Sanchez on takaisin tasollaan – hieno vierasvoitto Leicesteristä

Leicester City – Arsenal 2-5 (1-2)

Ennakkoon ottelusta pystyi odottamaan vaikeaa ja kaikki näytti siltä alun perusteella. Kotijoukkue oli parempi alussa ja menikin johtoon nopealla vastahyökkäyksellä, mutta onneksi saimme tämän jälkeen suhteellisen nopeasti juonesta kiinni ja Walcott tasoitti hyvällä viimeistelyllä karattuaan puolittaiseen läpiajoon Cazorlan läpisyötöstä.

Tämän jälkeen Sanchez otti ohjat käsiin iskemällä kolme seuraavaa maalia. Chileläisen alkukausi ei todellakaan ole tehojen valossa ollut mikään menestys tähän mennessä, mutta eilen siihen tuli muutos ja pelaaminen näytti enemmän viime kauden esitysten kaltaisilta tehojen kera.

Hieno nousu tappioasemasta kaiken kaikkiaan pahassa paikassa, sillä Leicester on viime kauden loppupuolelta asti ollut yksi liigan kovimmassa vireessä olleita joukkueita.

Onnistujia oli useampiakin Sanchezin lisäksi. Cazorla oli hyvällä pelipäällä keskikentällä ja rakensi lukuisia tilanteita. Cech maalissa hoiti tonttinsa hyvin ja ei ollut syyllinen missään nimessä kumpaankaan Vardyn osumaan, jotka olivat tekotavaltaan lähes identtiset.

Päästettyjä maaleja lukuun ottamatta, joista toinen oli pelkkää kosmetiikkaa ottelun voiton suhteen, puolustuksemme toimi melko hyvin. Tietysti kokonaiskuvassa kaksi päästettyä maalia on liikaa, mutta ei kuitenkaan mikään katastrofi huippuvireisen Leicesterin vieraana.

Mahrez pysyi hyvin kurissa lähes koko ottelun ja tämä on temppu, johon moni joukkue ei viime aikoina ole pystynyt. Varmasti tämä oli myös yksi avainasioita, minkä takia voitimme.

Ylipäätään Leicesterin tapainen varsinkin kotonaan rohkeasti hyökkäävää joukkue sopii meidän pelitavalle huomattavasti paremmin kuin puolustavampaa taktiikkaa käyttävät vastustajat. Harvoin pääsemme yhtä hyvin kääntämään peliä vastaiskuilla kuin eilen ja tässä pelitavassa Walcottin pelaaminen kärjessä on avainsana. Ei Walcott mikään huippuhyökkääjä ole, mutta silti nopeutensa ansiosta avaa aivan eri ulottuvuuksia kuin Giroud. Erityisesti Özil, Cazorla ja jopa Sanchez hyötyvät tästä valtavasti.

Positiivista oli silti myös Giroudin onnistuminen lopussa, vaikka voiton kannalta maali oli merkityksetön. Ehkä onnistuminen edes hiukan parantaa entisen ykköshyökkääjämme itseluottamusta ja sitä kautta esitykset ehkä jatkossa ovat taas vähän parempia. Toivottavasti näin, sillä osassa otteluita Giroud on edelleen parempi valinta kärkeen ja aivan selvää on, että pelkällä Walcottilla piikkinä emme tule pärjäämään missään tapauksessa.

Tottenham voiton ja eilisen jälkeen kaikki saumat pitäisi olla hyvään tulosputkeen, mutta valitettavasti täytyy olla realisti. Olympiakoksen pitäisi kaatua ja se todennäköisesti kaatuukin ensi viikolla Mestareiden liigassa Grovella, mutta sen jälkeen vastaan asettuu Chelsean jälkeen suurin peikkomme viimeisiltä vuosilta tai pitäisikö sanoa vuosikymmeneltä. Kyseessä on tietysti ManU ottelu ensi sunnuntaina.

