Jurgen Klopp Liverpooliin – mahtava tilaisuus menetetty

Nyt se sitten on virallista. Jurgen Klopp on Liverpoolin uusi manageri. Voin sanoa, että tämä korpeaa ja todella pahasti. Saksalaismanageri oli omissa kirjoissani paras mahdollinen manageri meille.

Ensinnäkin kokemusta on ehtinyt kertyä tarpeeksi ja erityisesti Dortmund on myös suuri seura, joten sen suhteen hyppy meidän managerin paikalle ei olisi ollut liian suuri. Klopp on manageri parhaassa iässä 48-vuotiaana.

Klopp ei ole koskaan ollut mikään projektimanageri, vaan viihtyi sekä Mainzissa että Dortmundissa seitsemän vuoden ajan, joka nykyjalkapalossa on todella pitkä aika. Klopp on tottunut toimimaan maltillisella budjetilla Dortmundissa, sillä varsinkin ensimmäiset vuodet keltamustien peräsimessä olivat rahan suhteen tiukkaa aikaa. Siitä huolimatta mies pystyi haastamaan ja jopa voittamaan pari mestaruutta Bayern Munchenin suvereenisti hallitsemassa liigassa.

Klopp on erittäin karismaattinen ja innostava valmentaja, joka saa pelaajat syttymään otteluihin. Tämä on erityisesti ollut ongelma, sillä aivan liian harvoin Wenger on enää viime vuosina saanut joukkuetta pelaamaan niin hyvin kuin se olisi mahdollista. Yleensä se on tapahtunut ainoastaan silloin, kun Wenger on itse pahimman kritiikin kohteena ja homman ei todellakaan pitäisi olla niin.

Pelityyliltään Klopp olisi juuri se mitä haemme. ManU voitto oli loistava esitys ja se tuli juuri sellaisella pelitavalla, joka on ollut Kloppin Dortmundin tavaramerkki ja menestyksen tae. Todella kova lähes koko kentän prässi ja nopea suunnanmuutospeli sekä erittäin nopeat vastaiskut. Tämähän oli myös ainakin osittain Wengerin tapa pelata menestysvuosina ennen kuin siirryimme kopioimaan B*rcaa heikolla menestyksellä ja homma meni hitaaksi sivuttaissiirtelyksi aivan liian usein.

Uskon Kloppin menestyvän Liverpoolissa ja meillä se olisi ollut vielä todennäköisempää, sillä resurssimme ovat paremmat samoin kuin nykyinen joukkue verrattuna Liverpooliin. Dortmundissa Klopp pystyi suhteellisen pienellä budjetilla niin siirtosummien kuin palkkajenkin suhteen hankkimaan loistavia pelaajia, joista Lewandowski on varmaan paras esimerkki, mutta lukuisia muitakin löytyy.

Meillä palkkabudjetti on kolmin- tai jopa nelinkertainen verrattuna keltamustiin ja lisäksi siirtosummiin on laittaa selvästi enemmän, kuten Özilin ja Sanchezin hankinnat etupäässä todistavat. Näin ollen Klopp olisi päässyt tilanteeseen, että parhaita pelaajia ei tarvitse enää myydä ja sen lisäksi hankinnat maailman kirkkaimmalta huipulta olisivat mahdollisia. Tämä olisi ollut huikea yhdistelmä, mutta valitettavasti nyt siitä pääsee nauttimaan Liverpool, joka ei tietysti ole kummassakaan yllä mainitussa suhteessa meidän tasolla tällä hetkellä, mutta Anfieldin laajennus tulevina vuosina saattaa muuttaa asiaa.

Ihan puhtaasti vertailtaessa myös ajan hermolla pysymistä Kloppin ja Wengerin välillä kertoo tämä artikkeli asiasta paljon. Kyseessä on Skysportsin uutinen taustajoukoista ketä Klopp on tuomassa mukanaan valmennustiimiin. Wengerillä oli vuosikaudet ainoastaan kakkosvalmentajana Rice ja kun tämä viimein itse halusi lopettaa otti Wenger Bouldin avukseen, mutta ei selvistäkään luota tähän, niin paljoa että antaisi todellisia vaikutusmahdollisuuksia.

Kloppilla on sen sijaan heti kaksi apuvalmentajaa ja muita henkilöitä ydintiimissään. Tämä ei tietysti ole mikään uusi asia, vaan sama on melkein kaikissa seuroissa verrattuna meihin. Peli on muuttunut parin kymmenen vuoden takaisesta ja enää ei pärjää yksin tekemällä kaikkea, vaan nykyään managerin pitää pystyä kasaamaan laadukas ja laaja tiimi ympärilleen, jotta menestyminen on mahdollista.

Loppuun äänestys.

