FFP selittely ja mahdottomuus saada avauskokoonpano järkeväksi

Wengerin selitykset ovat olleet jo hyvän aikaa täysin todellisuudesta irtaantuneita ja sama linja näyttää jatkuvan. Financial Fair Playn suhteen managerimme kommentoi, että oli jo jonkin aikaa tiennyt UEFA:n perääntyvän asiassa. Silti joka kesä ja siirtoikkuna olemme saaneet kuulla kuinka FFP on ollut syy, jonka takia emme ole voineet hankkia tarvitsemiamme vahvistuksia. Aika ristiriitaista, kun muut ovat hankkineet pelaajia ja jopa Wenger nyt itse myönsi, että tiesi ettei FFP tule kestämään.

Kaikki muut Wengeriä ja meidän seurajohtoa lukuun ottamatta tiesivät, että FFP ei tule kestämään, mutta saman tiesivät varmasti todellisuudessa myös managerimme. FFP vain antoi hyvän tekosyyn selitellä ainaisia projekteja ja yksittäisten pelaajien kehittämistä joukkueen edun kustannuksella. Nyt kun tämä selitys on loppuun kulunut, niin uusin selitys on pelaajien puute markkinoilla.

Säälittävää väittää, että ketään ei ole saatavilla kilpailijoiden ja ylipäätään kaikkien muiden seurojen hankkiessa uusia pelaajia samaan aikaan. Rahaa on pankissa enemmän kuin tarpeeksi kahta tai kolmea tarpeellista vahvistusta varten. Uskomatonta kuinka tässä tilanteessa managerimme vain keksii uusia selityksiä, vaikka mitään syytä ei olisi ollut olla hankkimatta tänäkään kesänä uutta ykköshyökkääjää tai toista selkeää puolustavaa keskikenttää joukkueeseen. Mitähän Wenger sanoisi jos joskus oikeasti joutuisi manageroimaan seuraa, jolla ei ole todellakaan olisi paljoa rahaa tai palkkabudjetti olisi murto-osa meidän nykyisestä.

Wengerille näyttää myös olevan sula mahdottomuus saada kokoonpanoa järkeväksi oli tilanne mikä tahansa. Özilin yllättävä loukkaantuminen avasi Oxille paikan avauksessa, mutta nyt kun kerrankin oli nopeutta laidoilla olisi Giroudia voinut käyttää kärjessä. No Wengerin valinta oli tietysti Walcott. Asian teki pahemmaksi vielä Ramseyn pelaaminen kymppipaikalla, sillä walesilainen ei osaa läpisyöttöjä antaa vaan hyötyy enemmän juuri Giroudin tapaisesta kärjestä, jolloin toissakauden paras pelaajamme pääsee tekemään pystyjuoksuja ja taustanousuja boksiin.

Ylipäätään on viimeisten kausien aikana tullut selväksi, että Ramseyn paikka ei ole keskikentän kolmikon ylempänä juuri syöttövalikoiman puutteen takia. Ramseyn paras paikka on keskikentän keskimmäinen paikka, jossa miehen juoksuvoima ja pystyjuoksut tuovat miehen parhaat puolet esille. Tällä hetkellä vain tuntuu, että nöyryys ei riitä tuohon rooliin. Yksi huippukausi sai kai Ramseyn uskomaan, että mies on parempi pelaaja kuin todellisuudessa onkaan ja sen takia keskittyminen on näyttänyt olevan enemmän tai vähemmän jo aivan liian kauan omissa tehoissa joukkueen edun sijaan.

Özil on saanut paljon kritiikkiä koko seurassa olonsa ajan ja olen samaa mieltä usean asian suhteen tässä suhteessa. Silti eilinen todisti kuinka tärkeä pelaaja saksalainen on meidän hyökkäyspelille. Väitän, että miehen alivoimalla pelaavaa Newcastlea vastaan olisi luotu paljon enemmän huippupaikkoja Özilin ollessa omalla paikallaan ja sitä myötä maalejakin olisi tullut pari enemmän.

Wengerin vaihdot ovat olleet vuosia jo taktiikoiden tapaan suuri vitsi, mutta silti ne ovat joka ikinen ottelu juuri samanlaiset ja ennen kaikkea samaan aikaan. Aika tarkalleen 70 on minuuttimäärä, jolloin managerimme tekee vasta ensimmäisen vaihdon oli tilanne mikä hyvänsä. Nykyään myös Giroud ja Walcott eivät näemmä voi pelata enää samaan aikaan ollenkaan, vaikka vastustaja pelaisi miehen alivoimalla. Mahtaa olla vaikea vastustajan managerina reagoida ja miettiä taktiikkaa Wengerin vaihtoja vastaan.

