Wengerin ego ja sokea luotto tiettyihin pelaajiin sekä samaan systeemiin on loputon suo

Mistähän sitä aloittaisi tai pikemminkin jatkaisi liittyen maanantain Liverpool otteluun. Ennen ottelua Wenger piti tärkeänä asiana nopeutta hyökkäyksessä, mutta tuo oli pelkkää sanahelinää taas kerran, kun avauksesta löytyi Ramsey laidalta ja Giroud piikistä.

Muutenkin aivan mahdoton ymmärtää managerimme aivoituksia, sillä hyökkääjävalinta meni niin metsään kuin vain voi mennä. Tilanne olisi ollut eri jos oikealla olisi ollut Ox tai Walcott Ramseyn sijaan, mutta maanatain valinnoilla leveys puuttui kokonaan oikealta ja käytännössä me hyökkäsimme lähes koko ottelun keskeltä ja vasemmalta laidalta, joka teki Liverpoolin puolustamisen huomattavasti helpommaksi. Erityisesti, kun keskelläkään ei sitä nopeutta ollut yhtään.

Walcottin olisi ehdottomasti pitänyt avata piikissä jos tai pikemminkin kun Ramseya on managerimme pakkomielle oikealle. Samoin pelin alussa tilaa oli enemmän Liverpoolin puolustuslinjan takana, joten senkin puolesta Theo olisi ollut siinä vaiheessa oikea ratkaisu. Nyt Wengr teki kaiken niin väärin kuin voi vain tehdä. Lopussa Liverpool oli valunut oman boksin sisään, joten siinä vaiheessa Walcottia on turha ottaa yksinäiseksi kärjeksi, kun tuossa tilanteessa Giroud on huomattavasti parempi ja miksi tälläkään kertaa Walcottia ei voinut ottaa Giroudin rinnalle? Ai niin, mutta eihän ryhmitystä voi muuttaa pelaajien mukaan, vaan mieluummin pelaajat laitetaan samaan muottiin oli kentällä ja käytettävissä ketä tahansa.

Kohtalaisen tai siis äärimmäisen typerää oli myös tehdä Walcottista 140 000 punnan viikkopalkalla joukkueen parhaiten palkattu pelaaja, mutta silti mies ei mahdu avaukseen sen enempää laituriksi kuin kärkeen. Missä muussa joukkueessa parhaiten palkattu mies istuu penkillä? Ja joku jaksaa vielä väittää, että Pedro ei olisi selkeää parannusta Walcottiin.

Olemme muuten tehneet yhden maalin kolmeen liigapeliin tällä kaudella, kun Crystal Palace ottelun voittomaali oli Delaneyn omiin tekemä. Ellei tämä ole jo tarpeeksi murheellinen saldo, niin viimeiseen kuuteen kotiotteluun liigassa olemme jääneet viisi kertaa nollille ja WBA:ta vastaan osuimme neljästi, mutta kyseessä oli kauden viimeinen ja lähes merkityksetön ottelu, jota pystyi lähes vertaamaan harjoitusotteluun.

No edellisistä huolimatta emme selvästikään tarvitse hyökkääjää, vaan 370 000 viikossa yhteensä ansaitsevat Giroud, Walcott ja Welbeck ovat varmastikin riittävä kolmikko. Olemme luoneet eniten paikkoja kolmen ensimmäisen kierroksen aikana koko liigassa, mutta tehtyjä tosiaan yksi ainut meidän pelaajan toimesta onnistumisprosentin ollessa kahden prosentin paikkeilla.

Edelleen väitän, että Giroudin ja Ramseyn samanaikainen peluuttaminen on lähes sama asia kuin käskisi Özilin pelata yksisilmäisenä. Ennätyshankinnastamme ei koskaan tulla saamaan kyseisellä ryhmityksellä ja ennen kaikkea pelaajavalinnoilla läheskään parasta irti. Jos piikissä kolme ylintä miestä nykypelaajilla olisi Sanchez, Walcott ja Ox, niin tilanne olisi aivan eri. Cazorla kärsii myös Özilin tapaan paljon ylimpien pelaajien hitaudesta ja kyvyttömyydestä juosta pystyyn.

