Tänään se taas alkaa

Meidän osalta uusi kausi alkaa tänään kotiottelulla West Hamia vastaan. Asetelma on täysin selvä, mikään muu kuin kolme pistettä ei kelpaa missään tapauksessa, vaikka kysymys on Lontoon paikallispelistä.

Meidän viime aikojen ja kausien saldo länsilontoolaista vastustajaamme vastaan on ollut pääasiassa hyvä, vaikka Emiratesin kaikkien aikojen ensimmäisen tappion aiheutti tämän päivän vastustaja. Tästä on kuitenkin kulunut se lähes 10 vuotta ja viime vuosina me olemme hallinneet selvästi näitä kohtaamisia niin kotona Grovella kuin vieraskentälläkin.

Tänään meidän kokoonpanossa ei ole montaa kysymysmerkkiä. Laitapakit voivat olla periaatteessa miten vain, mutta todennäköisesti Monreal ja Bellerin ovat avauksessa. Hyökkäyksessä taas tilanne on mutkikkaampi. Viime aikojen perusteella Walcottin voisi veikata avaavan, mutta ainakin itse veikkaan Giroudin palaavan omalle paikalleen piikkiin. Tässä tapauksessa kysymysmerkiksi jää kuka tippuu avauksesta. Toisin sanoen onko Ox vai Walcott oikealla, sillä en usko Wengerin penkittävän Cazorlaa tai Ramseyta, vaikka se olisi ainakin välillä ihan paikallaan jos ajatellaan joukkueen etua yksittäisten pelaajien sijaan.

En ole perillä West Hamin tilanteesta kovinkaan hyvin, mutta ilmeisesti vierailijoiden hyökkäyksestä puuttuu ainakin Carroll ja Valencia, joten jos Sakho saadaan kuriin, niin muuta uhkaa ei hirveästi pitäisi olla. Toki perinteisesti Nolan on jonkin asteinen uhka keskikentältä ja myös uusi hankinta Payet ainakin edellisten kausien perusteella saa tehoja aikaiseksi keskikentältä.

Lainasääntöjen mukaan Jenkinson ei saa pelata tänään, joten se on pieni miinus vastustajallemme, mutta tuskin mikään ratkaiseva asia ottelun lopputuloksen kannalta. Eiköhän West Hamilta löydy joku muukin oikea puolustaja, vaikka Jenkinson varmaan ykkösvaihtoehto onkin. Näin ainakin viime kauden perusteella.

Chelsean eilinen pistemenetys tarkoittaa sitä, että meillä olisi loistava paikka aloittaa kausi positiivisesti ja lisäksi laittaa painetta heti alusta asti Mourinhon poppoolle. Viime vuonna mestaruus oli menetetty käytännössä kahdeksan kierroksen jälkeen, mutta tänä vuonna olisi mahdollista kääntää tilanne täysin päälaelleen aloittamalla kausi vahvasti, kun Chelsean peli ei näytä alkuunkaan yhtä valmiilta kuin viime vuonna.

Tänään odotan vahvaa panosta ja ottelun ratkaisevia suorituksia ennen kaikkea keskikentän kolmikoltamme Özil, Ramsey ja Cazorla. Tietysti Giroudin tai Walcottin pitäisi roolinsa puolesta olla suuressa roolissa hyökkäyspäässä, mutta valitettavasti en usko kummankaan olevan se avainpelaaja. Ox voisi myös olla ratkaisija, mutta kysymys kuuluu ensinnäkin onko mies ylipäätään avauksessa.

Harjoituskausi meni loistavasti ja sen puolesta ei olisi voinut toivoa enempää. Harjoituspelit eivät kuitenkaan auta tässä vaiheessa enää mitään. Nyt on jälleen tosi kyseessä ja on aivan eri asia pelata pisteistä kuin jostain Singaporessa jaettavista pokaaleista.

Tietysti harjoituskausi voi myös peilata jotain tosipeleihin, kuten Chelsealla kävi eilen. Hallitsevan mestarin kauden avaus oli heikko eli juuri samansuuntainen kuin koko harjoituskausi. Täytyy toivoa, että sama koskee myös meitä tänään, eikä onnistunut harjoituskausi ole enää pelkkä muisto ottelun päätyttyä.

