Pisteet jäivät Grovelle ansaitusti

Arsenal – Stoke 2-0 (1-0)

Nihkeät kotipelit eivät saaneet jatkoa ja enää emme myöskään jääneet maaleitta kotiyleisön edessä. Sen sijaan hyvä putki Stokea vastaan kotiotteluissa sai jatkoa, kun eilinen oli neljästoista voitto putkeen. Voitto piti meidät viiden pisteen päässä Manchester Citystä, joka haki jälleen voiton vaikkakin vasta ihan loppuhetkien maalilla. Sen sijaan Chelsea on todellisessa kriisissä ja hävisi Evertonille, joten Mourinhon ryhmään ero kasvoi kolmella pisteellä samoin kuin Liverpooliin, joka hävisi Manulle Old Traffordilla.

Eilisen avauskokoonpanon poikkeavat valinnat olivat Walcott ja Gabriel. Loistavaa oli brassitopparin saama luotto, sillä mies oli ansainnut pelata edellisten otteluiden näytöillä. Vähän kyseenalaista oli vain, että Merte tippui penkille, kun Koscielnyn alkukausi ei todellakaan ole ollut vakuuttava. No eilen ranskalainen oli todella hyvä ja hoiti tonttinsa loistavasti.

On ristiriitaista kritisoida viimeistelyä ja hyökkääjätilannetta kahden maalin voiton jälkeen etenkin, kun molemmat hyökkääjät vielä osuivat. Maalista huolimatta Walcottilla etenkin oli paikat vähintään kolmeen ellei jopa viiteen osumaan. Huippupaikkoja oli se neljä tai jopa viisi, joten yksi maali ei vain ole riittävästi. Samoin Giroudilla lyhyestä peliajasta huolimatta oli paikkoja useampaankin, mutta tietysti maali erityisesti vaihtopelaajalle on kova saldo.

Silti eilisen ja koko alkukauden luoduilla paikoilla verkkojen pitäisi vain heilua nykyistä selkeästi enemmän. Walcott ja Giroud eivät vain ole tarpeeksi hyviä viimeistelijöitä jos halutaan voittaa kirkkaimpia pokaaleja. Se kävi taas eilen selväksi onnistumisista huolimatta. Stokea ja montaa muutakin eilisen kaltaista joukkuetta vastaan heikompikin osumatarkkuus riittää, mutta ei huippujoukkueita vastaan.

Hyvää maalien lisäksi eilisessä oli puolustuspeli. Stoke oli todella vähillä tilanteilla koko ottelun ja Cech ei joutunut toden teolla torjumaan oikeastaan kertaakaan. Kolme nollapeliä putkeen on loistava saldo ja sen varaan pitäisi olla hyvä rakentaa. Toki Liverpoolia vastaan nollan säilyminen oli myös onnekasta ja vastustajan pelaajien heikkoa viimeistelyä Cechin loistokkuuden lisäksi. Newcastlea vastaan taas miehen ylivoima oli isossa osassa. Sen sijaan eilen Stoken lähes täydellisesti pitäminen pois paikoilta tai ainakin hyviltä sellaisilta on kelpo suoritus, eikä siitä ole syytä ottaa mitään pois.

Iso testi on kuitenkin puolustuspelin ja kaiken muunkin suhteen edessä ensi viikolla ja nyt en puhu keskiviikon Mestareiden liigan ottelusta. Kriisissä oleva Chelsea päästään kohtaamaan ainakin hyvään aikaan, mutta onko tuokaan riittävä apu jää nähtäväksi.

Jos rehellisesti pitäisi veikata tällä hetkellä, niin luulen meidän poistuvan perinteiseen viime vuosien tapaan jälleen ilman pisteitä Stamford Bridgeltä oli Chelsea kuinka kriisissä tahansa. Toivottavasti olen väärässä ja lähtökohtien puolesta nyt pitäisi olla ainakin kaikki mahdollisuudet voittaa viimein Mourinhon Chelsea tosipelissä.

8 thoughts on “Pisteet jäivät Grovelle ansaitusti

 1. Stokella ei ollu niin mitään saumaa.. viimeistely kyllä ontui taas. Toki tuota ontumista tapahtuu kaikille, oli kiva tsekata joku barcan peli missä loivat sen 15 paikkaa onnistumatta.

 2. Jatketaan yksinpuhelua.. huomenna olikin vasta newcastlen peli, jolloin näemme celssin putoamassa. Kiire tulee Moulle saada peli kuntoon, veikkasin celssin kuitenkin voittavan mestarien liigan…

  • Tuolle väitteelle alkaa saada kovat kertoimet. 11 pistettä kärkeen tässä vaiheessa kautta on sellainen seinä, jota ei noin vain nousta. Nyt meillä on iskun paikka. Edellinen voitto bridgeltä on 4 vuoden takaa. Voiton jälkeen mou saisi selitellä katastrofaalista kautta. Kyl se minulle kelpaisi

 3. Nyt aletaan mitata meidän tasoa tosissaan. Maalin voitto riittäis viikon sieniliiga matsista (ilman lisä loukkaantumisia) ja sit ei muuta kuin kovalla tsempillä chelskin kaatoon.
  Nyt on oikeasti hyvät saumat hakea vieraspisteet stamford Bridgeltä.
  Totuushan on myös chelskin konttaus loppuu joskus.Mut joskus ei ole vielä seuraavalla kierroksella…
  Voitto lauantaina, niin saadaan pahin paikallisvastus semmoseen syöksyyn valmennusta, pelaajistoa & seurajohtoa myöten et moista ei ole vuosiin nähty.
  Mut edelleen, tärkeintä on pitää oma paketti balanssissa.

 4. Oli vähän eri laulu viime kaudella samaanaikaan. Mou-kkaa ylistettiin ja Wenkkua dissattiin. Mestarus oli jo karanut moneen kannattajan mielestä jo tässä vaiheesaa.

  • No karkaisiko se silloin? Kyllä karkasi. Jopa selittelyn mestari Wenger totesi jälkiviisaana, että peli menetettiin jo varhain kauden alkupuolella. Nytkään ei paljon sovi rämpiä, ettei Cityä kruunata jo aivan liian varhain.

 5. Elä sekoita asioita.. meillä ei ole voitettu käytännössä mitään sataan vuoteen ja edelleen näyttää siltä, että seuran johto vain haalii rahaa itselleen, menestyminen on sivuseikka. Siitä pääasiassa kitistään. Pääasia olisi, että edes haluttaisiin voittaa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s