Community Shieldin voitto kruunasi harjoituskauden

Arsenal – Chelsea 1-0 (1-0)

Edelleen on hyvä muistaa harjoituspelien olevan aivan eri asia kuin viikon päästä alkavat tosipelit ja eilinen oli kuitenkin lähempänä harjoitusottelua kuin pisteistä pelaamista. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että voitto oli varmasti tärkeä joukkueen itseluottamuksen kannalta, kun viimeinen Mourinhon Chelsea on lyöty.

Kummallakin joukkueella oli lähes parhaat pelaajat kentällä, kun meiltä puuttui ainoastaan ykkösavauksesta Sanchez ja Chelsealta Costa. Ainakin eilisen perusteella oli rohkaisevaa, että parhaan pelaajamme puuttuessa pystyimme kuitenkin luomaan mukavasti maalipaikkoja. Ainoastaan viimeistelyssä olisi ollut selkeästi parannettavaa.

Chelsean tilanteet olivat sen sijaan vähemmässä ja Costan puuttuminen näkyi selvästi, sillä Remyn taso ei riitä ja Falcao on vielä selvästi puolikuntoinen Copa American jäljiltä. Tämä on hyvä merkki meidän kannalta, että emme välttämättä ole äärimmäisen riippuvaisia yhdestä pelaajasta. Voi tietysti olla, että eilinen oli vain yksi (harjoitus)peli ja sen tapahtumista ja tuloksesta ei kannata vetää liikaa johtopäätöksiä, sillä viime kaudella olimme todella riippuvaisia suuren osan kautta Sanchezin onnistumisista.

Eilen puolustuspeli toimi hyvin ja sen varaan sitten huomattavasti helpompi alkaa myös miettiä omaa hyökkäämistä, kun koko ajan ei tarvitse pelätä milloin vastustaja iskee maalin. Cech maalissa on selvästi rauhoittanut koko alakerran tekemistä ja onkin mahtava katsoa kuinka uusi ykkösmaalivahtimme jo pelkällä rauhallisuudella, sijoittumisella ja kokemuksella hoitaa osan tilanteista ennen kuin niistä ehtii aiheutua mitään suurempaa uhkaa.

Jalalla pelaaminen ja ylipäätään avaaminen ovat aivan toisella tasolla kuin esim. Szczesnyllä, jonka kanssa sai aina olla varuillaan, että mitä seuraavaksi tapahtuu. Katsokaapa Szczesnyn debyytti Roman paidassa ja verratkaa sitä Cechin tekemiseen. Toki entinen ykkösmaalivahtimme tekee huipputorjuntoja aina välillä, mutta tasaisen hyvä suorittaminen loistaa poissaolollaan ja jalalla pelaaminen ei kyllä herätä minkäänlaista luottoa.

Eilisen tappio näytti ottavan yllättävän koville Mourinholle, vaikka kyseessä oli vain Community Shield. Portugalilainen yritti kääntää kaiken huomion perinteiseen tapaan pelin ulkopuolisiin asioihin eli lähinnä Wengeriin ja siihen kuinka managerimme kieltäytyi kättelemästä pelin jälkeen. Pelaajiemme kättely, oman mitalin katsomoon heittäminen ja ylipäätään katkera haastattelu paremman joukkueen häviämisestä, ”väärästä” pelityylistämme ja kommentit Cechistä osoittivat vain paineiden olevan melkoiset Mourinholla uusia mestaruus.

En todellakaan sano Mourinhn vielä olevan missään kriisissä, mutta merkit ovat kaukaisesti samat kuin edellisellä kerralla miehen saadessa potkut Abralta. Nyt olisi erittäin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu jos Chelsea aloittaisi kauden hiukan heikommin ja tiputtaisi pisteitä Swanseaa ja/tai West Bromwichia vastaan.

Harjoituskausi on kuitenkin harjoituskausi ja sen tuloksiin ei kannata liikaa laittaa painoarvoa. Oli erittäin mukava voittaa Chelsea pitkästä aikaa, mutta se ei auta sunnuntaina enää mitään, vaan kaiken keskittymisen pitää alkaa hiljalleen siirtyä sarja-avaukseen.

Loistavasti tai oikeastaan lähes täydellisesti sujunut harjoituskausi ei paljoa lämmitä jos West Ham ei kaadu sunnuntaina Grovella tai ylipäätään alkukausi menee edes etäisesti viime kauden tapaan. Mestaruutta tai mestaruustaistelua ei voi voittaa alkukaudesta, mutta sen toden totta voi hävitä ja tätä virhettä ei pidä toistaa missään nimessä tällä kaudella.

16 thoughts on “Community Shieldin voitto kruunasi harjoituskauden

 1. Ville saattaa osua erittäin oikeaan mou-abra-kuviossa. Lisäksi vaikuttaa vahvasti siltä, että Abra on erittäin selkeästi osoittanut kaapin paikan – eikä pelkästään Cech-kaupalla. Ehkä Abraa jopa nyppii Moun jatkuva länkytys. Ja toisaalta: So not, kuten nykäsmatti sanoisi.

