Wenger pelastaa oman nahkansa Cechin kustannuksella, europelit ja Cambiasso

Wengerin selittely Ospinan pelaamisesta oli taas todella tökeröä ja tavoitteena oli vain pelastaa oma nahka. Kuka järkevä ja asioista perillä oleva manageri muuten perustelisi kakkosmaalivahtinsa peluuttamista tärkeässä Mestareiden liigan ottelussa seuraavasti:

Cech also made a big mistake earlier this season.

Cechin Valioliigan avauskierroksen mokat kannattaakin nostaa tässä vaiheessa uudestaan esille. Siinä oikein esimerkillistä pelaajan tukemista manageriltamme. Viime aikoina uusi ykkösmaalivahtimme on pelannut hyvin ja managerin yllä olevat kommentit tuskin ainakaan saavat mitään hyvää aikaan. No eihän Wenger tästä välitä, kunhan vain saa huomion käännettyä jonnekin muualle omasta katastrofaalisesta tekemisestään.

Saman aiheen mukaisesti kenttäpelaajatkin olivat yllättyneitä Ospinan valinnasta maalinsuulle tiistaina. En edelleenkään sano Ospinaan homman kaatuneen, vaikka yksi maali oli täysin kolumbialaisen. Kakkosmaalivahdin peluuttaminen vain tällaisessa paikassa antaa jo joukkueelle sen kuvan, että ei ottelu ole niin tärkeä jos parhaita ei tarvitse laittaa kentälle.

Ospinan peluuttamisen lisäksi tiistaina tuli esille perinteinen ja täysin anteeksiantamaton ongelma kokoonpanossamme. Penkillä ei ollut ainuttakaan hyökkääjää. Campbell ei ole sellainen, kun pelaa laidalla ja sielläkin vain viimeisessä paniikissa viimeiset viisi minuuttia, kun muita vaihtoehtoja ei ole enää hyökkäyspäähän jäljellä.

Kuinka on mahdollisilta, että jo ties monettako kautta putkeen kärsimme tästä tilanteesta? Meidän kokoluokan ja statuksen seuralla pitäisi aina olla vähintään yksi kelvollinen hyökkääjä heittää kentälle penkiltä, mutta näin ei ole ollut moneen kauteen, vaan useissa otteluissa viime kausien ajan olemme pelanneet ilman ainuttakaan vaihtohyökkääjää. Asian tekee vielä pahemmaksi, että edes se avauskokoonpanossa oleva hyökkääjä ei ole tasoltaan riittävä ja useasti välillä kärjessä on pelannut pidempäänkin jopa laituri.

Ylipäätään Wengerin euromenestyksestä tai pikemminkin sen puutteesta on loistava artikkeli Independentin sivuilla. Kaikki merkit, todisteet ja tapahtumat ovat jo kauan viitanneet, että Wengerin johdolla emme tule koskaan voittamaan Mestareiden liigaa, mutta siitä huolimatta edelleen usean kannattajan mielestä managerimme tilalle ei vain ole saatavilla parempaa vaihtoehtoa tai sitten legendaarisesti pitää antaa lisää aikaa. Kaksi vuosikymmentä tai jos tarkkoja ollaan 19 vuotta ei ilmeisesti ole tarpeeksi aikaa.

Managerimme ei onnistunut voittamaan Mestareiden liigaa tai edes UEFA Cupia Seamanin, Adamsin, Vieiran, Bergkampin, Henryn ja kumppaneiden aikaan, niin kuinka joku kuvittelee sen olevan mahdollista nykyään.

Pienenä yksityiskohtana tiistailta täytyy ottaa kesällä haamulistalla ollut pelaaja, joka olisi ollut saatavilla ilmaisella siirrolla. Cambiasso pesee tasoltaan ja pelikunnossa pysymisessä Flaminin ja Artetan selkeästi, kuten viimeisimpänä tiistai taas osoitti. Argentiinalaisen olisi saanut ilmaiseksi ja palkkakaan tuskin olisi ollut päätähuimaava, mutta managerimme taas kerran mieluummin päätti sokeasti ja täysin aiheetta antaa luottoa kaksikolle, jonka taso ei ole enää pariin vuoteen riittänyt ja kunnossa pysyminenkin tuottaa ylitsepääsemättömiä ongelmia.

Kun jostain käsittämättömästä syystä managerimme ei vain halua maksaa puolustavasta keskikentästä sitä nykymarkkinoiden mukaista 25 miljoonan hintaa, niin Cambiasso olisi ollut halpisratkaisu kaudeksi tai kahdeksi, mutta silti parantanut joukkueemme ongelmakohtaa.

