Johtajuus ja voitontahto puuttuvat joukkueelta managerin esimerkin mukaisesti

Kaksi ottelua neljästä vieraskentällä pelattavasta on nyt takana ja pistettäkään ei ole saatu mukaan. Seuraavaa ottelua ei kuitenkaan tarvitse odottaa kauaa, sillä Liigacupin paikallispeli Tottenhamia vastaan on vuorossa keskiviikkona. Kuten jo aiemmin epäilin luvassa lienee kierrätystä Zagreb ottelun tavoin tai ainakin Wengerin kommentit Chelsea tappion jälkeen viittasivat tähän.

Henkilökohtaisesti haluaisin nähdä parhaan mahdollisen kokoonpanon ensinnäkin siitä syystä, että Liigacup on toinen kisoista, jonka pystymme voittamaan jos kaikki menee hyvin. Toisekseen paikallispeli Tottenhamia vastaan on aina kilpailusta riippumatta suuri ottelu ja siihen pitää suhtautua sen mukaisesti. Häviäminen ei koskaan tule kysymykseen ja ei todellakaan sen takia, että parhaita pelaajia säästellään jotain Leicester ottelua tai Olympiakosia varten.

Mieluummin sitten vaikka noissa kahdeksi viimeksi mainitussa heikompi tulos jos pelaajamme eivät edes tässä vaiheessa kautta pysty pelaaman useampaa peliä viikossa tarvittavalla tasolla. Liigassa emme kuitenkaan pelaa mestaruudesta ja Mestareiden liigaan pääseminen on aivan yhtä tyhjän kanssa näin kannattajan näkökulmasta. Se ei tuo mitään uutta. Sillä ei saada pelaajia hankittua tai pidetä nykyisiä joukkueessa, kuten aiemmat vuodet ovat näyttäneet.

Lauantain Chelsea otteluun pitää palata myös sen verran, että oli anteeksiantamatonta kuinka helpolla Costa pääsi tempuistaan ja tällä tarkoitan nimenomaan meidän pelaajien reaktiota Gabrielin ulosajoon. Miksei pelaajamme ja erityisesti ne, joilla ei ollut korttia alla provosoineet koko toista jaksoa Costaa, jolloin mies olisi todennäköisesti myös lentänyt ulos ellei sitten Mourinho olisi ehtinyt vaihtaa miestä pois.

Verratkaapa tilannetta ikimuistoisen kauden 2003-2004 ManU vierasotteluun, jossa Vieira sai heppoisen punaisen ja ManU lahjarankkarin. Tuolloin ei paljoa katseltu vain sivusta Costan tapaisten vastustajien käytöstä puhumattakaan siitä, että joku pelaajistamme olisi kätellyt ja jäänyt vaihtamaan kuulumisia Nistelrooyn kanssa loppuvihellyksen jälkeen. No mutta tätähän Wenger on tietoisesti halunnut vuosikaudet eli nykyinen joukkue on tasapaksu vailla johtajia ja persoonia, jotka ovat valmiita tekemään lähes mitä tahansa voiton eteen.

Coquelinin loukkaantumisen vakavuudesta ei ole tullut vielä mitään varmaa, mutta jo tässä vaiheessa Wengerin täysin tarpeeton uhkapeli olla hankkimatta toista mitat täyttävää puolustavaa keskikenttäpelaajaa näyttää entistä typerämmältä. Joidenkin arvioiden mukaan Coquelin olisi sivussa kuukauden verran, joka käytännössä voi olla meidän historian tietäen mitä vain kuukauden ja vuoden väliltä. Positiivisemmat huhut pitävät ranskalaisen pelaamista jopa keskiviikkona mahdollisena, joka olisi erittäin toivottavaa, mutta saa nähdä mikä on totuus.

