Jälleen pohjanoteeraus – kukaan ei kuitenkaan joudu vastuuseen

Dinamo Zagreb – Arsenal 2-1 (1-0)

Eilisten kaltaisten iltojen ja otteluiden takia muutimme Highburylta Emiratesille, jotta voimme kilpailla Euroopan ja maailman suurimpien seurojen kanssa muun muassa Mestareiden liigan voitosta. Eihän eilisen kaltainen menestys olisi millään muotoa ollut mahdollista ilman uutta stadionia.

On myös äärimmäisen tärkeää vuosi ja kausi toisensa jälkeen olla neljän joukossa ja sitä myöten päästä mukaan Mestareiden liigaan. Eilisen kaltaiset ottelut ovat aivan ehdottomia kohokohtia ja ilman niitä Arsenalin seuraaminen menettäisi merkityksensä.

Eilinen oli muuten helpoin tästä meneillään olevasta neljän vieraspelin putkesta, joten hyvältä näyttää. Hyvältä siis jos tahtoo Wengerin olon mahdollisimman tukalaksi, vaikka se sitten tarkoittaisikin lyhyellä aikavälillä heikompia tuloksia. Pitkässä juoksussa se olisi kuitenkin seuran parhaaksi jos jotain muutosta saataisiin aikaan, vaikka sitten katastrofaalisten tulosten kautta. Tämä nykyinen tie on kuljettu jo vuosia sitten loppuun, mutta niin vain sama jatkuu ottelusta ja kaudesta toiseen.

Dinamo Zagreb oli muuten voittanut edellisen kerran Mestareiden liigassa ottelun vuonna 1999, mutta tuo ei ole ongelma, kun Wengerin hyväntekeväisyysjärjestö saapuu paikalle. Mourinho voi olla myös äärimmäisen tyytyväinen, että kohtaa juuri Wengerin johtaman Arsenalin lauantaina, kun on pahimmissa kriisissään ehkä koko manageriurallaan. Kotivoitto Chelsealle on taattu.

Mikään ei ole muuttunut asenteen ja peleihin valmistautumisen suhteen. Jälleen kerran vastassa oli selvästi heikompi joukkue ja managerimme ilmeisesti oletti, että pelkkä kentälle ilmestyminen riittää. Ei tarvitse miettiä taktiikoita tai mitään muutakaan. Erikoistilannepuolustaminen on managerimme omien sanojen mukaan helpoin asia korjata jalkapalossa, mutta siitä huolimatta päästämme jatkuvasti erikoistilanteista todella helppoja maaleja, kun pelaajamme jopa väistelevät palloa, kuten Gibbs eilen.

Eikö joukkueen pitänyt olla niin hyvä, että ainuttakaan vahvistusta kenttäpelaajien osastolle ei löytynyt koko maailmasta, vaikka rahaa on tilit pullollaan. Tämän seurauksena voisi olettaa, että muutamasta lepuutuksesta ja vaihdosta huolimatta joukkueemme hoitaisi Dinamo Zagrebin kaltaisen joukkueen ihan rutiinilla.

En viitsi edes mennä pelaajien suorituksiin sen kummemmin. Pelaajat ovat vaihtuneet moneen kertaan, mutta tulokset ja ongelmat ovat silti pysyneet täysin samoina vuosien varrella. Ainoa yhteinen nimittäjä on Wenger ja syy on ainoastaan managerimme toiminta. Tällä en tarkoita pelaajien olevan syyttömiä ja esim. Giroudin touhu oli niin järjetöntä, että sitä ei voi puolustella millään.

Jos kuitenkin todella muutosta halutaan niin se ei tapahdu ostamalla, myymällä tai vaihtamalla pelaajia. Se tie on käyty loppuun ilman mitään merkittäviä vaikutuksia tuloksiin. Ainut vaihtoehto on vaihtaa manageri, mutta se ei tapahdu valitettavasti ennen kuin eilisen kaltaisia tuloksia tapahtuu vielä paljon enemmän ja peräkkäin.

