Siirtoikkuna menee kiinni tänään

Tänään on sitten se viimeinen oljenkorsi jäljellä siirtojen ja vahvistusten hankkimisen suhteen. Siirtoikkuna sulkeutuu illalla klo 20.00 Suomen aikaa. Luvassa on siis järjetön määrä huhuja päivän mittaan ja Sky:lla on kai perinteinen koko päivän kestävä lähetys tiedossa.

Tämä koko touhu on vain äärimmäisen typerää ja ennen kaikkea se on sitä meidän kohdalta, kun hankintoja ei ole tehty kuin yksi koko kesän aikana. Aikaa on ollut viime kauden loppumisesta saakka eli kolme kuukautta ja jos tuona aikana ei manageri saa aikaiseksi kuin yhden hankinnan, niin ainakin omasta mielestäni kaikki tänään mahdollisesti tehtävät hankinnat Wengeriltä ovat paniikkiratkaisuja. Ei sillä, että uskoisin näitäkään tulevan.

Mourinhon kommentit rahankäytöstä ja viimeisimpänä Nevillen kritiikki varmasti tarkoittavat, että managerimme haluaa näyttää olevansa oikeassa eli toisin sanoen menestyvänsä nykyjoukkueella ilman vahvistuksia. Totuus on tietysti toinen taas ensi keväänä ja sen tietävät suurin osa kannattajista, asiantuntijoista ja jalkapalloa seuraavista.

Veikkaisin tänään tapahtuvan korkeintaan yksi siirto tai laina ulospäin. Vahvin kandidaatti lienee Campbell, joka vaihteeksi varmaan menee jonnekin lainalle. Todella järkevää ja eihän se olisikaan vasta kuin viides kerta ja varmasti ensi vuonna costaricalainen on sitten tarpeeksi hyvä.

Tämän päivän suurin jännitys meille goonereille lienee seurata kuinka paljon kilpailijat vielä onnistuvat hankkimaan pelaajia ja onko jokin niistä todellinen vahvistus, eikä lopun paniikkihankinta. Ainakin Manun ja jopa Chelsean voisi kuvitella hakevan vielä uusia pelaajia, mutta saa nähdä kuinka käy.

Ylipäätään on ehdottomasti hyvä, että enää ei tarvitse katsoa ja seurata tätä siirtofarssia kauaa. Wengerin tekeminen on kokonaisuutena ollut niin surkeaa tämän kesän aikana, että parempi mitä nopeammin ei tarvitse hetkeen enää miettiä siirtoja.

Tietysti saahan sitä kuvitella vaikka ihan loppuun asti tapahtuvan jotain suurta, kuten Özil pari vuotta sitten. Henkilökohtaisesti en jaksa uskoa tähän alkuunkaan, mutta periaatteessa se on mahdollista klo 20 asti ja meidän tapauksessa jopa vähän pidempäänkin, kun muistaa esim. tapaus Arshavinin.

Toki toivoa saa edelleen vahvistusta tai jopa kahtakin, mutta kannattaa olla kuitenkin sen verran realisti, että ylivoimaisesti todennäköisin vaihtoehto on nykyjoukkueella jatkaminen vähintään tammikuuhun saakka.

Mainokset

35 thoughts on “Siirtoikkuna menee kiinni tänään

 1. Siis Wengerin mahdolliset hankinnat on paniikkihankintoja, muut vahvistaa joukkueitaan. Selkeä ero, OK.
  Minun mielestäni siirtoikkuna pitäisi sulkea kokonaan samalla kun kausi alkaa. Katsotaan nyt kuitenkin iltaan asti, kuka panikoi ja kuka ei.

 2. En usko, että Cavani on saatavilla. Samassa yhteydessä mainittu Rabiot on mielestäni kokeilemisen arvoinen.
  Kyllähän Cavani vahvistaisi nykyistä hyökkäyskokoonpanoa, mutta olisiko sittenkään kaiken hypetyksen arvoinen…??

 3. Toivottavast ei tule ketään.

  Näin hieno joukkue tarvitsisi ainoastaan huippukärjen ja niitä ei valitettavasti ole markkinoilla. Noi Witselit voi mun puolesta mennä Spöörsiin…..

