Lisää ajatuksia Community Shield voiton pohjalta

Tänään on luvassa muutamia lisähuomioita sunnuntaisesta Chelsea voitosta. Wenger peluutti perinteiseen tapaan neljää keskimmäistä keskikenttää, joka ei omaan makuuni ole optimaalinen ratkaisu. Sanchezin puuttuessa kuitenkin ratkaisun vielä ymmärtää jotenkin. Tällä kertaa Ramsey ei ollutkaan oikealla laiturin paikalla, vaan Cazorla vasemmalla.

Espanjalaisen rooli oli kuitenkin kaikkea muuta kuin puhdas laituri, sillä Cazorla pelasi paljon keskellä ja tuki ainoastaan Monrealia laidalla sen verran kuin tarvitsi. Lisäksi Özil ehkä puolusti hiukan enemmän vasemmalla, joka myös auttoi. Ylipäätään oli hyvä veto jättää vasen laitamme vähemmälle painotukselle, sillä Chelsean pahin uhka eli Hazard pelasi oikeaa laitaamme vastaan. Ox siellä sekä keskustasta Ramsey ja jopa Coquelin pystyivät ehkä vähän enemmän auttamaan Belleriniä, kun Cazorlakin pelasi suhteellisen keskellä.

Tällainen järkevä peluutus eli muutetaan pelaajien rooleja jos he joutuvat pelaamaan muualla kuin parhaalla pelipaikallaan on hyvää managerointia. Sen sijaan perinteinen Podolskin, Rosickyn ja aiemmin jopa Bendtnerin sekä monen muun peluuttaminen puhtaassa laiturin roolissa on täyttä typeryyttä, joka ei palvele joukkuetta eikä pelaajaa.

Lisäksi jos haluaa peluuttaa toisella laidalla keskustan pelaajaa, niin se vaatii sitten nopeutta kärkeen ja toiseen laitaan eli Giroud ei sovi millään muotoa kentälle samaan aikaan jos pelataan sunnuntain kaltaisella ryhmityksellä ja taktiikalla.

Cazorlan rooli oli toimiva sunnuntaina, mutta sen sijaan vaihdot taas aivan kauheita. Hyökkäyksestä otettiin kaikki nopeus pois, joka antoi otteen täydellisesti Chelsealle, kun sen ei enää tarvinnut pelätä vastaiskuja. Meidän onneksi Chelsea oli kuitenkin vaisu ehkä osittain harjoituspelin takia ja toki puolustimme suurimmaksi osaksi hyvin joukkueena.

Vaikka keskitymme lopussa enemmän säilyttämään johtoaseman puolustamalla, niin kentällä pitäisi silti olla vähintään yksi ja mielellään kaksi nopeaa pelaajaa hyökkäyksessä, jotka pystyvät käyttämään lisääntyvän tilan vastustajan puolustuslinjan takana hyödykseen. Ymmärrän hyvin, että kentälle otetaan yksi tai kaksi puolustavampaa vaihtoehtoa lisää, mutta kaikkea nopeutta hyökkäyspäästä ei voi ottaa pois tai sitten homma menee pelkäksi puolustustaisteluksi ja ote annetaan aivan turhaan täydellisesti vastustajalle.

Pelaajavalintojen suhteen näyttää, että Bellerin aloittaa kauden ykkösvaihtoehtona oikean pakin paikalla. Kierrätystä on varmasti kuitenkin luvassa paljon, sillä Debuchyn uskaltaa laittaa peliin kuin peliin avaukseen.

Hyökkäyksessä Giroud ei näytä olevan enää selkeä ykkösvalinta, kuten kaksi viimeisintä Wembleyllä pelattua ottelua ovat näyttäneet. Tämä on positiivista, että kilpailua löytyy, mutta valitettavasti Walcott on myös liian yksipuolinen todelliseksi ykköshyökkääjäksi, vaikkakin ominaisuudet ovat täysin erilaiset kuin Giroudilla.

Keskikentän suhteen homma ei ole vielä aivan selvillä, koska Sanchez ei ole mukana. Kuka tulee tippumaan penkille? Mahdollisuuksia on monia, ehkä Ramsey tai Cazorla tippuvat penkille, mutta todennäköisemmin kuitenkin Ox. Tällöin taas jompikumpi edellä mainituista pelaa laidalla.

Mainokset

9 thoughts on “Lisää ajatuksia Community Shield voiton pohjalta

 1. Täysin samaa mieltä taktiikasta ja poikkeuksellisen fiksusta peluuttamisesta.
  Sen verran lisäisin vielä, että Aw otti kentällä ja sen ulkopuolella ansaitun niskalenkin Jose Jalopenosta.

 2. Akpomin laina tosiaan virallistettiin. Kai se sitten on pakko joku hyökkääjä naarata, kun Sanogo (joka toki hoitaisi homman) ei ole käytettävissä.

  • Kyllä Tuhnu, Theo ja Welbz riittävät… Ja tosiaan, Jackien 2-3 päivän saikku on muuttunut kolmeksi viikoksi eli käytännössä kuukausi pois otteluista. Kuulostaa ihan perinteiseltä meiningiltä.

   Wengerillä on muuten täysi työ pitää Sanchez pois kentältä sunnuntaina. Aivan varmasti haluaa pelata – pelasihan Vidalkin jo saksan super cupissa lauantaina.

 3. Jos täällä on Twitterin käyttäjiä, älkää avatko Peter Cechin tilin linkkejä: Cechin Twitter-tili on hakkeroitu.

   • Ei Dzeko mikään Aguero ole, joka silloin tällöin pujottelee vastustajia kuin Maradona mutta hinta/laatusuhde on kohdallaan jos verrataan vaikka meidän 16m£ mies Welbeckiin, joka kompuroi tai muuten tuhlaa joka avopaikka. Dzeko ei ehkä pitää palloa tai jakelee sitä yhtä hyvin kuin Giroud mutta hän on kliinisempi boksissa ja pyrkii sekä ehtii hyökkääjän paikalle kun keskityksiä tulee eli etutolppaan joka on minun mielestä Giroudin suurin heikkous.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s