26 thoughts on “Jälleen pohjanoteeraus – kukaan ei kuitenkaan joudu vastuuseen

 1. Taas nähtiin managerinsa näköistä Wengeröintiä kentällä, kuin katsoisi vuodesta toiseen samaa huonoa leffaa, kaikki toistuu samanlaisena.

  • Valitettavasti vain se antaa köyhille (pienemmille seuroille), mutta ei ota rikkaammilta (isoilta seuroilta) mitään.

 2. Kieltämättä ohuet toiveet hyvästä selski pelistä valui eilen kyyneleiden mukana olut tuoppiin.

 3. Pari ennätystä kirjattiin kuitenkin eilen. Arsenalista tuli ensimmäinen valioliigajoukkue, joka hävisi Zagrebille. Ja Wengeristä tuli samalla ensimmäinen manageri, jolla on 50 tappiota mestareiden liigasta.

  • Joo. Wenger on jo monena vuotena ”näyttänyt kyntensä” ja todella tylsät on wenkun kynnet. Tämän kesän siirtoikkuna paljasti viimeistään että todellista voittamisen nälkää ei ole eikä sitä ole ollut enää moneen vuoteen. Mitä muuta voi toisaalta odottaakaan mieheltä joka ei tiedä itsekään onko hän manageri vai talouspäällikkö. Veikkaan että talouspäällikkö managerin tittelillä

 4. Eilinen alleviivasi Arsenalin nykyhetken pääongelma on maalinteko. Näyttävä lyhytsyöttöpeli kärjessä jää yleensä tuloksettomaksi koska kärjessä ei löydy Dwight Yorken ja Andy Colen tapaisia jatkuvasti sivu- ja syvyyssuuntaan liikkuvia hyökkääjiä, jotka sitovat puolustajia. On meill toki Sanchez mutta hän tarvitsee tarvitsee aisaparin. Giroudin on tekemiset ovat varsin hyvin ennakoitavissa ja ylhäällä karvatessaan, silloin kun sitä edes tekee, liikkuu rivakasti kuin naisen päälle sammunut kauppamatkustaja. Onneksi hiukset ovat hyvin.

 5. Täytyy vanhana Giron puolustajana kommentoida, että eilinen pelleily oli aivan käsittämätöntä. Nyt pitäisi ukon alkaa herätä!

 6. Joo Giron pitäis herätä. Wenkun pitäis herätä ja ja koko Arsun johdon pitäis herätä että saatais Wenkku takasi museoon. Kiitos ja näkemiin. Osaat varmaan itsekin ulos…

 7. Mitään muuta ei ole luvassa kuin max 4 sija ja mestarien liigassa viimeistään ekalla playoff kierroksella ulos.Tämän jälkeen toivottavasti valmentaja vaihtuu, tämä on niin nähtyä vuodesta toiseen samaa paskaa.

 8. Aragayo on enemmän ku oikeassa. Sokeakin näkee että me EMME ole huippujoukkue. Huippujoukkue on sellainen joka taistelee oman maansa mestaruudesta sekä mestarien liigan voitosta. Me ollaan tällä hetkellä niinku ollaan oltu monta vuotta valovuosien päässä huippuseuroista( Barca, Real, Psg, Bayern, Man C ja valitettavasti Chelski tulee nousemaan alkuvaikeuksien jälkeen ja me ollaan ensimmäinen uhri. Tarvitsemme huippuhyökkääjän lisäksi 2 keskikenttäpelaajaa. Yhden puolustavamman, teknisen ja kovaluisen sekä yhden nopean ja älykkään kkmiehen. Plus vielä yhden topparin ku Merte siirtyy piakkoin sivuun. Mies pärjää ilmapalloissa mutta kääntyilee lähes yhtä nopeasti kuin Titanic. Ihan ensiksi tietysti Wenkku museoon

 9. Kyllä se kalliiksi tulee tai on tullu jo ja kalliimmaksi tulee kun pitää hommata pelaajia useammalle paikalle. Wenkkuhan rutisi että kun ei oo tarpeeksi ”laadukkaita” hyökkääjiä nii ei voi kannata hommata. Cavani, Benzema ja Higuain ovat kaikki paljon parempia kuin Giro joka voi kyllä olla kakkoshyökkääjä. Wellbeck on kyllä aivan onneton tapaus. Ja Wemkun on kyllä turha puhua mistää ”laatuhankinnoista” muutenkaa ku noita keskinkertaisuuksia on nähty jo aivan tarpeeksi ja täysiä floppeja myös. Pahimpana ehkä Djourou. Voi helvetti sentään mitä hankintoja. Mutta ku sai niin halvalla…

