Crystal Palace vastassa Selhurst Parkilla

Päivän tavoite ja teema on päivänselvä varmasti meille kaikille. Avauskierroksen shokkitappion jälkeen mikään muu kuin kolme pistettä ei kelpaa Etelä-Lontoosta tuliaisiksi. Kesällä pelaajistoaan paljon uudistanut ManU on aloittanut kahdella voitolla, vaikka managerimme mukaan pienen vaihtuvuuden piti taata hyvä alku sarjaan. Tuskin on liioiteltua sanoa, että jo kahden kierroksen jälkeen päällä on melkoinen kriisi jos tänään ei tule voittoa tappiosta puhumattakaan.

Muutoksia on tiedossa viime viikonloppuun katsottaessa avauskokoonpanoa. Sanchez ja Bellerin luultavasti tulevat takaisin avaukseen. Tietä tekee Debuchy ja luultavasti Ox, vaikka siinä ei ole mitään järkeä. Ox on ollut ehkä alkukauden paras pelaajamme, mutta koska Wenger haluaa laittaa Cazorlan ja Ramseyn samaan aikaan avaukseen, niin penkille joutuu Ox.

Itse haluaisin nähdä tämän avauskokoonpanon:

Cech

Bellerin-Mertesacker-Koscielny-Monreal

Cazorla-Coquelin-Özil

Walcott-Giroud-Ox

Henkilökohtaisesti antaisin Sanchezille vielä aikaa harjoitella ennen paluuta tosipeleihin, mutta tätä ei tule tapahtumaan, kuten managerimme kommenteista pystyy päättelemään.

Kysymys kuuluukin hyökkäyksen osalta, että kumpi pelaa piikissä, sillä Sanchez ja Cazorla ovat laiturit suurella todennäköisyydellä, joten toinen Giroud ja Walcott kaksikosta jää penkille. Henkilökohtaisesti laittaisin Walcottin piikkiin, koska Cazorla laidalla meidän hyökkäys on taas aivan liian hidasta ja kentän leveys jää hyödyntämättä jos samaan aikaan Giroud on piikissä. Sen sijaan jos ladoilla olisi nopeutta oikeiden laitureiden muodossa, niin Giroud voisi myös toimia.

Crystal Palace voitti avauskierroksella Norwichin vieraskentällä, joten sen kausi lähti aivan eri merkeissä käyntiin kuin meillä. Vastustajamme riveistä löytyy vaarallisia pelaajia useampiakin. Cabaye on kelpo pelimies keskikentällä ja on myös maalintekoon kykenevä pelaajaa. Samaa voi sanoa Puncheonista ja myös Bolassien kanssa on syytä olla tarkkana. Kärjessä Murray raastaa ja repii joka tilanteessa sekä on erittäin hyvin sijoittuva ja oikea-aikainen, mutta ei silti mikään huippukärki. Lisäksi joukkueen kapteeni Jedinak on kelpo pelaajaa keskikentän pohjalla.

Erikoistilanteissa Palace on erittäin vaarallinen puhutaan sitten suorista vapareista, sivuvapareista tai kulmista. Puncheon, Cabaye ja Jedinak ovat kaikki erittäin hyviä antamaan näitä erikoistilanteita ja lisäksi pääpelivoimaa löytyy muun muassa topparipari Dannin ja Delaneyn sekä jo aiemmin mainitun Murrayn johdolla.

Selvää on, että olemme joka tapauksessa laadukkaampi joukkue, mutta paperilla se ei paljoa merkitse. Jos avauskokoonpano on taas kerran väärä tai sanotaanko tasapainoton keskikentän keskustan pelaajan pelatessa laidalla ja mahdollisesti vielä Giroudin ollessa kärjessä voi ottelusta tulla äärimmäisen vaikea.

Kolme pistettä ja kauden avausvoitto on otettava ja vähempi ei yksinkertaisesti riitä. Kaikki lähtee kuitenkin asenteesta ja sen suhteen luulisi homman olevan kunnossa tänään, sillä viime sunnuntai on vielä niin tuoreessa muistissa.

COME ON YOU GUNNERS!!!

55 thoughts on “Crystal Palace vastassa Selhurst Parkilla

 1. Oxhan se sai tehdä seuraa Walcottille penkillä. Olen kyllä pettynyt, että Monreal ja Ramsey jatkavat luokattoman pelin jälkeen. Pieni herättely olisi ollut ehkä luontevaa. Nyt ainoat muutokset Bellerin ja Sanchez.

 2. Ei tota wengerin ajatusmaailmaa kyllä tajua, meidän parhaassa vireessä oleva OX saa palkinnoks penkkikomennuksen ja taas ramsay tai santi sitte varmaa häärii väärällä paikalla oikealla.samaa mieltä timon kanssa monrealista, itse pidän muutenkin gibbsiä parempana kuin nacho.

