Puheet tasoa Bayern Munchen, mutta teot jotain aivan muuta

Onhan tämä meidän koko seuran siirtotouhu ja ylipäätään toiminta aivan järkyttävää seurattavaa. Rahaa on ja esimerkin sanotaan olevan Bayern Munchenin tapaisissa seuroissa, mutta teot vuosi toisensa jälkeen todistavat aivan toista. Jos koko kesänä saamme yhden ainoan vahvistuksen hankittua, niin se ei vain riitä millään mittapuulla. Jos olisimme edellisenä vuonna voittaneet liigan selkeästi olisi kesän toiminta ollut jollain tavalla ymmärrettävää ja jopa hyväksyttävää.

Jos joukkue ei ole tosissaan edes haastanut vuosikausiin mestaruudesta, niin silloin on aivan turha väittää, ettei markkinoilta ole saatavilla parempia pelaajia kuin joukkueessa jo on. Tai vaihtoehtoisesti jos tämä pitää paikkansa, niin silloin menestymättömyyden syy on entistäkin selvempi. Jos pelaajat ovat mestaruuden edellyttämää luokkaa, niin syy on silloin ainoastaan managerissa.

Täysin naurettavaa, että siirtokiellossa tai ainakin pelaajien rekisteröintikiellossa oleva B*rca hankkii kesän aikana useamman pelaajan kuin me. Eihän tällaista farssia pitäisi voida tapahtua, mutta valitettavasti Wengerin ja kumppanien johdolla kaikki näyttää olevan mahdollista negatiivisessa mielessä.

Kaikki tietävät selitykset, että pelaajia ei ole saatavilla ja ne ovat puhdasta kannattajien aliarvioimista. Jos näin kuitenkin olisi, niin siinä tapauksessa scouttiosasto olisi pahasti epäonnistunut tehtävässään. Kun sama jatkuu kaudesta toiseen olisi muutoksia tehtävä kyseisellä osastolla, mutta en hetkeäkään usko, että asia olisi näin. Eiköhän sieltä ole tullut Wengerille suosituksia pelaajista sekä valmiista huippupelaajista että mahdollisista tulevaisuuden tähdistä.

Mitkään suositukset eivät kuitenkaan auta loppupeleissä jos managerimme ei halua ostaa. On tullut selväksi, että managerimme jättää mieluummin ostamatta vahvistuksen jos hinta on miljoonan tai pari enemmän kuin managerimme arvio pelaajan hinnasta. Kyse ei ole rahasta, sillä sitä olisi käyttää vaikka kuinka paljon. Kyseessä on periaate ja tämä periaate on vahingollinen joukkueen menestyksen kannalta, kun aivan liian usein tarvittavat vahvistukset jäävät tämän takia ostamatta.

Kaikista koomisinta ja hävettävintä on se, että Wenger ensin ei osta ketään ja sitten kehtaa vielä arvostella muiden tekemisiä. Managerimme on ehtinyt jo kommentoimaan Manun Martial kauppaa ja se on nyt joku perustelu miksi emme ostaneet ketään. Ilmeisesti se tarkoittaa nykyään, että jos ManU tekee huonoja ratkaisuja, niin kukaan muukaan ei voi tehdä parempia ja ennen kaikkea on parempi olla tekemättä mitään.

Benteke, Falcao, Martinez, Mandzukic, Bacca, Adriano ja kumppanit ovat siirtyneet kesän aikana, joten turha selitellä, että ketään ei ollut saatavilla. Samoin varmasti maailmassa olisi ostettavissa nuorempia potentiaalisia pelaajia, jotka ovat kuitenkin parempia kuin urallaan noin kymmenen peliä kärjessä pelannut Walcott tai tasoltaan riittämätön ja lisäksi kuukausia sivussa ollut ja edelleen loukkaantuneiden listalla oleva Welbeck.

Valioliigan sisältä joku Gomis olisi jo vahvistus hyökkäykseemme samoin kuin Berahino tai jopa viime kaudella 18 liigamaalia tehnyt Austin. Kukaan noista ei olisi maailmanluokkaa, mutta silti parempia kuin Walcott ja Welbeck, ehkä jopa Giroudiakin parempia, kun pääsisivät pelaamaan Özilin ja kumppaneiden kanssa.