 2. Akpom lähtee kauden mittaiselle lainalle Hulliin. Tilanne näyttää vahvasti siltä, että joko Wenger vihdoin yrittää ihan toden teolla tehdä Theosta kärkipelaajan tai sitten ainakin yritetään hankkia yksi hyökkääjä lisää. Kovalla riskillä mennään jos lähdetään kauteen niin, että koko joukkueessa on vain yksi pelaaja, jolla on varteenotettavia näyttöjä piikissä pelaamisesta pidemmältä aikaväliltä. Sekä Welbz että Theo ovat kyllä totaalisia kysymysmerkkejä jos Olli joutuu sivuun. Lisäksi ovat melkoisia lasijalkoja.

 3. Tietää kukaan kannatko tilaa katsomo sportti paketti miten usein arsu pelit tulee kun stream välilä miten satuu kiitos

  • Suurin osa Valioliigan otteluista tietty näkyy Katsomossa. Epävarmoja ovat la klo 17 alkavat eli ottelut, joita ei Britanniassa näytetä. Näistä maikkari valitsee aina yhden (ei ole oikeuksia näyttää enempää). Marraskuun loppuun mennessä Arsenalilla on kolme tai neljä la klo 17 alkavaa, joiden näkyminen on epävarmaa.

   • Näistä oikeuksista olen edelleen eri mieltä. Ainoastaan sateelliitin kautta on rajoitettu yksi ottelu klo 17 lauantaisin. Kaapelissa, netissä ja antennissa saisi lähettää vaikka kaikki, kunhan selostuksen hoitaa vain maan omalla kielellä.

    Ymmärtääkseni myös useat muut maat näyttävät enemmän kuin yhden pelin lauantaisin viiden aikaan. Lyhyesti sanoen on MTV:n oma ratkaisu lähettää vain yksi peli lauantaisin klo 17 myös muiden jakelukanavien kuin sateelliitin kautta.

  • Mä tilasin viime kaudesta alkaen total sportin kun alko risoomaan streamien laatu.
   Taisi 1 valioliiga peli jäädä kaudesta näyttämättä.
   Sen verran laaja kannatus arsulla on että hyvin on saanut pelejä seurailla.

 4. ”Falcao on vielä selvästi puolikuntoinen Copa American jäljiltä. ”

  Haha! Voisihan blogistikin seurata vähän pelejä enenkuin kirjoittaa ihan mitä sattuu..

 5. Jos oli löysä viimekaudella manussa, niin oli vielä löysempi Kolumbian vaihtomiehenä copassa.

  Onneksi Arsenalin siirrot päättää Wenger eikä Ville.

 6. ”Eilisen tappio näytti ottavan yllättävän koville Mourinholle, vaikka kyseessä oli vain Community Shield.”

  Villellä ollut kylmä yö nukkua Mourinho lakanoissaan.

  Ton paska pokaalin voitti muuten Arsenal.

 7. Eikö tämän bloginkn nimeksii vois muuttaa, että Wenger on paska, Mourinho on elämää suurempi valmentaja ja Falcao tekee maalin ketä ja mitä vastaan milloin vaan.

 8. Vain tuo ensimmäinen toistuu päivittäin, muuta 2 on vierailevia tähtiä.

  Blogi oli kuitenkin tällä kertaa lähes positivissävytteinen, joten tämä aamuyön floodaus menee aika lailla trolliksi.

 9. Jokainen näkee että polvivamma söi Falcaolta paljon. Mielenkiintoista tässä on vain se, että Mourinho näkee tiiminsä kanssa, että kuntoutuksella mies saadaan joskus kovaan iskuun. Ei varmaan kukaan odottanutkaan, että Falcaolla menee lujaa missattuaan suuren osan seuran kesätreeneistä. Mutta ehkä myöhemmin tai sitten ei. Hyvä haaste ja kuntovalmennuksen tasonmittaus. Arsenalin kuntotiimihän ei saanut omaa kovempaa haastetta eli Diabyä koskaan kuntoon.

  • Joo diabystä ei tullu enää kalua, mutta theon kuntoutus on tainnut mennä ihan hyvin? Falcaohan oli hyvä lyömäase arsenalin kuntotiimin kriitikoille vielä viime kaudella, koska oletettiin että vammat oli samanlaiset.

   • Niin ja täälläkin muistaakseni juhlittiin sitä kuinka Falcao saatiin kuntoon nopeammin ja mieheltä on lupa odottaa milloin mitäkin.

    Jacky ilmeisesti loukannut taas nilkkaansa.. Saa nähdä kuinka pahasti todellisuudessa tällä kertaa.
    Itsekin suurena Wilshere fanina alan taipumaan siihen, että tällä kaudella on oikeasti tultava läpimurtokauden tasoisia näyttöjä. Vähintään. Ja niitä ei anneta katsomosta eikä vesijuoksu altaasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s