Totaalinen nöyryytys sarja-avauksessa ja vieläpä kotikentällä

Arsenal – West Ham 0-2 (0-1)

Rehellisesti sanoen en tiedä mistä aloittaa tai mitä ylipäätänsä kannattaisi sanoa enää. Tuntuu, että tämä kaikki on nähty jo niin lukuisia kertoja ennenkin. Seuraavassa vain jotain satunnaisia asioita, jotka tulivat mieleen tämän viimeisimmän katastrofin jälkeen ja varmasti paljon tässä tilassa jää sanomatta ja on unohtunut.

Joukkue tulee ylimielisenä kentälle ja olettaa, että pelkkä paikalle ilmestyminen riittää varmaan kolmeen pisteeseen, koska vastassa on vain West Ham. Kaatuihan viime viikonloppuna hallitseva mestari Chelsea harjoituspelissä ja myös pre-seasonilla voitettiin kaksi muuta huikeaa pystiä, joten ei West Hamilla voi olla mitään saumoja tapahtui mitä tahansa.

Kuinka h*lvetin typerä pitää olla managerin, että peluuttaa yli 10 vuotta joukkuetta joka ikinen peli samalla ryhmityksellä ja yhdellä ainoalla hyökkääjällä oli sitten vastassa Real Madrid tai Bradford? Luulisi ryhmitystä olevan hyvä vaihdella vastustajan ja käytettävissä olevien pelaajien suhteen, mutta mitä turhia, kun yksi ja sama ryhmitys on osoittautunut näin mahtavaksi menestystarinaksi kuin meidän 4-3-3 tai 4-5-1, ihan miten tuota nyt haluaa kutsua.

Chelsean voittaminen ja se, että monet median edustajat nostivat meidät Chelsean ohella suurimmaksi mestarisuosikiksi oli taas aivan liikaa. Koko joukkue menee täysin kipsiin, kun sana mestaruus tai mestaruustaistelu edes mainitaan. Eilinen ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta, vaan tämä sama kuvio on nähty niin useita kertoja viimeisen 10 vuoden aikana. Pelaajat ovat toki täysin vaihtuneet moneen kertaan, mutta managerin on pysynyt samana, joten siitä jokainen voi päätellä kummassa on vika eilisen kaltaisiin tuloksiin ja suuremmassa kuvassa kausiin.

Yhtään kunnollista maalipaikkaa tai ainakaan yritystä ennen Sanchezin viimeisen lisäaikaminuutin vetoa on katastrofaalinen saldo West Hamin tai ylipäätään minkä tahansa tasoista joukkuetta vastaan erityisesti kotikentällä. Olihan meillä tilastojen mukaan paikkoja, mutta yksikään ei ollut todellisuudessa vaarallinen ja yritykset olivat surkeita ja näennäisiä.

Tarina oli niin tuttu jo vuosien takaa. Vastustaja tiesi, että tukkimalla keskustan meidän peli on täysin aseetonta, kun nopeutta ei ollut kuin oikealla Oxin muodossa. Cazorla sisään vedettynä laiturina ei tarjoa vasemmalla mitään uhkaa hyökkäyssuuntaan ja Giroud pystyjuoksupelotteena tuskin kauhistuttaa kovin montaa Valioliigassa pelaavaa topparia.

Toisin sanoen avaus oli surkea ja suoraviivaisuus ja nopeus puuttuivat taas täysin Oxia lukuun ottamatta. Toki tässä ei ole mitään uutta, kun Wengerin pitää saada kaikki keskikentän keskimmäiset suosikkipelaajansa samaan aikaan kentälle, vaikka se ei olekaan joukkueen etu. Hyvässä vireessä viime aikoina näin ollut Walcott vain penkille, jotta Cazorla, Ramsey ja Özil saadaan mahdutettua samaan aikaan avaukseen.

Kovin monia tuskin myöskään yllätti se, että vastustaja tekee maalinsa erikoistilanteesta. Tätä on nähty myös niin monta vuotta, että se ei enää yllätä ketään muuta kuin manageriamme. Jotain tuolle voisi kuvitella pystyvän tekemään harjoituskentällä ja pelaajahankinnoilla, mutta ilmeisesti se on vain mahdotonta.