Olisitko ottanut Kloppin Wengerin tilalle? KYLLÄ vai EI?

17 thoughts on “Jurgen Klopp Liverpooliin – mahtava tilaisuus menetetty

 1. Ilman muuta Wengerin olisi vaihtanut Kloppiin mutta sen nautinnon sai nyt Liverpool. Wenger jatkaa vielä Arsenalissa vuosia eli mikään ei muutu..paitsi huonommaksi, ja se merkkaa ensi kaudella että ollaan sarjassa viides tai kuudes kun Liverpool ottaa Kloppin johdossa tuon neljännen sijan…….valitettavasti.

 2. Ilman muuta Klopp. Ja ei Alexis taida olla loukkaantunut. Teki Chilelle maalin 2-0 voitossa Brasseja vastaan.

 3. Kyllähän esim. Boro Primorac ja Neil Banfield ovat olleet seurassa managerin apuna vuosikausia. Primorac tuli ainakin samaan kuin AW.

  Melkoisen vilinän on tosiaan Kloppin nimeäminen Poolin manageriksi saanut aikaan. Monet Poolin omat kannattajat pitävät itsestäänselvyytenä, että nyt alkoi paluu huipulle oikein tosissaan.

  Odotuksiin nähden on ainakin kovat paineet Kloppilla.

  Jostain syystä itse en ole missään vaiheessa niin innostunut Kloppista. Ehkäpä viime kauden sukellus Dortmundin kanssa on vaikuttanut omaan arviointiin niinkin paljon.

  Eli uidaan vastavirtaan ja sanotaan EI. Tätä korvaajaahan on sinällään turha spekuloida, koska Wenger tulee varmasti olemaan peräsimessä vuoden 2017 kesään asti (tai pidempään). Sen jälkeen lähtisin tavoittelemaan Guardiolaa. Voi toki olla, että on siinä vaiheessa sekin myöhäistä.

 4. Wenger muuten puhui Independentissä eläköitymisaiheessa tällä viikolla:

  ”I haven’t decided yet, I think it can be more instinctive and impulsive than that,” said the Arsenal boss, whose contract runs until the summer of 2017.

  ”I am always scared – I have heard that so many times, ’next year I will retire’ and then they continue or go somewhere else.

  ”I think one thing is for sure that, when I retire, I will really retire.”

  Eihän tuossa mitään julistuksia ole, mutta minusta tuo ”impulsive” puoltaa sitä, mitä olen täällä aiemminkin ehdottanut. Wenger tekee yllätyspäätöksen ja luopuu. Todennäköisesti tekee vielä yhden parin vuoden jatkon, mutta luopuu siitä huolimatta joko kesällä 2017 tai 2018 muutamaa kuukautta edeltävällä ilmoituksella.

 5. Wenger saa jatkaa sopimuksensa loppuun, ellei sakkaa todella pahasti, jolloin tulisi niin sanottu nolo Exit. Voisin jopa suostua Wengerin Exittiin tämän kauden jälkeen kunhan se tapahtuisi arvokkaasti. Isossa kuvassa Wengerin ulostaminen rumasti romuttaisi seuran vähäisiä arvokkuuden rippeitä. Ja mitä tulee Kloppiin, niin olisin halunnut hänet Manageriksi Wengerin jälkeen. Guardiolasta haaveilu voi kostautua pahasti. ( jos esim. lukee Zlatanin kirjoitelmaan, niin suoranaisesta hengennostattajasta ei voi puhua Guardiolan yhteydessä.

  Manu peli on hyvä ja toivottasti tämänlainen pelitapa lisääntyisi ( ei soi kaikkia vastaan mutta tiettyjä joukkueita vastaan kylläkin ). Eikös tuolla samalla pelityylillä saatu viime kaudella City voittokin.

 6. Tämä on ehkä vähän turha kommentti, mutta pohtiminen sellaisesta, joka oli ja meni, on turhaa. Kesken kauden en olisi vaihtanut, mutta viime kesänä olisi kelvannut Mixukin.

 7. Juurikin näin miten Isse sanoi. Klopp tuli ja meni. Nyt se valmentaa kilpailijaa. Eiköhän Liverpool tuosta paranna, mutta kun lukenut Liverpool kannattajien mielipiteitä, niin kyllähän pikkaisen on mennyt vähän överiksi ajatusmaailma, jos suoralta kädeltä veikataan poolia ja parin vuoden sisään mestariksi.

 8. Kop Kop, Klop, mut juna meni jo.
  Wenger ei lähde kun kulumalla.
  Sad but true, lauloi eräs metallinen bändi aikoinaan

 9. Heh. WOB-palstalla Wenger vai Klopp -polli on sama kuin koirakonferenssissa kyselisi kumpiko on parempi kissa vai koira.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s