No mutta eihän Coquelinin loukkaantumisen pitäisi olla mikään ongelma, koska meidän rinki on laaja ja ennen kaikkea laadukas managerimme mukaan. Jopa niin laadukas, että 200 miljoonalla ei vain saanut parempia pelaajia kesän kolmen kuukauden aikana hankittua. Mitään selitystä ei siis pitäisi olla jäljellä miksi emme pärjää ilman Coquelinkin panosta. Toki emme juuri ole viime aikoina pärjänneet Coquelinin kanssakaan, joten voiko tuo nyt paljon heikompaan suuntaan tästä enää mennä.

10 thoughts on “Johtajuus ja voitontahto puuttuvat joukkueelta managerin esimerkin mukaisesti

 1. Minä taas toivon että loukkaantuisi puolet joukkueen pelaajista, niin nähtäisiin innokkaita junnuja kirmaamassa kentällä. Olisihan se jotain uutta näissä Wengerin hämähäkkien seiteissä.

 2. Liigacupilla ei ole minkäänlaista painoarvoa ja koko kisa olisi jo lopetettu, ellei se takoisi mukavaa sponsorirahaa. Cupin voittamisen ainoa pointti olisi voittaa se ressujoukkueella, joka kertoisi oikeasti jotain joukkueen leveydestä ja tasosta sitä kautta. Ykkösjoukkueelle kisa on pelkkä riesa ja on sitä myös jokaiselle suurseuralle, jotka joka kausi häviävät ”käsittämättömästi” jollekin kyläseuralle.

  Pokaalilla ja pokaalilla on eroa. Ei pitäisi sortua Spursmaisuuteen ja ilakoita mitättömistä voitoista.

 3. Täysin samaa mieltä. Pelituntumaa tarvitsevat ykkösjengin kierrätyspelaajat ja lupaavat junnut kentälle olkoon vastassa Sp*rs tai vaikka Bolivian maajoukkue, Liigacup on pokaalina painoarvoltaan jonkun asian throphyn ja community shieldin lehtolapsi

 4. Joo, jos olisimme yhä pokaalittomassa putkessa, liigacupiin voisi panostaakin, mutta nyt sen pitäisi palautua vaihtopenkin ja junnujen näyttämöksi. Kausi on kaikesta huolimatta vasta alussa, joten ei nyt liigacupin takia aleta sössiä mitään muuta. Sössitään sit ihan muista syistä.

  Muuten kyllä olen Villen kanssa samaa mieltä. Tosiaan costa jätettiin täysin rauhaan ja sai vielä Chambersiakin kurmottaa – jota myöskään puusilmä ei nähnyt.

 5. http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3242355/MARTIN-KEOWN-d-loved-played-against-Diego-Costa-Chelsea-striker-black-belt-dark-arts.html

  Kyyyllä se olis ollut tosiaan hieno nähdä et nykyjengistä löytyis tällaista kovuutta (henkisesti ja fyysisesti). Ei tuu heti mieleen kun Jack ja Frimmy jotka on vähän yrittänyt panna vastaan tällaisissa tapauksissa. Ikävä on Vieiraa, Keownia ja Adamsia. Näille herroille ei paljoa kukkoiltu. Ja costan oli AIVAN viimeistään pitänyt siitä lopun sekoilusta lentää ulos….

  • Ois costan runkkarille tullu jo löysät housuun pelaajatunnelissa kun ois kohdannu Martinin katseen…😀

 6. FA pani sitten Costan syytteeseen, mikä tavan mukaan tarkoittaa että penaltia halutaan antaa. Mutta 1, 2 vai 3 peliä?

 7. Oikeastaan ihan sama. Jamppa on tällä hetkellä täysin tehoton ja ihan jokaisessa joukkueessa ei mennä samaan halpaan ja tuskin puusilmä tuomitsee Chelskin matseja vähään aikaan.

 8. Ei tää ..tutus helpota vaikka miten yrittäis.
  Nykyjoukkueesta pitäis vaan alkaa löytyä vastuunkantajia, niin hyvässä kuin pahassa.Mut hiljaista tuntuu olevan.
  Liicacup on kisana melko turha, mut töttenhamille ei voi, saa, eikä pidä hävitä vaikka kentällä olis junnujoukkue

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s