Mainokset

23 thoughts on “Wenger pelastaa oman nahkansa Cechin kustannuksella, europelit ja Cambiasso

 1. Edellisiin kommentteihin: Wenger on tunnettu erittäin maltillisista taktisista muutoksistaan, suorastaan oppimattomilta huomaamattomista. Mutta tällä kaudella, jälleen, ajatellut korjaukset eivät selvästikään toimi, kun alakerta on aika seula ja maalipaikkojen luonti on kovin vaihtelevaa. Sitä miettii, mikä on se kokemuksen anti, johon Wenger toistuvasti viittaa ja joka ei johda selkeään tulosparannukseen esim. UCL:ssä tai liigamestaruushaastoon.

  On yhä vaikeampi ymmärtää wengeristien logiikkaa. Vuosia on saatu näyttöjä ja esim. keskikentän balanssia ei vaan saada kohdilleen. Kyllä varmaan voisi hyväksyä senkin, jos Wenger päättäisi mennä hakemaan 1-0 voittoja realistisella taktiikalla ja treenauttaisi pelaajat tähän malliin. Nyt näyttää vain amatöörimäiseltä, kun lähdetään naivisti hyökkäämään ja vastustaja saa kymmenkunta maalipaikkaa ja tekee 2-3 maalia. Jos alakerta ei selviä erikoistilanteiden ja nopeiden vastahyökkäysten haasteesta vuodesta toiseen, miten joku voi kirkkain silmin selittää tämän olevan vain pelaajien yksittäisiä virheitä? Virheitä ne ovatkin, mutta sellaisia jotka mahdollistaa aivan liian helposti materiaalille sopimaton pelitapa.

 2. Ihmettelen yhä maalivahti Cechin kritiikitöntä kehumista. Eihän häntä olisi saatu, ellei hän olisi menettänyt ykkösvahdin paikkaansa Chelseassä.

  hän menetti sen? Onko Arsenalin ja C:n välillä niin suuri tasoero?

  • Cech on saanut kritiikkiä ja ihan aiheestakin kauden ensimmäisistä otteluista.

   Näkisin tilanteen Chelseassa olleen se, että Courtois ja Cech olivat hyvin tasavahvoja, mutta Mourinhon oli pakko valita belgialainen, koska tuo ei olisi muuten jatkanut seurassa. Chelsea ehkä sai tällä tavalla ykkösmaalivahdin seuraavaksi noin 10 vuodeksi tai jopa pidemmksi aikaa, kun Cechin kohdalla kyse olisi ollut ehkä kolmesta tai maksimissaan viidestä vuodesta.

   • Lisäksi jalkapallossa harvoin jaetaan veskareiden vetovastuuta fifty-sixty. Ja juuri näin – kurttu on chelseassa hyvinkin 10 v.

 3. Aika lailla on Arsene-sedällä hermot pinnassa pressissä. UCL-putoaminen iskee häneen lujaa. Tulihan viime kuussa vähän fiilisteltyä UCL-putkesta ja vihjailtua menestyksestä.

 4. No huh, huh. Katselin ja kuuntelin juuri päivän lehdistötilaisuudeen ja monella tapaa vastaavaa en muista – liekö itse asiassa edelleen monella tapaa ennennäkemätön. Näin kommentin tiimoilta vyyhtiä on jokseenkin mahdotonta syvällisemmin avata ja analysoida, mutta Arsenen lausunnot sekä käyttäytyminen eivät takuulla ole omiaan rauhoittelemaan tai tyynnyttelemään jälleen kerran tulehtunutta ilmapiiriä.

  Tekisi oikeastaan mieli väittää, että päivän parodia oli kuin lisää vettä myllyyn. Periaatteessa jäi positiivinen maku sen suhteen, että henkilökohtaisen tulkintani mukaan Wenger tuli epäilemättä tahtomattaan paljastaneeksi haavoittuneisuutensa. Yritän sanoa, että näin silmieni edessä managerin, jonka läpäisemättömänä pidetyn suojakuoren tuorein kritiikki oli kuin olikin onnistunut läpäisemään.

