Kymmenisen päivää siirtoikkunaa jäljellä – joko olisi aika toimia?

On tämä kesä vain ollut uskomaton jopa meidän mittapuulla. Ainoastaan tunnetusti heikossa taloustilanteessa oleva Everton on käyttänyt siirtoihin vähemmän rahaa tänä kesänä kuin me. Me olemme myös ainoa joukkue koko liigassa, joka ei ole hankkinut yhtään uutta kenttäpelaajaa.

Enää on myös turha hirveästi jauhaa, että aikaa on vaikka kuinka paljon. Sitä on vähän reilut 10 päivää, joten vaikea uskoa enää mihinkään ihmeisiin ja etenkään siihen, että saisimme kaksi ehdotonta vahvistusta, jotka tarvitsemme ja joiden tarpeellisuus on ollut selvillä jo vuosia.

Parhaassakin tapauksessa korkeintaan hankitaan se hyökkääjä, mutta puolustavaa keskikenttää ei ole tulossa tänäkään vuonna. Toisin sanoen managerimme jättää taas vähintään yhden ja todennäköisesti kaksi osa-aluetta joukkueessa heikkoon jamaan ja näin ollen selitykset menestymättömyydelle ovat olemassa edellisten vuosien tapaan loukkaantumisina sun muina perusjargoneina.

Kuinka on mahdollista, että Wenger on niin harhainen, että kuvittelee meidän taistelevan mestaruudesta ihan tosissaan lähes samalla joukkueella kuin viime kaudella, jolloin emme koko kaudella olleet missään vaiheessa mukana mestaruuskamppailussa. Meidän paikallaan polkemisen lisäksi muut kilpailijat ovat vahvistuneet joko enemmän tai vähemmän riippuen joukkueesta.

Selitykset taitavatkin olla tutut asiassa. Wengerin tavoite ei olekaan voittaa Valioliigaa tai Mestareiden liigaa, vaan sijoittua neljän joukkoon, kuten aiemminkin. Samoin yhä enemmän alan uskoa uutisiin tai huhuihin, joiden mukaan managerimme saa normaalin ylimitoitetun palkkansa lisäksi bonuksen mitä vähemmän käyttää rahaa siirtoikkunoissa. Ei kai tätä toimimattomuutta ja joukkueen vahvistamatta jättämistä voi muuten selittää.

Perusselitykset, kuten se että parempia pelaajia ei ole saatavilla ovat täyttä roskaa. Kaikki kilpailijat kyllä löytävät tällaisia pelaajia pilvin pimein, mutta jotenkin mystisesti se on meidän kohdalla täysin mahdotonta, vaikka rahaa on enemmän käytössä kuin useimmilla seuroilla.

Otan esimerkin liittyen seuraavaan peliimme. Ei ole mitään syytä miksi Benteke ei olisi ollut saatavilla. Ei muuta kuin Liverpoolin tapaan ulosostohinta tiskiin ja pelaaja joukkueeseen. Benteke olisi ykköshyökkääjä myös meillä, joten tämä jo pelkästään todistaa Wengerin selitykset huuhaaksi siitä, että parempia pelaajia ei ole koskaan saatavilla.

No jäädäänpä tämänkin kesän aikana plussalle taloudellisesti, kun useita pelaajia on saatu lainalle, Podolski myytyä ja mahdollisesti vielä Campbell pysyvällä siirrolla johonkin ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Tämähän on kuitenkin se olennaisin asia nykyään Arsene PLC:ssä. Taloudellinen voitto on pääasia ja jos siinä sivussa tulee joku pokaali silloin tällöin niin se on bonusta, mutta ei voittamiseen nelossijapokaalia lukuun ottamatta kannata panostaa.

Mainokset

10 thoughts on “Kymmenisen päivää siirtoikkunaa jäljellä – joko olisi aika toimia?

 1. Hankinnat vasta ensi kesänä… Jaa miksikö: On täysin mahdollista, että ensi kaudella nelossijapokaalilla irtoaa vain torstailiigapaikka. Riippuu tietty siitä, miten englantilaiset ja italialaiset joukkueet menestyvät tällä kaudella CL:ssä ja Eurooppa-liigassa.