 3. Katsokaan vain niin tänään tulee voitto. Ox supersub sisään.. toivossa on hyvä elää..

  • Lisätään nyt vielä, että eikö viime kevään hyvä vire juuri mennyt tällä avauksella? Toki meillä oli Ospina maalissa.

 4. Ramsey kairannee oikealla laidalla, vaikka Ox tai Walcott vieraspelissä olisi äärimmäisen perusteltu. Pikkuisen kyllä ärsyttää Wengerin nopeuden vähättely.

 5. Ward tasoittaa takakulmaan. Tolpan juureen, Cech menee maihin vähän hitaan ja kankean näköisesti.

 6. Hiukan oli Cech kankeaa poikaa Palacen tasoitusmaalissa mutta hienosti myös Kos käänsi selkänsä pallolle eikä edes yrittänyt peittää vetoa pois.

 7. Palace painetaan helposti syvälle boksinsa mutta Palcen miehet liikkuvat hyvin ja homma menee pieneksi sivuttaissiirtelyksi vetopaikan toivossa. Jota ei koskaan tule tai sitten on lihaa edessä.

  Coquelin ei tosiaan pelaa loppuun asti, Arteta varmaan pääsee sisään jossain vaiheessa ettei tule ulosajoa.

 8. Coq löytäny selkeesti oman tasonsa, nyt on sitä coqueliniä mistä mä sen muistan eli ittesä pihalle pelaamista, harhasyöttöjä ja kohta myös ulosajo jos ei noi otteet muutu, usein aika holtittomasti tulee tilanteisiin.

 9. Kokkeli vaihtoon, laidoille vauhtia, tehokkuutta! Kyl noista paikoista pitäs 2-3 maalia leipoa Palacea vastaan. Ei valkussa kovin montaa heikompaa jengiä vastaan tule.

  • Hyvä kysymys. Jotain outoa maalivahdissa on. Varsinaisesta pappaikäisestä veteraanista e ole kuitenkaan kyse.

 10. Melkein näytti jäädytys ja puolustavat vaihdot toimivan, mutta sitten Palace sai peräjälkeen kolme vahvaa paikkaa. Ei kuitenkaan tavanomaista tasoitusta. Toki Cazorlalla oli myös loistopaikka. Työvoitto, nimenomaan kovalla työllä pisteet.

 11. Huh, tulihan ne avauspisteet sieltä,sai kyllä kynsiä pureskella.
  Ö oli vireessä. Pikkasen kotkien maali jäi kaivelemaan että cechin ois pitäny yltää
  ……..
  .

 12. Kyllä sais Kosia enemmän syytellä maalista omiin. Törkeän löysää pelaamista. Mutta näin siinä käy kun peliaika on ilmiselvää.

 13. 3 pistettä on pääasia, jätetään tyylipisteet jakamatta. Özil oli vakuuttava. Ollin maali oli komea. Mut kyllä noista paikoista on tehtävä enemmän maaleja jatkossa.
  Hyvä kuitenkin et saatiin pistetili auki.

 14. Eipä tuo tällä(kin) palstalla jumalasta seuraavaksi (ylöspäin) ylistetyllä sovinisti-Mourinhomollakaan ole kausi kaksisesti alkanut. Nyt kun tuon toin julki, niin tietenkin saan kauden päätteeksi katua …

 15. Kahdessa pelissä Chelsealla 5 omiin. Tämänkaltainen kauden aloitus takaa, että bussitaktiikan harjoittelu kovenee ja Chelsean hyökkäysase tylsyy, eli tasapeliherkkyys kasvaa. Mestaruuden puolustaminen on aina vaikeaa (paitsi Fergusonille yleensä), nyt näyttää Josekin kuolevaisuuttaan. Avauskierroksen hengettömän floppiesityksen kaataminen tai pikemminkin huomion kiinnittäminen joukkueen lääkäriin ei hyödyttänyt tippaakaan.

 16. Saas nähdä millaisen sirkuksen Jose keksii tällä kertaa ohjatakseen huomion pois Chelsean onnettomasta pelistä. City on taas näyttänyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelottavan vahvalta. Todennäköisesti joku hankintakin tulee ja Agüerokaan ei ole vielä huipputikissä

  • Onneksi voi luottaa siihen, että Agueron reidet paukkuu joka kausi ja Cityn espanjalaisilla tulee aina heikkoja jaksoja. Toki silti, City nousee heittämällä vahvimmaksi mestarisuosikiksi. Lähinnä koska Pool, Arsenal ja Chelsea ovat pelanneet heikohkosti ja voi jo nyt epäillä, että Chelsea ja Arsenal jäävät tulevilla kierroksilla jonkin verran porskuttavista vaaleansinisistä. Manu pystyy parantamaan vielä reilusti, mutta heillä on siirtoruletti vielä pahasti kesken, vaikea sanoa miten vahvan joukkueen saavat aikaiseksi.

