Chelsea vastassa jo huomenna ja pari ajatusta keskiviikosta

Se on jo perjantai, joten seuraava ottelumme on jo nurjan tai paremminkin sanottuna yhden yön päässä. Kohtaamme huomenna Chelsean vieraskentällä kierroksen ensimmäisessä klo 14.45 alkavassa ottelussa.

Sanontahan kuuluu, että huono kenraaliharjoitus lupaa hyvää, mutta valitettavasti keskiviikkoinen ei kuitenkaan ollut mikään harjoituspeli, vaikka henkilökohtaisesti pidänkin Mestareiden liigaa äärimmäisen tylsänä kisana Wengerin johdolla.

Keskiviikko ositti useita asioita, jotka toki olivat jo ennestäänkin tiedossa suurimmalle osalle paitsi managerillemme. Artetan taso ei vain riitä edes enää heikoimpia vastustajia vastaan ja erityisesti Cazorlan kanssa kapteeniamme ei vain voi laittaa samaan aikaan kentälle tai keskustasta juostaan läpi aivan liian helposti.

Vaikea ymmärtää myöskään miksi Cech oli penkillä kolmen nollapelin jälkeen. Eikö ykkösveskarin kuuluisi pelata Mestareiden liigassa ainakin niin kauan, kun otteluissa on panosta. Maalivahdin kohdalla ei kuitenkaan tarvitse ajatella samalla tavalla kierrätystä kuin esim. keskikenttäpelaajilla ja kenttäpelaajilla ylipäätään.

Cechiä lukuun ottamatta pidin rotaatiota hyvänä ja oikeana ratkaisuna. Ongelma on vain, että osan pelaajista taso ei näytä riittävän edes Zagrebin tasoisia porukoita vastaan, joten se siitä Wengerin kehumasta äärimmäisen tasokkaasta ja leveästä ringistä. Toisekseen jos managerimme ei saa joukkuetta motivoitua yhtään paremmin otteluun on ongelmat aivan muualla kuin kierrätyksessä.

Rotaatiosta huolimatta kentällä ollut joukkue oli enemmän kuin kykenevä voittamaan ottelun jos valmistautuminen, asenne ja taktiikat olisivat olleet kunnossa. Sataprosenttisesti homma ei mene Wengerin piikkiin, mutta suurimmaksi osaksi, sillä näitä on nähty niin usein ennenkin ja nykyään vain entistä useammin.

Tappioita tulee kaikille joukkueille, mutta kuinka usein ja millä tapaa on se avainasia. Keskiviikko ei ollut mikään poikkeus- tai spesiaalitapaus, kuten managerimme yritti taas kerran selitellä. Ei sentään tällä kertaa käyttänyt sanoo vahinko tai onnettomuus, kuten niin useasti aikaisemmin. Meidän kohdalla samat virheet ja ongelmat toistuvat aivan liian usein, jotta kyse olisi mistään huonosta tuurista tai yksittäisestä tapahtumasta. Kyse on samojen virheiden systemaattisesta toistamisesta Wengerin johdolla.

Keskiviikon ottelu oli viikon vähemmän tärkeä peli ainakin omissa papereissani, joten jos haemme huomenna kolme pistettä Stamford Bridgeltä kelpaa tämä vallan hyvin. Ei se tietysti poistaisi keskiviikon tappiota, mutta etukäteenkin olisin ilomielin ottanut vastaan tällaisen tarjouksen jos se olisi mahdollista.

Valitettava tosiasia on vain, että tuskin saamme pistettäkään mukaan Länsi-Lontoosta ja siitä onkin sitten mukava suunnata kahden tappion putkessa Tottenhamia vastaan White Hart Lanelle sekä huippuvireisen Leicesterin vieraaksi.

