Olemme todellinen vitsi Wengerin komennossa

Arsenal – Olympiakos 2-3 (1-2)

Rehellisesti täytyy myöntää, että olin väärässä eilen. Olin vakuuttunut, että ottelu olisi yksi kauden selvimpiä ja otamme kolme pistettä ilman suurempia ongelmia. Enää ei ilmeisesti ole kuitenkaan olemassa yhtään ottelua Wengerin johdolla, jossa asia olisi todella näin. Ei ole väliä onko vastassa kroatialainen, kreikkalainen joukkue tai kuka muu tahansa.

Kuinka ylimielinen pitää olla, että peluuttaa kakkosmaalivahtia jo toista viikkoa peräkkäin Mestareiden liigassa, vaikka jatkopaikka on todellisessa vaarassa? Cechin lepuuttamiseen ei ollut mitään syytä ja mies ei varmasti ollut loukkaantunut, kun kuitenkin oli penkillä. Tai tokihan Wenger on ennenkin useasti pitänyt loukkaantuneita pelaajia penkillä.

Viimein 10 vuoden jälkeen managerimme sai hankittua selkeän ykkösmaalivahdin ja mitä sitten tapahtuu? No loogisesti Wenger sitten päättää alkaa peluuttaa Mestareiden liigassa kakkosmaalivahtia, koska se on ilmeisesti muotia B*rcan tapaan. Ian Wright oli BT Sportsin studiossa samoilla linjoilla, että homma on täyttä järjettömyyttä.

Onhan se aivan selvää, että pelaajat eivät pelaa enää managerilleen, sillä ei muuten jatkuvasti tulisi tällaisia ns. vahinkoja ja onnettomuuksia, kuten managerimme niitä aina nimittää, vaikka ne toistuvat parin viikon välein. Olemme moninkertaisesti parempi joukkue kuin Olympiakos kaikilla mittareilla, mutta se ei riitä jos pelaajia ei kiinnosta ja tämä johtuu ainoastaan managerista. Jos pelaajia ei kiinnosta, niin se on Wengerin vika. Hän on pelaajat hankkinut ja valmentanut.

Ainut positiivinen asia eilisessä oli Walcotin ja Sanchezin maalit ja sitä myötä maaliputken jatkuminen. Erityisesti Walcott on osunut lähes joka pelissä kerran, vaikka on toki tuhlannut paikkoja siinä sivussa järjettömästi.

Puolustuspelimme on aivan hirveää, kun heikotkin vastustajat osuvat useita kertoja pelissä. Erikoistilannepuolustaminen on ottelusta ja kaudesta toiseen aivan kauhean näköistä ja joka ikinen kulma, sivuvapari ja melkeinpä rajaheittokin on vastustajalle loistava tilaisuus tehdä maali. Eipä näihin kuitenkaan kannata puuttua millään tapaa, vaan jatkaa täysin samalla tavalla eteenpäin.

Eilinen oli todella säälittävää katsottavaa ja muutamia pilkahduksia lukuun ottamatta esityksemme oli sitä perinteistä sivuttaissiirtelyä puolessa kentässä ja hyökkäyspäässä vailla todellisista halua luoda tilanteita tai edes mennä eteenpäin. Mukavaahan se on neppailla kavereiden kanssa puolitoistatuntia, kun liksakin on kohdallaan, mutta ei tuolla pelitavalla voi odottaa voittoa yhdessäkään ottelussa Mestareiden liigassa. Wengeri ainoa panos penkillä myös näyttää olevan neljännen erotuomarille itkeminen joka asiasta. Ei tosin jostain syystä silloin, kun Gabrielin olisi kuulunut saada punainen tappotaklauksestaan. Niin ja saattaahan managerimme tehdä vaihdon joskus, mutta se on yleensä vasta, kun joku loukkaantuu, kuten Koscielny eilen.

Lohkovaihe on todennäköisesti taputeltu ensi kierroksen jälkeen, kun olemme hävinneet Bayernille Saksassa. Olin siis väärässä tämän kauden suhteen, kun veikkaisin meidän taas pääsevän perinteisesti lohkokakkosena jatkoon ja tippuvan heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Tällä kertaa Dinamo Zagreb ja Olympiakos vain osoittautuivat eurojättiläisinä liian koviksi vastustajiksi. Ainoastaan kyseisten joukkueiden keskinäiset pelit voivat pelastaa meidät jos molemmat sattuisivat päättymään tasan.

