Maaotteluista ei vielä loukkaantumisia tiedossa

Maajoukkueiden mukana olevien pelaajiemme loukkaantumistilanteesta ei ole kuulunut mitään erikoista eli voisi olettaa kaikkien selvinneen toistaiseksi ilman uusia vammoja. Muun muassa Englanti ei kuitenkaan ole vielä tätä kirjoittaessa edes pelannut ensimmäistä otteluaan, joten paljon ehtii vielä tapahtua ja toiset ottelut ovat kaikilla mailla pelaamatta. Muistaakseni Chile ja Kolumbia olivat ainoastaan maat, jotka pelaavat vain yhden ottelun ja tämä on erittäin positiivista Sanchezin kannalta. Toki Ospinalle lisäpelit olisivat ainoastaan hyödyksi.

Özil oli polvivamman takia sivussa Newcastle ottelun, mutta pelasi jo Saksan riveissä koko ottelun Puolaa vastaan. Näin ollen voisi olettaa ennätyshankintamme olevan kunnossa ja vamman olleen vain lievä. Tietysti toinen vaihtoehto on, että vamma pahenee tai uusiutuu maaotteluissa, mutta ehkä näin ei tapahdu. Ainakin luotto Saksan lääkäritiimiin on kovempi kuin meidän vastaavaan, joten eiköhän siellä tiedetä mikä on tilanne ja kannattaako Öziliä peluuttaa. Ylipäätään Löw on ollut harvoja maajoukkuevalmentajia, jotka ovat edes jossain määrin ajatelleet pelaajien parasta jos se on ollut mahdollista merkityksettömimmissä otteluissa.

Periaatteessa maajoukkuetauko tuli hyvään paikkaan, kun pelimme ei kulkenut ja lisäksi siirtoikkuna oli todella epäonnistunut. Silti täytyy ihmetellä, että kausi on vasta alkanut ja melkein heti pelataan taas maaotteluita, mutta toisaalta eihän asiassa ole mitään uutta. Sama tilanne on ollut jo ties kuinka kauan ja muutosta ei ole näköpiirissä, vaikka maaottelut eivät todellakaan kiinnosta ihmisiä samassa määrin kuin seurajoukkueet.

Wenger perinteiseen tyyliin paineli Bein Sportsin hommiin kommentaattoriksi sen sijaan, että olisi keskittynyt palkkatyöhönsä edes niiden pelaajien kanssa, jotka eivät ole maajoukkueiden mukana syystä tai toisesta. Tämäkin osittaa vain kuinka managerimme ei laita kaikkea likoon joukkueen menestyksen eteen, kuten pitäisi. Vai luuletteko Mourinhon, Pellegrinin ja kumppaneiden kommentoivan maajoukkueiden otteluita ympäri maailmaa sen sijaan, että tekisivät työnsä, josta heille ruhtinaallisesti maksetaan.

Tänään ei ole varastossa enempää vaan päätän päivityksen artikkeliin, joka lyhyesti kertoo mikä on taas suurin syy, että tälläkään kaudella emme taistele kahdesta kirkkaimmasta pokaalista tosissaan.

6 thoughts on “Maaotteluista ei vielä loukkaantumisia tiedossa

 1. Niin, eikös tälläkin palstalla ole useasti mainittu yhtenä ongelmana se, että Wenger haluaa itse tehdä kaiken ja määrätä kaikesta…??? Kuinkas siitä nyt yhtäkkiä tuli ongelma, jos muu valmennustiimi harjoittelee mukana olevien pelaajien kanssa, ja ihan keskenään… No joo, antaa olla. Kokonaisuutena näen asiaa pitkälti niin, että voi olla jopa positiivista että Arsene on hetken muualla, ja muu valmennusryhmä hoitaa harjoitukset.

 2. Tuo on mielenkiintoista, miten eri lailla kannattajat näkevät Wengerin legendaarisen ”siirtosilmän” nykyvireen. Se on varmaan selvää, että jos lyö kymmeniä miljoonia pelaajaan, aika usein onnistuu, koska laatu on silloin yleisesti tunnustetusti hyvä. Özil, Sanchez. Samaten on selvää, että jos joutuu paniikin tai kovan kilpaiun takia ostamaan teinijunnun isoon hintaan (Anelka Madridiin, Martial Manuun), epäonnistumisen riski on jo aika valtava, koska keskimäärin teinipojat eivät kestä tuollaisia paineita.

  Mutta onhan Wenger nyt sentään epäonnistunutkin tässä ”säästöbudjettiluokassaan” tällä vuosikymmenellä. Ja tässähän on juuri se idea, että kun pelipaikan ehdotonta mestaria ei voi/halua ostaa 25-35 miljoonalla, pitää löytää pelaaja, jonka oikein roolittamalla ja käyttämällä pääsee liki samaan, tyydyttävään lopputulokseen. Eli 5-15 m pääsee melkein samaan, jos on sitä ”silmää”.