  En ilkeyttäni toivo tulkintani paikkansa pitävyyttä, mutta toivon yhtä kaikki. Ei Wenger sitä tietenkään tee, eikä hänen julkinen nöyrtyminen saati nöyryyttäminen minulle mitään riemunhetkiä tarjoa, mutta toivon vilpittömästi Arsenen viettävän illan jonkin karmajoogan ja meditaation merkeissä. Sellainen lämminhenkinen tuokio, minkä päätteeksi managerimme nöyrtyisi kysymään itseltään, että menikö tämä nyt niin kuin oli tarkoitus. Mikäli ei, miksei? Jos taasen meni, siltä ajatukselta meitä ei pelasta mikään tantra.

 5. Jos manageri on henkisesti romahtamaisillaan, se ei ole hyvä lähtökohta kärkikamppailuun. Suuri etu vastustajalle, niin se vaan on. Kiusalliset kysymykset eivät voineet tulla tuolla kokemuksella mitenkään yllätyksenä, mutta responssi oli mielestäni luokaton.

 6. Noniin, odotettu tapahtui. Viasat ilmoittaa ostaneensa Valion oikeudet tuleviksi neljäksi kaudeksi. Lienee hyvä juttu, maikkari keskittyköön brömbrömiin ja erilaiseen suksiurheiluun ihan keskenänsä.

 7. Järkyttävä parodia koko tapaus wenger. Sääli on sairautta, mut kipeetä tekee seurata huru-ukon tekemistä kentän laidalla / median edessä.
  Kysymys kuuluu: Onko tollanen touhu voittavaa tekemistä ja oman joukkueen edunmukaista?
  Vastaus: Ei ole. Ongelmiin voisi löytyä suurin syypää niinkin läheltä kuin peilistä.
  Luottavaisin mielin sunnuntain otteluun??

 8. Mä jo 5 vuotta sitten ajattelin, että Wengerin olisi aika siirtyä eläkkeelle.. Perustelin silloin muille, että haluan, että Wenger muistetaan aina suurmiehenä, joka saavutti Arsenalille paljon hyvää. Kukaan ei ikinä tule poistamaan Wengerin saavutuksia (tai niitä kata FA-cupin voittoa, jotka tuli myöhemmin), mutta jos kannattajien mieleen jää pelkästään tämä viimeiset jääräpäisyydet ja epäonnistumiset, niin sitä mielestäni ei Wenger ole ansainnut. En usko, että kukaan halua, että Wenger lähtee Arsenalista lopulta nöyryytettynä miehenä.. Se on jokaisen meistä muistettava, että kaikesta huolimatta mies itse on omistanut elämänsä tälle joukkueelle.

 9. Mahtavaa jos viasat homma toteutuu. Maikkarin toiminta on ihan uskomaton ja kas kun sieltä ei tule minkäänlaista vastinetta palautteisiin. Mitä päivän lehdistötilaisuuteen tulee, niin Wenger tuntuu olevan ihan lopussa. Ei mitään toleranssia vaikka media ihan hyvin perusteltuja kysymyksiä heittikin. Vastauksena vaan inttämistä ja pois lähtemisellä uhkailua. Lisäksi ei lehdistö osaa vaan analysoida peliä kunhan jauhaa tyhmiä kysymyksiä😀. Olisi jonkun pitänyt kysyä etteikö lopputulokset kuitenkin ole se paras analyysi, tuskin paljoa lämmittää muita et statsit on kunnossa kun syöksytään ulos UCLstä😀

  • Onko nyt siis myös mahdollista nähdä klo 17 useampi ottelu samanaikaisesti?kun jos kerran sääntö yhdestä ottelusta koskee vain satelliittia?jos kerran tämä on ollu vaa maikkarin oma päätös näyttää vaa yks matsi

   • Tuo jää nähtäväksi. Ruotsissa Viasat näyttää la klo 17 (suomiaikaan) kaksi ottelua. Ja siis Viasatin diilii on kolmeksi kaudeksi. Voi melkeon arvata, että Virkkunen ja Taivainen siirtynevät Viasatille.
    Ja muistakaa, kuka ekana arvioi, miten tässä käy…

   • Valitettavasti ei kulu varmaan kauaakaan, että Viasat luopuu jostain jalkapallosta. Nythän sillä on kova paketti kasassa ensi kaudeksi. Mutta toivottavasti heittävät fiasko-KHL:n pihalle, eihän se kiinnosta ketään. Mutta UCL ja Valio jatkavat joka tapauksessa siellä muutaman kauden.