 17. Itse aina hammersia ja palacea sympänneenä (jostain syystä) niin ei tämä voitto alasti saanut juoksemaan kaduille.

  Ja iltapeliin.

  Niin olipa hauska nähdä plogistin hehkuttaman Mourinhon todellinen takaapäinotto.

  Sagna muuten pelasi mallikaan ottelun.
  Myös ekajakson cityn kannattajien laulut saivat virneen naamalle.

  ”you sacked in the mooorning” Raikui kyllä kovastti Chelsean hoitohenkilökunnan tullessa hoitamaan jotain murtunutta nenää 🙂

  Saapa nähdä näkeekö jose syyskuuta Chelsean bussikuskina.

 18. Onhan se mukava huomata et chelskillä kausi on lähteny käyntiin jopa meitä heikommin. Mut enemmän täytyy keskittyä omaan tekemiseen, kuin muiden epäonnistumisiin.
  Maalin tappiosta maalin voittoon, kehitystä se on sekin, viikossa.

 19. Pallo on pyöreä, myös valkussa. Munalla jo 6 pointsia ja 1 ”tehty” maali.
  Nyt vaan oma peli kasaan ja tehoja hyökkäyspäähän.
  Missä oli Theo tänään?
  Olis voinu tulla viimeistään 2. jaksolla Ollin tilalle.

 20. Iltapelissähän kävi niin, että Jose sai mitä on tilannut. Kommentit ja lausunnot muiden tekemisistä on ollut kovinkin ylimielisiä, on toimittu siirtojen suhteen ”harmaalla” alueella (case Stones), oman medical staffin julkinen haukkuminen ja hyllyttäminen jne. Sen puolesta oli ihan kivaa että Pelle porukoineen painoi Josea paljaalla ja kuivana……
  Tosin ei ole epäilystäkään siitä etteikö Jose saa laitettua Chelskin peliä uomiinsa.
  Sitten päiväpeliin. Ei vakuuttavasti mutta kuitenkin. Loppua kohti oltiin enemmän tai vähemmän sekasortoisessa tilassa ja kovin ihmeellisesti niitä kulmapotkujen pääpalloja hävittiin oman maalin edustalla aivan liikaa. Ratkaisun paikat oli, varsinkin ensimmäisellä puolikkaalla, ja lopun muutamissa vastaiskuissa.
  Ehkäpä painetila hieman hellitti mutta mutta….muutamaa hyvää vahvistusta kaipailisin.

 21. Mou alkaa toistaa itseään: nyt heppu sanoo, että Chelsea oli toisen jakson paras joukkue. Communityssä taisi todeta, että ”olimme paras joukkue”. Paineita, paineita.

 22. Paine on sellaanen olotila, et se ei hevillä hellitä. Hyvä niin, et Josekin saa välillä kärvistellä nahoissaan.
  Oliko Coq tänään oikealla tasollaan?
  Hankitaanko me oikea maalintekijä?
  Mikä on iskukyky ennakkoon kovempia joukkueita vastaan?

  • Hyviä ja aiheellisia kysymyksiä. Minun mielestäni Coq on vetänyt hieman alakanttiin mutta ei siltikään yksinään riitä omalle pelipaikalleen. Uuden hyökkääjän tarve on ilmeinen mutta mistäs niitä +25 maalin miehiä yhtäkkiä löytyy???

 23. Hyvä kysymys on, miksi aggressiivisempi pelaaminen katosi ja joukkue pehmeni jopa niin, että Palacen kaltainen porukka sai aivan kelvollisia maalipaikkoja tehdä tasoitus? Yksi syy voi olla vaihdoissa ja niiden myötä tulleissa pelipaikkavaihdoksissa.

  Yksi ongelma on siinäkin, että varmisteluvaiheessa tällä nipulla Giroa oikein voi vaihtaa, koska on niin tärkeä erikoistilanteiden puolustamisessa.

  Virkkunen höpisi Wengerin aggressiivisuuden lisäämispuheista, viitaten Nevilleen tmv. Mielellään näkisi kyllä vahvan keskikenttäpelaajan tulevan sisään. Vähän pehmeästi keskikenttä pelaa. Cazorla ja Arteta puolustaa siististi ja älykkäästi, Ramsey jaksaa juosta, mutta Coquelin on ainoa, joka panee kroppaa kunnolla likoon ja vähän huonolla harkinnalla.

 24. No, näkisin et Per & Kos pystyy puolustaan erikoistilanteissa paremmin kun Olli.
  Jos samaan hengenvetoon pelattais nopeita hyökkäyksiä syvään, niin
  tulis välttämättä niin usein erikoistilanteita omaan päähän?
  Ollin byyri oli kyl komea, ei siinä mitn

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s