Käsittämättömän hieno voitto

Arsenal – Manchester United 3-0 (3-0)

Aivan huikea ottelu ja tulos erityisesti, kun ottaa huomioon vastustajan. En olisi missään nimessä uskonut moisen esityksen olevan mahdollista, mutta niin vain se oli. Koko joukkue ansaitsee loistavan arvosanan ja eilinen oli varmasti parhaita ellei paras esityksemme vuosikausiin.

Eilen pelissämme oli kaikkia niitä elementtejä, joita on kaivattu ties kuinka kauan. Hyökkäsimme nopeasti ja suoraviivaisesti, eikä sivuttaissiirtelystä ollut tietoakaan. Tämä on se taktiikka ja pelitapa, jolla voitimme Wengerin ensimmäisen puoliskon aikana pokaaleita.

Prässipelimme oli eilen aivan eri planeetalta kuin aiemmin ja tämä oli yksi ratkaiseva tekijä. ManU ei saanut hetken rauhaa ensimmäisen puolen tunnin aikana, eikä näin ollen päässyt juuri ollenkaan edes hyökkäämään. Loistavaa työtä koko joukkueelta.

Sanchezin ohella myös muut ottivat vastuuta hyökkäyspäässä, sillä Özil oli loistava samoin kuin Walcott. Näin sen pitääkin mennä, että suurimmissa peleissä parhaat pelaajat nostavat vielä entisestään tasoaan ja tällä tarkoitin nyt enemmän Öziliä kuin Walcottia. Perinteisestihän Özil on ollut todella vaisu näissä kärkikamppailuissa, mutta eilen oli täysin päinvastainen tilanne ja saksalaistaituri oli rakentelemassa koko ajan paikkoja ja onnistui myös viimeistelemään kylmän viileästi 2-0 maalin.

Puolustussuuntaan hätää ei tosiaan ollut missään vaiheessa, vaikka tietysti Manun tasoinen joukkue muutaman paikan saa luotua ottelun aikana. Se on vain sellainen asia, jolle ei yksinkertaisesti voi mitään. Onneksi kuitenkin viimein lähes 10 vuoden tauon jälkeen meillä on todellinen huippumaalivahti tolppien välissä, joka hoitaa useimmat tilanteet varmasti ja lisäksi ottaa sellaisia pelastuksia, jotka useimmilta maalivahdeilta jäisivät tekemättä.

Vuonna 2011 Old Traffordilla kärsitty murskatappio 8-2 olisi ollut mahtava kuitata eilen takaisin ja siihen olisi jopa ollut mahdollisuudet. Maaleja olisi voinut tulla tuplastikin, sillä Ramseyn olisi ehdottomasti pitänyt loistavasta paikastaan tehdä 4-0 ensimmäisen jakson loppupuolella. Tämän lisäksi ainakin Özilillä ja Giroudilla oli toisella jaksolla hyvät paikat lisätä maalimääräämme.

Emme ehkä kuitanneet 8-2 tappiota, mutta eilinen ei silti jättänyt mitään epäselvää paremmasta joukkueesta. Päinvastoin tasoero oli valtaisa ja lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin jos viimeistelymme olisi ollut vielä piirun verran terävämpää. Samat kolme pistettä saa kuitenkin 3-0 tai 6-0 voitolla, joten sen suhteen ei voi valittaa.

Pitkästä aikaa voi sanoa, että oli todellinen ilo katsoa peliämme. Löimme tähän ottelukierokseen sarjan piikkipaikalta lähteneen Manun aivan täysin. Tätä tapahtuu todella harvoin jos ylipäätään koskaan.

9 thoughts on “Käsittämättömän hieno voitto

 1. Tämän ottelun tulos vain osoitti sen kuinka kapea rinki meillä on. Jos Ox olisi ollut laidalla niin todnäk. olisi tullut tiukka matsi. Ramseyn tärkeys tuli esille viimeistään viime metsuri pelissä.

  Toinen huomion paikka on kuinka Wenger panostaa nyt Valioliiga peleihin. Todennäköisesti Ospina pelaa myös baijeria vastaan.