  En tässä kontekstissa näe, miten kukaan saa esim. Poldista muuta kuin floppia. Samoin Sanogo on kiistatta melko varma epäonnistumisprojekti, vaikka jollain lailla menee junnuksi vielä, mutta toisaalta hänen kaltaisellaan ilmaispelaajalla ei pitäisi suuria paineita olla kannettavanaan. Toinen massiivinen floppi oli Gervinho. Park ja Santos tietysti pikkurahan epäonnistumisia ja paniikkiluonteisia leveydentuojia. Yhtä lailla maajoukkuetasolla Poldin lailla tunnustettu Debuchy voi kääntyä pahasti flopin puolelle, mutta tässä syy ei ole niinkään pelaajassa (jota lisäksi runnottiin toistuvasti uima-altaaseen) vaan Bellerinin laadussa.

  Se ei näytä hyvältä, että Wenger on nyt 2-3 vuotta päättänyt luottaa keskeisenä kärkenä Giroudin ja Welbeckin tasoisiin yksipuolisiin pelaajiin. Ja aikoo nyt ilmeisimmin lisätä joukkoon vakavissaan Walcottin. Onko tämä riittävä taso managerin mielestä? Kuinka paljon laadukas laituri kuten Sanchez voi keskushyökkääjien puutteita paikata?

 3. En nyt tiedä onko kukaan kiistänyt epäonnistumisiakaan, mutta edellisessä blogissa viitattiin edelleen siihen, että Arsenal ja Wenger epäonnistuisi enenevissä määrin hankinnoissaan. Itse taas näen niin, että onnistumisprosentti on noussut siitä ikkunasta kun Cazorla, Giroud ja Podolski hankittiin. Itse en näe esimerkiksi Podolskia floppina. Oli varsinkin ensimmäisellä kaudellaan hyvä molempiiin suuntiin. Sitten ainakin Wengerin mielestä oli tarjolla laadukkaampia vaihtoehtoja. Podolski ei nyt kuitenkaan ole koskaan noussut ihan kovimpaan eliittiin pelaajana.

  Se on totta, että kalliimpien hankintojen kohdalla onnistuminen lienee suhteellisesti todennäköisempää. Hankaluus on kuitenkin se, että saadaanko uutta pelaajaa kuitenkaan sovitettua systeemiin. Kun löytyyhän noita epäonnistumisiakin (Di Maria Manussa, Zlatan Barcassa, Shevchenko Chelseassa esim).

  Varmaan kaikki nyt myöntävät sen, että Wengerillä on silmää hyökkääjien suhteen. Onhan tuo osannut hankkia oikeasti kovan luokan kärkiä aika monta (Anelka, Henry, van Persie, Adebayor). Wengerhän puhui jo aiemmin siitä, että huippuhyökkääjiä on aika vähän. Lista halutuista hyökkääjistä lienee siis aika suppea. Sinänsä ymmärrän sen, että jos ketään tuolta listalta ei ole saatavilla, niin sitten mennään näillä ketä jo on. On sitten asia erikseen olisiko vaikka joku Benteke selkeästi Giroudia parempi. Mutta jos Wengerin mielestä ei ole, niin silloin ei varmaan kannata ostaa +30 miljoonan pelaaja, ellei usko miehen olevan olemassa olevia selkeästi parempi. Sama kenties pätee Cavaniin.

 4. Poldin suurin ongelma oli se, että hän ei osallistunut puolustamiseen mitenkään. Ja tehoja löytyi satunnaisesti. Poldi vain mukavana tyyppinä sai kannattajilta laajempaa hyväksyntää.

  Mutta oli joskus silmää tai ei, wengerin usko etenkin welbzin kehittymiseen on aika erikoista. Samoin ajatus siitä, että walcott alkaa olla valmis kärkipelaajaksi. Giroud – tehot niin satunnaisia, että voisi olla ok vaihtopelaaja. Mutta wenger knows ja kun parempia ei löydy, niin näillä mennään.

  • Ekalla kaudellaan Poldi jaksoi tehdä töitä hyvin alaspäin. Mutta kenties asenne valui sitten hieman viemäriin kun peliaika väheni.

   En tiedä ajatteliko Wenger Welbeckin valtaavan ykköskärjen paikkaa jossain vaiheessa. Monikäyttöinen HG-pelaaja kohtuulliseen hintaan on kuitenkin jossain määrin houkutteleva yhtälö. Walcott ja Giroud sopivat tietynlaisiin pelitapoihin, mutta mitään all-around kärkiä nuo ei kyllä ole.

 5. Welbz sopii sellaiseen pelitapaan missä ei tarvitse tehdä maaleja.
  Muuten allekirjoitan jarkan kirjoituksen väkevästi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s