Jälleen olemme tavallaan FA:n hampaissa

Isse ehtikin jo eilen kommentoida tuomaritoimintaa viime ottelustamme tai pikemminkin siitä seurannutta FA:n linjausta. Lee Mason on hyllytetty ja on ainoastaan neljäs erotuomari tulevan viikonlopun otteluussa, koska ei ajanut Coquelinia kentältä. On taas melko härskiä toimintaa ja vähemmän yllättäen kyseessä on meille loppujen lopuksi negatiivinen asia.

Hyvä asia on ehdottomasti jos tuomarit joutuvat vastuuseen pahoista virheistä, mutta sen pitäisi olla systemaattista ja sama kohtelu kaikille, eikä vain silloin kun asia nousee mediassa esille. Tilanne on täsmälleen sama kuin jälkikäteen annettavien pelikieltojen kassa eli niitä tulee jos kyseessä on tietty joukkue ja asia saa julkisuutta tarpeeksi mediassa, kun taas pahemmat tai samanlaiset tapaukset jäävät toisella kertaa täysin ilman rangaistusta.

Coquelinin olisi toki voinut ajaa ulos, mutta ei se olisi ollut mitenkään linjan mukainen tuomio jos ajattelee, että esim. Özilin kaatamisesta päätyviivalla boksin tuntumassa ei tullut myöskään korttia. Özil oli menossa maalia kohti ja lähellä maalia, kun Coquelinin virheet olivat kuitenkin suhteellisen vaarattomalla alueella puolessa kentässä.

Ylipäätään on erittäin surullista jos tämä FA:n toiminta johtaa taas siihen, että Coquelinille ja myös muille pelaajillemme nousee kortti tulevissa otteluissa entistä helpommin. Olemme kuitenkin usealla edellisellä kaudella olleet joukkue, joka on saanut tehdä vähiten virheitä per keltainen kortti, joten jos tilanne ennestään heikkenee, niin kyseessä alkaa olla jo melkoinen oikeusmurha.

Erittäin mielenkiintoista myös nähdä joutuuko myös eilisen Liverpool – Bournemouth pelin avustava erotuomari ja päätuomari hyllytetyksi, sillä virheet olivat huomattavasti räikeämpiä ja ratkaisivat ottelun Rodgersin ryhmän eduksi. Tuskinpa joutuvat tai näin ainakin veikkaisin jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

Pahemmaksi tilanteen tekee vielä, että kyseessä oli juuri täksi kaudeksi muuttuneen paitsiosäännön tulkinta. Eikä kyseessä ollut mikään edes erityisen vaikea tilanne, vaan paitsio oli täysin selvä uuden tulkinnan mukaan. Myös Bournemouthin maaliin hylkäämisen perusteet olivat todella kevyet, kun vertasi jälleen kerran tilannetta Skrtelin painiotteisiin toisessa päässä kenttää.

Hiljaista on meidän siirtojen ja ennen kaikkea vahvistusten hankkimisen suhteen. Benzemasta kirjoitetaan koko ajan jotain, mutta niin on tehty usean vuoden ajan ilman mitään todellisuuspohjaa tai ainakaan tulosta.

Jos pitäisi veikata niin lähimmäksi siirtoa päästään tämän uutisen myötä. Wengerhän rakastaa ilmaisia siirtoja ja tykkää antaa entisille pelaajilleen toisen mahdollisuuden. No vitsihän tämä oli, sillä eihän Wengerkään voi olla niin sekaisin, että ottaisi Ashley Colen harjoittelemaan joukkueen mukaan, eihän..?

11 thoughts on “Jälleen olemme tavallaan FA:n hampaissa

 1. Vielä ei mielestäni kannata suuremmin ahdistua kenenkään suosimisesta, tilanne on paljon lievempi kuin Ferguusonin aikakaudella, jolloin FA:n politiikan takia Manun voittaminen mestaruustaistossa oli huomattavan vaikeaa.

  Se on selvää, ettei managerien nerous tai puheet tässä ainoastaan paina, vaan kyseessä on pitkälti kabinettipolitiikka, jossa seurojen painoarvo suuresti vaihtelee. Arsenalin omistus on vuosikaudet ollut ulkomaalaisten käsissä (lasken Diamond Dannyn tähän myös) ja se näkyy hyväveli-verkoston puutteina.

  Merkillisintä on Poolin lievä suosiminen, vaikka sillä on kaatuilevia, vastenmielisiä pelaajia ja rehti-Steviekin on mennyt. Lädejä myös ylipäätään aika vähän enää ja ulkomaalainen omistaja. Ehkäpä tässä on kyse markkinnoinnillisesti tavasta pitää Pool edes jollain mittarilla suurseurana ja näkyvänä voimana valioliigassa. Sekä toisaalta siitä, että Rodgers on edelleen ainoa lädimanageri, jolla on edellytyksiä nousta maajoukkuevalmentajaksi (vaikka onkin pohjoisirlantilainen). Trauma huonoista brittimanagereista on hiertänyt huonojen englantilaispelaajien ohella FA:ta jo pitkään, saarilla ei luonnollisesti saada koskaan mannermaata kiinni, ellei valmennus nouse samalle tasolle. Fergusonin jälkeen on tyhjää, kovin tyhjää.

 2. No, ei tässä kovin kauas taaksepäin tarvitse katsoa, että tuomarivirhe kostetaan pitkään ja taajaan: Eduardo kalasti CL-karsinnassa rankkarin – emme saaneet sen jälkeen rankkaria pitkään aikaan tapahtui kentällä mitä tahansa. Ja tämä nimenomaan Valkussa.

  Väitän, että Coq saa tällä kaudella punaisen hyvinkin helposti.

  • Aivan, se oli median tuomio, koska skotit mölisivät niin ankarasti asiasta. Paljon riippuu siis miten vastustaja lyö rumpua. Nyt kohu oli aika vähäinen kaiken kaikkiaan. Varmasti kortteja tulee, ei siinä mitään, mutta Coquelinin pitäisi kyllä oppia pelaamaankin fiksummin.

 3. Pöhinä Benziksen ympärillä on kiihtymään päin. Toivoa sopii et nyt vedetään ässä hihasta!

  • Eikös sillä ole ollu joku oikea vamma?vai sitten”vamma”?onko nyt sit jotain uutta ilmennyt asian suhteen?ei noil bbc:lla tai sky:lla ole ainakaan mitään juttua ole ollut…

 4. Chelsealla alkoi kausi huonosti, pari pelaajaa hankittiin heti. Cityllä alkoi hyvin, megahankintoja silti haetaan.

  Ei Arsenalin rinki ole balanssissa, eikä hyökkääjä riitä. Keskikentän aika karmaiseva tekeminen pakottaisi menestysnälkäisen joukkueen hankkimaan sinnekin pelaajan ja kättelemään Flaminin, jolle ei kenenkään mielestä näköjään ole käyttöä.

  • Ysiä itse asiassa tarjottiin kesällä Giroud’lle, mut ei halunnut vaihtaa, kun monet ovat jo ostaneet nykynrolla varustettuja. Sinänsä hieno ele.

 5. Pedro valitsi munan sijasta chelskin, hinta noin 30 miljoonaa ekeä.
  Kyllä tässä sellanen kutina on, et hyökkääjä ostetaan pian meillekin. Mut dm paikalle tarvitaan myös tasokas ukko. Toivossa on hyvä elää, uskossa vielä parempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s