 4. Vain muutama tunti aikaa, eikä kellään mitään käryäkään hankinnasta. Ketään ei siis tule.

  Mestaruuskamppailu on samalla ohi, joukkue ei ole Cityn tasoa alun alkaenkaan ja nyt kun Cityllä on puolellaan selvästi vahvempi aloitus ja Chelsean kaato, ei hommassa ole mitään epäselvää.

  Odottelemme jälleen ensi kesää ja toivomme cup-kannua. On tämä monipuolista.

  • Huhheijaa.
   Kausi luovutettu jo. Jopa ennen kuin kaiken pelastava siirto ikkuna on sulkeutunut.
   Jotain on kavereiden aamupuurossa pahasti pielessä.

   • JEE!
    Päästään rauhassa valmistautumaan ensi kesän siirtopettymykseen…

   • Hyi hyi, Trudat! Pitäisihän sinun tietää että täällä ei saa positiivisesti ajatella, se on naiviutta. Ajattelun pitää olla objektiivista, mielellään tieteelisin kriteerein, tilastoihin perustuen. Täällä kuuluu olla ”realistinen” ja kriittinen. Muistathan sen ensi kerralla, niin hyvä tulee! ;D

   • Toki saa olla strong blind faith. Mutta onko jotain konkreettista, jolla kiistää reilun 10 vuoden pettymysperspektiivillä arvioitu kauden lopputulos? Kesän kaavahan oli peräti äärimmäisen perinteinen: pilkahdus toivoa edellisellä kaudella paremmasta, joten mitään ei kannata tehdä.

   • Ensinnäkin kiitos siitä että saa olla strong blind faith. Joillekin tämä edellisen kauden pilkahdus toivosta, ja huipputason maalivahti, vain riittää siihen että kannua ei kannata antaa pois neljän pelin jälkeen.

    PS. Trudat, kannattajien suurmestariksi pääset demonisoimalla valmentajaa, mitä useammin sitä parempi. Vinkkinä vaan..

 5. Huhujen mukaan meidän hyökkäykseen tulee eero skodacup markkanen.
  Sekin tietysti on parempi kuin giroud, kunnes wenger osaamattomuuttaan alkaa peluuttamaan häntä maalivahtina ja taas saadaan odottaa 10 vuotta seuraava pokaalia ja tämä ei taas yllätä ketään ja mitä lie…
  Raskasta on.. Niin kovin raskasta.

 6. Valitettavasti kärkipelaajien osalta markkinat on niin kuivat, että ei voi tyhjästä nyhjäistä. ManU jos joku tarvitsee hyökkääjän, mutta ei näytä sinnekään sateentekijää löytyvän. £36 miljoonaa Martialista on aivan käsittämätön summa kun ajattelee, että kaverilla on 11 pääsarjamaalia tehtynä koko tähän astisella urallaan.

  Sen sijaan noita keskikentän pohjan pelaajia on tarjolla vieläkin, samoin kuin laitureita. Jompi kumpi olisi ehdoton hankinta, mutta pahasti näyttää sitlä, että haaveeksi jää. Siitä ei voi kyllä syyttää muuta kuin Wengeriä.

 7. Sen sijaan uusi numero 9 ilmeisesti saadaan. BBC:n David Ornstein on nimittäin twiitannut, että Giroud ottaa käyttöönsa meidän surullisen kuuluisan no. 9 paidan.

  • No en kyl tuollaista twiittiä ole nähnyt. Lienee feikki, sillä kukaan ei vaihda nroa kesken kauden. Lisäksi giroud’lle kesällä tarjottiin ysiä, mutta ei halunnut.

 8. Voi harmi, ja kun niin toivoin….. No mutta sitten mennään niillä mitä on, eipä siinä sen kummempaa.
  Kyllä minä niin olen tässä pahoittanut mieleni, kun toiset ne vaan paniikissa pelaajia ostelee…

 9. Jos minua tarkoitat Isse, niin harmittelin sitä, että mitään ei tapahdu. Loput kirjoitin vain yleisen tunnelman ylläpitämistä varten…pieneksi kevennykseksi. En todellakaan rupea sen enempää morkkaamaan ketään mistään.
  Asiat asiana ja näkemykset reilusti esiin.