11 thoughts on “Chelsea vastassa jo huomenna ja pari ajatusta keskiviikosta

 1. Managerin tehtävien hankalimpia osioita on joukkueen motivointi eli ”psykologinen johtaminen. Toisin sanoen managerin pitäisi saada pelaajista koko potentiaali esiin kuten esim. Brian Clough aikoinaan. Wengerillä tuntuu tökkivän tämä puoli kun katsoo Gibbsin, Oxin ja Giroudin touhuja. Tosin en ole aivan varma viimeksi mainitun potentiaalista. Nykyisestä porukasta olisi saatavissa enemmän tehoa kuin nyt on tapahtunut. Tosin Callum Chambersin voi surutta pistää siirtolistalle. Tämä ei muuta sitä tosiseikkaa, että menestyäksemme tarvitaan hyökkäykseen yksi Sanchez lisää sekä yksi Hrubesch ja keskikentän pohjalle yksi Goikoetxea.

 2. Lisäksi tarvitsemme pelisysteemin, joka on muutakin kuin hidasta sivuttaissiirtelyä. Vai onko nykyinen pelaajamateriaali sellaista, että muuta ei irtoa? Jopa zagrebin tasoinen joukkue onnistuu puolustamaan tätä systeemiä vastaan.
  Wengerkin on mennyt siihen tilastoharhaan, että olemme luoneet eniten maalipaikkoja Valkussa. Oikeampi termi olisi: Näennäisiä maalipaikkoja.

 3. Oliko Einstein joka sanoi, että hulluun on sitä, että tekee asian monta kertaa samalla ja odottaa erilaisia tuloksia…

  • Huikeat typot tuossa. Mutta eiköhän tuon lausahduksen kaikki tiedä muutenkin. Jos aw kasvattaisi vähän lettiä saisi varmaan suht einsteinmaisen kampauksen aikaiseksi.
   Pelottaa ajatellakaan huomista niin keskityn tyhjänpäiväisiin kommentteihin.

 4. Älkääs nyt ruoskiko, tuoreissa talousluvuissa hyvää kehitystä taas kerran. Satoja miljoonia pankissa. Ottelupäivän tuotoissa on valitettavasti kehitystä (edelleen 100m), joten lipun hintoja on varmasti syytä nostaa ensi kesänä. Jotta jatkuvasti nousevat palkat saadaan hoidettua. Ensi kaudella menee varmasti palkkabudjetissa 200m rikki.

   • Tarvitaan ehdottomasti paikallinen yhteiskuntasopimus, jossa kannattajat lupautuvat mukisematta maksamaan enemmän lipuista.

 5. Joo huominen tai siis tämänpäiväinen pelottaa nyt jo. Chelski tuntuu pääsevän kriisistään eroon vaikka yhden mestareidenliigan ottelun perusteella ei vielä kannata chelskiä mestaruustaistoon nostaa mutta meidän kannalta ajateltuna chelskin selvä voitto tuli kyllä pahaan saumaan. Huamenna on jokaisen jampan pistettävä kaikki likoon jos meinataan pisteitä ottaa. Pelkään vaa että Josella ja Josen jengillä on meistä nii vahva henkinen niskalenkki että tappio näyttää enemmän ku todennäköiseltä varsinki ku wenkku ei ketää vahvistusta kenttäpelaajiin ostanu. Wenkullaha puntti tutisee jo vanhasta muistista ku joutuu josen kohtaamaa ja tottakai tämä tarttuu myös pelaajistoon vaikka näinhä ei pitäis olla ku meillä on laadukas jamppa joka paikalla ja leveä rinki.Kaikesta huolimatta uskon ja toivon jokaisen nostavan tasoaan ja tappelevan joka perkeleen pallosta viimeseen asti. Vain siten voi jotain saavuttaa. Katotaa mite käy

 6. Yhtäkkiä ei vaan pelota. Eikä josekaan niin jumala ole.
  Hyvä pakina(töttenham?)
  Katotaa mite käy

 7. Honkasta kompaten, ei pelota pätkääkään.Pelko on ..rseestä.
  Mut kaikesta huolimatta vedän tänään hyvissä ajoin suojakännit!
  COYG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s