Kauden ensimmäinen Pohjois-Lontoon derby

Pelipäivän myötä ei ole epäilystäkään mikä on päivän ja illan suurin puheenaihe, mutta siitä huolimatta aloitan toisella ajankohtaisella ja jopa kuumalla uutisella. Gabrielin ulosajo on kumottu, joten brassitopparimme on käytettävissä tänään. Tarina ei kuitenkaan pääty tähän, vaan FA tutkii edelleen Gabrielin reaktiota punaiseen ja luultavasti pelikieltoa tulee tästä aiheesta, kun päätös saadaan huomenna. Luulisi, että kuitenkin vähemmän kuin kolme ottelua, mutta saa nähdä ja FA:n tietäen pelikiellon pituus voi olla mitä vain.

Costa sai kolmen ottelun pelikiellon, joka oli oikeus tai sanotaanko ehdoton minimi miehen lukuisista sikailuista. Pidempikään pelikielto ottaen huomioon miehen aiemmat toilailut ei olisi ollut mikään vääryys. Toki meidän kannalta asialla ei ole juurikaan väliä, joten jätetään asia suosiolla tähän. Mike Dean toki selvisi taas kuin koira veräjästä ilman mitään sanktioita, vaikka oli se suurin syyllinen täysin puolueellisella toiminnallaan.

Sitten illan otteluun. Vastustajamme riveistä puuttuvat ennakkotietojen mukaan ainakin keskikentän kolmikko Mason, Bentaleb ja Dembele. Ehkä joku noista voisi olla avauksessa, mutta tuskin Tottenhamin peli näihin poissaoloihin kaatuu. Joissain uutisissa Pochettinon kaavaillaan juoksuttavan kentällä jonkin asteisen kakkosmiehistön, mutta en usko tätä ennen kuin näen.

Wengerin puheita voisi taas tulkita, että pelaamme vahvalla kokoonpanolla, mutta se jättää vielä paljon tulkinnan varaa. Ylipäätään parin viime ottelun perusteella mikä on meiltä vahva avauskokoonpano?

Itse tulkitsen Wengerin puheista seuraavaa. Junnuja tuskin tullaan näkemään juurikaan kentällä ja ilmeisesti Iwobi saattaa olla ainoita kokoonpanossa ylipäätään. Sen sijaan maalivahti ja laitapakit todennäköisesti vaihtuvat, Merte palaa avaukseen, Arteta ja Flamini ovat ehkä keskikentällä sekä todennäköisesti myös Ox löytyy laiturin paikalta ja Giroud palaa myös varmuudella kärkeen. Omaan makuuni tässä on liikaa muutoksia erityisesti jos Tottenham pelaa suurin piirtein parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Gabrielin pitäisi antaa ehdottomasti jatkaa nyt avauksessa, sillä tiputtaminen penkille ei tekisi hyvää itseluottamukselle ja ylipäätään miehen otteet ulosajoa lukuun ottamatta ovat olleet erittäin positiivisia. Mieluummin Koscielny penkille, kun ranskalaisella on ollut jo pariin otteeseen ongelmia selän kanssa tämän kauden aikana.

Unohtakaa puheet vain Liigacupista. Tämä on toinen kilpailu, jonka voimme periaatteessa pystyä voittamaan, vaikka Wenger ei siihen ole kyennytkään koko manageriuransa aikana. Ennen kaikkea tänään on kyseessä paikallispeli, jota ei koskaan vain saa hävitä ja lisäksi homma on kerrasta poikki, joka tuo aina oman mausteensa, sillä viimeistään jatkaja selviää 120 minuutin jälkeen rankkareilla.

Kaksi tappiota alla kahdessa eri kilpailussa ja kolmannen ei pitäisi olla vaihtoehto missään tapauksessa. Jos tänään sitä voitontahtoa, asennetta ja ylpeyttä kantaa tykkimiespaitaa ei löydy, niin se on sama sitten heittää pyyhe kehään saman tien.

COME ON YOU GUNNERS!!!

32 thoughts on “Kauden ensimmäinen Pohjois-Lontoon derby

 1. BBC odottaa suomalaisVÄRIÄ kentälle :o)
  ”Manager Arsene Wenger is expected to rotate his squad, with youngsters Alex Iwobi and Glen Kamara likely to be included.”

 2. Keskikentällä on onneksi nopeutta, Arteta ja flamini ovat onneksi huippuiskussa.
  Voitto tästä tulee, olkaa huoleti (koko pelin ajan sormet ristissä)

 3. debuchy näyttäis olevan yllättävän heikoilla, tosin eipä tuu yhtään apuja ylempää. Flamsteri meni ja hoiti homman ku muut vaan ihmetteli 😀

  • Veikkaan, että Campbell. Nuoruuden innolla ja kauheella näyttämisen halulla punainen tulee, että heilahtaa.

 4. korttia vois töttenströmillekin näyttää… saa aika mukavasti roikkua ilman keltaista… peli oli aika huolestuttavan näköistä panikointia ajoittain.

 5. onnetonta neppailua jonka kruunas toi chambersin omamaali. Eikä voi käsittää miten jäissä toi debuchy on. Onneks Alexisin vaihto näyttäis piristäneen jätkiä.

 6. Viasat teki sen taas: Lähetys melkein heti poikki, kun ottelu päättyy, vaikka seuraava ohjelma alkaa vasta 23.45.

 7. pakko myöntää että myös debuchy paransi hyvin lopussa, mutta jotenkin odottais paljon parempia suorituksia. Ja on aika hienoa et paljon parjattukin sotaratsu flamsteri tul, näki ja voitti pelin meille:D

 8. Emmää kyllä yhtään ihmettele miksi Bellerin menee Debun ohitse. Tai oikeastaan en ole sitä ihmetellyt koko kaudella. Ainut mikä Bellerinin pitää oppia niin epävarmat syötöt ylöspäin pois.

  Debu on hyvä korvaaja, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan myös keskuspakkia..

 9. Voitto paskanvalkoisista hekumoittaa aina 😉
  Ramseyhan oli ainoa pelaaja joka on edellisissä peleissä ollu avauksessa kun taas spudseilla oli enemmän ykkösmiehistö joten tämänkin takia voitolla arvoa.

 10. Olin reissussa ja kuuntelin selostusta Arsenal Playerin kautta. Jotenkin tuntui, että Tuhnu oli jotenkin ulkona, kun hyvin harvoin hänen nimeään edes mainittiin selostuksessa. Kuinka on?

 11. Olli oli hyvinkin pihalla. alussa tais pistää hyvän keskityksen cambpellille ja muutamat hyvät tiputukset ja pari kertaa jeesas puolustusta, muuten aika näkymätön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s