 10. Surkuhupaisaa tämä UCL-historian korostus, kun vielä joka kausi pelaajia yllättää, että tuomarilinja on erilainen. Osa tuomareista jopa supertarkkoja. Taas näitä detaljeja, jotka ei Wengeriä taida kiinnostaa. Nostetaan tuoppia Wengerin 50 herkkusienitappiolle, veikkaan että ennätys tulee olemaan pitkäaikainen, koska juuri missään ei näillä tilastoilla saa vuosikymmeniä aikaa.

 11. Keskikenttähän menee remonttiin muutenki kun Rosicky ja Flamini vuoden päästä (toivottavasti) jättävät seuran jos wenkku ei vanhalta muistilta uusi näiden ”lupaavien nuorten miesten” sopimuksia. Jaska on aina telakalla ja Ramseyta en pidä maailmanluokan kkmiehenä. Töitä mies paiskii niinku pitääki mutta mihin se laittais? Ei oo tarpeeksi luova eikä taitava pelinrakentajaksi eikä miehestä oo oikein laituriksikaan. Hilloa tulee käyttää jos mielii nopeampaa menestystä vaikka esim Southampton pelas jo pari vuotta sitte todella hyvää futista vaikka siellä ei oltu mitää huippuhankintoja tehtykää ja montako miestä pyhimykset on myyny hyvällä hinnalla muihin seuroihin. Mutta ihan ensiksi wenkulle monoa. Aika aikaansa kutakin

 12. Muutoksen on alettava managerista.
  Valmentaminen, taktiikan luominen ja joukkueen otteluihin valmistaminen on managerin päätehtäviä.
  Seuran talouden hoidon on kuuluttava muulle johtoryhmälle.
  Ei Wenkku ole 2010 luvun valmentaja.Hän elää toimintatapoineen ja metodeineen 2000 luvulla.
  Ukko ei lähde seurasta kuin omasta tahdostaan, mikä on täysin absurdi tilanne.
  Arsenalin kannattaminen on sydämessä, mut raskasta tää on, ei voi mitn.
  Muutos on mahdollisuus ja siihen on uskottava.Mut ei sitä tapahdu, ellei sijoitus valkussa ole 5-6 ja samalla sienestämisen on jäätävä lohkovaiheeseen.
  Lauantain chelski peliä ei uskalla edes ajatella.

 13. Muutoksen on alettava managerista.
  Valmentaminen, taktiikan luominen ja joukkueen otteluihin valmistaminen on managerin päätehtäviä.
  Seuran talouden hoidon on kuuluttava muulle johtoryhmälle.
  Ei Wenkku ole 2010 luvun valmentaja.Hän elää toimintatapoineen ja metodeineen 2000 luvulla.
  Ukko ei lähde seurasta kuin omasta tahdostaan, mikä on täysin absurdi tilanne.
  Arsenalin kannattaminen on sydämessä, mut raskasta tää on, ei voi mitn.
  Muutos on mahdollisuus ja siihen on uskottava.Mut ei sitä tapahdu, ellei sijoitus valkussa ole 5-6 ja samalla sienestämisen on jäätävä lohkovaiheeseen.
  Lauantain chelski peliä ei uskalla edes ajatella.