En voi ymmärtää niitä, jotka pitävät Mestareiden liigaan pääsyä jonain ehdottomana avainasiana. Wengerin johdolla tämä ei ole mitään muuta kuin eilisen kaltaisia pettymyksiä nykyään tihenevässä tahdissa. Ainut hyötyjä on managerimme saadessaan pitää suojatyöpaikkansa ja tietenkin Kroenke omistajana, kun seuran pankkitilin saldo seuraavaksi lähtee kipuamaan kohti 300 miljoonaa.

Voitte olla myös varmoja, että Sanchez ei enää ensi kaudella pelaa meillä tätä menoa. Chileläinen on aivan liian hyvä tuhlaamaan uransa parhaat vuodet Wengerin kaltaisen häviäjän alaisuudessa. Ja tuskin on edes ainut, vaikka kovin moni nykyjoukkueestamme ei edes kelpaa huippuseuroille muuta kuin korkeintaan rotaatioon.

Piers Morganista voi olla montaa mieltä, mutta mies summasi eilen twiiteillään loistavasti seuramme nykytilanteen ja suurimman ongelman. Loppuun se kaikista olennaisin sanoma miehen viesteistä:

Sack Wenger.
Hire Klopp.
Do it now.

15 thoughts on “Olemme todellinen vitsi Wengerin komennossa

 1. Ville osui yhteen olennaiseen kohtaan: wengerin toiminta penkillä. Pääasiassa hän istuu siellä mykkänä ja ainoastaan käy nillittämässä neljännelle dumarille. Joo, tv-kuvassa ei näy wenger kokoajan, mutta livenä Emiratesilla tuon voi myös todeta. Hohhoijaa.

 2. Olen blogistin kanssa samaa mieltä managerista ja hänen merkityksestään joukkueen suorittamiselle. Nyt on mestarien liigassa rikottu ennätyksiä. Ensin hävittiin joukkueelle joka ei ollut voittanut sieni liigassa 19:sta vuoteen, sitten hävittiin joukkueelle joka ei ollut koskaan voittanut britteinsaarella ja jos en väärin muista niin Wengeristä tuli sieniliigassa eniten otteluja hävinnyt manageri. Arsenalin taloudelliset resurssit huomioon ottaen viimeaikainen räpeltäminen ei ole pelkästään huonoa vaan myös naurettavaa. Toki Wengerin seuraajan valitseminen ei ole helppo tehtävä mutta mainittu Klopp saattaisi olla kelpo vaihtoehto. Itse näkisin Arsenalin peräsimessä mieluiten Guardiolan mutta taitaa tässä vaiheessa olla poissuljettu mahdollisuus.

 3. Kloppin perässä kovasti myös Liverpool. Arsenal varmasti olisi Kloppille mielekkäämpi vaihtoehto, mutta jos Klopp paikka ei avaudu pian, niin ei Saksalaiselle taida jäädä muuta vaihtoehtoa, kuin johtaa siirtyä Liverpooliin. Toki Kloppista sen verran, että mihinkään kiveen ei tietenkään olla kirjoitettu sitä, että menestys seuraa miehen perässä, mutta ainakin taitoa sekä tunnetta häneltä löytyy. Kaikista tärkeimpänä itse koen, että Kloppin mukana tulisi tuoreet tuulet, joita Arsenal kannattajineen kaipaa.

 4. Wengerillä on sopimus myös ensi kaudesta ja koska näin on, Wenger jatkaa myös ensi kaudella. Koskee vain muita seuroja managerien vaihdot.

 5. Jos päästää 3 maalia olympiakosia vastaan ei voida nyt ihan kaikkea veskan niskaan kaataa.1 maali meni ospinan piikkiin mutta varsinkin 3 maali oli sellaista esitystä koko kk osalta että oksat pois ketään ei kiinnostanut puolustaa.Seuraavaksi bayern munchen 2x ja sen jälkeen on isolla todennäköisyydella pisteitä 0 ja jatkoapaikka menetetty.Uusi valmentaja tässä tarvitaan minä en ainakaan lähde sille itsepetoksen tielle että tästä jotain Wengerin alaisuudessa vielä tulisi.Uusi valmentaja jos puhutaan nyt vaikka Ancelotti/Klopp kaksikosta ei laita varmasti mihinkään soppariin nimeä ellei siinä taata tietyt hankinnat samantien, eli Kroenke joutuu ihailemaan tilillä vähän pienempää saldoa silloin.