 2. Tein saman huomion Ramsayn tärkeydestä puolustus suuntaan, varsinkin kovemmissa peleissä.
  Ox on enemmän tai vähemmän muninut lähes maalin per peli tahdilla omaan päähän ja hyökkäyspäässä panos on jäänyt lähes poikkeuksetta laihaksi.

 3. Wenger voi antaa näyttöjä tietenkin siitä, onko kelkasta jäänyt vai ei. Otteluohjelma liigassa on helppo ennen vuodenvaihdetta (kovempia pelejä vain City ja Spurs kumpikin kotona) ja siinä vaiheessa tiedetään jo, onnistuuko mahdoton eli sillasta nousu UCL:ssä. Nyt on liigassa ajettu kärki kiinni ja UCL:n häiritsemättä olisi mielenkiintoista nähdä, miten Wenger suoriutuisi kevään mestaruustaistelusta. Toki silloin on monta hankalaa vieraspeliä ja todennäköisesti kova satsaus myös FA cupiin. Mutta toisaalta täsmähankinnatkin mahdollisia, jos Wilsheren lisäksi menetetään useita pelaajia.

 4. Eilinen matsi oli loistava. Tuli vanhat hyvät ajat mieleen. Aikoinaa ku olimme highburyllä huippuvuosina niin oli tiedossa että kotona ei päästetä yhtä maalia enempää vaikka sinne olis tullu kuka tahansa. Eile ottelun alku oli täystyrmäys. On tosiaan harmi että otteet ovat ailahdelleet niin paljon usean vuoden ajan. Oon ollu tosi pessimisti myös tämän kauden suhteen ja antanu arvion että taistelemme sijoista 5-8. Eiline esitys oli kyllä sitä luokkaa että jos otteet tämänkaltaisena jatkuvat niin 2-4 sijoilla ollaa varmasti. Mestaruuteen en jaksa uskoa koska joku tärkeistä tai jotkut tärkeistä (eniten pelkään sanchesta joka on meille tällä hetkellä kaikki kaikessa) kuitenkin loukkaantuu. Mutta usko joukkueen tekemiseen nousi aiva huimasti elisen huippumatsin ansiosta. Koko aikaa ei voida tuollaista odottaa mutta uskon ja toivon että tämä tuo nyt hyvää jatkumoa joukkueen tekemiseen ja myös nämä europelien kaltaiset notkahdukset loppuvat. Ainakin kotipelit pitää voittaa ja voittoa on haettava päättäväisesti myös bayernia vastaan kotona

 5. Mourinho on kyllä veikeä sälli, valittaa soton-ottelun tuomaritoiminnasta. Eipä valitellut Arsenal-matsin jälkeen.

 6. Poolin Klopp-neuvottelut edistyvät ”hyvin”. Harmi. Kyllähän se tarkemmin ajatellen sulkee pitkäksi aikaa Kloppin Arsenal-pestin pois. Jos onnistuu, ei kulu kauaakaan, kun City/Manu/Chelsea/Bayern ostavat ulos. Kaikki tarvitsevat pian uuden valmentajan. Ja onnistuminen on siis Pool melkein mestariksi, aidosti. Mestaruutta tuskin sentään kukaan vaatii. Ero Rodgersiin tässä asetelmassa (melkein mestari) on siinä, että on kova rekordi vastaan Bayern ja jos näyttää, että nostaa heikohkon Poolin jaloilleen, voisi menestyä vieraalla kielellä arvaamattomassa valiossakin. Hyvistä valmentajista, jotka tulevat Englantiin ja voittavat, on suurta pulaa. Esim. Simeone ja Guardiola eivät välttämättä koskaan parhaina vuosinaan tule, ehkä sitten ukkoutuneina.

  Jos taas floppaa Rodgersin jättämillä rauniolla, uskottavuus heikkenee huomattavasti ja suurempiin seuroihin ei ole asiaa vähään aikaan. Ehkä se todennäköinen Bayern-pestikin Pepin jälkeen katoaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s