Pelimerkkejä olisi yllin kyllin, mutta vahvistuksia ei näy ja Wilshere vaihteeksi loukkaantunut

Ei tämä kesä nyt ole mennyt joukkueen vahvistamisen suhteen läheskään putkeen, vaikka Cech loistava hankinta onkin. Me olemme käyttäneet vähemmän rahaa kuin esim. sarjanousija Bournemouth tai vaikkapa Leicester.

Taidamme olla aikalailla nollissa siirtosummien suhteen tai korkeintaan muutaman miljoonan pakkaselle, kun Cech maksoi 10-11 miljoonaa. Podolskin myynnistä saatiin muutama miljoona sekä lainaamalla muun muassa Szczesny, Jenkinson, Akpom, Hayden ja Sanogo taitaa kassaan kertyä palkkasäästöjen lisäksi ehkä parin miljoonan verran lainakorvauksia. Lisäksi vielä Campbell tulee todennäköisesti lähtemään pysyvällä siirrolla tai vähintään lainalla jonnekin ja myös Flaminin siirto olisi toivottava ja ehkä jopa mahdollisuuksien rajoissa. Ainakin näiden jälkeen kokonaissaldo olisi vähintään palkkojen suhteen plussalla, kun esim. Diabykin viimeinen vaihtoi maisemaa sopimuksen loputtua.

Mitään järkevää selitystä ei ole miksi Wenger jättäisi joukkueen jälleen parin pelipaikan suhteen heikkoon asemaan. Seuran kassassa on noin 200 miljoonaa ja lisäksi uusi Valioliigan tv-sopimus sekä seuran omat sponsorisopimukset nostavat tai ovat jo osittain nostaneet seuran tulot ihan uudelle tasolle.

Turha selitellä, että ketään ei olisi saatavilla. Puolustavia keskikenttiä on siirtynyt pitkin kesää ja edelleenkin voisi ostaa saksasta esim. jommankumman Benderin veljeksen tai vaikka Wanayaman Southamptonista. Ainoa mikä on esteenä on Wengerin haluttomuus laittaa rahaa puolustavan keskikentän hankintaan sekä sokea luotto muun muassa Artetaan sekä Wilshereen.

Wilsheresta puheen ollen englantilainen on vähemmän yllättäen loukkaantunut ja kyseessä on jälleen nilkkavamma. Wenger puhui aiemmin parin päivän poissaolosta, mutta muualla uutisoidaan kolmesta viikosta eli tarina on surullisen tuttu, mutta ei millään tavalla tule yllätyksenä kenellekään muulle kuin Wengerille. Saa nähdä tarkoittaako tämä uusin loukkaantuminen viikkojen, kuukausien vai jopa lähes koko kauden pituista huilia.

Olisin ollut ja olen edelleen täysin valmis myymään Wilsheren kesän aikana kovaan hintaan Manchester Cityyn tai vaikka Liverpooliin juuri tämän takia. Valitettavasti Wenger näkee asiat toisin. Olisimme todennäköisesti saaneet Wilsheresta enemmän kuin esim. Schneiderlin olisi maksanut ja ei liene pienintäkään epäselvyyttä kumpi on parempi pelaaja ja ennen kaikkea olisi hyödyllisempi joukkueelle. Kroonisesti loukkaantunut pelaaja ei vain auta joukkuetta mitenkään, vaikka potentiaalia olisi kuinka paljon tahansa.

Hyökkääjäostos olisi aivan yhtä tärkeä kuin puolustava keskikenttä, sillä Wengerin viimeisin idea hyökkääjien suhteen oli lainata Akpom koko kaudeksi Mestaruussarjaan Hullin riveihin. Sinänsä hyvä veto ja Akpom tarvitsee säännöllistä peliaikaa, mutta nykyisessä hyökkääjätilanteessa tähän ei olisi ollut missään nimessä varaa.

Welbeckin ollessa loukkaantunut ja kuukausien poissaolon jälkeen varmasti kaukana hyvästä pelikunnosta tai vireestä puhumattakaan on tilanne tällä hetkellä se, että jos Giroud ja Walcott ovat avauksessa samaan aikaan, kuten paljon mahdollista ei meillä ole yhtään hyökkääjää taaskaan vaihtopenkillä. Tämä on täysin anteeksiantamatonta, mutta ei millään tapaa yllättävää, kun sama toistuu jo ties monettako kautta putkeen.

Ja tällä hetkellä sentään molemmat Giroud ja jopa Walcott harvinaisesti ovat pelikuntoisia, mutta mitä sitten jos ja kun Walcott on taas hetken päästä perinteiseen tyyliin Wilsheren seurana vesijuoksussa? Vaihtoehtona on pelkkä Giroud ja kenties vammastaan toipunut, mutta tasoltaan riittämätön Welbeck. Yritä siinä sitten voittaa mestaruus tai Mestareiden liiga.