 10. Mutta joka tapauksessa hienoja uutisia,on tätä jo kauan odoteltukin,ainut mitä jää ens kaudel totalilta kaipaamaa on cmore ja game of thrones,no joo vähä off topic mut kuiteski hyvä juttu.selostajista nyt ei niin väliä,ihan mukava olisi myös kuulla englanniksi selostuksia,ei noita virkkusia ja taivaisia jaksa kuunnella.

  • C Moret saa ilman totalia (sportteja) hintaan 9,95 kk:ssa… Sisältää lisäksi C More Playn. Tää ei ollut mainos vaan toteamus.

 11. Timo, Viasathan luopui jo CL:n takia la ligasta ja serie a:sta. Tämä oli sikäli ymmärrettävää, kun em. sarjat näkyvät myös Veikkaus-tv:ssä eli kiinnostus ostaa Viasatin kanavia em. sarjojen takia ei liene kovin suurta. Seuraavaksi leikkurissa voivat olla liigacup ja FA cup, valitettavasti. Ja hullujahan ne ovat, jos maksavat jotain NHL:n yölähetyksistä.

 12. Hauskaa: Fifan ehdokaslistalla (noin 60 pelaajaa) maailman parhaaksi pelaajaksi on kaksi Arsenalista: Alexis tietty …ja Ospina!

 13. Lukasin äske läpi eilisiä kommentteja ja siinä viitataan esim siihen että jotkut ovat väheksyneet sitä kun olemme voittaneet facupin kahdesti peräkkäin. No minä yhtenä mutta tarkennan ajatusmaailmaani. Jokainen pysti on tietysti hieno asia (myös facup tai liigacup) ja sen eteen on joukkue tehnyt töitä eikä niitä voiteta tuurilla. Mutta pointtinani oli se että ainaki mulle ja uskon että myös useimmille muulle valioliigan voitto tai sieniliigan voitto on ja pitäisi olla paljon tärkeämpää. Kirjoitin myös että me emme olisi voittaneet myöskää facupia jos mancityn tai chelskin pääpaino olis ollu facupissa ja pysyn edelleen sanojeni takana. Chelskillä ja cityllä oli kova vääntö valkusta ja täys yritys myös sieniliigassa joten väitän että niille facup oli vasta tavoite nro 3. Oli miten oli ne 2 facupin voittoa ja pystiä on meillä eikä niitä pois oteta eikä kukaa myöhemmi muistele kuka siihe satsas enempi ja kuka vähempi. Se siitä. Mitä Wenkkuun ja wenkun muuttumiseen tulee niin miten wenger on muuttunu niinku isossa kuvassa? Ajan mittaan enemmän ja enemmän jääräpää tai tekee asiat just niinku itte haluaa tai mikä pahempi nii jättää oikeita asioita tekemättä. Täs tarkoitan nyt pelaajahankintoja. Mies on ittekki sanonu että teimme viime vuonna liian vähä maaleja joten ykköspyssy pitäis hankkia. Tapetilla oli Benzema ja Cavani mutta ei. Wenkku sano että ei löydy tarpeeksi laadukkaita hyökkääjiä. Hohhoi. Jos kokkeli loukkaantuu nii kuka täyttää kokkelin paikan todella kovia jpukkueita vastaan esim Bayernia vastaan? ei riitä ramseyn, cazorlan eikä varsinkaa artetan rahkeet alkuunkaan. Rosicky ei oo sen paikan mies mutta rosickyllä ei riitä fysiikka huippujoukkueita vastaan omalla paikallaankaa. No mieshä on vesijuoksus mutta tarkotan vaikka olis huippukunnossaanki. Sitte ku kuulee faneilta että fysiikka ei riitä nii seuraus on että koventaa peliään joka tarkottaa että joutuu koko ajan rikkomaan. Vapareita vastustajalle ja korttia tsekille. Mitä pelaajien työmoraaliin tulee niin siinä on kyllä monella pelaajalla parannettavaa. Eikä wenkku jonkun pelaajan yksittäisestä kämmistä oo vastuussa mutta nyt se suuri kysymys. Kuka nämä rakennuspalikat on joukkueeseen hommannu? wenkku itte ja miehellä on kyllä ollu monta vuotta aikaa vahvistaa joukkuetta. Sillo ku uutta stadikkaa rakennettii nii kyllä kaikki osas laskea ettei ylimäärästä oo ja ostot pitää olla maltillisia. Mutta nyt hilloa on ollu monta vuotta ja tilanne on tämä. Meillä on yksinkertaisesti heikompi materiaali kuin huippujoukkueilla ja vastuussa tästä on yksin wenkku. Voitimme viime vuonna mancityn. Se oli loistomatsi. Mutta huolestuttavaa on se ku wenkku itsekki myönsi että pelaajat tuli ehdottamaan hänelle varovaisempaa taktiikkaa. Eli siis pelaajat kertoi managerille miten pitää pelata. Korjakkaa jos oon vääräs mutta eikös sen pitäisi mennä toisinpäin. Että valkku kertoo pelaajille miten seuraava vastustaja voitetaan. Ainaki näin se on menee muilla joukkueilla. Ja lopun kysymykseen kuka voi taata että pärjäämme paremmin manageria vaihtamalla? ei välttämättä kukaa nykyisellä materiaalilla mutta ku vastaus on juuri siinä että uusi manageri ensitöiksee putsaa keskinkertaisuudet ja kehäraakit helvettii ja ostaa muutaman MAAILMANLUOKAN PELAAJAN joka on signaali omille faneille, vastustajille ja tuleville sponsoreille että nyt ollaan tosissaan tappelemassa voitoista valkussa ja sieniliigassakin. Ei täälä kukaa joukkueelleen romahdusta toivo mutta munakasta ei tehdä rikkomatta munia. Jos se vaatii ensi syvän syöksykierteen että wenkku joutuu lähtee( mitä en usko vaikka saatana tiputtais nii wenkku on sopparin loppuun mikä on valitettavaa). Loppupeleissä kysymys on siitä mitä kukin rakastamaltaan seuralta haluaa? joillekin riittää että ollaa 4. tai voitetaa facup. Me ollaa huippuseura taloudellisesti ja muutenki megaseura nii mulle ne ei riitä. Ja oon edellee sitä mieltä että ilman vahvistuksia ollaa sijoilla 5-8. Ugh. Olen puhunut. Tai ainaki kirjoittanut. Nyt tekis rommitoti terää