Sarja-avaus on vain yksi ottelu lähes 40 muun joukossa liigassa, mutta silti tuntuu, että kolme pistettä on ainoa vaihtoehto tänään. Jos West Ham ei kaadu kotikentällä niin kuinka voimme tosissamme väittää kehitystä tapahtuneen viime kaudesta tai meidän ylipäätään taistelevamme mestaruudesta tosissaan. No ehkä asia ei ole näin yksinkertainen jos katsoo kuinka esimerkiksi juuri Chelsea aloitti kautensa kotitasurilla Swansean kanssa.

Loppuun perinteinen toive eli kolme pistettä ja ei loukkaantumisia. No ainakin kolme pistettä, sillä yleensä tuo jälkimmäinen toive on ainakin liikaa vaadittu. Uusi kausi on täällä ja jos tämän on tarkoitus olla viimein meidän kausi, niin esitys ja ainakin tulos olisi syytä olla sen mukainen heti avauskierroksesta lähtien.

COME ON YOU GUNNERS!!!

69 thoughts on “Tänään se taas alkaa

 1. Aika unohtaa käsitys Thierry Henrystä Wengerin jees-miehenä. Jälleen hän kovisteli Wengeriä ostamaan Benzema, eikä näyttäisi uskovan Walcottin kykyihin kärkenä. Puhui Henry toistuvasti alkukesällä useamman vahvistuksen tarpeestakin. Wenger kuitenkin ilmoitti, ettei Benzemaan tarvita ja Walcott & Giroud ovat tarpeeksi hyviä mestaruuteen.

  Enpä usko, että Wengerin näkemys saa juuri lainkaan kannatusta nimianalyytikoilta. Faneilta ehkä. Mutta tiukahkon kieltämisen jälkeen ylpeä ranskalainen tuskin taipuu ostamaan Benzemaa, vaikka tulisi myyntiinkin.

  • On juu. Veikkaan, että Villekin tietää asian, mutta kun tuo nimi West Ham tekee aivoissa ihmeitä ja tulee pieniä ”stipluja”.

   • East Hamissa asuvien mielestä West Ham on aivan varmasti kaukana lännessä 🙂

  • Bellerin yllättäen kadonnut koko kokoonpanosta. Lienee siis loukkaantunut. Sanchez penkillä myös.

 2. Kommentoikaahan veljet ottelun tapahtumia, meikäinen ei pääse tänään ruudun ääreen. Dänks

 3. Aika tasaista virtailua suuntaan jos toiseen tähän mennessä. Ei mitään bussia. Arsenal yrittää keskikentältä edetä jo aika usein nopeasti eli suht pätevää suunnanmuutospelaamista, mutta ei mitään loistopaikkoja vielä. Oxilta vihainen veto yläkulman yli purkupallosta.

 4. Wenger kovasti pyörittelee päätään – eikä ihme, äskenkin rambo lähti laukomaan kaukaa, vaikka Debuchy oli aivan vapaassa paikassa.

  • Juu, näköjään ihan sama kuka tolppien välissä, nämä samat erikoistilannemokat jatkuvat.

   Oli heti mahkut kuitata mutta ei niin ei.

 5. Özil tasoitti melkein heti. Sen verran hyvä Hammers on, että toisesta jaksosta tulee erittäin tiukka. Voitto pitäisi saada. Onneksi on Theo varalla.

 6. Saas nähdä, kuinka kauan Alexis istuu penkillä. Ja Theo. Jos 60 minuutin kohdalla ei olla vähintään tasoissa, voisi vaihteeksi tehdä vaihtoja ajoissa.

 7. Pitääpä pyytää anteeksi blogistilta…
  On se Wenger sittenkin idiootti, kun meni pistämään
  kesän siirtorahat tuommoiseen imuriin – imuteho selvästi
  Hooveria tehokkampi!

 8. Kauden eka matsi ja hätäratkaisut käytössä. No ei siinä mtn, jos tulosta tulee.

  Höntsien ja tosimatsien välillä on melkoinen ero – vastustaja kun oikeasti puolustaa.