 10. Näin on näreet. Ei sieltä ole tulossa uutta ukkoa, tuskin tulee poikasta kaa. …
  Näillä mennään mitä on. Tuskin vahvistuksia on tulossa talvellakaan.Ensi kesä on taas asia erikseen.
  Niin kuin kommenteissa on jo kirjoiteltu, tämän(kin) kauden odotukset on ainoastaan cup-kilpailuissa.Muusta on turha uneksia.
  Kädet ristiin, ettei avainmiehet loukkaannu ja että kärkiosasto löytää maagisen maalintelovainun maaottelutauolla.
  Valkussa taistelemme sijoista 2-5.

 11. Tärkeintä on cohesion, kuten wenger on toitottanut pitkin kesää…

  Siirtoikkunan kohelluspysti menee kuitenkin muna-real-deGea-saagalle. Olisivat kysyneet Arsenalin toimistosta, miten faksi saadaan laulamaan ajoissa vaikka lumihangessa (vrt. Arshavin-case) – tai ainakin pystytään osoittamaan, että lauloi ajoissa.

  No, nyt on meilit käytössä ja ehkä wengerin esikunta on vielä faksiajassa, joten diilit jäivät tekemättä.

 12. Hirveän yllättynyt, tai toisaalta pettynyt, ei tässä tilanteessa osaa olla. Itse jo uumoilin kauden loputtua, että aika hiljaista saattaa olla siirtorintamalla.

  Jos tilannetta verrataan vuoden takaiseen, niin kai tilanne paremmalta näyttää. Wenger toi sisään maailman luokan maalivahdin ja Szczesny saa nyt ehkä tärkeitä minuutteja Romassa. Puolustuksen osalta tilanne on selkeästi parempi kun Gabriel tuli tammikuussa ja Bellerin teki läpimurron. Kaikille paikoille on kaksi vaihtoehtoa olemassa. Keskikentän pohjan osalta tilanne on myös parempi, koska Coquelin on sen tontin nyt itselleen vallannut. Sitten on nuo kaksi kokeneempaa sotaratsua siellä tuuraamassa. Muuten keskikentän osalta tilanne on aika muuttumaton. Noin periaatteessa pitäisi löytyä niin laatua kuin leveyttäkin.

  Laitojen osalta tilanne on aika muuttumaton. Podolski lähti, mutta nyt Walcott on terveenä (joskaan paha sanoa tuleeko minuutteja laidalla enää jatkossa). Sanchez ja Ox tuntuvat ihan laadukkaalta kaksikolta, lisäksi olisi heittää myös Campbellia, Walcottia ja Welbeckiä. Sekä Wengerin tuntien Ramseya ja Cazorlaa. Kärjen osalta myös aika stabiili tilanne. Giroud, Walcott ja Welbeck sekä tarvittaessa Sanchez tai Campbell.

  Määrällisesti ukkoja pitäisi olla hyvin, mutta saa nähdä tuleeko taas loukkaantumissumia häiritsemään ja toisaalta kuormittamaan osaa. Laadullinen riittävyys nyt sitten varmaan herättää enemmän keskustelua, varmasti pettyneitä kirjoituksia tulee niin Villeltä kuin kommentoijilta. En yllättyisi jos tultaisiin kuulemaan, että Wenger tekee jälleen kerran samat virheet ja mitään muutosta missään ei ole ollut. Mene ja tiedä. Kolmas kesä peräjälkeen kun seuraan hankitaan selkeästi sellainen top quality -pelaaja, joka nyt mielestäni on ollut muutos Arsenalin hankintapolitiikassa. Kaksi perättäistä cup-voittoa antavat myös jonkinlaista pohjaa rakentaa voittamisen kulttuuria.