 14. Juurikin näin. Wenkku on OLLUT aikoinaan huippumanageri ja esim Arteta, Rosicky ja Flamini on OLLUT huippupelaajia. Paino sanalla ollut. Wenkun ideologia oli ja on hommata lupaavia pelaajia ja hioa heistä huippuja ja tämä systeemi toimikin vielä 90-luvun lopulla ja 2000 luvun alussa mutta ku maailma muuttuu wenkkuseni. Sellaiseen ei enää oo aikaa. kun ferkku aikoinaa jäi manussa ilman pokaalia hän tiesi heti mistä homma klikkas ja teki tarvittavat toimenpiteet ja pian oli taas munalla mestaruus. Ferkkuha sano itteki että hän on aina halunnu olla voittaja ja tehny kaikkensa sen eteen. Niin wenkkuki aikoinaan. Vierahan sano muutama vuosi sitte että mitä Arsenaalille ja Wenkulle on tapahtunu ku joku kevät sitte wenkku sai melkein orgasmin ku 4 sija varmistui. Hänen aikanaan vain mestaruus oli ainoa tavoite.En yhtää ihmettele jos esim Benzemaa ei kiinnosta arsuun liittyminen pätkän vertaa. Ketä huippuiässä olevaa huippupelaajaa kiinnostaa taistella jostai 4-sijasta? Tullaan siihen pisteeseen että todelliset huippupelaajat alkavat kiertää meidät kaukaa. Tämä kierre täytyy pysäyttää ja se alkaa siitä että wenkku saa kenkää ja tilalle nimekäs valmentaja joka tuo uskottavuutta muutokseen ja hänelle vapaat kädet. Piste

 15. Tulevasta valioliigamatsista Chelskiä vastaan: Minkälainen kuva teille tulee eteen kun ajatellaan meidän managereita. Aivan oikein. Sama ku mulle. Josella pieni hymynvire kasvoillaan ja meidän arsene nojaa kyynerpäillä polviinsa ja pyörittelee pätään. Chelski on juuri tehnyt maalin ja arsene nousee välillä seisomaan ja ilme on pelästynyt ja neuvoton kuin pienellä jäniksen pojalla synkässä metsässä. Aivan samoin kuin monta vuotta ennenki aina ku me ollaan pelattu chelskiä tai munaa vastaan

 16. Kyllä tämä on taas niin synkkää, niin synkkää. Voiko muu kuin suomalainen olla näin synkkä. Varmaan synkkyyden pohja on alla suomalainen Arsenalin kannattaja.

  Kohotan maljan näille synkkyyden apostoleille!

  GOYG

 17. Oot oikeassa. Mitäpä tässä synkkyyteen vajoamaan kun joukkueeseen on valtavasti imua ja peliesitykset toinen toistaan parempia ja joukkuetta manageroi arsene wenger niminen taouspäällikkö-kommentaattori aina silloin kun tiliotteiden silmäämiseltä ja muiden joukkueiden peliesitysten arvostelemisiltaan ehtii. Joukkueemmehan vahvistui aivan valtavasti kesän siirtoikkunan aikana kun kaikkien tiedossa oli että teemme liian vähän maaleja ja päästäämme liikaa ”muihin huippujoukkueisiin” nähden. Minä puolestani kohotan maljan ”wengeristeille” koska viimeiset 5-6 vuotta olisimme taloudellisesti voineet tehdä laatuhankintoja kuten olemme tehneetkin (djourou ja sanogo etunenässä) ja olemme olleet useasti hienosti sijalla 4. Joukkueemmehan ei ole piiruakaan heikompi kuin aiemmin mainitsemani barca, real, psg, bayern tai man c vaan meillä on vain ollut roppakaupalla huonoa tuuria ja huonot tuomarit. Vika ei suinkaan ole ollut keskinkertaisissa pelaajissa vaan kaikki ovat pelipaikkansa terävintä kärkeä manageria myöten. Eikös wenkku saanut juuri uuden ”sulan” hattuunsa mestareiden liigan matseissa. Ei muuta kuin uutta sopparia rustaamaan wenkulle niin pysymme kehityksen kärjessä ja muut seurat saavat kateellisena katsella päällemme satavaa pokaalisadetta mihin me tietysti olemme jo vuosien saatossa turtuneet. Mitenkäs ne erään seuran kannattajat lauloivatkaan wenkulle viime vuonna kun huonon tuurin takia olimme ulkona mestaruustaistosta näihin aikoihin. se meni jokseenkin näin: ”we hope you stay”…… Ja wengerhän stay

 18. Erinomainen Pakina! ❤ :DD
  Näin lakkopäivän aamuun hyvinkin sopivaa luettavaa.
  Meinasi tulla kahvit näppikselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s