  • Perinteinen bussi on toiminut Hammerseilla toisen jakson moitteetta. Vartti aikaa. tuskin tulee edes kavennusta.

   Positiivista on, ettei UCL-karsinnat haittaa, treenataan kuviot kuntoon rauhassa.

  • Lihamuuriin kilpistyy vedot ja keskitykset. Hammersin maalivahti ei ole varsinaisesti joutunut venymään, ehkä yksi hyvä torjunta Giron vedosta.

 9. Hohhoijaa, vuodet ne vaihtuu mut sama housuunpaskominen ja tyhjän nysväys vaan pysyy samana..
  Tulipahan jo kauden ekassa pelissä selväksi ettei tälläkään kaudella ole mitään asiaa mestaruustaistoon

 10. Chelsea-faneilla on hauskaa Cechin räpellysten kanssa. Nyt siten jatkuu vähintään viikkoja tavanomainen keskustelu maalivahtien laadusta, kun sekä Cech että Ospina on katsottava suspekteiksi. Eikä paljon todellakaan vaadita, että Wenger käynnistää tavallisen vaihtorallinsa.

 11. Koscielny on hävinnyt monta juoksukisaa tässä pelissä. Johtopäätös on se, että kaikki alakerran miehet on hitaita Belleriniä lukuunottamatta.

 12. Sitä oottaa kauden alkua kuin kuuta nousevaa ja sit sataa tällästä paskaa niskaan….
  .

 13. 0-2 FT. Ponneton ja erityisesti ideaton esitys, jossa taso paljastui karusti toisella jaksolla vastustajan alkaessa tosissaan puolustamaan. Ja siis kaikkien muiden miesten pitäisi olla huipputikissä, paitsi Sanchezin luonnollisesti.

  Sanoin eilen, että liigan kärsimättömmimmät fanit on Spursilla, joille kaksi peräkkäistä tappiota on liikaa. Mutta Arsenal on laskeutunut rospuuttovuosiensa takia iiki samalle tasolle, paineet Wengerille räjähtivät uusille lukemille ja Community Shieldin lautasella ei ole enää yhtään mitään painoarvoa.

 14. Maalivahti joo on sössinyt, mutta jos ei tee yhtään maalia Hammersia vastaan, niin siinäkin on ihmettelemistä. Yksi benzema ei tässä mitään ratkaise, kun tilanteita ei rakenneta juuri ollenkaan. Ois kannattanut hävitä ainakin Community Shield, niin ois ehkä pieni herätys tullut.

 15. Oli oikeastaan kaksi kohtaa, joissa oltaisiin voitu päästä otteluun mukaan: ekan jakson lopussa heti hammersin maalin jälkeen (Özil) ja tokalla jaksolla juuri ennen hammersin toista maalia (Giroud). Mut nekin vain puolittaisia tilanteita.

 16. Voi voi sentään mitä räpellystä. Liekö sitten perinteinen ”helppo voitto” väijynyt mielessä, mutta täysin lapsellisia suorituksia kokonaisuudessaan. Paulista saanee nyt mahdollisuutensa, kunhan kuntoutuu, ja Koscielnyn voisi vaikkapa myydä.
  Ottelun loppuhetkillä Arsenen naama oli sen verran rypyssä, että saattaa ensi viikolla ostaa jostain jonkun pelaajan, helpottaakseen painetilaa joka juurikin kasvoi varsin suureksi.

 17. Oikeastaan onnettominta tässä oli se, että pelaaminen näytti samanlaiselta kuin viime syksynä: tehotonta pyörittelyä ilman tilanteita.

 18. Posket ja nenä hehkuvat punaisina. Auringolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä, eikä oluellakaan kuin väitän marginaalinen. En uskalla edes kuvitella kuumotusta, mikäli en olisi ihan itsekseni omissa oloissani – piilossa katseilta. En hetkeen muista näin noloa fiilistä.