  Odotukset on kuitenkin aika isot, jos yhtään kenttäpelaajaa ei hankittu, niin itse vedän sej johtopäätöksen, että Wengerin mielestä joukkue on valmis ja hänen mieleisensä. Valmista palettia kuorrutettiin hankkimalla Cech. Jos tämä kausi epäonnistuu, alkaa syyt Wengerin jatkolle olla aika hankalia. Runko on ollut kasassa pitkään ja siihen ollaan tehty hyviä täsmähankintoja. Monet pelaajat alkaa olla optimi-iässä urallaan. Nyt olisi aika ulosmitata sitä potentiaalia ja isoja puheita. Jos se ei onnistu, niin sitten voisi olla jonkun toisen vuoro yrittää…

 13. Jarkka, todella hyvin ja tyhjentävästi kirjoitettu. Nyt vain eteenpäin ja katsotaan sitten mihin se riittää.

 14. Olisihan se uusi huippukärki ollu pytyistä taisteltaessa tärkeä, mutta toisaalta toivon ja haluan uskoa vielä esim welbeckiin, on sopiva sekoitus nopeutta,jäntevyyttä ja voimaa (ainakin enemmän papua kun theolla), niin on ainakin erilaisia variaatioita kärkeen, toivoisin jopa dannyn saavan reippaasti vastuuta piikissä eikä laidalla niin ehkä miehestä saadaan vielä koulittua kelpo kärki joskus.sen sijaan coqueliniin luotto koko kauden suhteen itsemurha, ei tulla kyllä valion voitosta taistelemaan, pahoin pelkään.

 15. Saamme kyllä nauttia wengerin siirtokuvioista ainakin vielä ensi kesän, sillä nykyinen pesti on kesään 2017 asti. Mut joo, wenger on korostanut cohesionia ja nyt sit sitä ei ole sotkemassa mikään uusi jamppa.

 16. Hyvä Jarkka,se on juuri noin.Peterin kaappaus oli huikea ,viime vuonna Alexis ja toissav. Özil.Siihen vielä Brassi ja omat ukot jotka menee harppauksin eteenpäin niin porukka on läjässä.Parempi ostaa wordclass vuodessa ja 3 kolmessa ku vrt Manu ,Spuds,Pooli.Maksoivat ylihintaa normipelaajist.Wenkun pitäis vaan vielä reippaamin muuttaa keskikentän ja hyökkäyksen ukkoja vastustajien mukaan.

 17. Varmasti saamme kuulla tähän tilanteeseen ikään kuin sopivat vanhat lorut Wengeriltä. Eli hänellä on uskoa näihin pelaajiin, uusia ei tarvita, pelaajien pitää uskoa ja varsinkin kannattajien. Nämä on kuultu muutamaan kertaan ja näinhän tätä henkilöjohtamista aina yritetään.

  Vanhan kaartin aikakauden lopetti (vaikkakaan ei ihan kirjaimellisesti) Henryn lähtö, henkisesti 2006, oikeasti vähän myöhemmin. Ns. uuden ajan pelaajista on jäljellä vain Theo. Wengerin tämän linjan iso ja ratkaiseva ongelma onkin se, etteivät pelaajat usko. Eikä merkittävä osa kannattajistakaan. Paketti hajoaa ja mitään taianomaista henkeä ei synny. Jotkut kehtaavat syyttää tästä marisevia kannattajia, jotka eivät seiso joukkueen takana. Pelaajat ne pettävät, ykkösenä ”oma poika” Fabregas ja monet monet muut, jotka ovat lähteneet, Wengerin mukaan menestyksen kynnyksellä. Managerin linja ei vaan ole enää uskottava menestymisen kannalta ja tämä passiivinen kesä oli varmasti kylmää vettä osalle pelaajistakin ja seuraa kommentoiville ex-pelaajille, jotka selvästi odottivat vahvoja rakennusliikkeitä. Suurseurat vaihtavat joka kesä joitain pelaajia, osin marginaalisen parantamisyrityksen takia, osin mukavoitumisen vähentämiseksi. Wengerin menetelmät ovat erilaiset ja liigamestaruuteen niillä ei nousta. Puhumattakaan UCL-kannusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s