4/9 pistettä – ei juhlimisen aihetta taaskaan kauden aloituksessa

Arsenal – Liverpool 0-0

Hieno peli 0-0 tuloksesta huolimatta jos katsoit ottelua neutraalista näkökulmasta. Ensimmäinen jakso oli lähes täysin Liverpoolin ja ainoastaan Cechin pari huipputorjuntaa piti meidät mukana pelissä ja lisäksi pallo oli kerran tai oikeastaan kahdesti tolpassa, kun tsekkimaalivahtimme jälkimmäinen huippupelastus lasketaan mukaan.

Yli 10 vuoteen tämä on ensimmäinen kerta, kun emme voita kumpaakaan kahdesta ensimmäisestä kotiottelustamme ja pahemmaksi asian tekee, että vastassa ei kuitenkaan ole ollut sentään Chelseaa, Cityä tai Manua, vaan West Ham ja Liverpool.

Positiivista oli reagointi tauolla heikkoon avausjaksoon, mutta valitettavasti vain toisen jakson hyvä tai parempi esitys ei yleensä riitä, kun vastassa on keskitasoa parempi joukkue. Vaikea käsittää miksi ensimmäinen jakso ja pelien alut ovat näin hankalia meille aivan todella usein usein. Valmistautumisessa, taktiikassa tai jossain mennään pahasti pieleen, sillä Liverpool varsinkaan Grovella ei ole kuulunut mihinkään mörköihin Manun tai Chelsean tapaan West Hamista puhumattakaan.

Edelleen karu fakta on, että meidän avaus oli eilenkin parempi kuin Liverpoolin, vaikka molemmat avauksen topparit puuttuivat. Kyseessä ei voi siis olla mikään muu kuin managerista johtuva asia, että olimme täysin alakynnessä oikeastaan koko ensimmäisen jakson ajan.

Moni nauroi Liverpoolin hankinnoille ennen kauden alkua, mutta Clyne, Benteke, Milner ja kumppanit todistavat, että kaikkien hankintojen ei tarvitse olla sitä Wengerin top top laatua, vaan järjen käyttö on sallittua ja joukkuetta voi parantaa myös muilla kuin Sanchezin tai Özilin tasoisilla pelaajilla, vaikka managerimme muuta väittääkin joka ikinen haastattelu. Maailmassa on kymmenittäin tai sadoittain pelaajia, jotka vahvistaisivat meidän joukkuetta ja olisivat saatavilla jos halua todella olisi. Kaikki muu on pelkkää selittelyä.

Ei ole epäilystäkään, että Benteke oli parempi kuin Giroud eilen vieden useita pääpalloja ja muutenkin ollen pelissä paljon paremmin mukana kuin meidän ykköskärki, jonka positiiviset asiat jäivät yhteen seinään boksissa sekä loistavan paikan missaukseen.

Cech palasi omalle tasolleen ja osoitti, minkä takia mies on edelleen aivan huippuluokan maalivahti. Kaksi pelastusta, johon moni maalivahti maailmassa ei pysty piti meidät mukana pelissä avauspuolikkaalla. Cechin lisäksi ehdottomia onnistujia olivat Coquelin, joka katkoi ja taklasi loistavasti useassa tilanteessa estäen Liverpoolin huippupaikat. Myös Gabriel pelasi kelpo ottelun, vaikka Chambers oli vähemmän vakuuttava vierellä erityisesti avausjaksolla. Valitettavasti taas näiden kolmen lisäksi loput pelasivat keskinkertaisesti tai jopa alisuorittavat ja se ei vain riitä tämän tason otteluissa voittoon asti.

Neljä pistettä yhdeksästä jaossa olleesta on todella heikko saldo ja mestaruuspuheet voi unohtaa jo tässä vaiheessa, sillä alkuohjelma ei todellakaan ole ollut edes kova. Meidän piti olla valmis kauden alkuun, koska joukkueessa ei ole tullut muutoksia, mutta niin vain Liverpool, City ja Manua ovat aloittaneet selkeästi paremmin, vaikka uusia pelaajia on hankittu useampia ja pelin olisi sitä myöten pitänyt ainakin Wengerin teorioiden mukaan olla vielä hakusessa toisin kuin meillä.