 14. Ymmärrän että kaikki ei näytä tällä hetkellä niin kauniilta kuin 49 putkessa, mutta uskon mahdollisuuksiin. USKON (ja tahdon myös tosissani uskoa) väkevästi, että jos vuodenvaihteen tienoilla olemme esmes. 7paunaa liigan piikkipaikasta jäljessä, sauma liigan kannuun on enemmän kuin kiva. Myönnän olevani optimisti ja toivon seuran kannattamisen, niin myötä- kuin vastamäessä, tulevan ilon kautta. Tätä blogia kun aloin lueskelemaan Hente antoi näppäimistölle kyytiä, (ajoittain myös melko ”väkivaltaisesti”) mutta nykyään (niin paljon kuin tämän hetken kynää eli Villeä kunnioitan hänen kontribuutiosta, että meillä kauneimpia värejä tunnustavilla on JOKA PÄIVÄ luettavaa SUOMEN kielellä rakkaaseen seuraamme liittyvistä asioista) tuntuu että kirves on viskattu syvään aukkoon reunoja putouksen aikana kolistellen. Täten peräänkuulutan positiivisempaa asennetta kaikilta Arsenalin kannattajilta meneillään olevaan kauteen! Tammikuussa hankinta / hankintoja on luvassa jotka vahvistavat joukkuetta. Peace & one love! Ja sunnuntaina toivon mukaan joka gooneri on kick offin aikaan muulla mielellä kuin että turpaan tulee kuitenkin kun ollaan niin paljon huonompia pelaamaan tätä pallopeliä kuin toi toinen remmi.

 15. Vielä valmennuksesta ja pelaajien asenteesta. Jokainen on huomannut, että siinä missä pikkuseurojen jampat liikkuvat maanisesti ja blokkaavat vähintään kolmasosan esim. Arsenalin vedoista, Arsenalin pelaajat ovat jo monta vuotta hyppineet vetojen alta pois. Yritystä riittää vain muutamassa huippupelissä yrittää nämä tilanteet loppuun saakka. Ja mikä nolointa, tätä tekevät jopa topparitkin, joiden sentään oletetaan olevan kovia ja karskeja!

  En voi uskoa, etteikö Bould ja Wenger näe asiaa. Bould, Keown ja Adams eivät tehneet näin. Ilmeisesti jälleen asia, joka on on Wengerin mielestä isossa kuvassa liian pieni puututtavaksi? Ja tuleehan noista jokunen maalikin, maalivahdilla on vaikeaa jos puolustaja on ensin tiellä ja sitten väistää vedon alta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s