Tarjoilu olisi kohdallaan, mutta meillä ei yksinkertaisesti Wengerin suosiessa Ramseya laiturina ja Giroudia piikissä ole pelaajia, joilla olisi nopeutta ja suoraviivaisuutta tehdä pystyjuoksuja, joita erityisesti Özil tarvitsee ollakseen parhaimmillaan. Vaikea ymmärtää miksi Wenger ylipäätään osti Özilin jos ei aio rakentaa muuta hyökkäystä miehen avuille sopivaksi? Ehkä ei ostanutkaan, kuten useasti on aiemmin pohdittu tai sitten vain sokea luotto tiettyihin pelaajiin ja neppailufetissi ovat liian syvälle iskostuneita managerimme mielessä.

Mainokset

7 thoughts on “Wengerin ego ja sokea luotto tiettyihin pelaajiin sekä samaan systeemiin on loputon suo

 1. Oli kyllä poikkeuksellisen hienoa keskustelua edellisen blogin kommenteissa.

  Kieltämättä suurin ongelma liittyy pelin sisäisiin muutoksiin ja niihin reagoimiseen. Johtoa osataan nykyään jo jotenkin puolustaa, mutta syvältä puolustavaa muuria ei saa neppailemalla puhkottua mitenkään.

  Mielestäni huippukuntoiset Sanchez, Ox ja jopa Willshere olisivat hyvinkin tehokkaita pelaajia bussia vastaan, kun rynnivät pallo jalassa ahtaaseen tilaan, joko vetämään tai hakeamaan vapauttavaa seinää Ollista.

  Wallcott on totaalisen hyödytön pelaaja syvältä puolustavia joukkueita vastaan.
  Lieneekö oikeasti laittanut jonkun pykälän uuteen sopimukseen, että pelaa vain piikissä? Tai istuu mieluummin penkillä kuin pelaa laidalla?

 2. Tarvitaan suurempaa remonttia. Itse heivaisin seuraavat ukot; arteta, flamini, özil, walcott, debuchy, giroud. Welbeck ois hyvä varamies kärkeen. Hankkisin korvaajat bundesliigasta, putsataan dortmund ja schalke tyhjiksi ja rakennetaan uutta, Kloppin johdolla. Wenger saa väistyä takavasemalle, mielummin kauemmaksi kuin sir punanenä manussa, eli katsomoon ja kulisseihin ei jäädä kummittelemaan.

 3. Walcottia olisin itsekin toivonut avaukseen maanantaina. Giroudia tukeva seikka oli varmaankin omanpään erikoistilanteet, kun molemmat vakitopparit puuttui. Siihenhän Giroud tarjoaa paljon enemmän kuin Walcott.

  Samoin olisin toivonut Oxin saavan aloittaa oikealla. Vaikka Ramsey pisti pallon hienosti maaliin, niin jotenkin peli ei kokonaisuudessaan ole ihan kauhean vakuuttavaa ollut (hänelläkään).

 4. Kesän siirtofleguilun taustallahan on hyvin mennyt kevätkausi – wenger kun tuntuu uskovan, että homma jatkuu siitä, mihin keväällä jäi. No, tavallaanhan se jatkuukin – emiratesilla ei maaleja tehdä.

 5. Ikävämpi ajatus siirtopolitiikalle on se, ettei Wenger oikein tiedä, miten parantaa joukkuetta. Minkälaisilla pelaajilla, minkälaisella roolilla? Vaihtoehtoja on lukemattomia ja päätöksiä on vaikea tehdä. Paljon on oletettu Wengeristä systeemivalmentajana, mutta itse asiassa valmentaja luottaa varsin paljon huippuyksilöihin. Ennen ole Bergkamp, Henry, Pires ratkaisemassa pelejä ja muutama iso persoona alakerrassa. Nyt on annettu avaimet Özilile, Cazorlalle ja Ramseylle, tulokset ei vaan ole samaa luokkaa. Luotto on niin nimenomaan niissä pelaajissa, jotka saavat suurimmat vapaudet toteuttaa mitä vaan, kunhan hyökkäys toimisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s