Karu tosiasia on, että eilisen ja ylipäätään alkukauden tapaiset otteet eivät vain ole riittäviä tai hyväksyttäviä jos tavoitteena olisi pelata Valioliigan tai Mestareiden liigan voitosta. Valitettavasti kaikki viittaa taas siihen, että managerimme tavoite ei olekaan nämä kaksi, vaan sijoittuminen neljän joukkoon ja siihen eilisen ja alkukauden otteet luultavasti taas kerran riittävät jos loppukaudesta tai jossain vaiheessa kautta saadaan kasaan hiukan parempi useamman pelin jakso.

Eihän tässä ole mitään uutta, mutta on se silti todella surullista ja ennen kaikkea turhauttavaa katsottavaa kaudesta ja vuodesta toiseen. Samat virheet toistetaan ja mistään ei opita tai ainakin kilpailijat kehittyvät vähintään samaa tahtia ellei nopeamminkin.

Potentiaalia olisi seuralla vaikka mihin, mutta viimeisteistä askelta ei ole halua ottaa ja en voi kuin kuvitella mikä olisi tilanne jos meillä olisi manageri, joka haluaisi voittaa keinolla millä hyvänsä sen sijaan, että suostuu joka ikinen kausi mieluummin varmistamaan paikan neljän joukossa minimaalisella panostuksella joukkueeseen.

Saa olla ihan vapaasti eri mieltä, mutta en näe minkään muuttuneen aiemmasta isossa kuvassa ja Wengerin tavoite on edelleen ainoastaan olla neljän joukossa ja tämä ei vain ole millään mittapuulla hyväksyttävää oman näkemykseni mukaan. Menestystä ei voi kukaan taata, mutta se että kaikkea ei laiteta likoon sen eteen on asia, jota en voi koskaan hyväksyä ja kun tämä jatkuu vuodesta toiseen olisi aika muutoksen ja rehellisesti sanoen muutoksen olisi pitänyt tapahtua jo vuosia sitten.

Wenger ei ole edelleenkään Arsenal, vaikka useat seuramme kannattajista edelleen näin kuvittelevat. Esimerkiksi Klopp olisi edelleen saatavilla ja voisi tuoda aivan uudet tuulet ja tarvittavan muutoksen tähän paikallaan junnaamiseen. Kukaan ei ole korvaamaton ja sen olisi viimeinen 10 vuotta pitänyt karusti osoittaa, mutta valitettavasti näin ei ole tapahtunut.

Vasta kolme peliä on takana, mutta uskooko joku rehellisesti, että olemme tänäkään vuonna yhtään lähempänä voittaa mestaruuden tai Mestareiden liigan kuin viimeisen 10 vuoden aikana? Jos uskotte niin haluisin kuulla perustelut enemmän kuin mielelläni.

Mainokset

14 thoughts on “4/9 pistettä – ei juhlimisen aihetta taaskaan kauden aloituksessa

 1. Vaikka pool kolisutteli tolppia, pool on myös alkukauden tuurijoukkue: Voitto bournemouthista paitsiomaalilla, eilen heitä vastaan hylättiin maali, joka ei ollut paitsio.

 2. Minähänlainen pelistä olisi muodustunut jos… siis JOS Ramsayn hieno maali vielä hienommatsa Santin syötöstä olisi hyväksytty.

  Aika hyvin Milnerit sun muut Lucasin muuten dominoi Santin ja Özilin ja muut kirput pois pallosta ja peli-ilostaan.

 3. Pakko kompata Villeä. Ei tässä ole mikään muuttunut. Samoja juttuja uudestaan ja uudestaan. Se että huudellaan mestaruuskappailusta ja hankitaan kenttäpeliin 0 vahvistusta on käsittämätöntä. Puutteet näkevät kaikki ja rahaa on kassassa mutta ? Kyllä peli taas uomiinsa jossain vaiheessa asettuu ja pelataan hienosti mutta kärki karkaa. Ei voi mitään. Meillä on erinomainen joukkue mutta yksi askel pitäisi vielä ottaa ja siihen tarvitaan lisää pelimerkkejä!

 4. Özil myyntiin, Ramsey kymppipaikalle, Ox laitaan ja uusi hyökkääjä kehiin. Siinä arsun lääkkeet. Kiitos.

 5. Alko vähän vituttaa blogistin kirjoittelu, ei voi mitään. Benteke missas aivan täydellisen paikan, jossa toki Cech venyttää hienosti, mutta haloo? Ja Giroudia sanot huonoksi? Toiseksi Ramsey teki aivan puhtaan maalin. Jäi vähän kaivelemaan, ettei tulos ollut 1-0 meille niinkuin pitäisi olla. Liverpoolin hankinnat ei todista yhtään mitään. Kauden päätteeksi ollaan kuitenkin top3 ja liverpool top6. Kriittisyys on ihan ok, mutta tällä kertaa meni hiukan ohi.