Kaiken kaikkiaan tuntuu aivan liian usein, että voitamme otteluita Wengeristä huolimatta, kun asia pitäisi olla aivan toisin. Heikompien vastustajien pitäisi suurimmaksi osaksi kaatua jo ihan puhtaan tasoeron takia ja huippuvastustajia vastaan taas managerin roolin ja osaamisen pitäisi korostua. Valitettavasti saldomme huippuotteluissa on surullisen kuuluisa ja syyn pitäisi olla tiedossa kaikille, sillä niin kauan tätä samaa on nähty vuodesta ja kaudesta toiseen.

24 thoughts on “FFP selittely ja mahdottomuus saada avauskokoonpano järkeväksi

 1. Eipä tainnut tihkua aamun lehtiin mitään uskottavaa Arsenal-siirron tynkää? Olisko se siinä? Toki onhan tässä jokunen tunti jäljellä, mutta mutta..

 2. Kurjaa on. Ehkä jo uskommekin. Selittäisitkö vaihteeksi, miten on mahdollista, että muutkin suurseurat (paitsi Manchesterin kaupunkiseura) ovat kompuroineet pikkuseuroja vastaan, vaikka joukkueita hoidetaan asianmukaisesti ja johdetaan ammattitaitoisesti. Kellään niistä ei ole enempää sarjapisteitä kuin Arsenalilla.

 3. Pallo on pyöreä jne. Siinä sitä on selitystä muiden kompurointiin. Aiheellisesti Wengeriä täälläkin kritisoidaan, ei siinä mitään, mutta harmillisen usein unohtuu, että paljon Arsene tekee asioita oikein verrattuna muihin. Esimerkiksi nyt ajankohtaiset pelaajahankinnat. Tarkoitan, että varsin nimivahvan ryhmän saisi jalkeille niistä pelaajista, jotka ovat muualle siirtyneet ja joiden perään täälläkin on itketty, ja ovat sittemmin epäonnistuneet. On toki muistettava että niitä kalliita ”huteja” on osunut myös meille ihan riittämiin, mutta noin niinkuin pääpiirteissään Arsenen maltillinen siirtopolitiikka on ehkäpä toiminut paremmin kuin monen muun joukkueen kerskakulutus. Tämä nyt ei poista kuitenkaan sitä tosiseikkaa että menneenä kesänä olisi pitänyt tehdä muutama hankinta lisää, ja hyvissä ajoin, siitä olen samaa mieltä. Nyt kulman takana on peikko nimeltä ”iso luu”, joka jää vetävän käteen.

 4. Ihmeellisesti kuitenkin Wenger kadotti kevään vireen täysin ja hankintojen tekemättä jättäminen jäi ikään kuin hyödymättä, koska yhteispeli on ihan samannäköistä kuin niillä kilpailijoilla, jotka sitä hitsautumista joutuvat nyt odottelemaan. Eikä näin nojatuolimanagerin silmin taktiikkakaan ole niin hirveästi vaihtunut, joten imssä selitys? Taaksepäin on taas menty.

  Nythän kilpailijoilla on lupa odottaa kalliden hankintojen nostavan tasoa syksyn mittaan. Arsenalin voi odottaa kevään perusteella nostavan tasoa myös, mutta jos Wenger mietti kesällä (sanojensa mukaan) maalimäärien vähäisyyttä, eipä siihen muutaman matsin perusteella mitään parannusta ole sisäisesti tulossa. Pikemminkin maalimäärät jäävät ehkä vielä vähäisemmiksi. Keskikentän epätasapainosta ei viitsi enää edes keskustella.

 5. Noista kalliista siirroista sen verran, että usein nimekäs pelaaja tuo mukanaan paitamyyntiä ja uskottavuutta joukkueelle. Ellei pelaaja nyt täysin pupella. Niin myös jälleenmyyntiarvo on yleensä kohdillaan.

 6. Jos siirto(ja) tulee, ne tulevat huomenna. Syy: Monissa muissa maissa, kuten Espanjassa, siirtoikkuna sulkeutuu jo tänään. Huomenna wenger tietää, kenestä mikäkin seura haluaa vielä päästä eroon uusien hankintojen tieltä, joten sitten voi ammentaa alelaarista.

  • Mitä tämä ikkunan eriaikainen sulkeutuminen käytännössä tarkoittaa? Esim Espanjalaiset siis voivat vielä huomenna myydä kuitenkin pelaajiaan valioliigaan? Aikarajako koskee pelkästään hankintoja..

  • Maalimäärästä sen verran, että viime kaudella tehtiin lähes yhtä paljon maaleja kuin mestaruuden voittaneet chavsit. Lähes.
   Jos tosissaan haluttaisiin haastaa mestaruudesta pitäisi myös tosissaan tuota saraketta pystyä lisäämään.
   Keinot on toki monet. Eikä ostaminen ole välttämättä se paras keino.