  Pakinoin taannoin, ettei kenenkään ole syytä uskoa John Terryn sanomisia. Mikäli Chelsean kapteenin viestiin nyt kuitenkin haluaa takertua, ex-seurakaverin on syytä kiristää kypärän hihnat. Jos aiempi arvio oli 12-15 pistettä, nyt rima on korotettu 15-18 pisteeseen. Vai oliko se maalipuiden välissä se ratkaiseva tekijä ottaa askel kohti menestystä liigassa?

  Voi olla vain henkilökohtainen mielipide, mutta Alexis Sanchezin ottaminen kokoonpanoon tuntui jokseenkin turhalta pullistelulta. Yritän avata. Eli kun Chileläisen nimi kokoonpanosta löytyi, reaktio oli lähinnä ylimielistä hymistelyä. Viisi päivää kesäloman jälkeistä harjoittelua ja kaikkien ennakkospekulointien vastaisesti suoraan kokoonpanoon, miksi?

  Hyvä on, ehkei vain ollut vaihtoehtoja? Mutta miksi asian nyt ylipäätään tulin esille ottaneeksi, epäuskoisessa tilanteessa Alexisin lopulta kentälle ottaminen tiivisti kaiken sisälläni velloneen nolouden tunteen. Tässä on nyt monella suunnalla epäilemättä kiusallisen kuumottava peiliin katsomisen paikka – kentällä, kentän laidalla ja aina täällä Härmässä saakka. Nyt jääkaapista jotain viilentävää ensihätään.

 19. Söin toinen puoliajan aikana runsaan pasta carbonaran, mutta nyt jälkeen on jäänyt vain tyhjää olo.

 20. kunhan wengerin kootut selitykset ilmestyy arsenal.comiin niin suomentakaa tänne sanatarkasti kaikkien meidän ihmeteltäväksi. ettei vaan jää jotain oleellista ymmärtämättä

 21. Nonni, wengerin mukaan Hammers on ehtinyt pelata oikeita matseja ennen valkun alkua, joten ne olivat valmiimpia otteluun… Ziisus, Hammers pelasi Torstailiigan karsintamatsin lähes junnuilla. Jos meillä ois ollut matsi viime to, selityksenä ois ollut heavy legs…

  • No, Hammers on siis pelannut peräti kuusi karsintamatsia tätä jämäcuppia. Ja kaikki turhaan, koska lähtö tuli. Ellei sitten tätä triumfia lasketa.

 22. Selitys oli nyt se, että West Ham oli valmiimpi koska jämäcupista tuli paljon hyviä valmistavia matseja.

  Taulukon pohjalla. Moutain to climb.

 23. Cech saa kovimman ruoskinnan, mutta pelinteossa kyllä tökki erityisen pahasti. Özil, Ramsey, Cazorla aika jäässä ja aivan liian monta kertaa Giro laidalla keskittelemässä maalille, jonka edessä hänen olisi pitänyt olla itse painimassa. Hyvin aloittanut Ox häipyi kuvasta ja Walcott oli Walcott, aina suuria vaikeuksia käynnistellä tauon jälkeen. Monrealin ja Debuchyn hyökkäyspanos luokaton.

  Mielenkiinnolla katseli kyllä toppareita. Huippumies Koscielny oli aivan lirissä vastaiskuissa Coquelinin häivyttyä. Tuolla menolla Kos maksaa vielä monta maalia tällä kaudella hävittyinä kaksinkamppailuina. Liiga on täynnä samanlaisia singereitä joita West Hamilla oli kärjessä.

  • Oikeastaan vaikea löytää, kuka olisi onnistunut. Coq hävisi kaikki taklaustilanteet, syötti minne sattui jne.

 24. Niin tai näin, mutta jos veskari ilmaisee kaiken, niin onhan se vaikeaa oli valmistavat matsit millaisia tahansa.

 25. Jos Coq osoittautuu loppujen lopuksi puolen kauden ihmeeksi, miten käy? Erittäin, erittäin huonosti.

 26. 1 tehty maali riittää voittoon, kun ei omissa kolisis!
  ..ttu, kyllä tässä taas kannattajaa koetellaan. Kauden alkuun on ollu kova usko ja heti tulee kuraa niskaan niin että hävettää.
  Ei oltu peliin valmiita? Höpötetään jotain viimeisistä treenipeleistä/vastustajan vastaavista? Oltiin hermostuneita? Mitä ..ttua?
  Joukkueemme manager on valkun pitkäikäisimpiä coacheja? Joukkue on ollu kasassa hyvissä ajoin, Cech ainut uusi mies? Millä tasolla joukkueemme kokonaisuutena operoi?
  Nykymaailmassa jokaisen pitää olla valmiina kun työpäivä/-vuoro alkaa, alalla kuin alalla.
  Ei tällänen pelleily voi jatkua.