 6. Tämän hetkisestä seuran tilanteesta tunnutaan somessa olevan sitä mieltä, että tämähän menee niinkuin ennenkin, se riittää…
  Katsokaa valioliigan sarjataulukkoa…
  Sanokaa parempi valmentaja…
  Monentena liverpool on sieniliigassa…

 7. Innostuin kans tänne eile kehua retostelemaa että Olympiakos hoidetaa takuuvarmasti. Voi vittu sentään. Mulla ei ollu eile mahdollisuutta katsoa matsia suorana (ja hyvä niin) näin jälkikäteen mutta koosteen tietysti näin Puolustus ja joukkuepuolustaminen ja Ospinan kämmi. On sitä siinä yhtee matsii aiva riittävästi. Kirjoittelin jo aiemmi että jos tammikuus ei tuu vahvistuksia nii heikosti käy valkussakin. Sieniliigassa olemme olleet turisteja jo vuosia. Ville on oikeassa. Sanches lähtee jos joukkue ei vahvistu rutkasti ja sitähän se ei tuu tekemään jos ollaa jouluna sijalla 3 tai 4 jota epäilen vankasti. Tämä ei siis tarkota että olisimme sijoilla 1-2 jos joku niin ajatteli. Toivottavasti mun veikkailut tulevista matseista menee yhtä perseelleen ku tähänki asti. Veikkasin siis että kusessa ollaa munaa vastaan. Pahinta täs on se ettei oikein tiedä mikä on joukkueelle parhaaksi. Muissa ”huippuseuroissa” valkku sais monoa näillä esityksillä kun kerta resursseja kuitenkin on mutta Wenkku saa ”häärätä” siis touhailla omaan tahtiin mikä on valitettavaa. Pahin kauhuskenaario saattaa olla kuitenki vasta edessä. Jos johtokunta palkitsee Wenkun jollai sääliviralla loistavan aktiivipalvelun jälkeen nii kusessa ollaa. Kronke voi nimittää sen virallisesti talouspäälliköksi ja siitä vasta kierre alakaa. ”Ei mullekaa mitää rahoja ikinä annettu vaikka luvattiinki”. No joo tää tuskin toteutuu mutta pessimisti ei pety. Vastassa sieniliigassa B.M. Aika vaikea arvailla kuinka käy. Niillä on parempi molari vaikka tsekki onki petraamas ja petrannu otteitaa. Niillä on parempi puolustus ja joukkuepuolustus. Niiden keskikenttäpeli on huimasti parempaa ja keskikentän ja hyökkäyksen yhteispeli on paljon nopeampaa ja mielikuvituksekkaampaa joka luo jatkuvasti vaarallisia tilanteita. Hyökkäyksestä ny puhumattakaa. Voimme voittaa Bayernin vain jos ottelu on niille merkityksetön ja sitä kun ei kumpikaa matsi vielä ole. Voi perkele sitä puntapinon katoamista ihmettelee moni jannu ku joskus uus manageri jatkaa Wenkun viitoittamalla tiellä. Tai siis toivotaan ettei jatka vaa on oman polun kulkija. Heikommin ei voida resursseihin nähden pelata vaikka valkussa vielä ”mukana” ollaankin. Veikkasin sijoja 5-8 ja linja pitää

 8. Valioliigassa tumpuloi tällä hetkellä niin moni joukkue, että kuka tahansa voi voittaa. Ihmettelen kyllä Cityn sulamista ihan täydellisesti.

 9. Wenkku ei lähe ees kulumalla mihinkään, on kasvanut suuremmaksi kuin seura vaikka eihän niin voisi missään nimessä olla.
  Stan nauraa ku kävelee pankkiin et kyl ne fanit emiratesin täyttää joten nostetaan taas lippujen hintoja…

 10. Jos tänään tulisi tieto!, että Wenger on saanut väistyä;
  Kyllähän tätä maailmaa katselis Gooner-lasien läpi taas ihan eri silmällä!

  …mutta sitten honkapoika heräsi 😦

 11. Ennemminkin voi jännittää, tekeekö wenger jatkopahvia kesällä 2017 vai ei. Veikkaan, että tekee kahdeksi vuodeksi…

 12. Silent Stanille kelpaa seuran nykyinen meno vallanmainiosti. Tuskin välittää kannattajien mielipiteistä tuon taivaallista. Senhän selittää futismaailman kalleimmat liput Arsenalissa. Missään muualla tällaista toimintaa ei katseltaisi, koska muualla seuran menestys on intohimona kun taas meidän Stanille se on puhdasta bisnestä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s