 6. Benteke oli kyllä aika keskinkertainen. Väittäisin, että aikalailla tasan saman tasoinen pelaaja kuin Giroud. Hyvä hankinta Liverpoolille, mutta Arsenalin pitäisi pystyä parempaan. Ei veisi meitä piiruakaan eteenpäin.

  Positiiviset pelistä oli tosiaan Cech, Coquelin ja Gabriel. Santi ja Chambers olivat kammottavia ensimmäisen puoliajan. Lopulta Ramsey oli kuitenkin meidän vaarallisin pelaaja. Eipä ole Alexiskaan vielä ihan huippukunnossa ja Özil edelleen ailahtelee suhteettoman paljon hintaansa nähden.

  Monrealista pitää kyllä sanoa, että on aika paljon petrannut siitä kun tuli seuraan. Aika tasaisen varmaa työskentelyä illasta toiseen. Harvinaista tässä joukkueessa

 7. On hauska huomata miten muutaman hassun pääpallon voittaminen tekee Bentekestä huippupelaajan, mutta kun Giroud tekee saman niin sitä ei noteerata ollenkaan.

  Kyllä Giro eilen oli paljon vaarallisempi pelaaja, vaikka ensimmäisellä puoliajalla ei juuri päästy edes hyökkäämään. Toisella puoliajalla monien huutama Theo otettiin kärkeen ja sen jälkeen hyökkäyksistä meni terä. Giron ollessa boksissa, vastustaja käytännössä ottaa häntä aina kahdella miehellä mikä tuo tilaa Sanchezille ja Ramseylle (ja tähän voi laittaa myös Chambon ja Santin) nousta vetopaikkoihin. Theo tarjoaa pystyjuoksuja, mutta niistä on iloa vain vastahyökkäyspelissä ja korkeaa linjaa pelattaessa…

  Väitän edelleen, että maailmasta ei montaa hyökkääjää löydy jotka parantaisivat meidän hyökkäyspeliä Girosta – siis pelaajista, jotka realistisesti ovat liikuteltavissa. Kukaanhan ei sitä tiedä, mutta uskoisin ettei Müller, Lewandowski, Zlatan, Benzema tai Suarez ole juuri nyt myynnissä. Ei nämä Carlton Colet ja Benteket ole mitään ratkaisuja..

  Coq, Cech ja Nacho saivat eilisestä esityksestä ison peukun. Tykkään kyllä Coqin tyylistä, taklaa, repii, riistää ja tsemppaa koko jengiä.

 8. Ihan samoja ajatuksia parin edellisen kanssa. Benteke saa krediittiä sellaisesta mikä Giroudin kanssa koskaan riitä. Tehojen kannalta ajateltuna Benteke oli jopa surkea, pelkästään ekalla jaksolla 5 vetoa ja Cech otti pojalta tikkarin suusta. Jos nämä benteket, lukakut yms. olisi oikeesti world class pelaajia, niin ei kai ne Merseysidella vetelisi. Sinänsä Wengerin toiminta on oikeaa, että ketään saman tason ukkoa ei kannata hommata. Jos sitä top top qualityä ei ole saatavilla, niin mieluummin sitten vastuuta olemassa oleville ukoille.

  Harmillinen se paitsiovihellys, mutta näitä tulee. Coquelin ja Cech nostivat selvästi tasoaan, hyvä niin.

 9. Girolla fysiikka ei oikein riitä. Voimaa on varmaan ja pääpeliosaamista, mutta jotta meno noihin lupaaviin boksipalloihin onnistuisi, räjähtävyyttä ja lähtönopeutta pitäisi olla enemmän. Nyt matsista toiseen myöhästyy ne harmittavat muutamat sentin rynnistyksistään. Joku kommentoi myös noita painimisia boksissa. Tätähän se isoilla hyökkääjillä aina on, lievästi saa rikkoa ja vaikka kaatuukin, ei niistä pilkkuja vihelletä. Zlatan ja vanhojen aikojen Drogba runnovat pallot estelyistä huolimatta boksiin,

  Ei minuakaan Benteke vakuuta, aika keskinkertainen pelaaja, Voi kyllä tehdä aika paljon maaleja, jos Poolin laitapeli alkaa toimia.