13 thoughts on “Pelimerkkejä olisi yllin kyllin, mutta vahvistuksia ei näy ja Wilshere vaihteeksi loukkaantunut

 1. Nythän on liikkunut pari päivää outoja huhuja Lacazettestä Pooliin edullisella hinnalla. Hämmästyn jos näin käy ja outoa, ellei Wenger edes yritä mennä väliin. Toki todennäköisintä on, että mies jää Lyoniin.

  Tuossa edellisessä oli keskustelua boksiin menemisestä ja hyökkääjän niveltymisestä laitapelin kanssa yhteen. Tosiasiahan on, että sekä Welbeck että Walcott menevät täysin onnettomasti keskellä pelatessaan boksiin niittaamaan palloja sisään ja siten laitauuratus valuu hukkaan. Jos nämä pelaavat kärjessä, viimeistely on sitten sen varassa, että kakkosaalllosta Cazorla tai Ramsey onnistuvat. Giroud on tyydyttävä, välillä aika miehekäskin painija boksissa, mutta mikään ykköskorin kärki ei tässä suhteessa kuitenkaan ole. Nyt kun laidalle on Oxin ja Sanchezin kaltaisia hyviä nopeita kuljettajia, pitäisi varmistaa että maalin edessä pallon saadaan sisään.

 2. Äkkiseltään tulee aika monta maalia mieleen, joissa Olli on ehtinyt etutolpalta laittamaan pallon sisään ja ilmakamppailuissa mielestäni hyvä. Vieläkun saisi voitettuja palloja sinne alas puiden väliin enemmän.

  Aw:n mieltymys tällaisiin kahden pelipaikan pelaajiin on täälläkin kattavasti dokumentoitu. Sen takia luulen, että Dzekot sun muut Target pelaajat jäävät ostamatta, vaikka hintalappu olisikin kohdallaan, kun sellainen kerta jo löytyy.

  Villen skenaarioon, että Oli ja Theo olisi samaan aikaan kentällä en jaksa uskoa. Luulen, uskon ja toivom, että Ox pelaa Wallcottiin vanhalla paikalla oikealla laidalla tai sitten Ramsay tai Wilshere.
  Theo on kuitenkin jatkossa kärki, tuskin olisi muuten kirjoittanut uutta pahvia.

 3. Suupieltä hieman nykäisi kommentti, että olemme käyttäneet tähän mennessä vähemmän liitua siirtoihin kuin esim nousija Bournemouth tai Leicester. Taitaa lähtökohdat olla kuitenkin jokseenkin eri luokkaa…

  • Juurikin niin. Jos raha ratkaisisi, olisi PSG:n, City ja Chelskin pitänyt voittaa jo metsureiden liigakin useita kertoja, jopa samana vuonna useamman kerrankin..

 4. Ei hymyilyttänyt yhtään. Jos rahaa on rötöllään hankintoja varten niin mikseipä vaikka käytettäs.

 5. Eihän se raha kaikkea ratkaise. Mut jos menestystä halutaan tosissaan, niin reikiä olisi paikattava ja tulevia loukkaantumisia varten miehistöä tulisi täydentää. Kyllä huippujoukkueessa pitää olla takuuvarmat varavsihtoehdot joka pelipaikalle. Dm/ kärkiosasto nilkuttaa toistaiseksi ja pahasti.
  Wengerillä lienee sopimuksessaan pykälä, et mitä suurempi tilikauden voitto on, sitä enemmän bonuksia tienaa myös manageri.
  Ei tätä seuramme siirto/hankinta politiikkaa muuten ymmärrä, vaikka kuinka yrittäisi.

 6. Juu, ei Schneiderlin kyllä ole edes lähellä Wilsheren tasoa, ja Coquelininkin tasolle on matkaa.

 7. Mutta onneksi emme ole ostamassa Mike Havenaaria. Tulisi hiukan kalliiksi. Klubilta jäi Havenaarin tuhnuilun takia saamatta jokunen miltsi. Jos sen suhteuttaa Arsenaliin… No joo, sorry, eihän tää tänne kuulu, mutta tää on niin tätä.

 8. Klubi -fanille Arsenalin seuraaminen on jopa helppoa, vaikka kuinka poljettais paikoillaan eikä hankitoja tulis. Niin eeppistä ryssimistä kuin mitä HJK tänään tarjosi, siihen ei Arsenal kykene koskaan

 9. Eihän tää joo tänne kuulu mut on kyllä suomalaiset syntyny häviämää etenki jalkapallos, meil on oikee iskostunu häviämisen kulttuuri, voi herranjestas HJK…

 10. Ei ole järkeä ostaa rotaatiomiehiä vain miellyttääkseen pari suomalaistavasiantuntijaa. Meillä myös Alexis pystyy erinomaisesti hoitamaan tarvittaessa keskushyökkääjän paikan. Totta on, että yhtä hyökkääjää toi saattaa huutaa ja ehkäpä vielä tulee, mutta kiitos ei noita täälläkin heiteltyjä rotaationimiä. Nitä tulee Wilshereen, niin täällä kirjoitetaan aika mauttomia, kun ottaa huomioon, että oma kasvatti ja asema Englannin maajoukkueessakin kiistaton!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s