Vaihtoehtoja ja rahaa oli ja on tarpeeksi, mutta joukkueen jättäminen taas kerran muutamia pelaajia vajaaksi on vain ja ainoastaan managerimme päätös. Se tulee maksamaan kalliisti jälleen kerran, mutta nelossija on sentään turvattu Cechin hankinnalla ja sehän riittää managerille ja osalle kannattajistamme kaudesta ja vuodesta toiseen.

9 thoughts on “Puheet tasoa Bayern Munchen, mutta teot jotain aivan muuta

 1. Kuka vaan kärkeen mielummin kuin Giroud…. vaikka ikisympaattinen Defoe. Ei paljon auta, että sai yhden hienon maalin tehtyä, kun muuten hassaa tilanteita liukuhihnalta ja sählää kaikki nopeat hyökkäykset samaksi helvetin puuroksi. Alkaa todellakin nyppiä nämä yhden kosketuksen nikkaukset taaksepäin. Jos se kerran kaudessa onnistuu niin sitten voidaan taas porukalla napsia selfieitä ja heitellä ylävitosia. Ei todellakaan, riitä kun ei enää näytä tulevan edes niitä satunnaisia puskumaaleja.

 2. Ja pitää koko ajan muistaa, että vaikka kevätkausi oli viime kaudella hyvä, syksy oli karmea. Yksi syy on leveyden puute. Jos avainpelaaja loukkaantuu tai pelaa jostain syystä huonon kauden, eipä ole kovin lujia vaihtoehtoja monella pelipaikalla. Koko joukkue kärsii kovaa muutaman kriittisen pelipaikan huonon tlanteen takia, eikä manageri keksi kolmen kuukauden aikana mitään olevan tehtävissä. Vaikka nyt jopa uusi kausi on alkanut vaisusti, eli hälytyskellojen pitäisi soida viime syksyn toistumisesta.

  Wenger olisi jo päässyt keväällä lauenneista kovimmista kannattajien (haukkumis)paineista pitemmäksi aikaa eroon tekemällä ns. normaalikesän. Nyt wengerout-prikaati saa aivan aiheesta uutta vettä myllyynsä. Tämä mölinä tekee viihtymättömyyttä myös pelaajille, kun juopa seuran ja kannattajien välillä tulee selvästi näkyväksi. Ja onhan kannattajilla oikeus, joko protestoida tai jäädä kotiin. Seurajohtokin varmaan toivoo, että kannattajat tulevat sentään matsein. Ei varmaan tarvitse muistuttaa, miten hirveitä matseja viime syksyyn mahtui, jolloin pelin viihdearvo tosiaan tuli jo kyseenalaiseksi.

 3. ja Danny-boykin on sit kuukausia sivussa veikkaan 3-6kk riippuu mitä on tehty ja mikä oli rikki.Kohta joudutaan kutsuaan junnuja takas lainoilta .tai sit Alexis valjastetaan 3.hyökkääjäx. Mut tietty jos Olli ja Theo pysyy tervennä koko kauden niin….nooh uni seis.
  Theon ja Ollin ominaisuudet ku olis yhdessä pelaajassa…sellasiakin ois ollu tarjolla mut olivat lian kalliita.Oli kuulemma lian huono jälleenmyyntiarvo…

 4. Depuchy on avautunut L’Equipessa ja harkisti pääsyä siirtolistalle, kun ei päässyt Community Shieldsissä avaukseen. Turhautumista siis ilmassa.

  Viime keväästä: loppukevääseenhän tuli useita maalittomia otteluita eli ei ihan unelmakevät kuitenkaan, Jostain syystä wengerillä jää mieleen vain hyvät hetket.

 5. En itsekään ymmärrä Wengerin politiikkaa, mutta eivät ne pakko-ostoksetkaan aina tuota hedelmää.”Huippu”manageri LVG hassasi viimekaudella 140 miljoonaa ja missä olivat tulokset (Arsenalin takana)? Poolin toiminta oli yhtä säälittävää ostoista huolimatta. Täytyy myös todeta, ettei ostoista ole mitään hyötyä jos Wenger ei aio niitä kuitenkaan peluuttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s