   • Eikä omiin toki saisi mennä ainakaan enempää. Kukaan ei varmaan väitä, etteikö Wenger osaisi organisoida maalirikkaampia matseja, mutta myös voittoja pitää tulla vähintään entiseen tahtiin ellei vähän enemmän.

 7. ”Kaiken kaikkiaan tuntuu aivan liian usein, että voitamme otteluita Wengeristä huolimatta”

  by:Ville

  ”Tarkoitan, että varsin nimivahvan ryhmän saisi jalkeille niistä pelaajista, jotka ovat muualle siirtyneet ja joiden perään täälläkin on itketty, ja ovat sittemmin epäonnistuneet.

  by: Bubba

  Itse allekirjoitan ennemmin tuon Bubban kommentin.

  Omastakin mielestä Wenger tekee pelaajista parempia kuin ne oikeasti ovat.

  Onhan Wengerillakin ne omat heikkoutensa, esim pelin sisällä reagoiminen, mutta se on pientä sen verralla mitä hän on Arsenalista rakentanut manageriuransa aikana.

 8. Tässä siirtosaagaa tähän mennessä:
  Players in:
  Petr Cech (Chelsea)

  Petr Cech remains Arsenal’s only new signing to date

  Players out: Lukas Podolski (Galatasaray), Serge Gnabry (West Brom, loan), Carl Jenkinson (West Ham, loan), Wojciech Szczesny (Roma, loan), Abou Diaby (Marseille), Ainsley Maitland-Niles (Ipswich, loan), Brandon Ormond-Ottewill (Swindon), Ryo Miyaichi (St Pauli), Semi Ajayi (Cardiff), Yaya Sanogo (Ajax, loan), Daniel Crowley (Barnsley, loan), Isaac Hayden (Hull, loan), Jon Toral (Birmingham, loan), Renny Smith (Burnley), Emiliano Martinez (Wolves, loan), Josh Vickers (Swansea, loan), Wellington Silva (Bolton, loan), Gedion Zelalem (Rangers, loan)

  Arsene Wenger says: ”We are open and we are in the transfer market. If we find an exceptional player in any sector, we will do it. At the moment I don’t know if something will happen or not.”

  Kun lähteneitä on tuollainen kasa varsinkin noita loistavia junnuja, on jo todellinen ihme, jos ei muuta jää käteen kuin Petr, vaikka tietenkin ajatus on, että kaikki jää Petrin käteen….

 9. KK:n kommenttiin: kyllä, myydä voi, mutta ei ostaa, kun siirtoikkuna on sulkeutunut. Esim. Saksassa ikkuna jo kiinni.

  Meillekin lievästi huhuiltu Draxler siirtyi sit turvallisesti Schalkesta B-52:n seurakaveriksi. Ja LvG jatkoi pajatson tyhjentämistä: herne leverkuseniin ja januzaj lainalle Dortmundiin. LvG lienee varma, että saa vielä uuden hyökkääjän.

  Tuossa wengerin kommentissa on loistolisäys: ”in any sector”. Eli jos vaikka top top veskari ois tarjolla, sekin ostetaan…

 10. van Gaal on heittänyt miestä sen verran paljon ulos, että jatkavat shoppailua varmaan talvi-ikkunassakin. Wenger sen sijaan keksii syyt olla ostamatta helposti, vaikka poistojen lista tuossa yllä sekin melko komea. Vielä koittavat varmaan saada Flaminia ja Campbellia ulos.

  Syksyhän menee niin, että Theo on pian telakalla ja Giro kaksi matsia viikossa tahdin puuduttama hyvin nopeasti. Super-Welbeckin tervehtymistä odotellessa.

 11. Toivoisin taas jotain järkeä noihin kommentteihin ulospäin menneistä pelaajista. Kuka niistä olisi pitänyt jättää? Eikö ole hyvä, että zelalem ja kumppanit keräävät kokemusta kovemmista peleistä kuin reservissä? Miten se Wenger nyt tänäkin munasi?

  Ymmärrän mä turhautumisen kun ostoja ei tule, mutta ostaminen ostamisen ilosta on yksinkertaisesti typerää. Uuden pelaajan ostaminen ei tuo varmasti mitään lisää, katsokaa näitä parin vuoden takaisia sadan miljoonan shoppailuputkia..

  Wenger on konservatiivinen ja pysyy sellaisena, mutta kyllä Özilin, Sanchezin ja Cechin ostot osoittaa että rahaa käytetään kun kohde on oikea ja myyjä on valmis myymään.. Monesti tuppaa unohtumaan sekin, että myös sen myyjäpuolen pitää haluta tehdä diili..

