Maaottelutauko onneksi vuorossa

Puolitoistaviikkoa mennään ilman oikeita pelejä maaotteluiden astuessa kuvaan. Useasti tämä on todella ärsyttävää ja pitkäveteistä, kun maajoukkueiden tekemiset eivät kiinnosta oikeastaan ollenkaan. Tällä kertaa vajaan parin viikon tauko on vain hyvä asia eilisen tai paremminkin sanoen tämän kesän siirtoikkunan fiaskon jälkeen.

Joukkuetta ei saatu vahvistettua läheskään tarpeeksi, joka pilaa jälleen menestysmahdollisuudet tämänkin kauden osalta. Veikkaisin nykyisistä pelaajista vähintäänkin Sanchezin lyövän siirtoanomuksen pöytään ensi kesänä, kun olemme neljäs tai kolmas parhaimmillaankin ja päätämme kauden ilman ainuttakaan pokaalia. Jos paras pelaajamme oli jo viime kaudella tyytymätön, vaikka voitimme FA Cupin, niin mitähän mies ajattelee tästä, kun Wenger ei edes yritä voittaa arvostetuimpia kilpailuja ja luovuttaa homman ennen kuin kausi on edes kunnolla vauhdissa.

Tällä hetkellä ollaan oravanpyörässä siinä kohtaa kautta tai vuotta, että managerimme sanoo, että siirtoikkuna on kiinni ja enää ei voi tehdä mitään. Nyt vain pitää olla joukkueen takana ja tuomiot voi jakaa sitten keväällä. Keväällä taas kausi on ohi ja siihen ei enää voi vaikuttaa, mutta silloin sanotaan, että nyt on rahaa käytettävissä ja koko kesä aikaa hankkia tarvittavat pelaajat. Lyhyesti sanottuna managerimme siirtää aina katseet ja tavoitteet tulevaisuuteen, jotta kukaan ei kiinnittäisi huomiota jatkuvaan epäonnistumiseen ja siihen, että tavoite ei ole edes voittaa, vaan sijoittua neljän joukkoon.

Ex-pelaajat, asiantuntijat, kannattajat ja moni muu ovat nähneet joukkueen ongelmakohdat pelaajistossa jo vuosia, mutta ilmeisesti kaikki muut ovat asian suhteen väärässä ja Wenger oikeassa, kun ketään ei siitä huolimatta kannattanut Cechin lisäksi hankkia. Mielipiteensä sanoivat eilisen johdosta muun muassa Henry Sky:n studiossa, Merson Sky:n artikkelissa ja myös Keown ESPN:llä. Ai niin, mutta unohdin eihän kukaan edellä mainitusta kolmikosta ole manageroinut yli 30 vuotta, joten he eivät voi tietää mitään asiasta, eikä heidän mielipiteellään ole mitään painoarvoa.

Mourinhon muutama viikko sitten antamat kommentit meidän rahankäytöstä toimivat selkeästi juuri, kuten oli tarkoituksin. Wengerhän ei voi sietää jos joku kritisoi miehen toimintatapoja ja näin ollen päätti näyttää, vaikka Mourinhon kommenteissa ei ollutkaan totuuspohjaa, että pärjää nykyjoukkueella ilman ainuttakaan kenttäpelaajahankintaa. Jos Mourinhon kommentit eivät olleet jo tarpeeksi viimeistään Nevillen kritiikki ennen ja jälkeen Liverpool pelin varmisti asian. Jos joku näkyvästi nostaa selkeitä ongelmakohtia esille ja kritisoi Wengerin joukkueen rakennusta, niin on aivan varmaa, että managerimme ei varmasti tee hankintoja ja korjaa asiaa, kuten on ehdotettu vaan toimii täysin päinvastoin ja jatkaa aiemmalla linjallaan entistä tiukemmin.

Lyhyesti sanottuna managerimme ego, idealismi ja tapa toimia ovat tärkeämpiä kuin joukkueen menestys. Tämän ei pitäisi olla mahdollista koskaan, eikä ainakaan tätä 10 vuotta mitä me goonerit olemme sitä joutuneet todistamaan, eikä loppua ole edes nähtävissä. Wenger ei edelleenkään ole Arsenal tai seuraa suurempi, vaikka moni niin näyttää kuvittelevan.