 27. Ei se rehellisyyden nimissä yllättänyt, että Bilic osasi katsoa Wengerin tyypilliset hyökkäyskuviot pois. Besiktasin kurittoman tiimin kanssa se ei onnistunut, mutta nyt todella hyvin. Varmasti preseason oli puutteellinen Arsenalilla, siltä vaikuttaa myös Chelsealla ja Poolillakin. Valitettavasti markkinointikiertueet haittaavat tätä tyypillisesti. Arsenalin vahvat alkukaudet ovat jääneet muistoihin Itävallan leirien loppumisen myötä.

  Nyt kyse on siitä, kuka saa pelinsä nopeimmin kuntoon ja aloittaa jyräyksen. Henkinen alistuminen mestaruustaistelussa alkaa nopeasti, jos eroa syntyy kärkeen ja varsinkin niihin todennäköisiin mestarikandidaatteihin. Yllätysmestareitahan ei valioliiga ole tuntenut sitten 90-luvun.

  Paria paniikkihankintaa toivoisi elokuun loppuun. Joukkueen keskiakseli horjuu, kun taas laidoilla on potentiaalia. Onneksi laidoille saadaan luultavasti jatkossa Ox, Theo ja Sanchez. Ramsey voisi jäädä miettimään neppailujaan hetkeksi penkille.

  Pardew seuraavassa pelissä ei ole kovin erikoinen valmentaja taktisesti, joten Palacen pitää kaatua. Lontoon keskinäisissä ei paljon muutenkaan saa alkaa töppäilemään, muuten kärki karkaa auttamatta. Matsitahti on leppoinen maaottelutaukoon asti. Nämä kolme peliä pitää klaarata, varsinkin säilyttää Poolin suhteen perinteinen alistusote kotona.

 28. Kunnia Biliclle taktisista valinnoistaan. Tosiasiahan on, että tappiotilanteessa Arsenal on harmillisen helposti puolustettavissa pois tilanteista. Syystä tai toisesta maalintekoa ei edes yritetä boksin ulkopuolelta. Siihen kun lisätään todellisen maalintekopelotteen puuttuminen ja pikkunättiä pelaavat kikkailijat, niin silloin tulos on tämänpäivän kaltainen.
  Hankinnoista, tai niiden puutteesta on jauhettu jo ihan riittävästi mutta 1-3 vuoden päästä niitä hankintoja on pakko tehdä kun pelin ytimessä pelaavat alkavat ukkoutumaan.

  • Lähinnä toivoisi reipasta tasonnosta Ramseylta, mitä tulee pelin ytimeen. Siinä lähettyvillä Özil varmasti nostaakin peliään, mutta Ramsey on se nuori toivo (Wilsheren uran takutessa), jolta odotettaisiin pikku hiljaa liidaavia otteita ja tarkkuutta. Nyt saatiin neppailua ja harhasyöttöjä.

   Tämä nyt vain kommenttina runkopelaajien ja uusien johtavien pelaajien ongelmaan.

   • Kun tuohon vielä lisää Ramseyn pohjattoman itseluottamuksen, joka periaatteessa on tietty hyvä asia, mutta realisoituu usein liiallisena itsekkyytenä, esimerkiksi tänään yritti kaukaa laukausta, kun syöttö Depuchylle olisi johtanut läpiajoon.

 29. Maikkarin teksti-tv:n sivulla 255 huhutaan Benzemaa 65-70 miljoonalla. Tarvetta olisi, mut tossa summassa on puolet liikaa. Oliskohan bendtnerillä haluja palata Lontooseen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s