Kaksi ottelua pelattu ja kaksi vahvistusta olisi edelleen pakko hankkia

Tätä kirjoittaessa Liverpool – Bournemouth ottelun tulos ei ole vielä selvillä, joten sen suhteen osa tekstistä on pelkän arvailujen varassa. Manchester City, ManU ja todennäköisesti Liverpool myös ovat aloittaneet kautensa kahdella voitolla. Sarjaohjelman puolesta meidänkin olisi pitänyt pystyä tähän, sillä varsinkin Cityn ottelut ovat olleet vaikeampia kuin meidän.

Sen sijaan Chelsean leirissä on varmasti jonkin asteinen paniikki tai kriisi päällä, kun joukkueella on yksi ainoa piste saldona kahdesta pelatusta ottelusta. Toki Manchester Cityn kotiareena on yksi pahimmista paikoista vierailla koko liigassa, joten sen suhteen tilanne antaa kuitenkin Mourinhon joukkueelle hiukan anteeksi. Loistavaa kuitenkin, että sinisten alku ei ole ollut viime kauden kaltainen ja vielä yksi huono tulos, niin olisi erittäin mielenkiintoista nähdä mitä Länsi-Lontoossa tapahtuu.

Tottenhamin ei pitäisi olla meidän kilpailija kärkisijoista, mutta valitettavasti neljän joukkoon sijoittumisen kannalta joukkue kuuluu kuitenkin kilpailijoihin, kuten viime vuodet ovat osoittaneet. Tottenhamin alku on ollut vielä heikompi kuin meillä, vaikka toki sen sarja-avaus oli todella vaikea vierailu Old Traffordille.

Suurimman vaikutuksen tähän mennessä on tehnyt City, joka näyttää ainakin kahden pelin perusteella huomattavasti paremmalta kuin viime kaudella. Myös Manun voitot ovat huono asia siinä mielessä, että paljon uudistuneen joukkueen olisi voinut alkukaudesta olettaa menettävän pisteitä ennen kuin uudet pelaajat oppivat tuntemaan toisensa ja Van Gaal löytää parhaan kokoonpanonsa. En edelleenkään usko Manun olevan mestari kauden päätteeksi, mutta parannusta voi tulla viime kauteen verrattuna selkeästi jos pisteitä tulee heikommillakin esityksellä jo näin alkukaudesta.

Meidän ongelmat ovat tiedossa ja en näe pelaajiston suhteen mitään muuta ratkaisua kuin hankkia vähintään ne kaksi selkeää vahvistusta joukkueeseen. Keskikentän pohjan tilanne ei todellakaan ole kunnossa jos Arteta näytti sunnuntaina siltä paremmalta vaihtoehdolta. Samoin Giroud maalistaan huolimatta ei vain riitä ja Walcott ei saa minuutteja edes vaihdosta, vaikka taitaa olla uuden sopimuksensa myötä joukkueen parhaiten palkattu pelaaja. Mitähän muuten esim. Sanchez ajattelee seuran palkkapolitiikasta?

Mitään sisäisiä ratkaisuja eli käytännössä junnujen yllättävää läpimurtoa ei ole luvassa keskikentän pohjalle tai kärkiosastolle jo ihan siitäkin syystä, että Wenger on lainannut lähes kaikki lupaavat junnut muualle koko kaudeksi, vaikka ainakin Akpomille olisi ollut käyttöä tässä tilanteessa.

9 thoughts on “Kaksi ottelua pelattu ja kaksi vahvistusta olisi edelleen pakko hankkia

 1. Eiköhän Alexis ajattele Walcottin palkasta lähinnä sitä, että Wengerin oli pakko maksaa jotta pysyy joukkueessa. Toinen juttu on on sitten se että oliko Walcott pakko pitää.

 2. Ei liity varsinaisesti tähän mutta Frimpong oli minusta lupaava dm, enkä näe että coq ois ollut parempi siihen aikaan kun Frimpong heivattiin. Voihan se toki olla että Wengerillä on asiasta enemmän tietoa kun minulla.

  • Paitsi, että Fimpongilla ei ollut mitään muita ominaisuuksia kuin fysiikka. Peliäly olematon ja syöttövalikoima melko ankea. Olis ollu ehkä hyvä DM joskus 70-luvulla. Coquelin on kuitenkin kohtuullisen älykäs pelaaja ja syöttövalikoima on meidän systeemiin riittävä.

 3. Jaahas, fa on pudottanut palace-matsin dumarin (mason) neljänneksi erotuomariksi, koska ei antanut punaista Coqille. Onkohan moista ennen käynyt?Ja tästä tod.näk. seuraa se, että punaiset on herkässä Coqin lisäksi muillekin meidän pelaajille.

  • Miten sitten käy eilisen maksa-allasottelun tuomarille: selvä maali Kirsikoilta (niin kuin selostaja heitä kutsui) hylättiin, mutta Poolin maali hyväksyttiin selvästä paitsiosta huolimatta….

   • Saa jatkaa Poolin ja Munan otteluiden dumarina – näytti mallia, että näin kuuluu toimia.

 4. Samaa mieltä hankintojen tarpeellisuudesta, mutta peli on ilmeisen monimutkainen ainakin hyökkääjän osalta. Mitään tuhnua ei kannata hankkia ja ”tähtien/tappajavaistoisten” osalta mahdollisuus on monen siirron takana. Näyttää siltä, että Wenger ei sitoudu mihinkään ennen kuin Cambellin kohtalo on selvitetty.
  Puolustavan keskikenttämiehen kanssa luulisi olevan helpompaa. Ei muuta kuin Zlatan-peloite eturiviin….

 5. Joo-o, nää tuomarikuviot menee mielenkiintoisiksi heti alkukaudesta.
  Kuka viheltää kenenkin pelejä jatkossa ja miten viheltää. Ja ennenkaikkea miten FA tulee reagoimaan räikeisiin virheisiin?
  Tykkimiessilmin, munahan on ollut jo vuosia dumareiden suosiossa. Toki mainittu pool myöskin. Saa nähdä miten tilanne kehittyy syksyn mittaan.
  Siirtoikkunan sulkeutuminenkin lähestyy uhkaavasti ja mitään ei tunnu tapahtuvan, ei niin mitn.
  Löytyykö vielä uskoa todellisen vahvistuksen hankintaan?

 6. Ei oikein riitä enää luottoa, koska mitään kovin uskottavaa pöhinää ei ole. Benzemaa ei Real halua myydä, se näyttää selvältä, koska hekään eivät löydä kovaa kärkeä korvaamaan. Muuten varmaan irtoasikin. Muutenkin Real on melkein ainoita jättiseuroja, joka suostuu tekemään isoja kauppoja (myös ulos) vielä näin myöhään. Esim. huhut Bayernin myynneistä ovat naurettavia, he panevat joukkueensa aina varhain kasaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s