Cechin debyytti oli painajaismainen. Maalivahti, jolta en ole koko uran ajalta nähnyt kuin muutaman virheen tekee sitten kaksi suurta virhettä samaan otteluun. Ei ole todellista ja en tiedä mitä sanoa. No avausmaali on äärimmäisen huonosti myös muuten puolustettu, sillä vastustajan paras pääpelaaja oli täysin vapaana parhaalla maalintekopaikalla, eikä kukaan meidän mies edes näyttänyt merkkaavan kaveria.

Toisessa maalissa myös Ox menetti jälleen aivan järkyttävällä tavalla pallon oman boksin rajalla. Silti molemmat maalit menevät hyvin paljolti uuden ykkösmaalivahtimme piikkiin. Todella karmea alku Cechille seurassa, mutta en silti missään nimessä eilisen usko olleen mitään muuta kuin erittäin harvinainen poikkeus huippumaalivahdille. Aika toki näyttää onko asia näin.

Pari kuukautta sarja-avausta ja uuta kautta taas odotettiin ja kaikki meni niin surkeasti kuin vain oli mahdollista. Kaikki vuosikausia ja yleisesti tiedossa olleet ongelmat nostivat taas päätään. Puheet mistään kehityksestä ja mestaruudesta voi lopettaa heti alkuunsa jos niitä nyt joku on viitsinyt ylipäätään jauhaa kesän aikana. Eilinen oli karu palautus maan tasalle useassakin suhteessa. Emme ole riittävän hyviä emmekä tule enää koskaan sitä olemaan Wengerin johdolla. Samat ongelma, itsepäiset ratkaisut, sokea luottoa riittämättömiin pelaajiin ja vajavainen taktiikkataito yhdistettynä osaamattomuuteen/haluttomuuteen oppia aiemmista virheistä ovat vain aivan mahdoton yhdistelmä menestyksen kannalta.

Ei mitään uutta Pohjois-Lontoon punaiselta puolelta eli tänäkin vuonna kisataan paikasta neljän joukkoon sen sijaan, että tavoiteltaisiin kirkkaimpia pokaaleja.

Mainokset

14 thoughts on “Totaalinen nöyryytys sarja-avauksessa ja vieläpä kotikentällä

 1. No niin…uusi kausi on korkattu ja taas samaa vanhaa pashaa samassa paketissa meille taas syötettiin……vai uskooko joku tosissaan, että jotain olisi viime kaudesta muuttunut? Arsenalin pelejä pitää vaan oppia katsomaan ilman suurempia tunteen purkauksia, sillä pessimisti ei pety, ei ainakaan niin kauan kun herra Wenger on managerina.

 2. Cechin virheitä ei voi perustella mitenkään. Toisessa päässä veskari teki ainakin kolme huikeeta savea. Ei voi sanoa kuin että elämä on raakaa. Oliko Wengerin vika, että pelaajat pelas miten pelas. Tilaa oli tehdä ja kaks munausta omissa.

  Toivottavasti takki meni kiinni ja paineet lähti tällä..

 3. Salaliittoteoriat käynnistyvät aina, kun huippumaalivahti tekee kaksi noin karkeaa virhettä. Cech oli niin paljon kömpelösti myöhässä, että kävi jo pubivahdista. Ja kun myyjänä oli nimenomaan ketkut Mourinho ja miljardööri. Onko Cech sittenkin yhä Chelsean mies?

  Jos kahdessa seuraavassa pelissä tulee yhtä karkeaa haparointia, Ospina pelaa Poolia vastaan.

 4. Jotenkin tämä on vaan uskomatonta tämä suhtautuminen tappioihin! Jos pelaa kolme kk hyvin ja kun tulee ensimmäinen tappio niin se on se mikä paljastaa sen todellisen tason. En viittaa nyt tähän otteluun vaan yleisesti. Kaikki on menetetty muka jo ensimmäisessä ottelussa, ei vaan mene päähän! Ehkä nämä kommentit menevät samanlaiseen kärjistämiseen kuin se että olisimme pelanneet yli 10v samalla taktiikalla tekemättä minkäänlaisia muutoksia koskaan!

 5. No, tulos ja esitys ei jättänyt kauheasti kehumisen aihetta. Paljonko meni Community Shield voiton piikkiin, en tiedä, mutta moista löysäilyä ei jatkossa ole varaa esittää.
  Painetila nousi pitkästä aikaa hurjiin lukemiin, ja nyt nähdään mitä Arsene pystyy tekemään asian helpottamiseksi.