 

Mainokset

9 thoughts on “Maaottelutauko onneksi vuorossa

 1. Niin. Olennainen kysymys ei ole meidän tuntemukset, vaan se, mitä joukkueen valovomaiset pelaajat tekevät ja päättävät. Menneenä kesänä kaikki olivat mitä ilmeisimmin lojaaleja seuralle, vaikka kiinnostusta varmaan olisi ollut muuallakin. Tämä johtui luultavasti parin aiemman kesän hyvästä pöhinästä ja cup-voitosta. Nyt palattiin siirroissa viime vuosikymmenelle. Mutta jos Özil ja Sanchez vähähkin vihjaavat lähtöhaluista, siirtorumba käynnistyy keväällä välittömästi. Aiemmat näytötkin on niin kovia, ettei ole edes paljon väliä miten tämä kausi menee.

  Ensi kesänä on jo Wengerille siinä haasteellinen, että viimein Rosicky, Arteta ja Flamini lähteävät ja ainakin pari keskikenttäpelaajaa pitää hankkia. Nahkapäätös eli uutta pahvia vaan käteen ei vaan voi olla enää mahdollista.

 2. Ensi kesänä on keskikentän remontti edessä, halusi Arsene sitä tai ei. Jos tämä kausi menee surkeissa merkeissä, aiheuttanee se Wengerille lisämurheita hankintojen suhteen, koska siinä tapauksessa rahaa on käytettävä siirtoihin ja palkkoihin vielä enemmän.

 3. Ja Welbeck polvileikkaukseen ja on kuukausia sivussa. Käytännössä koko kauden siis. Onkohan Wenkun ratkaisu sitten Akpomin kutsu takaisin Hullista vai selitelläänkö sillä, että kärkeen riittää tunkua Giroudin, Walcottin, Sanchezin ja Campbellin muodossa. Ei tämä nyt taas vahvalta näytä

 4. Ei näytä vahvalta, ei näytä. Maaottelutauko edessä ja sieltä kun vielä 1 tai 2 avauksen miestä saadaan vesijuoksu rinkiin, niin kikkelis kokkelis.
  Mut ei paineta päätä pensaaseen, vielä. Tää on nyt vaan pelin henki, mut toivotaan et ei hamaan tappiin asti.

 5. Tää on ny taas vähän tätä, että vanhojen pelaajien kommentit poimitaan mukaan ku ne sopii agendaan. Enpä muista, että Henryn alkuvuoden Wengeriä tukevia lausuntoja olisi linkattu tänne…

  Tuntuu lievästi ennenaikaiselta spekuloida Özilin tai Sanchezin siirtohaluilla. Ainakin Özil kertoi aikanaan Wengerin olleen tärkeä tekijä siinä, että mies tuli Arsenaliin. Samaa puhui Cech. Ja kukaan näistä ei ole kyllä näyttänyt tyytymättömyyden merkkejä valinnastaan. Että ehkä tämä koheesio ja itseluottamus omiin kykyihin on laajasti ja vahvasti läsnä myös pelaajistossa, eikä sitä myöten ainakaan pelkästään managerin harhainen näkemys tai ego-näytös.

  Mie en kyllä näe syytä ihan näin kovaan synkistelyyn mitä viime päivinä on esiintynyt. Kausi on ihan alkutekijöissään, mitään ei ole menetetty tai saatu.

  • Harvoin täällä on aihetta niin vakavaan synkistelyyyn kun tuutista suolletaan. Toki se aihe sitten kaivetaan väkisin onlinegoonerilta tai jostain menneisyydestä.

   Ei tässä kyllä juhlan aiheita liiemmin ole alku kautena näkynyt. Kahdella tyydyttävällä kärjellä ei vain meidän kokoisen seuran pitäisi kauteen lähteä.
   Wellbsin tila olisipitänyt ehdottomasti selvittää etukäteen ja sitten ostaa vaikka lord bendtner takas tai ihan kuka tahansa…
   Saa nähdä joudutaanko kuulemaan wenkun ylistystä campbelin potentiaalista tai jotain muuta huuhaata.
   Saattaa tulla pitkä syksy, mutta luovuttaa ei pidä!

 6. Rehellisyyden nimissä Welbeck on kyllä niitä pelaajia, joiden loukkaantuminen sattuu vähiten. Peluuttaisin itse jopa Sanchezia mieluummin kärjessä kuin tehotonta Dannya. Koska laitaan voi Wengerin mielestä laittaa liki kenet hyvänsä, niin Welbeckin peluutuksessa ei ole paljonkaan mieltä. Ennustan, kuten siirron aikaankin, latteaa ja suhteellisen lyhyttä (2-3 vuotta) Arsenal-uraa. Wengerin mielestä puolustava laituri ei ole erityisen seksikäs eikä pelitavalle sellainen ole kriittinen. Toki pelaaja mahdollisimman pian kuntoon ja hyvää uran jatkoa kuitenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s