lainasiirto AS Romaan on myös varmistunut. Kyseessä on vuoden laina, mutta mahdollisen osto-option sisältymisestä ei ole varmuutta. Perinteiseen tapaan Arsenal.comissa ei mitään osto-optiosta mainita, mutta joissain muissa uutisissa on mainittu jopa niinkin alhainen summa kuin viisi miljoonaa puntaa. Osaltaan tätä selittää toki puolalaismaalivahtimme ylisuuri noin 100 000 viikkopalkka jos nyt koko ostopykälää on ylipäätään olemassa.

Huhuissa Reus Dortmundista on noussut esille, mutta ei taida uutisoinnissa olla totuutta mukana vähääkään. Reus teki keväällä uuden sopimuksen ja on vakuutellut tyytyväisyyttään Dortmundissa oloon. Toki Wengerin kiinnostus voi olla aitoa, sillä olisihan Reus loistava lisä hyökkäykseen.

Valitettavasti vain mies uuden sopimuksen myötä olisi äärimmäisen kallis ja ylipäätään Wenger ei vain hanki pelaajia, jotka eivät ole niin sanotusti myynnissä, vaan siirto vaatisi paljon energiaa, suostuttelua ja luultavasti jonkinmoista ylihintaa niin siirtosumman kuin mahdollisesti pelaajan palkan suhteen.

Kauden alku on vain enää reilun viikon päässä, joten tässä vaiheessa siirtoikkunaa ykköshyökkääjän ostaminen on entistä vaikeampaa. Mikään seura tuskin haluaa myydä yhtä parasta pelaajaan, kun kausi on juuri alkamassa ja korvaajan hankkimiseen ei ole kovinkaan paljoa aikaa tai vaihtoehtoja. Toisin sanoen tämä tarkoittaa, että vaihtoehtoina on maksaa ylihintaa tai sitten tyytyä heikompitasoiseen vaihtoehtoon eli ns. toiseen Giroudiin, joka tämäkin toki parantaa hyökkääjävaihtoehtojamme.

Tietysti kolmantena vaihtoehtona on mahdollista odotella siirtoikkunan lopulle ja toivoa, että esim. Benzema tulee saataville jos Real ja muut suurseurat tekevät vielä merkittäviä siirtoja. Tämä on kuitenkin todella riskialtista ja meillä ei olisi mitään järkevää syytä toimia näin jos tavoite olisi todella taistella mestaruudesta neljän sakissa pysymisen sijaan.

Loppuun tiedotus huomisen ja lauantain päivityksistä. Huomisen kirjoitan luultavasti ennakkoon jo tänään, koska aikataulu ei huomenna anna periksi tälle harrastukselle. Lauantaina puolestaan on luvassa parempaa kuin normaalit päivitykset, sillä vuorossa on Eeron uusin päivitys, joka käsittelee seuramme historiaa ja erityisesti sen alkuaikoja. Kannattaa siis ehdottomasti laittaa lauantain kohdalle merkintä kalenteriin.

5 thoughts on “Diaby Marseilleen, Szczesny Romaan ja Reus huhuissa

  1. Nyt joudunkin perumaan Community Shield -puheet televisioinnista: Viasat näyttää ottelun. Esim. Telkku.comissa kanavan nimi on edelleen Viasat Hockey Finland, mutta oikeasti se on nykyisin Viasat Sport Finland.

  2. Jatkan yksinpuheluani: turkkilaismediat hönkivät, että Flamsterin ja Galatasarayn diili ei toteudu. Saas nähdä.

  3. Ei taida seuran vetovoima riittää isoihin nimiin… Nyt ihan hullu tarjous tiskiin esim.Pogbasta. Muutama milli tai muutama kymmenen milliä sinne tai tänne, jos sitä pätäkkää kerran on. sen jälkeen pitkästä aikaa koko jalkapallomaailma ottais Arsenalinkin taas tosissaan.

  4. Ja siis tarkoitin muutamalla miljoonalla (tai kymmenellä) mahdollista ylihintaa jonka joutuis ton tason staroista pulittamaan. Paitamyynti tuottaa jo osan takaisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s