 6. Täytenä maallikkona olen yhä samaa mieltä kuin alun perin: Mitä järkeä oli tuhlata rahaa tähän maalivahtiin? Ei kai häntä olisi syrjäytetty vahdin paikalta, jos olisi yhä niin hyvä kuin on kehuttu. Mourinho on hyvä näyttelijä. Totta kai hän esitti tyytymätöntä, sovittuaan omistajan kanssa, kuinka homma hoidetaan. Todellisuudessa hän nauraa partaansa vedettyään Wengeriä taas kerran nenästä.

 7. Joukkue osoitti eilen sen huonon puolensa: virheitä ja haluttomuutta. Ensimmäinen maali oli totaalinen munaus puolustukselta: linja oli aivan liian ylhäällä ja kukaan ei pitänyt kojoottia, maalivahtihankinnallamme oli aivan liian pitkä matka juosta palloa vastaan.
  Pelin alkuvaiheiden paras pelaaja Ox siirettiin lopussa puolustajan paikalle ja siellä driplaus ei onnistunutkaan, Cech väärällä jalalla ja helppo maali.
  Parempaa onnea – ja joukkueessa olevaa taitoa – ensi kerralla.

  COYG

 8. Halutonta ja munatonta lyhyesti ilmaistuna.
  16-vuotias pojankloppi vastustajan keskikentällä oli parempi kuin yksikään meidän pelaaja kuvastaa paljon.
  No tästä ei voi olla kuin yksi tie….ylöspäin.

 9. Bilic sanoi kuvaavasti ottelun ennakko haastattelussa.
  Hyvin vapaasti suomennettuna: Arsenal on arsenal, joskus ne pelaa erittäin hyvin, puolustaa hyvin ja hyökkää vielä paremmin. Pitää palloa ja määrää ottelun tempon. Joskus Arsenal on arsenal eikä tee mitään näistä hyvin.

  Kuvaavaa, tietenkin tällainen ammattimainen analyysi on helppo tehdä kaikista joukkueista, joissa pelaajat ovat ihmisiä ja laji jalkapallo, mutta kyllä tuo eilinen episodi meni tragikomiikan puolelle.

  Sen verran puolustan Kosia, että vaikka oli helisemässä ja hitaaksi kommentoitiin, niin klaarasi kuitenkin vaikeat ilman lappua. Vanhoihin aikoihin oitaisin katseltu korttiatai jopa kahta.

 10. Eilinen katastrofi johtui pelaajien asenteesta. Suurin osa kaksin kamppailuista hävittiin ja pallo saatiin vastustajalta lähinnä rikkomalla. Tuossa tilanteessa on yhdentekevää millä taktiikalla pelataan. Managerin vastuulla on se, että joukkueen suhtautuminen/työmoraali pysyy vaadittavalla tasolla. Eilisen johdosta terveiset joukkueelle: you suck bastards.

 11. Asiallista kommentointia, yhdyn Arin sanoihin täysin.
  Ihmetellä täytyy vieläkin valmennusta/peli taktiikkaa/miten on mahdollista että systeemejä ei pystytä muuttamaan pelistä toiseen tai ottelun sisällä.
  Onko tosiaan niin, että jos ryhmitys ja kentälle valitut pelaajat ei toimi menestyksellisesti, niin asialle EI tehdä tai EI pysty tekee mitään, ikinä?

  • kyllä siellä niitä muutoksia tehdään ja onhan se nähty ettei muutoksia tekeviä velhoja kovin useita ole ollut. Ferguson oli oikea maestro näissä asioissa, osasi rakentaa joukkueen, psyykkasi pelaajat jne.

   Mutta ei siinä pidän silti Wengerin tyylistä yrittää puhtaalla pelillä voittaa. Veikkaisin, että Wenger ei ole koskaan eläessään sanonut kenellekkään, että käyppä rappaamassa tuota. Blogistin rakastama Mou taas on jotain toista ääripäätä.

 12. Kyllä kai se vastuu nyt hieman pelaajillakin on siitä miten peliin asennoituu. Nyt näytti lähinnä siltä, että jengi oli lueskellut olevansa suosikeita mestariksi asti ja luulivat että riittää kun vaan menee kentälle.

  Epäonnistumisia tuli joukkueena ja yksilöinä.

 13. Juhuu, Pulisin jengi 0-3-tappiolla – ei ehkä ollakaan ekan kierroksen jälkeen jumbona. Tästä se nousu alkaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s