Tietysti voitto on tuosta täysin mahdollinen, mutta ei missään nimessä todennäköinen jos ja kun katsotaan viime vuosien historiaa. Milloin viimeksi olemme voittaneet Manun liigaottelussa?

Pelin ainoa miinus oli Flaminin loukkaantuminen ja nyt olemme siinä tilanteessa, että Arteta ainoa pelaaja keskikentän pohjalle. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin espanjalainen ei kauaa pysy kunnossa joutuessaan pelata useamman ottelun viikon sisään. No Ramseyn voi tietysti laittaa Cazorlan rinnalle ja se ei välttämättä ole yhtään huonompi ratkaisu, jos sillä varsinkin saadaan viimein myös toiselle laidalle oikea laituri Oxin tai Walcottin muodossa.

Cityn toinen tappio putkeen oli positiivista ja vähintään yhtä hienoa oli Chelsean kriisin syventyminen sen saatua vaivoin piste sarjajumbo Newcastlea vastaan. Valitettavasti tämä kaikki samalla vain todistaa, että tällä kaudella olisi ollut loistava mahdollisuus todella taistella mestaruudesta jos olisi hankittu ne kauan kaivatut hyökkääjä ja puolustava keskikenttämies minimissään Cechin lisäksi.

Todennäköisesti olemme taas neljän joukossa, mutta valitettavasti vain nykyjoukkue ei tule riittämään mestaruuteen asti, vaikka kukaan kilpailijoistakaan ei näytä mitenkään äärettömän vahvalta ja Chelsea jopa konttaa ennen näkemättömällä tavalla Mourinhon alaisuudessa.

7 thoughts on “Sanchez on takaisin tasollaan – hieno vierasvoitto Leicesteristä

  1. Cityn toine tappio tuli vähä yllätyksenä vaikka on tiedostettu että spurs (valitettavasti) pystyy voittamaa joskus huippujoukkueita niinku chelskin viime vuonna (muistaakseni). No toisaalta meitähän se auttoi koska ero kärkee ei kasvanu. Ainoa mikä eilises tökkii on se että muna meni piikkiin. Jengi mikä mua vituttaa kaikkein eniten. Tiätysti toi matsi oli sellane mikä munan pitiki voittaa. Sunderland o varmaa eka joka vaihtaa valkkua. Cityn konttaamine ei kyllä enää tuu jatkumaa. Tolla materiaalilla ei yksinkertasesti voi hävitä kolmatta matsia putkeen (ja toista kotiottelua) jos ei sitte varta vasten halua valmentajalle kenkää ja munan satsaukset alkaa pikkuhiljaa tuottaa tulosta vaikka eihä muna oo satsannu ku pauttiarallaa 230 milliä 2 vuoden aikana. Toivon ja uskon kuitenki että munan puolustus ei oo vielä sillä tasolla mitä mestaruutee tarvitaa vaikka eihän se näytä olevan kellää. Viikon päästä sitte kentälle pitää mennä miehiä eikä mitää vitun marjanpoimijoita. Kaikissa kaksintaisteluissa pitää näyttää kuka on isäntä

  2. En tiedä miksi tuolle vapariongelmalle ei tehdä mitään, lähes kaikki joukkueet yrittää heittää meitä vastaan vaparinsa takatolpalle. Eilen näin kävi kerran, olisko ollut sitten Monreal vaihteeksi joka ei miestään seurannut.

  3. Olympiakos-ottelu ei ole Viasatin tv-ottelujen (jälleen kolme) valikoimassa, mutta toki Viaplayssa näkyy.

  4. Just tässä arvon, että ottasko tuon Viasat-paketin. Tutkimatta tarkemmin, mikäs tuo viaplay on…?

    • Viaplay on viasatin ”katsomo” – sillä erotuksella, että sieltä tulee myös otteluita, joita ei tv-kanavilla näy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s