Ei muuta kuin maaotteluita

Vielä on pitkä matka lauantaihin ja oikean jalkapallon paluuseen. ManU voiton jälkeen kirjoitettavaa riitti ja samoin paljon muutakin tapahtui, kuten muun muassa Kloppin tulo Valioliigaan. Nyt on kuitenkin huomattavasti hiljaisempaa, kun osa maaotteluista on vielä jäljellä ja vasta niiden jälkeen voi siirtyä vähän tarkemmin miettimään lauantai-iltaa.

Eilisten maaotteluiden saldo oli pelaajiemme osalta suurin piiretein seuraava. Özil pelasi jälleen 90 minuuttia Saksan paidassa ja syötti voittomaalin hallitsevan maailmanmestarin varmistaessa kisapaikan ensi kesäksi.

Ranskan paidassa Giroud osui kaksi kertaa ensimmäiseen kuuteen minuuttiin. Hyvä, että onnistumisia tulee, mutta ilmeisesti molemmat maalit olivat melkoisia lahjoja Tanskan maalissa pelanneelta Schmeichelilta. Maaleja silti ja jos niitä osumia alkaisi tulla myös meidän riveissä.

Tänään pelaavat vielä Espanja ja Englanti, joten useampi pelaajamme on todennäköisesti kentällä. Walcottin toivoisi ehdottomasti olevan lepovuorossa, sillä miehen loukkaantumisherkkyyden tietäen viime aikojen pelitahti on ollut pelottavan kova. Ennen maaotteluita Walcottille tuli kuitenkin kolme ottelua kahdeksaan päivään ja nyt siihen mahdollisesti vielä kaksi ottelua Englannin mukana.

Jos Theo avaa myös Englannin tämän iltaisen pelin saattaisi lepovuoro lauantaille olla paikallaan. Toki tässä on useampi päivä palautumisaikaa, mutta siitä huolimatta, koska useasti Walcottin loukkaantumiset ovat tulleet vastaavissa tilanteissa. Lisäksi Giroudin pitäisi olla riittävä vaihtoehto Watfordia vastaan, joka tuskin muutenkaan pelaa kovin korkealla puolustuslinjalla.

Luulin jo tämän maaottelutauon olevan viimeinen tälle vuodelle, mutta ilmeisesti asia ei olekaan näin. Jälleen ensi kuussa on tiedossa kahden viikon tauko ja siinä ei ole mitään järkeä. Ottelut ovat harjoituspelejä ainakin Euroopan maiden osalta niitä lukuun ottamatta, jotka pelaavat jatkokarsintoja kesän kisoihin. Nuo viralliset ottelut voi vielä jotenkin ymmärtää, mutta harjoituspelit tässä vaiheessa kautta ovat sulaa hulluutta ja tarkoituksena ei ole muu kuin rahan tekeminen.

No onneksi tämä maaottelutauko on jo paremmalla puolella, vaikka muutamia otteluita on edelleen pelaamatta. Kohta saadaan keskittyä taas vajaaksi kuukaudeksi oikeisiin peleihin ennen kuin vuoden viimeiset maaottelut astuvat kuvaan. Ensi kuun maaotteluiden jälkeen alkaakin sitten kauden paras osuus, kun maaotteluista ei tarvitse murehtia seuraavan kerran kuin vasta ensi vuoden puolella joskus helmi- tai maaliskuussa.

2 thoughts on “Ei muuta kuin maaotteluita

  1. Hodarilla on sentään järkeä päässä: Theo penkillä ja Gibbs ja Ox avauksessa merkityksettömässä Liettua-ottelussa. Etenkin Gibbsille peliaika tekee hyvää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s