  Tuntuu, että tässä vaiheessa jälleen tulee esille Wengerin haluttomuus tai kyvyttömyys roolittaa pelaajiaan. Kärjet ja laiturit ovat hyvin erityyppisiä, mutta ei pelaajavaihdot oikein näy ainakaan positiivisesti, eikä tavoitteet tule esille. Theo on aivan hukassa ja Oxista ei saada riittävästi irti. Tuntuu, ettei useampi pelaaja tiedä, mitä pitäisi tehdä. Ei se kaikki voi johtua siitä, että vastustaja pelaa hyvin.

 10. Eihän tästä ole kuin 1 suunta, ylöspäin.
  Maali hylättiin eilen, Coq ei nähny edellisessä pelissä punaista…näitä tulee miltei joka pelissä.
  Futispeliä häviää harvoin kun tekee maaliin, jos 2 tekasee, niin usein irtoaa voitto! Tehokkuutta lisää ja omapää puhtaana. Siitä se lähtee, toivottavasti jopa nykyisellä miehistöä (ja managerilla).

 11. Pikkaisen ihmetyttää Walcottin rooli. Miksi ihmeessä vaihetaan kaveri sisään vasta silloin kun vastustaja on vetäytynyt alas ja pallon alla 10 ukkoa? Siinä tilanteessa ei räjähtävästä nopeudesta ole juurikaan hyötyä.
  Samalla otettiin eilisen kokoonpanon paras pääpelaaja pois, vaikka sille olis ollut muutamassa erikoistilanteissa käyttöä.
  Giroud saa kovaa kritiikkiä tehottomuudesta, mutta kun joutuu boksissa painimaan kahden sääntöjen rajamailla toimivan hujopin kanssa, jää maalintekovastuu muille. Jostain syystä sekä Ramsey, Cazorla että Sanchez, joilla kaikilla kohtuu hyvä laukaus eivät vaan osuu. Itse odottaisin huomattavasti enemmän maaleja myös Özililtä. Kymppipaikalla pitäis saada aikaan muutakin kuin nättejä syöttöjä.

 12. Viime kauden ”ihme”, venyminen komeisiin pisteputkiin, johtui pääasiassa isojen pelaajien tasonnostosta ja myös virkeydestä syksyn loukkaantumisten jäätyä taakse. Eilisestä tuli mieleen esim. se, että Poolin ryöpytys keväällä menee ehkä aika paljon heidän jonkinlaisen henkis-fyysisen katkeamisen piikkiin, ei niinkään ison tasoeron.

  Nyt Özil pelaa hyvällä jalalla ja pirteästi, mutta maaleiksi tämä ei muutu. Syötöt menevät varsinkin syvyyteen vähän osoitteettomiksi, hyökkääjien liike ei kohtaa Özilin aivoja. Cazorla pelasi huonosti ja samoin Sanchez on todella vaisu normaaliin verrattuna ja, no, ei sähäkkä ollenkaan. Sanchez ei pääse edes vetopaikkoihin, vaan joutuu blokatuksi. Mistä löytyy avainpelaajien taso?

  Toinen asia mikä viime kautta nosti, oli ainakin yhden kyvyn nousu eli Bellerin. Uusi ”tähti” piristää aina tiimiä. Onko tälle kaudelle toivoa läpimurroista? Mielestäni heikosti. Ehkä lähinnä Ox voisi onnistua maaleja tekevänä voimalaiturina. Tai Ramsey ”palata” Euroopan huipulle keskikentän maaliruiskuna. Alakerrassa Gabriel voisi lyödä läpi avauksen pelaajana. Toki jos Coquelin vetää koko kauden lujaa, on kyseessä jonkinlainen sensaatiopelaaja ja lopullinen läpimurto, joka säästäisi selvää rahaa kyllä seurallekin. Wenger varmasti näkisi mielellään luottolupaustensa onnistuvan ja niittävän kunniaa hänen silmälleen pelaajien spottaajana. Siksi myös Chambers ja jokunen ressujunnu saanee vähän antaa näyttöjä loukkaantumisten salliessa tai pakottaessa.

 13. Jotain ihan muuta: Kyllä skotlannin futistaso on surkea. Celtic jyrää Skotlannissa, mutta Malmö kyykyttää.

 14. Kyllähän tässä kannattaisi yrittää peluttaa Sanchezia kärkenä jossa laidoilla olisi Ox ja Walcott tosin tämä johtaisi siihen tilanteeseen että joku kolmikosta Cazorla,Özil tai Ramsey putoaa penkille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s