  Ja vieläpä sekin täytyy sanoa, että ”wenger ei osta koskaan ketään” -tyyppiset väitteet on hevonpaskaa. Tuntuu että fanit on vallannut tää nykymaailman ”kaikki mulle heti tänne nyt!” -kulttuuri. Järkeä nyt kommentteihinkin

 12. van Gaal putsaa Munan mieleisekseen, mihin se sitten riittää niin nähdään kauden mittaan.
  Kieltämättä Arsenalin lähteneiden lista pitkä ja kyllähän tässä kylmä tulee jos jotain ei huomisiltaan mennessä tapahdu. Varsinkin kun tietää Arsenen, ehkäpä sen suurimman heikkouden/puutteen, kyvyttömyyden järkevään rotaatioon.

 13. Hessu on kyllä siinä oikeassa, että pitkää myynti- ja lainalistaa ei pahemmin kannata tuijottaa. Ei sieltä olisi ratkaisua löytynyt mihinkään – paitsi pahimmillaan wenger olisi saattanut heittää Sanogon kentälle viime hetken valttikorttina.

 14. Isse, vaanko siinä? 🙂

  Täytyy sanoa, että toisen kappaleen muotoilu oli huono. Tarkoitin että uuden pelaajan osto ei varmuudella tuo nykyrosteriin mitään positiivista lisää.. Voi olla että tuo, voi olla että tekee soldaadooot

 15. Kuka nyt mitään ostamisen riemusta. Myönnän itse auliisti, etten hyväksyisi missään nimessä ”uutta Sanogoa”, enkä olisi kritiikitön edes tunnustetusta mutta taantuvasta huippukärjestä kuten Cavani. Haluan lujan ja laadukkaan kehitysprojektin kuten Lacazetten tai sitten Benzeman tyylisen parhaassa iässä ja profilililtaan (mielestäni) sopivan kärjen.

  Lisäksi haluan viime kauden ykkösviittilöitsijän ja itsensä ulos pelaajan Flaminin ulos ja melkein kenen tahansa sarjajyräluokan pelaajan tilalle, joka paikalla on pelannut. Toki tietysti vähän parempikin kelpaisi. Coquelin kaipaa ehdottomasti lepuutusta, ehkä rauhoittumistakin, enkä oikein usko, että Arteta ja Flamini tarjoavat tätä. Sinänsä ei ole välttämätöntä tehdä hankintaa, joka kyseenalaistaa kokonaan Coqin, mutta freesimpää kierrätysmahdollisuutta varmaan moni kaipaa?

 16. Jos minä saisin päättää niin ensimmäiseksi pitäisi hankkia voimaa ja kokoa keskikentälle. Vaikka Coq on käyttänyt mahdollisuutensa hienosti, niin silti Arsenalin keskikenttä on ollut liian monta vuotta turhan pehmoinen. Kärkipelaajan ei todellakaan tarvitse olla mikään yltäkylläisyydessä laiskistunut ”supertähti”, vaan sille paikalle kaivataan maaliahnetta ja yritteliästä pelaajaa.

 17. Itse epäilen, että Wenger katsoo olevansa jonkinlaisessa moraalisessa kiitollisuudenvelassa viime kevään ja kahden cup-voiton miehistölle, eikä halua suuremmin kyseenalaistaa kenenkään peliaikaa.

  Toisekseen, ehkäpä hän ei tiedä oikeasti, millaista pelaajaa hakisi? Keskikentän pohjalle ja laitoihin on mielenkiintoisia kehitysprojekteja, eikä Wenger toisaalta ole koskaan kokenut mitään mourinhomaista fetissiä hamstrata pelipaikoittain runsaammin pelaajia. Ainoa mikä ihmetyttää, on ykköskärki Giroud, joka ei millään kriteerillä ole mikään alati kehittyvä lupaus. Ja sen verran Wengerkin on työskennellyt eri huippukärkien kanssa, että helposti erottaa sekä Walcottin että Welbeckin suuren rajallisuuden. Sekä tietysti Giron, joka näistä kehittyy kaikkein vähiten.

 18. On juuri oikein, että nuoret lainalle hankkimaan kokemusta, mutta jos käy niin kuin tämän päivän kommenteissa on kirjoitettu – Giro, Theo ja Welbeck – ovat yhtä aikaa sairastuvalla, joka on täysin mahdollista, niin joukkue on aika köykäisillä, kyllä nuo kolme sentään jotain saavat aikaan. Jos hyökkääjää ei hankita, toivottavasti lainasopimuksessa on optio, että lädejä voidaan kutsua takaisin. Arsene knows…..

 19. Wenger voisi lopettaa muniin puhaltelun ja hankkia Zlatanin. Joo, ikää on eikä lähde minnekään, kun pääsee pelaamaan Malmöön. Mutta silti.

  Mahkut parhaaseen puolustavaan kk-pelaajaan menivät jo kesäkuussa, kun Al Wahda hoiti homman…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s