 2. Periaatteessa Wengerin odottelustrategia vaikuttaa oikealta, koska jos huhuja yhtään katsoo, niin City, Chelsea, ehkä Manukin aikoo vetää melkoisen loppurypistyksen siirtoikkunaan. Ongelma vain on se, että heidän huhunsa vaikuttavat olevan paljon uskottavampia ja pidemmällä olevia kuin mitä Arsenaliin liitetyt vähäiset huhut. Arsenalilla on kai jonkin prosenttiluvun (pieni) todennäköisyys Benzeman ostoon, eikä muuta edes suunnitella. Varasuunnitelmaa ei vaikuta olevan.

  Jos tuo nelossijan UCL-menetys osuu Englantiin ja mitä suurimmassa määrin Arsenaliin, se on kyllä seuralle tuskallinen sopeutus. Jämäcup ei kiinnosta ketään, ei yleisöä eikä pelaajia, mahdollsesti Wengeriä vähän kokeilu- ja sisäänajoareenana. Lisäksi paljon puhuttu yhteys torstaimatsiesta sunnuntain liigaesitysten munattomuuteen? Liigan kilpailu on niin kovaa, että paikka auringossa irtoaa ehkä enää joka kolmas vuosi tmv.

 3. Lienee(kö) niin, että Wenger odottelee ison pyörän pyörähtävän?
  Pelkona on kuitenkin se, että edes Benzeman osto ei onnistu. Koska Wenger on niin …tanan pihi.
  Epäilen että tässä odotellaan vielä, et Campbell saadaan myytyä jonnekin ja sen jälkeen hankitaan joku ”Wellbsin” tasonen ylijäämämies jostakin. Ts. maailmanluokan hyökkääjästä ei tarvitse enää unoksia, dm-miehestä puhumattakaan.
  Toi Issen arvioima ”nelossijalla sumujen saarilta torstailiigaan” saattaa olla tosiaan totta ensi kaudella.
  Nykyisellä miehistöllä se on lähempänä totuutta, kuin 1-3 sijat ja sehän tulisi tietämään huippumiesten lähtöä seurasta ja AW:n todellisen alamäen alkua.
  Positiivisesti ajateltuna, uuden ajan alkua?
  Reilu viikko siirtoikkunaa jäljellä, toivo elää hiipuen, pessimisti ei pety.
  Mut maanantaina painetaan niin poolia kuonoon, että lähtee!

  • Niin, täsmennetään vielä: tämän kauden neljäs pääsee edelleen CL-karsintaan. Jos italialaisjoukkueet saavat maapisteitä CL:stä ja torstailiigasssa samaan tahtiin kuin viime kaudella ja englantilaisjoukkueet yhtä huonosti kuin viime kaudella, Italia menee viiden vuoden vertailussa Englannin edelle. Tällöin kauden 2016-2017 nelossijapokaalista palkintona on torstailiigapaikka kaudelle 2017-2018. Jossitteluahan tämä on, mutta Hammers avasi peli karsiutumalla Torstailiigasta jo ennen pudotuspelikierrosta.

   Kaiken lisäksi wengerin pitäisi jatkaa omaa soppariaan, jotta hän pääsisi tekemään kokeiluja torstailiigasssa…

   Ai mennäänkö tässä asioiden edelle? Nimenomaan.

 4. Kas, FA loihe lausumaan, että Poolin maali olisi pitänyt hylätä paitsiona. Varmaan sit maanantaina lippu heiluu Poolille jatkuvasti…

  Ja wengerin terveiset hankinnoista: at the moment we are not close.

 5. Aw:n selitys on et tavaraa ei ole ollut myytävänä? Kumma kyllä kauppaa tehdään koko ajan.
  Chelski on lyömässä puntia pinoon ja ostamassa Pogban juvesta ja Stonesin evertonista.Sillä lailla.
  Nyt kädet kainaloita myöten ristiin…

  • On joo kumma juttu et muut on oikeastaa harvinaisen aktiivisia ollu ja puntia palanu ihan uskomaton määrä,mutta ei meille oikeesti YHTÄÄ kenttäpelaajaa!?!voi toki tos benzemas jotai olla vireillä,koska niin kauan siitä on jo mediassa vouhkattu,eikä karimi itsekää ole julkisuuteen tullut siirtoa torppaamaan,koska näin iso kohu asiasta tullut ja jos ei satavarmasti olisi siirtymässä niin kai olisi jo itsekin pannut huhuille stopin?

  • Sehän on nimenomaan näin Chelssi ostaa. Meidän johto ei todennäköisesti anna ostaa, voittoa tulee. Suostuisko muut valmentajat Wengerin paikalle? Toisaalta kaikki ei mene ihan putkeen, kun Diabyja roikotellaan mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s